Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wszystkiego Najlepszego dla Sebusia!!!! 🙂 🙂 🙂 A pokrzywkę ja mam od paru lat i trzeba po prostu unikać alergenów które uczulają, miałam przepisany jakiś lek w spray'u i kwas borowy na okłady - jest tani i skuteczny 🙂 Oba preparaty bez recepty. Teraz wychodzi mi pokrzywka raz na jakiś czas więc nauczyłam się z nią żyć 🙂 Do męża się nie odzywam ale napisałam mu wczoraj smsa że ma się w żadnym wypadku nie kłaść do naszego łóżka tylko niech śpi na siostry bo jej nie było akurat a więc spał pod kocem i zmarzł ha ha ha 😁 Ogólnie to witam w niedzielny ranek wszystkie mamuśki 🙂 😉

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej mamcie 🙂
Martuś ale jesteś niedobrą żoną hihihihih. Biedny mąż zmarzł pod kocem hihihihi.Ja tak siedziałam w domu jak ciężarna byłam bo n ie chciałam nigdzie z Tomkiem chodzić i on sam szedł sobie na pijaństwo hahahaha.Ale ja się nie złościłam o to-sama go wyganiałam do kolegów. Teraz mieszkamy sami wiec nigdzie nie chodzi - do nas przychodzą.
Wszystkie ubranka do chrztu są ładne na swój sposób 🙂 Bo każdy ma inny gust.Ja jeszcze nie myślałam o ubranku bo jeszcze chrztu nie załatwiłam hihi. Ale na pewno w Wielkanocne święta.
Ja też od 4 mieś. wprowadzę Oli papki 🙂`
No to dziewczynki przyjemnej niedzieli Wam życzę 🙂
Ja jade do mamy bo ojca dzis nie ma 😉 pa

• Mamusia
Cześć Zwierzyna 😉
Kasiu, sukieneczki śliczne 🙂 Tylko czy te materiały przepuszczają powietrze?? Bo mi się zawsze wydaje, że dzieciakom jest niewygodnie i sztywno w takim czymś, mimo że ładnie wygląda 😜
ooooo u Marty Niemcy w domu hahaha 🤪 🤪 🙃 🙃

Jak napisałam, że Łukasz nie chce mi już spać po 8 h, tak dzisiaj spał 8 h i potem 2,5 h 🙂 Chyba przeczytał co tu napisałam 🤪 🤪 🙃 🙃
Niektóre z Was nie mogą się doczekać nowości w karmieniu, a mi np. tylko cyc pasuje 🙂

Sebuś, wszystkiego najlepszego - przede wszystkim zdrówka 🙂 🙂 🙂

Lecę dać cyca, bo ma czkawkę haha 😁 A zaraz na spacer lecimy 🙂

• Mamusia
My też mieliśmy w Wielka Sobote chrzcić, ale niechcieliśmy psuć planów chrzesnemu więc ostatecznie wyznaczyliśmy date na 1 maja, na Święto Bożego Miłosierdzia i datę beatyfikacji Papieża 🙂 o ubranku nie myśle mam taki biały dreso-kombinezonik bo u nas w kościele nawet w lecie hebel
Nina też bym tak chciała myśleć, ale wiesz jak ja marzę o serku pleśniowym albo kawie z mlekiem?? bo sojowego mi nie wolno, a jajeczniczka, mmm a tu ta chora dieta i karmienie co godzine, człowiek uwiązany na łańcuchu a takie papki zawsze by pozwoliły wyrwać się na chwile, ale cóż jeszcze 4 miesiące 😞
przepajam mała ostatnio między karmieniami herbatką z koperku i herbatką uspokajającą, zresztą to drugą i ja sama pije, ma pyszny smak 🙂 Ola tą herbatke z jabłka i melisy sama opyliłam całą, taka pyszna była 🤪

• Mamusia
Hej piękne 🙂 Oli bardzo dziękuję za życzenia 🙂. Marta wygląda na to, że będziemy miały chrzciny w tym samym dniu, czyli 2 kwietnia, a co do karmienia to ja na pewno zacznę podawać małej kaszki po 4 mc kurcze chciałam się rozpisać ale pijawka zaczyna się budzić no nic miłej niedzieli 🙂

• Mamusia
Hej Babki 🙂
Wiesz Ninka, że nie wiem jakie to są materiały w tych sukienkach haha ale chyba dobre jeśli cały strój w przeliczeniu na zł kosztuje jakieś 1000zł 🙃
Ja już znalazłam sukienkę dla Alusi i na 100% kupię tą.
Agatka to mamy chrzest w ten sam dzień- 1 maja !! 🙂
Moja Alusia dzisiaj 2 miesiące kończy, ale ten czas leci !! 🤪 🙃 😎
U mnie noc przespana od 22 do 7:30 😁 😁 Teraz też Pyza przysypia 🙂

• Mamusia
Agata, Ty masz inną sytuację - na Twoim miejscu też bym się cieszyła na nowości...bo Ty prawie nic nie możesz jeść 😞 A ja jem wszystko co mi wpadnie na talerz 🤪 🤪 🙃 🙃 Jestem jak odkurzacz hahaha 🙃 🙃 Jedyne czego nie mogę to kawa i alkohol 😜 Czuję się jak abstynentka 😉 A marzy mi się jeden drink - mój ulubiony - Bacardi z colą i limonką 🙂 Uwiązanie- to fakt. To jest duży minus jak trzeba coś załatwić.
Oliwka lata 🤪 🤪 Już to sobie wyobrażam 🤪 🤪 Skok z mebli 🤪 🤪
Jaką sukienkę wybrałaś Alusi?? 🙂 Wszystkiego Naj dla Alusi z okazji 2 miesięcy 😁
Jeszcze jedno słowo co do kaszek.... to ja mojemu Łukaszkowi nieprędko je wprowadzę, bo ............ sama je jem hahaha 🙂 I bym musiała się dzielić z nim hahahha 😁 Uwielbiam kaszki Nestle- malinowa i truskawkowa mmmm 😁 Zawsze kupuję zalewane wodą, a ostatnio jakąś inną kupiłam i nie spojrzałam jak się ją przygotowuje i zrobiłam z wodą. Patrzę, jakaś dziwna... próbuję ... smak okropny 😜 Oczywiście trzeba było ją mlekiem modyfikowanym zalać 😉 Ale cisza na forum 😉 Zajrzę co tam u marcówek słychać, pewnie napięcie i zdenerwowanie przed porodem 🤪 🤪

• Mamusia
Moja ma Hermenegilda 😁 A tak serio to nie dawałam dwóch imion 😁 Mi się bardzo podoba ta sukieneczka jest delikatna i ma motylki wyszyte a nie jak zawsze kwiatki 🙂 Moja szaleje w łóżeczku. Dzisiaj sama przewróciła się z pleców na prawy boki a później na brzuszek !! 🤪 🙃 Poza tym zaczyna strasznie się ślinić i robi bańki ze śliczny hahahaha 😁 😁

• Mamusia
Łukasz Maksymilian.
Dzisiaj widziałam wypadek. Dwa auta się zderzyły i uderzyły dodatkowo w Naukę Jazdy ... a te co się zderzyły (jeden wymusił pierwszeństwo), to w obu autach były dzieci... jak Ci ludzie jeżdżą bezmyślnie. Dobrze, że nikomu się nic nie stało, chociaż auta strasznie wyglądały. Jak niedziela minęła?? 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Moja ma Hermenegilda 😁 A tak serio to nie dawałam dwóch imion 😁 Mi się bardzo podoba ta sukieneczka jest delikatna i ma motylki wyszyte a nie jak zawsze kwiatki 🙂 Moja szaleje w łóżeczku. Dzisiaj sama przewróciła się z pleców na prawy boki a później na brzuszek !! 🤪 🙃 Poza tym zaczyna strasznie się ślinić i robi bańki ze śliczny hahahaha 😁 😁

Moja kózka mała z brzuszka na plecki się turla 🙂

Ale fajnie macie 🙂 Ale zobaczcie jaka różnica - Ala ma 2 miesiące i potrafi takie rzeczy, a Maja ma 3 miesiące 🙂 A mój oczywiście narobił wrzasku, że leży na brzuchu, też próbuje się odpychać nogą i prawie się przekręca ... ale prawie to duża różnica 🤪 🤪 🙃 🙃

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):

Moja kózka mała z brzuszka na plecki się turla 🙂

Ale fajnie macie 🙂 Ale zobaczcie jaka różnica - Ala ma 2 miesiące i potrafi takie rzeczy, a Maja ma 3 miesiące 🙂 A mój oczywiście narobił wrzasku, że leży na brzuchu, też próbuje się odpychać nogą i prawie się przekręca ... ale prawie to duża różnica 🤪 🤪 🙃 🙃

Nina nasze dzieci to inwidualiści 😁 zobaczysz i Łukaszek też da swoje pokazy 😁

Wiem, wiem... 🙂 Niektóre rzeczy robił dużo wcześniej, np. gaworzył, odchylał głowę podczas noszenia, a inne rzeczy będzie robił nieco później, także się nie przejmuję jak na razie 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Śliczna sukieneczka 🙂

Mam do Was pytanie............... 🙂 Jak Wasze dzieci mają na drugie imię ?? 😁

Ha ha Oliwka ma - Oliwia Laura,a Majka ma - Maja Wiktoria 😉
a Łukaszek ma drugie?? 🙂

Zofia Ewa

aisak_89 napisał(a):

no to widze tylko moja Zocha taki leń nic nie robi 😞 nawet głowy niechce podnosić

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Ja nawet sprawdzałam dziś co Maja powinna umieć a co nie w książce i wydaje mi się że jest troszke do przodu z "materiałem" 😁
Teraz mam troche przerąbane bo Oliwka przez płacz nocny budzi Maje,która całe noce przesypia normalnie a teraz ta płacze to i ta zaczyna 🤢

mnie lekarka troche owaliła za to co mała nie umie

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
dobra a powiedźcie mi jak trzymacie dziecko pod brzuszkiem mniej więcej i robicie "samolocik" to maluch główke daje w dół - tzn wygina się w łik czy już trzyma prosto?? i nóżki??

Eeeee 🥴 Ja jeszcze tak mu nie robiłam ☺️ ☺️ 🙃 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Bo Zosia robi dzięcioła hihi 🙂 A spróbuj przytrzymywać jej głowę i odchylać do tyłu. Może to coś da 😘
Aga, a jak Oliwka i Maja śpią?? Chodzi mi która w którym pokoju.

Maja ma łóżeczko w naszym pokoju,a Oliwka śpi w swoim,ale z powodu tych mrozów,i tej rączki,Oliwki soffa zostałą przeniesiona teraz też do nas,więc póki co śpi u nas w pokoju,aż wyzdrowieje,bo w nocy do niej trzeba wstawać bo z płaczem się biedna budzi 🤨

Aaaa. No to jeszcze kilka dni się pomęczycie.
A Wasze dzieci zasypiają ze smoczkami?? Mój na drzemki czasem potrzebuje smoczka, żeby zasnąć, a nocny sen to ZAWSZE ze smokiem i muszę stać koło łóżeczka i pilnować, żeby mu nie wypadał, bo inaczej nie może zasnąć. Mój pierwszy błąd wychowawczy hahahaa 😜

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Mini23 napisał(a):
dobra a powiedźcie mi jak trzymacie dziecko pod brzuszkiem mniej więcej i robicie "samolocik" to maluch główke daje w dół - tzn wygina się w łik czy już trzyma prosto?? i nóżki??

Eeeee 🥴 Ja jeszcze tak mu nie robiłam ☺️ ☺️ 🙃 🙃 🙃 🙃

eeeee to spróbuj 🙂

I jak to ma wyglądać?? Jak ma trzymać głowę?? 😁