Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Iwona, ale z Ciebie laska a Kajtuś, jaki przystojniaczek zobaczysz, że już niedługo będziesz nam tu pisać same dobre wiadomości 🙂 Kasia jak on może mówić, że nic się nie stało jak się stało przecież nie można tak okłamywać w żywe oczy ja rozumiem jakieś drobne sprawy 😉, ale skoro to wasza wspólna kasa to takie sprawy powinny być wspólnie przemyślane. Aga 2010 powiedzieli, że nic niedostane, bo karmie piersią, a co do anemii to ja mam napisane na wypisie anemia wtórna i kazali brać Tardyferon, ale nie biorę, bo nie mogłam się po nim załatwić ☺️

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kafinka napisał(a):
Mini, a może jesteś w ciąży 😮

No chyba nie?? 🤪
Poza tym od urodzenia Majki kochałam się z moim tylko z 3-4 razy ☺️ bo nie mam ochoty na seks...i zawsze się zabezpieczamy....

A ja aż, 2 😁 ale może jakiś się tam doczołgał mimo zabezpieczenia przecież tak też może być 😎

• Mamusia
kafinka napisał(a):
. Aga 2010 powiedzieli, że nic niedostane, bo karmie piersią, a co do anemii to ja mam napisane na wypisie anemia wtórna i kazali brać Tardyferon, ale nie biorę, bo nie mogłam się po nim załatwić ☺️

hmm, widze, ze zmienili ta strone www.laktacja.pl - tam wlasnie byly leki dopuszczone przy karmieniu piersia i naprawde ich bylo sporo! tez na ibuprofenie itp. a teraz nie moge znalezc tej listy...ja na anemie bralam w ciazy duracef (zelazo czy jakos tak) a teraz dostalam biofer zelazo

Hejka 🙂
nadrobiłam 🙂
Aga-mini a może to przemęczenie,bierzesz tabletki anty?może nie służą Tobie?
Nina kup witaminer dla kobiet w ciąży i karmiących 60 sztuk za ok.16 zł,ja brałam
Aga-kafinka już dobrze się czujesz?
Aga pewnie idż do neurologa,ale dobrze,że usg wyszło dobrze
Iwonka głowa do góry,mojej kumpeli siostrzeniec ma 1 nerkę i jest wszystko dobrze,normalnie się rozwija,gada jak najęty 😉,Kajtuś też będzie cudownym,zdrowym dzieckiem 🙂dużo sił Wam życzę.
Ola aż tak źle,że chcesz z kraju uciekać?Rozumiem,że masz dość,wkurzające jest takie wtrącanie się 😞,pouczanie,poza tym nie ma tojak na swoim
Marta spokojnej i szybkiej przeprowadzki 🙂,wreszcie lepiej 🙂
Gosia jak na szczepieniu...coś jeszcze miałam Tobie napisać ale skleroza 😞
Kasia tak młodo wyglądasz a ja tu czytam,że babcią jesteś 🤪,super,młoda mama i babcia w jednym 🙂a jak Kayka?
Kasia Alicja doszła do siebie?
Która Kasia ma problemy z mężem,bo przegapiłam 😮 😞,może da się wyjaśnić

napiszę w skrócie:badanie cum i posiew dobry,dziś mąż jedzie po wypis.
obaj są przeziębieni,katar,kaszel,osłuchowo dobrze,Sebuś mało je,nie chcespać 😞,Oskar wstał z 39,2 😞
byłam ugina-mam zrobić morfologię,mocz,w piątek mam przyjść i zrobi mi usg i cytologię i przepisze depo-provere

Mini23 napisał(a):
Dobra która wie co sprawdzić w krwi że pokaże ciąże lub jej brak??
Bo teraz mnie nastraszyłyście 🥴

ja się nie znam,wiem,że beta hcg,aleto specjalne badanie
aTymasz tylko morfologię?

test już zrobiłaś 🤪?
to dobrze,ja też tabletki igumki a teraz chcę zastrzyk właśnie,choć żadnej metodziechyba nie zaufam do końca,panicznie się boję koljenej ciąży

• Mamusia
Hej 🙂 ja dzis prawie caly dzien w miescie bylam. U okulisty ok mam masowac malemu kanalik w inny sposob niz kazal mi pediatra i inne krople stosowac bo ogolnie do roczku nic nie robia tylko ciagle kropelki najwyzej daja. wiece co do okresu to ja sie bardzo zdziwilam bo od zeszlej srody biore tabletki dla mam karmiacych (azalie) no i wczoraj zaczelam delikatnie plamic a dzis tak jak bym miala normalnie okres hmmm ale przeciez biore tabletki... musze ulotke poczytac bo nawet nie mialam czasu..
A jutro znowu na zjazd jade i pojutrze chyba tez wiec pewnie nie bede zagladala
Kajtek śliczny chlopak!!! A Maja jakie ma fajne fotki!

• Mamusia
Jestem już 🙂 🙂 🙂
Aga jakie super fotki zrobiłas Majusi 🙂 🙂 🙂. Uwielbiam takie stópki, Olce zawsze jak ma gołe to wycałauje az ona krzyczy hahahahaha.
Iwonka jestes dzielna , Kajtus będzie zdrowy. Jest śliczniutki i widac że szczęśliwy , a Ty wyglądasz świetnie 🙂
Aga Mini a może twoje złe samopoczucie jest przez tabletki anty??? Albo przemączenie ???
Marta powodzenia z przeprowadzką - wiem jak jest ciężko uch.I na fotki czekamy 😜
Nie czytałam wszystkiego co napisałyście i nie bardzo wiem o co chodzi z małżeństwem Kasi, ale musi być dobrze macie dziecko i nigdy się nie skarżyłas ze jest z Wami zle.
Cholera nie wiem co jeszcze miałam napisać 😠 - zapomniałam ☺️ ☺️
No to Ola waży 5,600 i mierzy 62 cm, ale ja myśle że troszkę więcej bo pielęgniarka jej dobrze nie wyciągnęła. Szczepienie w miarę - płakała. A po szczepieniu czuje sie jak na razie świetnie 🤪. Byłyśmy prawie cały dzień na dworku. Wróciłyśmy do domu koło 15 🤪. Wypisałam moje dziewczyny z tamtej przychodni i zapisałam do naszej teraz 😉

• Mamusia
Ja tylko na chwilkę.
Kajtuś jest boski !! 🤪 🤪 jak ma się taką piękną mamę, to wiadomo 🙂 Trzymajcie się - Kajtek będzie się na pewno dobrze rozwijał 😁
Miniatura- ja też próbowałam robić takie fotki, ale jakoś mi nie wychodziły 😜 Super 🙂
Gosiu, super że Ola dobrze przeszła szczepienie 😁 Silna z niej babka- ma to po tacie wojskowym haha 😁
A co do tematu ciąży, to ja ciągle mam wrażenie, że jestem w ciąży ☺️ ☺️ Mimo, że karmię piersią i biorę tabletki, ale mąż mi raz żyć nie dał, bo miał chcicę i się zgodziłam, 4 tygodnie po porodzie i zastosowaliśmy metodę, która nie jest metodą antykoncepcyjną, czyli stosunek przerywany i potem nie mogłam zasnąć z nerwów. Zrobiłam jakiś czas temu test i wyszedł negatywny, ale nie wiem... zawsze test mógł się pomylić. Czasem mam wrażenie jakby mi się macica kurczyła, albo ruszała 🤪 🤪 Ale chyba mam jakieś trzaski, co?? 😮 😮
Jakbym teraz miała być w ciąży, to byłby to koszmar - bo po 1 ciągle biorę tabletki, a po 2 miałam cesarkę, a po 3 to nie planuję drugiego 😉
Lecę do Głoda, bo nie da nic więcej napisać.

• Mamusia
Melduję się spowrotem 🙂
Byłyśmy na spacerze ponad 5 godzin 🙂 No i oczywiście na zakupach haha 😁
Krowa jeśli to nie złe wyniki krwi to może być, że tabletki anty masz nie dopasowane. Jak masz jeszcze ulotkę do nich to poczytaj o skutkach ubocznych. Ale z tego co wiem to nie raz mogą być nie pożądane objawy jak na ciąże- mdłości, zmęczenie, osłabienie itp.
Dam Wam później fotkę Ali z dzisiaj tylko zgram 🙂
U mnie cały dzień padało 🤨 Także spacer nie był za udany 🤔
A ja gotuje na obiadek krupniczek na żeberkach 😁
Aaaaa Kajtek facet pierwsza klasa !!!!!!!! 😘 😘 😘 😘
No i te stopy Maji aż chce się wywołać te fotki i jako obraz na ścianę powiesić 😘 😎 😉

• Mamusia
Haha 😎 😎 Dzięki mnie nauczysz się nowej ortografii 😁
A takie zdjęcia to chyba będę musiała zrobić cyfrówką. Przy ruchach Łukasza to pewnie będą ruchome nóżki 😜 Jemu jest ciężko zrobić zdjęcie w ogóle.
Moje dziecko by mogło szaleć na macie 24h na dobę 🙃 🙃 Woli matę niż być na rączkach 😁 haha

A ja mam męża w domu........ 🙂 I ZGADNIJCIE CO BĘDZIE !! 😁 hahhaa

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Usmiech dla ciotek i kuzynów i kuzynek brzuszkowych 😁 - tak się uśmiechała Maja do siostrzyczki która dziś wróciła od babci 😁
[URL=http://img534.imageshack.us/i/img0233n.jpg/][IMG]http://img534.imageshack.us/img534/9744/img0233n.jpg[/IMG][/URL]

Dziękujemy bardzo Majeczko 😘 😘 Buziaczki dla Ciebie 😘 😘

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Usmiech dla ciotek i kuzynów i kuzynek brzuszkowych 😁 - tak się uśmiechała Maja do siostrzyczki która dziś wróciła od babci 😁
[URL=http://img534.imageshack.us/i/img0233n.jpg/][IMG]http://img534.imageshack.us/img534/9744/img0233n.jpg[/IMG][/URL]

Dziękujemy bardzo Majeczko 😘 😘 Buziaczki dla Ciebie 😘 😘

Ja też całuje ten piękny uśmiech !! 😘 😘 😘

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
a zapomniałam wam napisać że to co świeci się przy ustach to witaminka c 😁 😁

A ja myślałam, że to błyszczyk!! 🤪 🤪 🙃 🙃 🙃
I znowu spotkały się Koko, Pigggggi oraz Mućka 😁

Aga, jak teraz zaprzestaniecie seksu, to potem będzie jeszcze trudniej!!

Łukasz tak szalał na macie, że jest cały spocony hahaha 🤪 🤪 🙃 🙃

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Mini23 napisał(a):
a zapomniałam wam napisać że to co świeci się przy ustach to witaminka c 😁 😁

A ja myślałam, że to błyszczyk!! 🤪 🤪 🙃 🙃 🙃
I znowu spotkały się Koko, Pigggggi oraz Mućka 😁

Aga, jak teraz zaprzestaniecie seksu, to potem będzie jeszcze trudniej!!

Łukasz tak szalał na macie, że jest cały spocony hahaha 🤪 🤪 🙃 🙃

ale ja nie mam ochoty,a jak ja mam to wtedy on śpi...on lubi seks nad ranem a ja w środku nocy 🤪

No tak to zazwyczaj jest 😉 To stwierdzone naukowo 😁 Ja mam tak samo 🙂