Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mnie moja Ala dzisiaj dobija !!!!!!!!!!!! Zaraz wyjdę z mieszkania chyba bo mam ochotę Jej przylać w dupe !! Wyje cały dzień, strzela jakieś fochy !!! 😠 🙃 😮 Dziecko chyba mi podmienili bo Ona się tak nie zachowuje nigdy !! 🤔
Dominiś ślicznie drepcze 🙂 Mamy już dwa grudniowe Maluszki co śmigają 🙂
Ja dzisiaj chodzę jakaś przybita nie wiem czy to pogoda, czy moje hormony bo powinnam dostać za 2 dni okres, ale chodzę jakaś zdołowana cały dzień 🤨 Dzisiaj by mi się przydało to piwo, ale nie mam w domu 🤨

• Mamusia
Oj Kasiu ja ostatnio też dwa dni miałam takie, że miałam ochote wyjść bo Dominik mnie do szłu doprowadzał. Oby tylko jutro wróciła grzeczna Alusia 🙂 A młody tak popierdzielał, że nabił sobie po 20 guza i to takiego niezłego, no ale się nie wystraszył bo zaraz próbował iść w to samo miejsce 🤢 Teraz będę musiała mieć go ciągle na oku przez najbliższe pare dni przynajmniej 🤔 lece do łóżka do jutra 😘

• Mamusia
Nadrobiłam Ufff 😜

No ja mogę mieszać ale nie w dużych ilościach a Mój nie lubi, przeważnie jak impreza to woli piwko wypić niż wódkę 🙂

My prezenty na Święta robimy tym z którymi się widzimy na Wigilii czyli rodzicom moim, babci (mamy taty), siostrze z mężem i Nikolką, siotrze (póki co to samej...), sobie nawzajem hehe i Gabrysi 😉 No i mojej Chrześniace i Rafała Chrześniakowi 😉 Także trochę się uzbiera ale zawsze coś drobnego- bez przesady hehe, no i z roku na rok niestety coraz skromniejsze... Ech.

Kasiak, szkoda że nie udało się z tą pracą no ale dziecko najważniejsze więc decyzja Twoja jest na pewno słuszna 🙂

Gratulacje dla Nowego ząbka Dominisia 🤪 😉 No i postępów w samodzielnym chodzeniu- Szok! Bardzo się cieszę! 🙂

Co do spania to moja raczej przesypia noce czyli śpi po 10-11 godzin bez żadnej przerwy, czasem obudzi się na herbatkę czy mleko ale to zależy ile zje po kąpieli 🙂 Ostatnio się budziła przez ten katarek ale jest już ok 🙂 Wczoraj zasnęła w drodze do domu przed 19, przełożyłam ją do łóżeczka i spała do "po 6" dnia następnego. W każdym razie nie mam co narzekać 😉

Gabi ma katarek ale robię inhalacje + sól morska i jest ok 🙂

Spiję piwko i lecę spać mamuśki, może jutro uda mi się więcej napisać bo dzisiaj nie mam sił hehe. Buziaki 😘 😘 😘

• Mamusia
my postanowilismy, ze w tym roku spedzimy swieta na ukrainie 🙂
juz bilety kupione, lecimy 21 grudnia, a wracamy 09 stycznia 🙂
stwierdzilismy, ze ostatnio caly czas swieta u nas byly, a w tym roku nie zapowiada sie, aby mialo byc inaczej...a mamy powoli tego dosyc....
zebralo sie pare spraw rodzinnych, sytuacje niezbyt przyjemne..... w kazdym razie postanowilismy sie wypiac na to wszystko i pobyc troche "w gosciach". tam przynajmniej Kaya bedzie oczkiem w glowie calej rodziny i oboje chrzesni beda mogli byc na roczku 😉 nikomu jeszcze nic nie mowimy 😜

• Mamusia
Cześć Wam mówię ja 😁
No to mamy drugiego pomykającego dzieciaczka 😁 teraz pewnie wiele guzów sobie nabije niestety.
Kasia, to odpoczniesz od obowiązków domowych 😁 na Ukrainie na pewno też jest inny klimat świąt niż w Anglii. będziecie mieli długie wakacje 😁
Ja też mam negatywny stosunek do alkoholu, bo przez niego mam spieprzone życie i brak matki... Myślę, że wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem. nie mówię o ekstremalnym przypadku - alkoholizmie, ale też żeby pić tak, żeby pamiętać wszystko. sama bym się z chęcią napiła drinka, czy dwa, ale nie piłam mając dziecko, także nie wiem jak to jest być matką i się czegoś napić 😉
Byliśmy wczoraj u pediatry, wyniki ma dobre 😁 cieszę się, ale jakoś uspokojona nie jestem. Wtedy miał te trójglicerydy 253, teraz miał 148, a norma jest do 100. Lekarz mi powiedział, że właściwe badanie wyszłoby jakby całą noc nie jadł i rano też, a u dziecka to nie możliwe. A był po 4,5h niejedzenia.

• Mamusia
Nina, moze wlasnie dlatego ze jadl, ma lekko ponad norme, wszystko pewnie jest ok 😘 😘
ale rozumiem, ze nie jestes w 100 % przekonana - matczyna troska 😘 😘 😘

a swieta na ukrainie beda podwojne, bo my i mama M obchodzimy w tym samym terminie, a grek.kat. czyli M tata i siostra z jej rodzina 6 .01.

• Mamusia
alkohol....
ja w zasadzie jestem niepijaca. piwo dla mnie to ohyda, straszny smak i smrod, wodka - nigdy nie pilam z kieliszka, kiedys - czasem drineczka, ale takiego naprawde calkiem slabego 🤨
lubie martini bianco +7up lub sprite i tego kiedys potrafilam naprawde duzo wypic 😁
a od czasu jak bylam w ciazy z Kaya do teraz wypilam w sumie 1 lampke wlasnie martini i jedna lampke swojskigo wina, - i tyle. 😉 nie lubie, nie smakuje mi.... coz poradzic.... 😮

• Mamusia
hej 🙂 Kasiu to super, że na Świeta wyjeżdżacie, odpoczniesz sobie i reszta rodziny nacieszy się Wami 🙂 Nina ciesze się, że z Carlosem wszystko dobrze 🙂 Co do alkoholu ja nie mam uprzedzeń bo nie miałam w rodzinie tej najbliższej nikogo z problemami. Ja lubie wypić sobie piwko z Pawłem albo drinka jakiegoś wieczorem jak mały zaśnie a w nocy wstaje i tak do neigo. No i napewno pije częściej niż raz czy dwa w miesiącu. Chociaż teraz jak się robi chłodniej to już rzadziej piwko bo to lubie latem jak jest gorąco 🙂 Lece robic ciasto do pizzy na obiad i wrzuce jakieś pranie.

• Mamusia
oj, to byl naprawde koszmar 🤨 🤨 🤨
wynoszenie z domu rzeczy, zeby na picie bylo, awantury, itp..... i do tego 2 malutkich dzieci 😠
poszlam jednak do pracy, rzucilam idiote i dalam rade 🙂
potem jeszcze wracalismy do siebie (po jaka cholere, to nie wiem 😠 ) , ale .... takie sa bledy mlodosci 😉 zreszta, tamto zycie nauczylo mnie doceniac, to , co mam teraz 🙂

• Mamusia
Mini, ja myślę że to nie ma reguły.. Ciężko jest powiedzieć, jaka jest norma. dla Ciebie to piwo raz czy dwa w miesiącu na przykład, a więcej - to już dla Ciebie problem i już zapala Ci się światełko, że można się uzależnić. To wszystko zależy od tego jaka jest osoba, która pije. Czy jest podatna i ma skłonność do uzależnień. U jednej osoby picie raz w tygodniu może doprowadzić do uzależnień, u drugiej nie.
Dobrze, że nie chcesz by Twoje dzieci widziały pijanego dziadka, to zostaje w pamięci i nie jest niczym przyjemnym 😠 🤨 🤨 Moja teściowa pije 2-3 piwa dziennie i nie uważa, by to był problem, tylko tak jak picie herbaty - lubi, więc pije i oczywiście nikt z rodziny nie uważa tego za problem. Chyba oprócz mnie.
Kasiu, pewnie duuuużo przeszłaś! 😞 na szczęście to już przeszłość 😁 a jak tam córka?? ustabilizowała swoje życie?

• Mamusia
Zgadzam się z Niną cieżko jest powiedzieć jakie sa normy, tzn. właściwie ich nie ma 😁 zależy od osoby wszystko, ale ja też bym nie chciała, żeby moje dziecko miało kontakt z osobą która ma problemy z alkoholem bo to zostaje gdzieś w pamieci. Dobra biore sie za płacenie rachunkow bo mały wstanie a ja nie zdaże 😉

• Mamusia
Hejka 🙂

No temat alkoholu to temat rzeka bo uzależnia jednych szybciej a drugich w ogóle 🙂 Ja tak jak Sylwia lubię wieczorkiem się napić piwka do filmu jak już mała śpi 🙂 Nie uważam, że picie paru piw w miesiącu jest czymś nie halo , nawet moja babcia tak nie uważa hehe. Mój tata jest alkoholikiem i wiem jakich granic trzeba przestrzegać więc wybaczcie ale owszem jestem matką ale wiem kiedy można sobie pozwolić na coś więcej 🙂 Wesele to wesele a nie domówka i picie przy dziecku, w przyszłą sobotę idziemy na 18- stkę i mam zamiar się dobrze bawić a malutka już ma opiekę z babcią 🙂 Nie uważam by to był jakiś problem 🙂 Będzie moja kuzynka co ma dziecko, kuzyn co ma dwójkę dzieci i będziemy szaleć bo trzeba się odchamić czasem haha 😁 No właśnie- CZASEM 😉 😉

Mój mąż zmienia pracę najprawdopodobniej, wczoraj był na rozmowie, dzisiaj ma rozmowę z dyrektorem firmy i zobaczymy 🙂

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Marta, to prawda, sa osoby, ktore lubia imprezowac i pic i jest ok jesli potrafia sobie postawic granice kiedy maja sie zatrzymac.
to, ze ja do takich osob nie naleze, nie znaczy, ze potepiam innych 😉
kazdy jest kowalem swojego losu i nie mnie oceniac innych 🙂
bawcie sie dobrze na 18tce 😁