Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej 🙂 melduje ze jestem 😉 cos u nas grzmi wiec tak szybko. Na moejgo sie nie gniewałam rano bo był taki śmieszny, ze nie miałam szans hehe a zreszta sam wie, ze ma nauczke bo dzis umiera 😜 😁 lece ogarnac po obiedzie i do dziadka chyba z życzeniami pojade bo też Jan 🙂

• Mamusia
Hej 😉
U mnie sie chmurzy 😠, ale Ola była u mojej mamy i ona ja na spacer wzieła , więc moje dziecko sie przewietrzyło 🤪 Kupiłam jej jogurty dla niemowląt iiiiiiii njie chce ich jeść , pluje jak najęta 🥴
A ja mam na obiad broluła i kotleta mielonego 😉. Tylko muszę obrać brokuł . A jutro do mamy na imieniny idziemy - Alicja 😉
A ja kupiłam sobie spodnie 3/4 różowe i 3 bluzki, żadna spudnica nie przypadła mi do gustu. Buty natomiast mmmm jak włożyłam na stopę to miałam wrażenie że są one z plastiku no i wysokie obcasy , a ja dresiara niezbyt komfortowo się czułam w nich. I chyba przeproszę moje stare białe klapki na wysokiej koturnie 🤔

• Mamusia
Jestem 🙂
Byłyśmy na spacerze, ale u mnie teraz też zaczyna się coś chmurzyć a więc wróciłyśmy w czasie 🙂
Ala coś marudzi aż mi uszy więdną 🤔
Ja mam dzisiaj udka i coś do nich, ale nie wiem jeszcze co chyba pieczone ziemniaki i pieczarki z cebulką zaprawione śmietaną 🙂
Krowa Ty sobie sama idź na łąkę po trawę a nie mi proponujesz zrobienie sobie obiadu !! 😁

Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Jestem 🙂
Byłyśmy na spacerze, ale u mnie teraz też zaczyna się coś chmurzyć a więc wróciłyśmy w czasie 🙂
Ala coś marudzi aż mi uszy więdną 🤔
Ja mam dzisiaj udka i coś do nich, ale nie wiem jeszcze co chyba pieczone ziemniaki i pieczarki z cebulką zaprawione śmietaną 🙂
Krowa Ty sobie sama idź na łąkę po trawę a nie mi proponujesz zrobienie sobie obiadu !! 😁

Głupia ty masz zrobić obiad wiesz komu 😁
nie mi ja naprawiam komputery ty robisz smaczne zarło wiec korzystaj 😁
powie mi któraś ile obserwować by zobaczyć ząbka??
bo już nie mam pojecia ☺️
jedyna rzecz której nie pamiętam po Oliwce to to kiedy ząbka widać,i teraz sama nie wiem czy to pukał ząbek czy co ☺️

🙂 po 2 tygodniach u mojej...

• Mamusia
oj zabki znowu... ja juz sama nie wiem łyżeczką mały nie chce mi dac pukac ale marudzi okropnie!!! I ma twarde bardzo dziasla ale nic nie widac wiec sama nie wiem czy marudzi na zabki czy tak sobie 😮 ale bierze do buzi wszystko co tylko ma w zasiegu i nie idzie mu palców z buzi zabrac tak tam grzebie sobie 🤢

• Mamusia
Sylwia mi pediatra tłumaczyła, że nie zawsze jak dziecko pcha do buziulki zabawki, palce i inne rzeczy jak pieluszka itp. to jest oznaka ząbkowania. Po prostu dzieciaczki wchodzą w ten przedział rozwojowy, że wszystko pchają do buzi i smakują bo wszystko zaczyna je interesować. Muszą tego posmakować, sprawdzić konsystencję itp. 🙂 A przy tym wydzielają dużo śliny dlatego, że im więcej wkłada się do buzi tym więcej organizm produkuje śliny bo dostaje impuls do spożywania 🙂
Ja też myślałam na początku, że to na ząbki, ale nie zawsze jak się okazało po wizycie pani pediatry 😉

• Mamusia
Masakra! My w domu, a operacji nie zrobili, wypisali nas do domu a w wypisie napisali, że z powodu zmiany planów operacyjnych przesuwają termin operacji 😞 Ale jestem zła, siedzieliśmy tam na darmo, Kajtek w środę i dziś był na czczo od 1 w nocy do ok.13 a on znowu je co 3-4 godz w nocy, oni sobie chyba jaja robią. Teraz zażądałam wyznaczenia terminu jak będzie kierownik kliniki, bo wtedy wszyscy jak w zegarku chodzą, a teraz go nie było bo złamał nogę i nic im się nie chce robić. Idziemy do szpitala 13 lipca a operacja 14. Teraz to im się nie upiecze, na pewno pójdę ze skargą do dyrektora a może i dalej, po kłuli mi dziecko, po głodzili i nic. A dziś w nocy o 2 go kłuli bo stary welfron okazał się zły mimo iż chodziłam do nich wczoraj żeby sprawdzili, a Kajtekpłakał strasznie, bo u niego ciężko żyłę znaleźć.
Teraz się męczymy,
Kajtek ma gorączkę, cieknący katar - wodę z nosa, luźną kupę, ślina mu wręcz ciurkiem leci, jest marudny, nie może spać, prawie nie je więc to prawie na 100 procent zęby, strasznie płacze i ciągle na rękach by chciał, wtedy trochę lepiej ale i tak mi go bardzo szkoda 😞

• Mamusia
Ach te szpitale !! 😠 Iwonka skąd ja to znam !! Ale przyjęli mi do szpitala pokuli werflonem a na koniec pani doktor powiedziała, że nie było potrzemy Jej przyjmowania na oddział bo jest zdrowa tylko niby ja paniki narobiłam i dziecko dla świętego spokoju przyjęli a nawet kroplówki nie potrzebowała a więc na co był ten jeb*** wrerflon w rączce ??!! Ahhhhhhhh..... ta służba zdrowia wszędzie się udała w UK też 😮

• Mamusia
Tylko że ja w dzień prosiłam o sprawdzenie welfronu i miał być niby ok ( na oko) a potem o 2 mi dziecko wybudzili i płacz był z pół godziny, potem przed 4 wstał i na rękach do ok 12 w południe, bo padł z płaczu marudzenia, bo był głodny 😞 Ach, na myśl że muszę tam z nim wrócić aż mi się płakać chce, bo znowu to samo nas czeka 😞

• Mamusia
Ja tylko na sekundę.
Mrówa masakra. Wymęczyli Kajtka i do domu wysłali, i znów dziecko będzie sie musiało wycierpiec 😠 Ach szkoda słów. Na szczęście on jest na tyle malutki że tego nie będzie pamiętał.A Ty się trzymaj - będzie dobrze 😉
A ja robie porządki z ciuchami i mam sterte prasowania 😮

• Mamusia
Hejka 🙂 Oni se kurwa chyba jaja w szpitalu robią zjeby genetyczne 😠 😠
Jak może panować taka znieczulica na oddziale dziecięcym zwłaszcza- wszystkich bym powybijała! (:P) Ależ się zbulwersowałam... Dosyć że problemy z wenflonem to jeszcze dziecko głodować a w konsekwencji i tak operacji nie było. To kurwa mać kiedy wiedzieli że jej nie będzie? 😠 Szkoda słów 🤨 Oby ten kolejny raz był już właściwy i poszło jak powinno 🙂 A skargę też bym wniosła bo do chuja robią ludzi w bambuko 😠

• Mamusia
A jeśli chodzi o nas to malutka zasnęła przed 20 moje biedactwo i tak płakała że chyba z tego zmęczenia już śpi 🤔 Nie wiem dziewczyny czy jest możliwe by wpierw się przebijała dwójka?? 😮 Bo widzę białą kreskę na dole po prawej i już zgłupiałam 😁 My po wizycie u teściów- widziałam ich łącznie może z godzinę przez cały dzień bo byliśmy u jednej i drugiej siostry Rafała, dostaliśmy warzywa na rosół, luczyk (ponoć działa jak afrodyzjak 🤪 ) - uwielbiam do rosołu dodawać i parę jeszcze innych rzeczy także nie ma to jak na wsi hehe 😜 Zjadałam przed chwilą spaghetti i zabieram się za Crunchipsy Paprykowe 😁 😉 Jeszcze muszę się wykąpać a jutro wychodzę na spacer a Rafi sprząta chałupkę 🤪 🙂 🙂 🙂