Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witajcie w niedzielny wieczor 🙂
u nas tez strasznie zimno, chociaz do mazowieckiego mam spory kawalek 😜
nie bylismy z mala na spacerku, ale wystawilam ja do ogrodka i pieknie spala od 13 do 16.30 🤪
teraz tez juz spi od 20. na noc. 😁 chyba dorosleje 🙂 🙂 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hejka 🙂
U nas noc znowu super,od 19 do 4 i do 6,zjadł i jeszcze śpi a my z Oskarkiem już po śniadanku 🙂
u nas -13 🤪 🤨...mam nadzieję,że potem zrobi się cieplej,bo idę z małym do neurologa,jutro muszę Oskara mocz na posiew zanieść i potem na szczepienie a w środę chirurg.

Powiedzcie mi,bo tak się zastanawiam-czy zimą mogę wpiąć fotelik samochodowy na stelaż i tak wyjść na dwór? Byłobymi łatwiej jechać tak niż podwójnym,jak tylko z Sebą w środę jadę.Oczywiście wiadomo,ze mam śpiworek do fotelika i kocyk.

• Mamusia
Hej śpiochy 🤪 🤪 🤪M
Moja Olka o 6:30 zrobiła mi pobudkę 😁 hahaha, zjadła , wymiotowałą na moja pościel i poszła spać 🤪Ja prubowałam zasnąć z nią ale nic z tego - ogladałąm głupią bajkę hahaha
Aduś ja w taki mróz ( u mnie -10) Olki w foteliku bym nie wywiozła nawet w śpiworze i kocu. Bo moim zdaniem za zimno jest 😞
Moja Olka wczoraj też o 20 zasnęła juz na noc 🙃
A tu fotka jak dzwiga główkę moja siłaczka hahaha
[URL=http://img831.imageshack.us/i/dogryn.jpg/][IMG]http://img831.imageshack.us/img831/4858/dogryn.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
A ty upolowałam uśmiech mojej dziewczyny 🤪
[URL=http://img340.imageshack.us/i/sam0591usmiech.jpg/][IMG]http://img340.imageshack.us/img340/1420/sam0591usmiech.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Hej, ja też jestem 🙂 u nas rano było - 16, brr, chyba dziś nie wyjdę na dwór. A Pawełek budzi sięo 3 a potem o 6.15 🙂 I zrobił mi kupę po pachy! (ma plecach 😁 , ja nie wiem czy te pieluchy za małe, ale mamy już pampersy 3! Ola piękny usmiech! I udalo Ci sie zlapac usmiech i glowke slicznie podnosi, Pawełek też podnosi, ale nie mogę nagrać jak guga, a próbuje od paru dni 🙂 n ajlepiej mu idzie w nocy jak go przewijam 😉. Ja dziś lepiej z katarem, chyba wczorajsze pojscie spac o 21 pomogło 🙂 Ada - ja bym chyba wzięła w foteliku jeśli blisko, ale wiadomo, ciepłe ubranko, spiworek do fotelika, koc itp Miłego dnia

• Mamusia
Cześć Laseczki 😉 Mój mały też poszedł nynać o 20 potem jedzonko o 2 i 6 a godzinkę potem pobudka 🙂 U nas też dzisiaj -10 i wiatr zimny a musimy do księdza iść resztę do chrzcin pozałatwiać. Widzę że z Oli też siłaczka 🙂 Przed chwilą Szymon (pewnie przypadkowo) wyciągnął smoka z buzi i trzyma go w paluszkach hehe....
http://img718.imageshack.us/i/zdjcie0071z.jpg/

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂 No piękny uśmiech ma nasza Oleńka 🙂 A jak głowę podnosi!! 🙂 Jak wysoko 😮 😮 🤪 🤪 🙂 🙂 Mój tak nie podniesie 😞 😞 Raz się tylko na przedramieniach podniósł, a tak to ciężko 😞
Ja dzisiaj siedzę w domu i będę robić nic 😁
Ola, a w jaki sposób się mężem zajmujesz?? hahaha 😁
Ada, nie wiem co Ci doradzić 😮
Moje dziecię świruje, chyba ma skok hahah 🙂

No włąśnie też się obawiam,dlatego ciągle nad tym myślę,najbardziej michodzi o 9 marca,bo jadę sama z małym do szpitala na cum,muszę dojechać,wejść na 2 piętro-nikt mi nie pomoże 😞,zostawiam tam wózek i karetką do innego szpitala na to badanie,potem z powrotem,znieść wózek i dopiero do domu...z fotelikiem dałabym radę a tak nie 😞
Mamfolię przeciwdeszczową,więc w razie czego wiatr by nie wiał

• Mamusia
Oooo wstała śpiochy 😜 😜 😜
Aduś moje zdanie : jak nie ma mrozu i wiatru to na chwilę bym wzieła Ole w spiworku i kocu 😉
U mnie jak wstałam o 6:30 było -15 , a teraz jest -4 więc na spacer idziemy, na spacer do sklepu i z psem 🤪
A mój plan na dziś to taki jest:
wstawiłam pranie,
potem drugie pranie,
spacer,
wykąpać psa (bo brudna suka jest),
posprzatać chałupę(zrywać panele będę jak to mówi Ninka hihi)
i zając się Tomkiem bo wczwśniej z pracy wróci około 16.
No o to moj plan dnia hahahahaha

Renatka ale twój synuś jest pyzaty hihihi - śliczniutki 😉
No to na tyle 😉

• Mamusia
Aduś napisał(a):
No włąśnie też się obawiam,dlatego ciągle nad tym myślę,najbardziej michodzi o 9 marca,bo jadę sama z małym do szpitala na cum,muszę dojechać,wejść na 2 piętro-nikt mi nie pomoże 😞,zostawiam tam wózek i karetką do innego szpitala na to badanie,potem z powrotem,znieść wózek i dopiero do domu...z fotelikiem dałabym radę a tak nie 😞

Aduś a twoj mąż ???????? Przeciez powinien wziąść dzień urlopu i jechać z wami aby Ci pomóc. A co z Oskarem zrobisz???? Z tobą pojedzie ???

Szymuś taki duży facet 😁
My chyba mamy skok,mały marudny,zasnąć nie może,od wczoraj co prawda je ale marudziprzy butli 😞,a w 12 tyg jest
Gosia ale masz plan 🤪
Ja na 15 do neurologa

gonia88811 napisał(a):
Aduś napisał(a):

Aduś a twoj mąż ???????? Przeciez powinien wziąść dzień urlopu i jechać z wami aby Ci pomóc. A co z Oskarem zrobisz???? Z tobą pojedzie ???

mąż nie dostanie wolnego,bo jego zastępca jest w sanatorium,jeszcze się staracoś wymyślić
Oskar z babcią

gonia88811 napisał(a):
Aduś napisał(a):

mąż nie dostanie wolnego,bo jego zastępca jest w sanatorium,jeszcze się staracoś wymyślić
Oskar z babcią

• Mamusia
Folia to dużo daje, tak jak jedna warstwa ubranka, ja sprawdzałam jak budę okrywam i w środku jest ciepło, ale wiadomo, zależy jaki mróz, przy-15 to bym nie wyszłam, ale jak będzie -5 i słońce, to jak masz śpiworek do fotelika (ja mam i on jest dosyć wysoki) bym wyszła, ale wiadomo...(ew pieluszkę lekką na buzię 🙂 Gosia, to masz chyba termometr w słońcu, że jest -5 😁 a nie, u mnie w słońcu to +2 nawet 😁

• Mamusia
hej 🙂 wpadlam sie przywitac 🙂 nadrobie was pozniej bo teraz mały przysypia jeszcze wiec ja musze sie zajac sprzataniem i obiadem. Kurcze znowu mam ful roboty dzis bo w sobote bylam na egzaminie wiec juz nie sprzatalam w sobote i dzis musze nadrobic to.

Aguś ja w wózku nie mam gondoli i tak,mam siedzisko spacerowe rozłożone na poziomo i taki specjalny śpiworekdla niemowlaka,kładę małego,zapinam pasami,przykrywam kocykiem,zapinam śpiworek i na to kocyk,który stawiam tak,zeby małemu nie wiało.
Mój wózek wygląda tak(tylko na tym zdj nie ma budek)
[URL=http://img19.imageshack.us/i/file4341.jpg/][IMG]http://img19.imageshack.us/img19/4413/file4341.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
witajcie,
Ola pieknie trzyma glowke - moj maly len idacy na latwizne ledwie unosi 😮

Ada, ja bym tez wziela fotelik i folie, jesli nie ma wielkiego mrozu, w koncu nie bedzisz z malym na dworze niewiadomo ile czasu, tylko kwestia przejscia.
nocka : mala od jakigos czasu przesypia 6 godzi, tyle ze te godziny nalezy liczyc po kapieli. 🙃 spi od 20.tej do 2, potem 5.30 a potem to juz roznie sie budzi. 😆
dziciaczki usmiechaja sie cudownie, macie farta ze udalo wam sie takie zdjecia zrobic. ja jeszcze nie mialam takiego szczescia. i tez jak chce mala nagrac jak guga to nic z tego - widzi kamere - powaznieje 🤨

Zobaczymy jak będzie tego 9 marca 🙂,wtedy zadecyduje
No tak dzieciaczki się zmówiły i buntują się przeciw aparatom 😁 😁 😁

Ja wietrzę,bo jakiś idiota nie wiem co robi ale klatką wentylacyjną leci mi dym do kuchni a ja mam taki pół aneks-między kuchnią a pokojem mam blat...pełno dymu w pokoju,dobrze,że mali śpią.

No to ja mam chyba największe szczęście,bo mam pełno zdjęć jak mały się śmieje 🙂,ale ja mam aparat w kołysce i co chwilę pstrykam 😁...ha ha maniaczka ze mnie

• Mamusia
Siemka 😉
Och Gosiu- Oleńka wysoko główkę podnosi a mój leniuszek się od razu denerwuje jak ją tylko na brzuszku kładę za to nogami to się odpycha i próbuje pełzać ha ha 😁 🤪 U nas też zimno ale może wyjdę na krótki spacer bo może na katarek pomoże małej świeże powietrze. Jak długo się utrzymuje katar u niemowlaka bo ja się obawiam bo malutka ma już ponad tydzień inie wiem czy do lekarza nie iść 🤔 Robię jej inhalacje z soli fizjologicznej takim aparatem na prąd, psikam solą morską i używam Fridy a tu kolejne dni lecą i nie widzę znacznej poprawy...

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Martuska_D napisał(a):
Siemka 😉
Och Gosiu- Oleńka wysoko główkę podnosi a mój leniuszek się od razu denerwuje jak ją tylko na brzuszku kładę za to nogami to się odpycha i próbuje pełzać ha ha 😁 🤪 U nas też zimno ale może wyjdę na krótki spacer bo może na katarek pomoże małej świeże powietrze. Jak długo się utrzymuje katar u niemowlaka bo ja się obawiam bo malutka ma już ponad tydzień inie wiem czy do lekarza nie iść 🤔 Robię jej inhalacje z soli fizjologicznej takim aparatem na prąd, psikam solą morską i używam Fridy a tu kolejne dni lecą i nie widzę znacznej poprawy...

Marta spróbuj NASIVIN dla niemowląt,ja zawsze używałam przy Oliwce,Maji też robiłam jak miała katarek i szybko wtedy zniknął 🙂

Mam Nasivin ale ciężko te kropelki wylatują chyba trzeba główkę odchylić do tyłu tak? Jak aplikujesz dzieciom te kropelki ? Po jednej ?