Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Moja mama się śmiała że cały lipiec prawie codziennie bocian im na kominie siadał i że pewnie coś przyniesie 🙂 A my zaraz się bierzemy za kopytka 🙂 Kajtek dopiero wstał, święto dziś jakieś, spał ponad 3 godziny a zwykle godzina i koniec, ale pewnie za to już drugi raz nie zaśnie, chyba że w samochodzie jak na zakupy będziemy jechać 🙂

• Mamusia
No widzisz Krówka Jałówka Twoja Majeczka też niby drobna a też dużo waży jak moja Alusia- po prostu One są strasznie nabite 🙂
Mrówa a może Mama coś przeczuwa i dlatego tak dogaduje 😉 🙃 🤪
Ja też miałam na obiad kopytka !! Polane śmietaną z cukrem 😁 MNIAM !! 😜 😎

• Mamusia
Mrowka1990 napisał(a):
Ja wolę z cebulką niż na słodko, więc u nas będą inne 🙂

a patrzcie, u nas tez dzis kopytka, tylko z sosem i miesem 😁
Mrowka, ja tez wszystko do konca przeczytalam 🙂
a na basenie rewelacja, jutro pewnie tez pojdziemy 🙂 Kaya poczatkowo troche sie bala, ale potem jak sie rozbrykala 🤪 ptrzymalam ja za rece a ona szalala w wodzie. nozkami wioslowala,jak wyborowy plywak 😁 za pare dni moze bede probowac ja puszczac, moze instynkt jeszcze pozostal i troszke poplynie? 🙂

• Mamusia
Hej 😉
Obejrzałam fotki Gabi i Majeczka są śliczne 😉. Gabi cały czas poliki nosi hahahaha, a Maja już od niemowlęcia pozuje 😁
Dominik jak sie posówa szybko 😮, w szoku jestem. Moja Ola nie wie o co chodzi z czołganiem sie czy raczkowaniem.
Przeczytałam wszystko , ale nie mam czasu odpisać 😞 bo Ola marudzi i muszę ją iść kąpać.
😘

• Mamusia
Hej. Czytałam na bieżąco, ale nie miałam czasu odpisać, bo od rana mnie w domu nie ma. Miałam trochę spraw, wczoraj i dzisiaj i w efekcie byłam późno w domu. Wczoraj byłam u neurologa i dała skierowanie na EEG i mały będzie musiał podczas badania spać (już się boję jak to zgrać 😜 ). Powiedziała, że wyklucza wszystkie choroby.... oprócz jednej - padaczki 😞 Ale pocieszała mnie, że nie wydaje się jej, żeby to była padaczka, bo ładnie się rozwija i te objawy są takie niepasujące do niej i że to raczej wynika z upodobań małego. Bardziej ją interesowała małego przeszłość, czyli m.in. poród 🤢 🤢 Zbyt długie zwlekanie z podjęciem decyzji o cc, potem mały miał infekcję. To tyle u nas.

Dominiś jak motorek... a jakie figury robi 🤪 🤪 jak staje na tych nogach 🙂 hahah niemożliwie żywe dziecko 😁
Mrówaaaa to my wiemy, a rodzina nie wie o drugim bobasku, jesteśmy zaszczycone 😁
Ja tez przeczytałam wszystko 😎 😎 Kajtuś ma dosyć leżenia 😜 już się należał i teraz chce być blisko mamy 🙂 A Twoja mama jaka spostrzegawcza jest 🤪 🤪
Gabi szpanuje złotem w uchu 😉 a w polikach chomikuje jedzonko 😁
Kasia, no ciekawe co to za tajemnicze dokumenty 🙂 ja jestem tEMpa, więc mi nic do głowy nie przychodzi hahahahaha 😁
A kopytka na słodko to pierogi leniwe - taką mają u nas nazwę 😁 Ale z Was kucharki 😜 buahhahahahahahaha Ja osobiście ich nie lubię, a kopytka kocham. I gotowane i smażone 😁
Czitos, jak tam w pracy?? Już się przyzwyczaiłaś trochę? 😘
Jaaaaaaaaaaaaaa Kaya będzie pływakiem 🤪 🤪 😎 😎 świetny pomysł 🙂

Coś miałam jeszcze napisać, ale.... pamięć nie ta 😉

• Mamusia
Kopytka haha, ja na jutro robię z szynką wieprzową, sosikiem i buraczkami 🙂 A dzisiaj buraczkową gotuję 😁 Super, ze Kayce się podobało na basenie, Nina- Łukasze to po prostu żywe srebro więc na pewno nie ma się czym martwić, Mrówa, super, ze z dzieciaczkami ok 🙂 Aj moja mama też jako pierwsza sie "skapła" ze w ciąży jestem więc jednak matczyna intuicja jest jaka jest 🙂 Gosia, super, że zaglądasz do nas mimo nadmiaru obowiązków 🙂 Pigi, gratuluję postępów w mówieniu i pierwszego "Mama" 🤪 Mini, a Ty fuchujesz po sąsiadach hehe

• Mamusia
Oj , staram się znależć choć chwilkę aby zajrzec i staram sie wszystko nadrabiać 🙂, aby nic mnie nie ominęło,jak nadrobię to pózniej nie mam czasu aby coś naskrobać 🤢
Ja juz przyzwyczaiłam się do pracy, ale jestem teraz wiecznie zmęczona 😞
Zdrówka dla dzieciaczków Kaffi 😘 😘 😘 😘
Ninka Łukaszek jest na pewno zdrowym dzieckiem 😉
Foczko kochana ale Ty rozmowna jesteś hahahahahaha
Ja ide dziewczęta spać bo jutro rano do pracy.
Postaram sie zajrzeć do Was jutro 😉
😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
3 😎 😎
Oby Maja miała gorączkę tylko na zęba 😘 😘 Niby jak się karmi cycem, to dziecko jest pod ochroną i się nie zarazi, nie?? U nas przynajmniej to się sprawdziło, bo mały nigdy nie był przeziębiony, nawet jak mąż grypę miał.
Pigi, gratuluję słowa mama 😁
Takie słowa ze świadomością, to dopiero koło roczku, co?
U Łukasza jest tylko baba 😜 a jak mówię mama to się śmieje (chyba ze mnie) 😜
U nas nikt się nie spodziewał, że będę w ciąży, także nikt nie zauważył 😉 tajemnica była i zaskoczyliśmy wszystkich. nawet ja nie czułam... albo może coś czułam, bo test kupiłam.
oooo Mrówa jest 😁

• Mamusia
4 🙃 🙃 🙃

Witam w środowy poranek 🙂 Niby się mówi, że środa minie- tydzień zginie hehe 😁 To mnie zawsze w pracy motywowało 😜

Malutka się bawi, jesteśmy po śnidanku więc zaraz ruszamy. Idę do rodziców bo Nikola ma tam przyjechać a ostatnio jak nie ma Gabi to ona ie chce zostawać więc musimy być jak szwagier ją przywiezie 🙂 Nie wiem znów jak mam dziecko ubrać choć dzisiaj zapowiadają u nas 25 stopni i widzę bezchmurne niebo więc coś lekkiego jej założę 🙂 Gorzej ze mną bo nie lubię krótkich spodni czy spódniczek- z jednego powodu: mam nieładne nogi 🤢 Tzn mi się nie podobają a wiecie jak to jest, ze jak się źle człowiek w czymś czuje to nie założy. A więc jestem skazana na długie spodnie 🙂

Ależ rozpisałam się o dupie marynie 😁 😁

• Mamusia
A to nie może mnie tu być? A niby kto mi zabroni, co? 😉 🙂 😁
Kajtek leży koło mnie i mnie zaczepia, a to szczypie, a to za nos łapie,w oczy wkłada palce, za włosy ciągnie, ślini mnie, pluje... mój mały rozrabiaka. I do laptopa mi się dobrać próbuje 😁
Wczoraj w końcu nie pojechaliśmy na zakupy i dziś niedługo jedziemy. Za oknem wygląda że będzie dziś całkiem ładna pogoda, przynajmniej mam taką nadzieję. Kajtek mówi na razie ciągle baba i papa, no i inne podobne, ale ani mama ani tata nie powiedział jeszcze. On ciągle tylko śpiewa, w niedzielę w kościele to tak głośno aaaaaaa śpiewał że aż się ludzie śmiali 🙂 Kończę bo z nim się nie da pisać, później zajrzę 🙂

• Mamusia
kajtek i kaya - hm... moze pomyslimy o jakims swataniu ? 🤪 oboje spiewaja 🤪, jakis duecik ?
kaya jedyne slowo, ktore mowi swiadomie to AM. powaznie, jak jest glodna to jeczy am am am
nieswiadomie juz od jakiegos czasu sklada sylabowki, baaaardzo rozne 🙃 ostatnio milismy radoche, bo w koncu "zalapala" jak sie robi "papa" robi to jeszcze niepewnie, ale robi 🤪