Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej, my bylismy na spacerze, a teraz P. śpi na balkonie, bo ja robiłam obiad; u nas tak nie b. ciepło, tj za wiatrem ciepło, ale wietrzyk jeszcze chłodny; ja wożę małego w gondoli, bo mieści się spokojnie, jak nie śpi to można podniesc plecki i wtedy jest troche pochylony, wiec widzi więcej 🙂 a jak zasypia, to go kładę na płask, bo podobno tak najlepiej dla takich maluchów. Ja zaczynam powoli robić listę rzeczy do zabrania na ten nasz wyjazd w góry; acha, bo mi nie napisałyście, czy z tą suchą skórą to powinnam iść do dermatologa czy do pediatry wystarczy? pytam, bo u mnie w prywatnej jakoś jest dziwnie, że wiekszosc dermatologów dzięciecych dla dzieci powyżej 1 roku..

• Mamusia
aga2010 napisał(a):
Hej, my bylismy na spacerze, a teraz P. śpi na balkonie, bo ja robiłam obiad; u nas tak nie b. ciepło, tj za wiatrem ciepło, ale wietrzyk jeszcze chłodny; ja wożę małego w gondoli, bo mieści się spokojnie, jak nie śpi to można podniesc plecki i wtedy jest troche pochylony, wiec widzi więcej 🙂 a jak zasypia, to go kładę na płask, bo podobno tak najlepiej dla takich maluchów. Ja zaczynam powoli robić listę rzeczy do zabrania na ten nasz wyjazd w góry; acha, bo mi nie napisałyście, czy z tą suchą skórą to powinnam iść do dermatologa czy do pediatry wystarczy? pytam, bo u mnie w prywatnej jakoś jest dziwnie, że wiekszosc dermatologów dzięciecych dla dzieci powyżej 1 roku..

Aga, ja myślę, że najpierw do pediatry. najlepeij zadzwoń do niego, zanim umówisz się na wizytę 😁

już wróciliśmy,Sebusia boli brzuszek..jużod wczoraj 😞,do tego te dziąsła 😞
Marta ja wątpię,zeby szybko mu wyszły,Oskar się3 miesiące męczył...miał pierwszy jak miał 9,5 miesiąca dopiero

• Mamusia
Sylwia ja tez bym chciała w ogrudku pokopać 😉.
Aga ja tez uwazam że najpierw do pediatry a potem to juz sie okaże co powie.
Kura a czemu czasu nie masz ??? Carlos niegrzeczny???
Marta ty też masz fajne mini Zoo, i jest tam kilka atrakcji 🙂
No Maja jak z Czita jadła to usmiech od ucha do ucha 🤪 🤪 🤪 Jaka zadowolona z towarzystwa hihihi.
My jeszcze na drugi spacer idziemy 🙂 Pogoda fajna to trzeba dupy wietrzyć 🤪

• Mamusia
Nie wiem od czego zacząć. Nie zrobiłam notatek i połowy nie pamiętam 😜
Sylwia, źrebaczek śmieszny, fajniutki jest 😁
Czita, teściową ubierzesz w strój banan?? 😜 hahaha
Pawełek jest rozkoszny 🤪 🤪 A oczy jakie wielkie ma 😁
Ola to żaden Olek Ty gUpia Małpo!! Przecież to księżniczka Aleksandra 😁 Z leżaczka wszystko widzi, to i zadowolona jest 😁
A Majusia zerka i mówi: o nie!! Znowu te zdjęcia, muszę sobie znaleźć zajęcie - jedzenie rączek - żeby nie zasnąć z nudów.
A Czita wyszła elegancko - dobre ujęcie jej zrobili 😁 przynajmniej świecącej dupy nie widać.

Nie miałam czasu, bo mąż o 17 miał pks i od rana mu devolaye smażyłam, także byłam przywiązana do kuchenki 😜 Potem do banków leciałam i na spacer przy okazji. No i dzieckiem się musiałam zająć 😉 potem zobaczyłam w skrzynce awizo, to na pocztę poleciałam, a tam paczuszka dla Łukaszka - próbki mleka i kaszki, soczek i słoiczek 😁

Mój tata dziś trafił do szpitala 😞 atak trzustki... ech... nawet nie mam jak do niego jechać, no bo jak z małym.
Wybaczcie, że nie każdej odpisałam, ale z pamięcią słabo 😉

• Mamusia
Jestem uuuuuu , zmęczona jestem juz dziś , cały dzien poza domem .
Olę juz wykapałam i teraz leżę i ogladam tv 😉
Ninka ja wiem że mój Olek to śliczna księżniczka , ale ja uwielbiam tak do niej mówić 🤪 🤪 🤪
Aga no ja nie wiem , one sa do siebie podobne hahaha , jak porównuje zdjęcia Pauli i Okli to sa podobne 🤪 🤪 🤪Moja Paula sie cieszy że Ola do niej podobna 😎
A teściowej kupiłam tunikę i żakiet w ciucholandzie 😁 😁 😁 i zapłaciłam 50 zł 😉

• Mamusia
Pawełek śpi 🙂 w ogóle on ostatnio bardzo krótko je, ale się najada 6-10 min...dziwne co ja mam za mleko 😉. Zanim zapomnę to tak - Nina, mam nadzieję, że Twój Tata czuje się lepiej, a na poczcie ja tracę cierpliwość, dobrze, że u nas są numerki, bo na przepuszczanie bez kolejki to nie ma co liczyć 😞 Gosia - to tanio kupiłaś strój dla teściowej 🙂, fajowo! Ada - a może to nie ząbki Sebusia, czy obstawiasz ząbki? Coś jeszcze miałam napisać i skleroza 😉. Co do tej skóry szorstkiej, to moja ciocia pediatra przez telefon mówi, że to najczęściej obstawia się alergie i to na białko 😞 ja sobie nie wyobrażam jakbym miała odstawić cały naabiał 😞, głównie to pytanie czy to to czy to takie strzelanie w ciemno...ehh...a mnie chyba dziś przewiało, bo coś mnie gardło pobolewa 😞 bo niby ładnie, ale wiatr chłodny i wcale nie tak ciepło; jakbym nie zajrzała to spokojnej nocy

• Mamusia
U mnie na poczcie zawsze jest tak, że co ktoś nowy przychodzi na pocztę to robi taką minę : 🤪 i pod nosem : o Boże... albo : ile ludzi 😮 🙃 🙃 a dzisiaj jedna babka była przede mną 😁 szok 😁
Faktycznie, Paulinka i Ola są do siebie podobne.... tylko dziwne, bo nie są podobne do Ciebie 😁 ale może to jest mylne, bo one mają jasne włosy,a Ty ciemne włosy, ciemna karnacja i może przez to nie widać.
Zaraz może jakieś zdjęcie wgram, jak mi Carlos da 😉 bo wariuje 😜
Aga2010, oby Ciebie nic nie łapało, bo już dosyć Ciebie choroba wymęczyła 😘 😘
A wiecie, że ja Love Krove?? 😁 😜 🤪 🤪 🙃 🙃

• Mamusia
Napis na koszulce mówi wszystko 🙂
A drugie zdjęcie: Łukaszek jest już gotowy na lato 😁
[URL=http://img854.imageshack.us/i/18tydzukasia2510.jpg/][IMG]http://img854.imageshack.us/img854/2662/18tydzukasia2510.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://img684.imageshack.us/i/18tydzukasia2513.jpg/][IMG]http://img684.imageshack.us/img684/5294/18tydzukasia2513.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Wystarczy, że mi na gg marudzisz 🙃 🙃 hahahhaha 🤪 🤪
Ale się uśmiałam z tymi walkami w kisielu 😁

kura masz wtedy szanse bo świnia na żarciu się skupi 🤪

Fakt, ona to nawet nosem wciągnie, a ja nawet jakbym się miała na żarciu kupić, to gdzie tym moim dziobem ...bym się namachała!! 😜
A co u Pigi??

• Mamusia
Hej, jestem i ja, byłam wcześniej, ale nie napisałam, więc moja strata 🙂 u nas noc dobra, P. budzi się o 4.30 (zasypia o 19.30) a potem wstaje o 6.20, tak jak Tata 🙂 a teraz ma drzemkę; u nas też piękna pogoda się zapowiada! Miłego dnia

moja Alusia też ma drzemkę 🙂
potem lece do notariusza bo papiery takie tam załatwiam.... i jakiś obiadek musze zrobić... rosół z wczoraj mam ale cos jeszcze ale co???:P 🤪

http://allegro.pl/c049td28pi39-sexy-buty-na-obcasie-szpilki-r-39-i1547927069.html

http://allegro.pl/eleganckie-czolenka-szpilki-podsowka-r-37-buty-net-i1573284512.html te rózowe czy bezowe????

• Mamusia
Hej,wpadłam się przywitać, mam ostatnio strasznie zaganiany czas 😞 Wyjeżdżamy na święta do moich rodziców, ale ja i tak jakaś padnięta jestem ciągle, mąż ciągle na noc do pracy, to ja i w nocy z Kajtkiem sama i w dzień, a do tego ta pogoda jakoś nie wiedząc czemu mi nie służy 😞
Ale poza tym ok, Kajtek po szczepieniu bez powikłań, przestał tak dużo na wadze przybierać, waży 7,930kg, w nocy wstaje 3 razy ale tak już ma i nic na to się nie poradzi 🙂
Bardzo banana lubi, w deserku z jabłkiem i kaszę, żadnego smaku tak nie wcina jak tego i jeszcze chciałby więcej 🙂 Teraz bawi się w łóżeczku, Przemek śpi a ja idę za obiad się brać a niedługo na dworek pójdziemy bo tak ciepło 🙂

• Mamusia
Hej. Byłam w szpitalu u taty i nie mogłam go zobaczyć 😞 Tylko mama wyskoczyła, bo byłyśmy samochodem, a na teren szpitala nie można było wjechać bez przepustki 😞 Jakoś 4 miesiące temu jak rodziłam, to można było wjechać 😠 😠
a wokół wszystko zawalone autami 😞 także nie było gdzie się wcisnąć. Smutno mi strasznie 😞

Foka, mi się podobają te beżowe, tak samo jak Mrówie. Uwielbiam buty peep toe 😁
Karmię malucha i idziemy na spacer, korzystać z pogody.