Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

[URL=http://img638.imageshack.us/i/zdjcie0092d.jpg/][IMG]http://img638.imageshack.us/img638/5476/zdjcie0092d.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Cześć Zwierzyniec 🙂
Po pierwsze to cieszę się, że Agata się nie obraziła, albo obraziła się i jej przeszło 😉 Dobrze, że poszliście z Zosią do tego lekarza, na pewno jej pomoże 🙂

Foka........ Alicja jaka tu do Ciebie podobna!! Tak jak po porodzie 🙂 Bo niedawno to czysty tatuś była, a teraz taka mała foczka 😁 Te same oczy co Ty! 🙂

Ale Wam zazdroszczę, że Wasze dzieci tak ładnie główki podnoszą 🙂 Maja jaka spokojna na brzuchu 🤪 🤪 Aga, wyjście z dwójką dzieci to jak wyprawa na biegun hahaa 😁
ale dałaś radę 🙂

Aga, Pawełkowi pewnie lepiej się śpi w hałasie haha 😁 Wszystkiego Najlepszego dla Pawełka z Okazji 2 miesięcy, a przede wszystkim smacznego mleczka 😁

Byłam odebrać wynik posiewu kału małego i ma liczne grzyby ( candida albicans). W piątek do pediatry się zapisałam i zobaczymy co on na to. pewnie jakieś leki da...

• Mamusia
Ala śliczna i jaka już duza! A Maja jak ładnie leży na brzuszku 😁 ja Dominika nie moge w łózeczku klasc bo sie na boczki przekreca wiec na brzuszku leze u nas na łóżku w sypialni . Ok lece dalej do nauki i mam jeszcze troche rzeczy do prasowania wiec nie bede sie nudzila 🥴

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
ogółem to wiecie co spałam godzinke po napisaniu do was o szczepieniu 😉
a skoro o kupach to jak Oliwka miała problemy z kupką to lekarka zapisała nam kropelki bio-gaia one kosztowały ok 40 zł,ale mała już nie miała wtedy problemów z brzuszkiem,czy też kupką....
Sorki że Was podczytuje czasami ale dużo cennych rad od Was biore 🙂Mini23 czy te kropelki są na recepte?chyba nie wolno ich dawać tak na własną ręke 😞bo kurcze moja Sonia strasznie sie męczy z kupą i brzuszkiem 😞daje infacol ale kupy nie może zrobić 😞

• Mamusia
Hej Brzydale 🙂 😜 🤪
Tu Pigi się melduje 😁
Agata witaj wśród żywych 😁
U nas wsio dobrze. Alusia znów spała całą noc 😉 A ogólnie wstałyśmy po 12:00 😁 Już posprzątałam i zaczynam robić obiadek bo Maniek po 18:00 będzie z pracy 😉
Kasia pytałaś o sterylizowanie butelek ja Alusi nie sterylizuje tylko myję pod bardzo gorącą wodą można powiedzieć, że pod wrzątkiem bo wodę ciągne z bojlera a on zagotowuje wodę w sobie.
Co do szczepienia na gruźlicę to kiedyś w Anglii była obowiązkowa i musiałaś ją wykonać przed pierwszym wyjazdem do Polski bo było dużo zachorowań na gruźlicę w Polsce teraz ryzyko spadło i już nie musisz szczepić Kay na gruźlicę. U mnie wykonuje się to prywatnie w mieście i płaci się 27 futnów, ale nie wiem czy będę szczepić Alusie.

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
joannawisn napisał(a):
A od którego tyg można je dawać?

Dokładnie sama nie pamiętam ile Oliwka wtedy miała,ale to było bardzo szybko,bo na jej kupki nic nie pomagało,nawet termometr i oliwka... naprawde warto ich spróbować,a pediatra co na problemy malutkiej?
Pediatra mowi że moge czasami pomoc jej termometrem albo mam czopki glicerynowe ale kurcze to nie jest rozwiązanie 😞nie chce jej przyzwyczajać boje sie rozregulować jelitka i dopier problem 😞

• Mamusia
A no i dzisiaj moja mama zamówiła już na fotografa na chrzest i tort od Adama Sowy macie link jak będzie wyglądał 🙂 Tylko zażyczyłam sobie kilka poprawek 🙂 Zamiast róż będą storczyki albo inne kwiatki każdy w innym kolorze i zamiast niebieskiego będzie róż 🙂
http://www.sowa-cukiernia.com.pl/
Musicie wejść w produkty- Torty- Okolicznościowe i tam wyświetla się tort na chrzest 🙂
Kurcze wszystko takie drogie w tej Polsce 🤔 Sam tort i fotograf to 400zł 😮 🙃

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
joannawisn napisał(a):
Mini23 napisał(a):
joannawisn napisał(a):
A od którego tyg można je dawać?

Dokładnie sama nie pamiętam ile Oliwka wtedy miała,ale to było bardzo szybko,bo na jej kupki nic nie pomagało,nawet termometr i oliwka... naprawde warto ich spróbować,a pediatra co na problemy malutkiej?
Pediatra mowi że moge czasami pomoc jej termometrem albo mam czopki glicerynowe ale kurcze to nie jest rozwiązanie 😞nie chce jej przyzwyczajać boje sie rozregulować jelitka i dopier problem 😞

to pogadaj z nią o tych kropelkach co ona na to,to jest priobiotyk,mam nadzieje że i wam by pomógł 😉
Dziękuje bardzo 🙂

• Mamusia
halo, Maz zajmuje sie marudzącym Pawełkiem, a ja dziś jakaś padnięta, brakuje mi spacerów, a nie wychodzę w taki mróz, poza tym ciągnie mnie do ludzi 🙂 dobrze, że ktoś mnie odwiedza, bo w domu mi się czasem po prostu nudzi 😜 oj mam smaka na tort, ale jak wiecie ja łasuch jestem ☺️ i czekam na wiosnę!

• Mamusia
Hej 🙂
Była u mnie mama 🤪 i niedawno pojechałą do domu. Nie widziałą Oli ok. tygodnia i powiedziała że urosła i już kontaktowa się zrobiła bardzo 😁. No fakt bo jak nie śpi to cały czas domaga się towarzystwa i pogawędki urzadza hahahaha
Ola i Agatka dziewczynki są cudeńka 🙂 Rosna jak na drożdzach i są piękniejsze z dnia na dzień 🙂
Kasiu Pigi tort mmmmm mniam mniam. I niestety ta nasza Polska strzasznie droga jest 😞 Tylko za kieszeń się trzeba trzymać.
A ja sterylizuje butelkę Oli raz na dwa - trzy tygodnie , a tak to myję ję szczoteczką .
Ja dzis nie wychodziłam na dwór bo moja mam nie chciała iśc na spacer więc Ola na balkonie się wietrzyła 🤪
No a teraz z psem na dwór idę 😉

• Mamusia
Marta, używamy tego samego płynu do kąpieli 😁 ślicznie pachnie 🙂
Gosiu, jak my widzimy nasze dzieci na co dzień, to nie widzimy aż tak bardzo jak się zmieniają 🙂 Potem po zdjęciach możemy sobie porównać 😁
Kasiu, zrób tort ze świnką hahahha 😁 A tort taki, że sama bym go zjadła, aż bym się toczyła 😁
Agata, no myślałam że już miałaś dość naszych dobrych rad i się pogubiłaś w tym wszystkim i że focha strzeliłaś 😜
Aga, zapomniałam Ciebie pochwalić, że po tym co przeszłaś z Oliwką, zdecydowałaś się karmić Maję piersią 🤪 Dzielna jesteś 😎

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Marta, używamy tego samego płynu do kąpieli 😁 ślicznie pachnie 🙂
Gosiu, jak my widzimy nasze dzieci na co dzień, to nie widzimy aż tak bardzo jak się zmieniają 🙂 Potem po zdjęciach możemy sobie porównać 😁
Kasiu, zrób tort ze świnką hahahha 😁 A tort taki, że sama bym go zjadła, aż bym się toczyła 😁
Agata, no myślałam że już miałaś dość naszych dobrych rad i się pogubiłaś w tym wszystkim i że focha strzeliłaś 😜
Aga, zapomniałam Ciebie pochwalić, że po tym co przeszłaś z Oliwką, zdecydowałaś się karmić Maję piersią 🤪 Dzielna jesteś 😎

Ha ha 😁 bo Maja odrazu tak pięknie zaczęła ssać,a nie jak Oliwka zdzierać moje sutki do krwi...słowo "Oliwka jest głodna" powodowało moją ucieczke do łazieńki z płaczem 😁
a skoro o Oliwce dziś była u mojego wujka,poszłam ją odebrać wychodzi na te zimno i mówi "piźga jak byk" 🤪
naprawdę trzeba przy niej uważać,po wszystko łapie...nie mówiąc już o kablowaniu 😁

Hahahaa no przy takich dzieciach to trzeba uważać co się mówi 😉 A przekleństwa to dzieci najlepiej łapią hahahha 😁 NO to właśnie o to mi chodzi, że się nie bałaś przy Mai powtórki po tym co było z Oliwką.

• Mamusia
Niestety ma czasu do dopoczywania az za duzo, dowiedzialam sie ze jestem w ciazy a dwa dni pozniej skonczyla mi sie umowa i nie mam pracy, ciezko odpoczywac jak sie ciągle martwie czy bede miala za co wyposażyć moje maleństwo, a dzięki ciąży to jak sobie tylko pomyśle to już w płacz, niegdy nie bylam taka placzliwa 😆