Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Podobne ??? A każda podobna do ojca hihihi.. Noooo Martuś Paula to juz kobietka jest 🤪 🤪A tak szybko czas zleciał , niedawno Paulinka była taka jak Ola , a teraz z chłopakami się spotyka hihihihi.
A ja mieszkam na parterze , więc nie mam dużo schodów do pokonania z wózkiem 🤪
Kasia pierwszy raz dopiero teraz ??? Ale fajnie było nie 🤪???
Mnie też boli troszkę i nie wiem czemu ??? Bo ja cięta nie byłam 😮 Czyżbym się skurczyła ??? Dziewica hahahaha - orleańska 😁
Mini awatar super ,wyglądasz świetnie 😉

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
miniatura ma znów załamke...jak zwykle przez palanta!! za długo była cisza i zgoda,pieprzony gnojek dostał dziś co chciał i znów teraz jazda!!

Oj Aga Ty też cały czas sie wkurzasz na tego swojego 😞. I o co chodzi tym fecetom ???

tak ale dziś pobił rekord,nigdy się tak nie odezwał jak teraz,i na dodatek obudził małą tym ryjem,i poszło o to że go nie było a jego szef zadzwonił na jego tel.by ten zamknął zakład...a on nie chciał mi wierzyć,i nie chciał iść...no i zaczęła się jazda....jak ja go teraz nienawidze 😠 następnym razem jak będe chciała z kimś się kochać to pójde gdzie indziej!!! 😠

nie miał powodu aby sie awanturowac 😠
i nie poszedl zamknac zakladu ????to sie zdziwi jak szef go zjebie. A po tym przyjdzie na kolanach CiĘ przeprosić. Idiota 🤢

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
miniatura ma znów załamke...jak zwykle przez palanta!! za długo była cisza i zgoda,pieprzony gnojek dostał dziś co chciał i znów teraz jazda!!

Oj Aga Ty też cały czas sie wkurzasz na tego swojego 😞. I o co chodzi tym fecetom ???

tak ale dziś pobił rekord,nigdy się tak nie odezwał jak teraz,i na dodatek obudził małą tym ryjem,i poszło o to że go nie było a jego szef zadzwonił na jego tel.by ten zamknął zakład...a on nie chciał mi wierzyć,i nie chciał iść...no i zaczęła się jazda....jak ja go teraz nienawidze 😠 następnym razem jak będe chciała z kimś się kochać to pójde gdzie indziej!!! 😠

Aga, chyba potrzeba Ci jednak troche dystansu do tego. za bardzo ulegacie emocjom. czasem lepiej policzyc do 10ciu.
tez kiedys bylam taka narwana, moge cie pocieszyc, ze z wiekim to przechodzi - ja - babcia ci to mowie 😎

• Mamusia
Kasiu, a tak Ci się spieszy, żeby mieć okres?? hahahah 🙂
Aga i Aga, piękne macie nowe awatary 🙂
Krowa, szkoda, że znowu się kłócicie 😞 Ale tak czasem bywa w małżeństwie. My wczoraj też po kłótni stwierdziliśmy, że szkoda życia na kłótnie... zwłaszcza, że w tym miesiącu dowiedziałam się chyba o 10 śmierciach 😮 😮 i to młodych osób. Co chwilę słyszę, że ktoś umarł 😞

• Mamusia
Ninka masz rację szkoda życia na kłótnie . Zwłaszcza że własnie duzo się słyszy że umierają młodzi ludzie 😞 😞
Moja mała dupa nie chce spać, cały czas wrzeszczy jak ja sama się zostawi 🤪 🤪 Chce gadać , smieje się i zaczepia , mała zaczepialsaka hahahaha.
My z Tomkiem się nie kłucimy, owszem mamy czasem inne zdania , bywa że złościmy się na siebie , ale potrafimy rozmawiac ze sobą i ustępujemy sobie 🙂 Trzeba dużo rozmawiać ze sobą. Ale wiem że nie każdy potrafi niestety 😞
Aga MINI a moży Wy potrzebujecie pobyć trochę sami ??? Bez dzieci??? Nie chcę się mądrzyć ale szkoda że często są miedzy Wami niesnaski bo jesteście fajna parą i macie cudne dziewczynki 😉 😘

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
ja jeszcze nie dostalam miesiaczki 😮 😮 😮 podobno moge czekac nawet 3 miesiace, hmmm
jutro bede dzwonic i umawiac sie na implanta jako antykoncepcje 🙂

a moja pinda ciagle spi na dworze, juz 2 godz. 😮 😮 😮

Kasia to się ciesz że nie masz okresu, ja tam mogła bym już go nie mieć 🤪
A moja dupka tarza się z ojcem po podłodze hahahaha

• Mamusia
Gosia, my od pół roku jesteśmy ze sobą 24 h na dobę także sobie wyobraź 🤪 🤪 A oboje jesteśmy nerwowi i wybuchowi (ja trochę mniej, bo zawsze się staram uspokoić, ale ja jestem bardziej złośliwa ☺️ ), także bywają takie dni, że co chwilę o coś sprzeczka 😉 I często mamy inne zdanie na jakiś temat 😁 Ale jesteśmy dobraną parą, tak uważam 😁 No i najważniejsza jest miłość prawda Dziewczynki?? 😁
Gosia, Ola chce pogadać, a z sufitem nie za bardzo da się gadać hhahaha 😁
Ola i Paulinka rzeczywiście podobne do siebie na pierwszym zdjęciu 🤪 🤪

• Mamusia
no nadrobiłam wkoncu 🙂 dzieciaczki śliczne!!! A moj Dominiś dziś mi tak pozował i się śmiał do aparatu kochaniec mój 😁 faktycznie dwie brody ma i to coraz wieksze hehe dodałam też nowe fotki na aguagu 😁 u mnie mały już śpi wiec mam chwile dla siebie ale lece sie zaraz wykapac i moze film z Pawlem obejrze.
Co do okresu tez jeszcze nie dostalam ale sie tym nie martwie hihi dobrze mi narazie bez niego 😁 musze wykupic sobie tabletki i zaczac łykać. Ok laseczki do jutra miłej i spokojnej nocki 😁
A i nie kłócic sie z facetami bo naprawde nie warto... trzeba korzystać z życia bo jest za krutkie!!!

• Mamusia
Z facetami to ciężki temat- miłość owszem najważniejsza ale do teGo potrzebna jest ciągła praca nad sobą i związkiem...Na naukach przedmałżeńskich była mowa o rozmowie i kłótniach, że lepiej kłócić się niż nie rozmawiać wcale a najlepiej robić tak by następny dzień był lepszy od poprzedniego 🙂 Jeśli nie jest to kłócić się do skutku aż będzie efekt bo coś zapomnianego później i tak wychodzi i czasem jest spotęgowane i trudniejsze do opanowania. To tyle heh 😜
Mała śpi już chyba na noc choć coś wcześniej bo chodziła później 22-23 a teraz koło 20-20:30 śpiąca już jest- ależ się poprzestawiało jej 😁 Jeszcze dobrze byłoby gdyby całą noc przespała ale mój głodomorek musi raz lub dwa razy w nocy jeść hehe no ale skądś się te 6 kg musiało wziąć 🤪 😁 Idę się kąpnąć pod prysznic i spać więc Dobranoc i spokojnej nocy 😉

• Mamusia
Hej piękne 🙂 dzieciaczki są prześliczne 🙂. Maja dzisiaj o 20 strasznie się darła nie płakała nie krzyczała tylko dosłownie się darła przystawiałam ją do piersi, bo rodzina gadała, że głodna, a ona wypluwała, a oni, że mam słabe mleko i że powinnam ją dokarmiać już sama nie wiem, co mam myśleć…ma jeszcze ten katar i meczy się w nocy, bo spać nie może 😞

• Mamusia
Cześć 🙂
Czyżbym była dziś pierwsza?? 😉 i to o tej godzinie? 😉
Aga, jak wszystko było dobrze do tej pory... to nie wiem czy tak nagle można pokarm mieć małowartościowy ..hmmm może przez ten katarek krzyczała?? Bo ciężko jej jeść jak ma nosek zapchany.
Lecę do mojego, bo marudzi 😉 Także się nie rozpisałam.

• Mamusia
Hej Mamuśki, pierwsza jestem 😁 Pawełek spał od 20 do 4.40! I potem do 7 🙂 ja musiałam wstać o 3 i ściągnąć trochę (100 mll w minutę chyba! to ile tam normalnie jest jak ja tylko trochę odciągnęłam, a pierś nadal była pełna:woohoo 🙂, teraz znów śpi 🙂. A Wy sciagacie jak dziecko dlugo spi czy nie macie wtedy takich twardych, pelnych piersi? Aga Kafinka - a moze to nie glod, jak tak krzyczala? moj sie drze po kapieli, właśnie się drze, nie płacze...ale to chyba z głodu 😉 Milego dnia

hej
byliśmy u tego neurologa-Seba ma zaburzenia ośrodkowego układu ruchowego,dostał skierowanie na ćwiczenia,zaczynamy od 9 marca,na razie 3x10.Powinien już główkę podnosić...czułam,że coś będzie źle
ma teraz straszny katar,złości się przy jedzeniu,biedny je nieraz prawie godzinę 😞
ja miałam koszmary w nocy,jakieś ćwiczenia mi się śniły,potem,że Seba spada i jak spadł to aż usiadłam,obudziłam się cała mokra,serce mi biło jak oszalałe i zasnąćnie mogłam,nawet sprawdzałam czy mały śpi w kołysce

• Mamusia
Aduś napisał(a):
hej
byliśmy u tego neurologa-Seba ma zaburzenia ośrodkowego układu ruchowego,dostał skierowanie na ćwiczenia,zaczynamy od 9 marca,na razie 3x10.Powinien już główkę podnosić...czułam,że coś będzie źle
ma teraz straszny katar,złości się przy jedzeniu,biedny je nieraz prawie godzinę 😞
ja miałam koszmary w nocy,jakieś ćwiczenia mi się śniły,potem,że Seba spada i jak spadł to aż usiadłam,obudziłam się cała mokra,serce mi biło jak oszalałe i zasnąćnie mogłam,nawet sprawdzałam czy mały śpi w kołysce

Aduś, teraz dużo dzieci ma rehabilitację i po ćwiczeniach wszystko jest dobrze! więc się nie martw! a co to znaczy 3x10 (3 razy po 10 minut??) Biedak z katarkiem 😞 i Ty jeszcze koszmary miałaś, to okropne i człowiek jak się budzi to dziękuje, ze to tylko sen!

• Mamusia
Aduś napisał(a):
hej

moja mala tez teraz nie chceglowki podnosic (fakt, ze zadko ja klade) i troche zaczelam sie tym martwic, ale tutaj na bilansie wcale nie sprawdali czy glowka podnosi. pamietam tez, ze synek mojej corki tez glowki nie chcial podnosic, a rozwija sie prawidlowo, wszystko z nim jak najbardziej w porzadku.

• Mamusia
Hej to ja dzisiaj trzecia jestem 😉
Kafinka- hmm kolka to na pewno nie jest..., pokarm na pewno masz dobry, chyba, ze mało leciało Ci mleko i malutka się denerwuje bo głodna 🤔 Trudno powiedzieć na prawdę ale mam nadzieję że to było jednorazowe zdarzenie 😉 Aga ja między karmieniami nie ściągam pokarmu bo nie mam takiej potrzeby, czasem czuję takie mrowienie jak pisała Aga, że już mam dużo i trochę pocieknie na wkładkę laktacyjną ale nie na tyle, żebym musiała ściągać nawet w nocy kiedy odstępy między karmieniami są większe. Aduś- na pewno nie ma się co martwić , mnie się wydaje, ze po postu leniuszek z niego a ćwiczenia mu tylko w tym pomogą 😉 Wczoraj Gabrysia poszła spać po 21, chwilkę się napiła mleczka jak ją do łóżka przekładałam jak szliśmy spać przed 12 ale w konsekwencji spała do ok. 5 zjadając sporo mleczka i wstaliśmy około 8 🙂 🤪 Także jedna z udanych nocy 😆 Katarek lepiej wiec pewnie się lepiej oddychało stąd dłuższy i głębszy sen 😉 Wczoraj byłam z nią na spacerze, dzisiaj Rafał a jakieś stare sąsiadki klekotały, że za zimno dla dziecka i że zmarznie..co za stare pruchwy 😠 Ale mnie wkurzyły 😠 Idę mężowi chleb do pracy naszykować więc zajrzę później 🙂 Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Hej 🙂 No to nie pospałaś Krowa 😜 i tak Oliwka długo śpi, Oskar Ady budzi się o 5 😜 haha
Dla mnie 5 to jeszcze noc 🤪 🤪
Ja też nie muszę odciągać, mam nabrzmiałe, ale nie jest źle. A co do mrowienia, to nieprzyjemne jest to uczucie i też mi wycieka wtedy 😜
Jak Łukasz był mały i musiałam wstawać do niego co 3h, to wtedy budziłam się co chwilę, i już wariowałam, czy on jest koło mnie, czy go karmiłam, czy go położyłam bez odbicia i gdzie on w ogóle jest 😉 Teraz już rzadziej tak mam 🙂