Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
To ja trzecia 🙂 u nas noc srednia i ja wciaz polprzytomna, jeszcze mnie chyba dopadła alergia, bo mam spuchnięte oczy i katar 😞 Maly wstal o 5, ale teraz znów śpi. Co do przepisów, to na zapiekankę z ziemniaków super, ale ja nie cierpię trzeć 🙂 za dużo roboty, jak można przyspieszyc - moze przepuszcze przez robota 😉 Milego dnia

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hey hey .... ja tez nie tre recznie:P mam robota zelmer i on wszystko trze za mnie ...

mamuski wszystkiego naj naj z okazjii naszego swieta 🙂 🙂 😘

• Mamusia
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH MAM 🤪
Hej moNdr i gUpie 😉
A ja juz dostała dziś prezent od córki 🤪 🤪 Żel dop prysznic i antyperspirant 😆
A młodsz pozwiliła mamie pospać do 7:30 🤪 🤪 🤪
Dziś idę też do swojej mamy 🙂
Dobra idę nadrobić.

• Mamusia
Kura jak Carlito ???????? Gorączka spadła???
Ja Oli gotuję na piersi indyka zupy bo kurczaki są pasione hormonami. To prawda od kąd moja suka je drób to jest agresywna . Z domu tylko na smyczy wychodzi bo rzuca sie na sąsiadów i psy. Wcześniej jak dawałam jej wieprzowinę to nie była taka.Więc to przez kurczaki.
Moja Ola nie ruszy słoiczka a o łyżeczce to już nie wspomnę 😮 Łyżeczką to ona się bawi .
Ja gotuję Oli zupkę na kilka dni i mrożę. Wczoraj ugotowała 3 porcje z brokułami i 3 porcje ze szpinakiem 🙂Zamroziłam i mam obiad dla Oli na prawie tydzień 🙂
Iwonka Ty nie żartyj tak ciepło a Ty chora ???? Bierz sterte leków i lecz się. Aga 2010 ten grill długo się za Tobą ciągnie.
A za kilka dni DZIEŃ DZIECKA. Ja mam dwoje , i muszę prezenty załatwić. Myślała o perfumach dla Pauli bo moje po kryjomu używa 😁 😁 😁
No to miłego dnia 🤪

ja niewiem co mam kupić maie i teściowej... chyba perfumy własnie 🙂 zobaczymy... ja zaraz lece musze zamówić siostrze bukiecik na przyjęcie komunijne kupić własnie coś mamom i mojej pyzie na dzień dzieciątka 🙂 ja ugotowałam mojej małej zupki z gołabków chodowlanych podobno jazdrowsze mięso ze wszystkich bo hude i gołąbków mój dziadek niczym nie faszeruje rzadnymi wspomagaczami i mi złapał 4 i ugotowałam małej rosołek na tym i zblenderowałam jedna porcje rosołu z miesem drugą z ziemniaczkami trzecią z marchewa i miesem a cxzwarta z marchewka samą... i mam 4 sloiczki... 🙂

jej nic mnie sie nie chce.... ale muszem....

• Mamusia
Hej Mamuśki !!!
WSZYSTKIE NAJJJJJJJJJJ Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA !!! Niektóre z Nas przechodzą to Święto po raz pierwszy 😁 😁
Moja Ala wczoraj szybko zasnęła ponownie jak Ją tylko wykąpałam 🙂
Moja Alusia prawdopodobnie dostanie na dzień dziecka nianie elektroniczną do łóżka z kamerką bo Ona ma tyle już tego, że nie wiem co Jej kupować. Zabawek ma tyle, że nie wie którą się bawić a ciuszki to nie prezent. Może kupię Jej takie urządzenie które przyczepia się na szczebelki łóżeczka i to gra, świeci i daje światło na sufit i tam wyświetla się jakiś rysunek 🙂
Ja już głowę umyłam i idę zrobić sobie kawy a swojej Mamusi wysłałam tylko życzenia ☺️ Ale ostatnio dostała ode mnie paczkę 13kg i tam były słodycze, ciuchy i kosmetyki tylko dla Niej 🙂 I teraz jak pojadę to znów coś dostanie 🙂
A ziemniaki można zetrzeć robotem- ja mam blender i on za mnie wszystko robi już od bardzo dawana nie używam tarki albo jak ktoś nie ma blendera to można w plastry dać ziemniaki tak też już próbowałam i też są dobre 😉

• Mamusia
Ja bym gołębia nie zjadła, ani dziecku też nie dała 😜 Ale ja to ja, mam uprzedzenia do gołębi, ze roznoszą choróbska. Ale Foka to Foka 😁
Łukasz ma 38,2 st i katar. mierzyłam w odbycie 38,7, także odejmuje się 5 kresek.
raczej jest pogodny, śmieje się, ale też i marudzi troszkę. Także nie wiem czy to na zęby, czy chory... Jutro idę do lekarza na 12.
Wszystkiego Najlepszego Mamuśki 😁

Buziaki dla Dominika, dzisiaj 5 miesięcy kończy 😁

• Mamusia
Wszystkiego Najlepszego z Okazji Dnia Matki!!! Dzisiaj nasz debiut w dniu tego Święta hehe. No może nie u wszystkich mam 😜 I dla Dominisia wszystkiego naj z okajzi 5 miesięcy 🤪 🙂 🙂 🙂 Lecę się szykować na spacer i do mamy 🙂 Miłego dnia 😉

• Mamusia
Dominik dziękuje 🙂 no ja mam kilka gołąbków na odstrzał hehe ale bym musiała to po cichu zrobic przed tesciem a juz one mnie tak denerwuja ze masakra 😠 a miesko podobno najlepsze wlasnie tak jak Ola pisala. No oby Łukaszek na zabki ta goraczke mial! Ok lece dokonczyc obiadek i z malym dalej na dworek 🙂

• Mamusia
Hej, Ja wczoraj po 3 zasnęłam dopiero, bo mąż wrócił po 23 i jeszcze chciał film pooglądać. Jak nigdy leków przeciwbólowych nie biorę tak wczoraj wzięłam 4 ibupromy i głowa nadal bolała więc dałam sobie spokój 😞 Myślałam że dziś się trochę podleczę, ale mąż pojechał do pracy, w sumie to nie wim po co bo nie musiał,więc nie mam się kiedy zaleczyć. A w sumie nie wiem co mi jest, gorączki nie mam, ale gardło, cały przełyk, mięśnie i głowa mnie tak boli że masakra, a mnie prawie nigdy głowa nie boli, a do tego jeszcze cała i z przodu i z tyłu, jakby miało ją rozsadzić 😞 Mam nadzieję że mi szybko przejdzie bo jestem taka śnięta że szok. Kajtek ma teraz drzemkę, potem pójdziemy na dwór, ale zaczekamy chyba na Przemka bo sama to raczej dziś razem z wózkiem go nie zniosę bo brak sił, a moja spacerówka waży 16kg plus Kajtek ok 9kg.
I słychać go właśnie jak coś tam sobie gada, więc się już chyba wyspał. Ja dziś na obiad chyba te żeberka zrobię, a Kajtek ma dziś rosołek z ryżem i banany z jabłkiem i winogronem 🙂

• Mamusia
My właśnie z Alusią siedzimy w internecie haha A Alusia próbuje ściągnąć obrus haha Moje piersi z kurczaka się już panierują a później tylko ryż ugotuję i usmażę piersi zapanierowane 🙂 Oj Iwonka to Cie wzieło, ale to nie wygląda na jakąś typową chorobę pewnie po trochu wszystkiego na raz się złożyło 😮 🤔

• Mamusia
Jestem juz w domu 🙂
Byłam u mamy . A za niedługo m,a przyjechać siostra cioteczna na kawe i ciastko. Więc na nią czekam 😉
Mięso z gołębia jest najlepsze dla niemowlaków , oczywiście z własnych chodowanych i zdrowych. Moja mama gotowała zupki z gołąbków dla mnie.
Kasiu pycha obiadek masz 😜 😜 😜 Ja mam jeszcze wczorajsze duszone warzywa 🙂
A jutro zrobię tę zapiekankę lub grilla zjemy na obiad bo mamy mieć gości 🙂

buziaczki dla Dominika:*:*:*:*
jej jaka piekna pogoda 🙂
ja tam też gotyuje z Gołąbka z włąsnej znaczy dziadkowej chodowli 😁 😁 jako dzieciak tez jadłąm z gołąbków zupki 🙂 🤪 🙃

• Mamusia
Ja też jak dziecko jadłam gołębie i zupy z nich babcia mi gotowała bo mieli własnej hodowli na wsi 🙂
Ja już zjadłam, ale było dobre !!!!! Nie wiedziała, że imbir może być tak dobry w potrawach oczywiście jeśli ktoś lubi takie smaki orginalne bo imbir smakuje lekko żywicą z drzewa 🙂

• Mamusia
To znowu ja Gołębiożerce 😁 hahahahahaha
A Kaśka to zaraz całą moją rodzinę wyje hahaha 😉 tą ze strony taty to możesz jeść do woli 😜 Tylko, żeby Ci w gardle nie stanęło 😉 U mnie Mody na sukces ciąg dalszy, bo odrzucam spadek i jest obraza majestatu 😜 A jak zrobię ze spadkiem tak jak babcia chce, to wierzyciele wejdą mi na konto (30 tysięcy) i będą wypłaty zabierać i oprócz tego komornikowi bym musiała zapłacić 4-5 tysięcy za wycenę mieszkania, no i oczywiście do tego bym musiała zgodnie z wolą babci przepisać jej swoją część mieszkania 😉 i oczywiście babcia mi się DZIWI, że nie chcę się zgodzić i ma focha na mnie 😜
No tak, o niczym innym nie marzę, tylko o długach i żeby wpierdalać tynk ze ściany 😁
Chyba zerwę z nią kontakty, bo co mi pozostało, jak chciała mnie tak urobić??
Nawet nie wiecie jak mi jest przykro, dosyć że ojca straciłam, to zamiast się trzymać razem, to rzucają mi kłody pod nogi 😞

Łukaszek ma 39 stopni, ale zbijam mu czopkami i syropem. Moje biedactwo 😞

• Mamusia
Ninka a jak się zrzekniesz majątku to i długi Taty Twojego przejdą na kogoś innego czy po prostu przepadną w nie pamięć?? Akurat na takich rzeczach się nie znam szczerze mówiąc chociaż o spadkach mam trochę pojęcia, ale w inną stronę 😉