Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasia, dzięki za pocieszenie 😉 Oby szybko załapała bo ja już po prostu nie chcę karmić tym bardziej że jak pojedziemy nad morze to chcę się odprężyć i nie myśleć o wystawieniu cyca w miejscu publicznym 😜 Czuję się coraz bardziej ograniczona 🤨 Zazdroszczę dzieciom "butelkowym" 😁 😉

• Mamusia
Tak jak mówiła mi piediatra w Pl nie wolno do niczego dziecka zmuszać, ale jak Gabi tak sama robi to brawo wielkie dla Niej !!! Jak jest taka silna to, że może szybko zacząć raczkować albo chodzić nawet 🙂
Moja jak leży to odrywa głowę tak jakby chciała usiąść, ale jeszcze cała się nie oderwie z pozycji pół leżącej 🙃
Oj jak ja bym chciała z WAMI poszaleć !!! 😁 😁

• Mamusia
Aaaaaa moja Ala to umie się nogami o żyrandol zaczepić i bujać się jak małpka 😁 😁 😁 😁
A tak serio z tego co czytam to praktycznie wszystkie dzieciaczki rozwijają się podobnie i to bardzo. Jedno robi coś szybciej jedno wolniej ale odstęp czasowy od innych dzieci jest niewielki. Każda z nas uważa swoje dziecko za wyjątkowe ja swoją Alę tez, płacze gdy robi coś nowego i jest to dla mnie straszne przeżycie i radość i to jest jak najbardziej naturalne, ale nie chwalę się na forum tym co Ona już potrafi bo wiem, że niektóre dzieciaczki już to robią, albo zrobią to dzień albo dwa po Alusi 🙂

• Mamusia
Ha ha ha ha ja miałam na przykład takie fałszywe alarmy 😁 😁
Myślałam, że już urodzę a tu dupa blada 😲 🙃 😁
No właśnie wyścig- czasem też mam takie wrażenie dlatego ja nie piszę co Ala już robi. Wyszedł Jej ząbek no to napisałam jak zacznie raczkować albo chodzi to też napiszę ale o mniejszych sprawach, które dla mnie i tak są wielkie nie piszę.
Ooooo moja frania właśnie wypucowała naczynia 😁

• Mamusia
A ja myślę, że forum jest między innymi właśnie po to żeby móc się chwalić a każdy normalny człowiek cieszy się z sukcesów dzieci koleżanek 🙂 To zależy jak to kto odbiera ale przecież każdy wie, że dzieci rozwijają się różnie i moja mimo że szybko siedzi to może później chodzić, kto wie? 😉 Cieszę się z każdego ząbka dzieciaczków i innymi sukcesami Waszych pociech bo o to chodzi by się dzielić radościami jakie przynosi nam macierzyństwo 🙂

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
A ja myślę, że forum jest między innymi właśnie po to żeby móc się chwalić a każdy normalny człowiek cieszy się z sukcesów dzieci koleżanek 🙂 To zależy jak to kto odbiera ale przecież każdy wie, że dzieci rozwijają się różnie i moja mimo że szybko siedzi to może później chodzić, kto wie? 😉 Cieszę się z każdego ząbka dzieciaczków i innymi sukcesami Waszych pociech bo o to chodzi by się dzielić radościami jakie przynosi nam macierzyństwo 🙂

No tak to teraz wyszło, że jestem wredna suka, która zazdrości innym Dziewczynom, że Jej dzieci robią coś szybciej niż moje dziecko !! Tylko, że ja nie miałam tego na myśli i przyjmuje do wiadomości, że jedno już siedzi, drugie ma dwa ząbki a nie jeden jak moja Ala, ale czy tak na prawdę czy której z Nas sprawia prawdziwą radość fakt, że obce dziecko którego się nigdy nie widziało na żywo robić coś co z biegiem czasu każde dziecko powinno robić?? Nie sądzę dlatego nie piszę co robi już moja Alusia. Lubię czytać nowinki napisane przez Dziewczyny i bardzo mnie one interesują bo po to jestem na tym forum- aby dowiadywać się czegoś innego, ale myślę, że niektóre z Nas traktują te informacje jak tabele z wynikami, które dziecko jest na pierwszym miejscu a które na ostatnim i zaczyna się porównywanie.

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
a moja kaya to :
nie ma jeszcze ani jednego zeba,
nie siedzi samodzielnie,
nawet jeszcze sie nie przekreca,
i wlosow ma mniej niz jak sie urodzila
😜

Ha ha ha i to mi się podoba !! szczera prawda 🙂 A i tak Kaya dla Ciebie jest wyjątkowa jak dla mnie Ala bo to Twoje dziecko 🙂 😘

ja na chwilke troche was poczytałam 😁
słuchajcie ja sie przyznam że wkurza m ie troszke to że włąsnie jest tak że troche jakby wyscigi traktowane są nasze osiągniecia naszych dzieciaczków... bardziej cieszą mnie zdjecia każdych maluchów z tymi pieknymi uśmieszkami.... troche wkurza mnie to porównywalnie nawet z narzekaniami Agaty 😁 🤢 😮 😁 🤪

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
a moja kaya to :
nie siedzi samodzielnie,
😜

Ha ha ha i to mi się podoba !! szczera prawda 🙂 A i tak Kaya dla Ciebie jest wyjątkowa jak dla mnie Ala bo to Twoje dziecko 🙂 😘

no pewnie, - jest najkochansza, najmadrzejsza i najpiekniejsza 🙂 😜 🤪

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
słuchajcie ja sie przyznam że wkurza m ie troszke to że włąsnie jest tak że troche jakby wyscigi traktowane są nasze osiągniecia naszych dzieciaczków... bardziej cieszą mnie zdjecia każdych maluchów z tymi pieknymi uśmieszkami.... troche wkurza mnie to porównywalnie nawet z narzekaniami Agaty 😁 🤢 😮 😁 🤪

A myślałam, że tylko ja i Krowa mamy takie wrażenie, ale widać nie, dlatego ja nie piszę bo Ala robi bo nie chce do tego zaprzęgu ,,szczurów,, dołączyć 🙂

kaasiaak napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
a moja kaya to :
nie siedzi samodzielnie,
😜

hehe tak jak każde dziecko dla swojej matki 😁 mojej włosy sie wytarły i ma tylko długą grzywę...

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
a moja kaya to :
nie siedzi samodzielnie,
😜

hehe tak jak każde dziecko dla swojej matki 😁 mojej włosy sie wytarły i ma tylko długą grzywę...

Moja Ala za to ma gęste włosy z tyłu przy karku- taką gęstą, ciemną szczotę i to taki pasek jakby miała resztę równo wygolona maszynką hahahaha Śmiesznie to wygląda 😁 😁

aisak_89 napisał(a):
Ola88 napisał(a):

A myślałam, że tylko ja i Krowa mamy takie wrażenie, ale widać nie, dlatego ja nie piszę bo Ala robi bo nie chce do tego zaprzęgu ,,szczurów,, dołączyć 🙂

ja też nie pisze o każdym wyczynie Alki mojej bo po co wam to wiedzieć ... jedynie informuje jak ma wązne rzeczy typu ząbek jednego ma i koniec poki co 😁 wiecie bardzo lubie z Wami gadac i wogóle powydurniac się ale czasem jak czytam że jeden to drugi tamto trzeci siamto to mam wrazenie że moja małą to jakaś dziwna bo nie umie tego tamtego i poprostu przestaje czytac bo mi przykro... A Miniatura i Kasia uswiadomiły mi że na każde dziecko pora bedzie...

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Ola88 napisał(a):

a w pipie was mam wiecie co??? moja Maja też jest wyjątkowa...bo jest moją córką 😁
a wyjątkowe ma śmierdzące kupy,tylko taka sprawia że dziękujesz za te zatrute powietrze za oknem 🙃 🤪 🤪

No Ty to masz taką piździochę, że wszystkie na razi Ci tam wejdziemy 😁 😁 😁

Lecem mąż mnie zawołuje do łóża 😁 😁
ja tam uważam że takie wysigi i tabelkowanie dzieci to nie dobrze wpływa na nasze stosunki... można sie tam czasem pochwalić ale nie w co 2 poscie bo normalnie nie chce mi sie czytać ciągle tego bo moje dziecko nie umie welu rzeczy al i tak uwazam za najlepsze najpiekniejsze najkochansze 😁 czasem za najniegrzeczniejsze 😁 😁 😁:d

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Ola88 napisał(a):

ja też nie pisze o każdym wyczynie Alki mojej bo po co wam to wiedzieć ... jedynie informuje jak ma wązne rzeczy typu ząbek jednego ma i koniec poki co 😁 wiecie bardzo lubie z Wami gadac i wogóle powydurniac się ale czasem jak czytam że jeden to drugi tamto trzeci siamto to mam wrazenie że moja małą to jakaś dziwna bo nie umie tego tamtego i poprostu przestaje czytac bo mi przykro... A Miniatura i Kasia uswiadomiły mi że na każde dziecko pora bedzie...

Foka to, że czegoś nie robi a inne tak to niech Cię nie smuci bo to, że nie robi tego czy tamtego a inne dziecko już od dawna to nie znaczy, że Twoja Ala jest gorsza BO TAK NIE JEST!! I ma Ci nie być smutno !! Tak jak Kasia napisała, dobrze jest poczytać czasem to co inne dzieci robią dla porównania, ale Jej to nie przeszkadza bo nawet jak Kaya czy moja Ala czy Twoja Ala czegoś nie robi to i tak zaczną !! 😉 Moja Ala w wieku niecałych 5 miesięcy gryzła swoje stopy a syn mojego chrzestnego nie robił tego w wieku 8 miesięcy jeszcze, ale to nie znaczy, że jest gorszy, Cieszmy się z tego, że są zdrowe i, że my jesteśmy zdrowe bo to jest najważniejsze abyśmy mogły z biegiem czasu patrzeć na nasze dorastające dzieci 🙂