Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Siema mamuśki 🙂
Witam nową koleżąnkę, im bliżej tym więcej nas sie robi 😜
Estera- ja chodzę do szkoły rodzenia z mężem- jest finansowana z Urzędu Miasta więc korzystamy, a zajęcia super więc nie żałuję, że się zapisałam. Jutro idziemy dopiero na drugie zajęcia i już się nie mogę doczekać 🙂 Pewnie i dlatego, że lubię się uczyć a magistra skończyłam prawie 3 lata temu i brakuje mi jakoś tej nauki... A Ty chodzisz lub zamierzasz chodzić??? 🙂
Dziewczyny- rzeczywiście same dziewuszki się będą rodzić prawie- ale dwa rodzynki będą : Sylwi i Ady, ciekawe jak Renata i Estera ? 🤔 🙂

ja tez już jestem 🙂,ale byłam tylko na krótkim spacerku,bo niby ciepłoale wieje bardzo i nie chcę ryzykować z małym jeszcze.
Agu kochana wyślę Toboie w środę na pewno dobrze? Będę na mieście,bo mam bezrobocie a obok jest poczta,dzisiaj mi za daleko było,nie mma koło domu 😞

Grzeję rosołek z makaronem i kurczaka w potrawce z ryżem i marchewką z groszkiem 😁...mniam

Mini23 napisał(a):
A mi mąż zrobi torta 😁 🤪 Ada nie widze problemu z wysyłką później 🙂 ja robie jarzynke na obiadek 🙂
a teściowa zadzwoniła czy pojedzie z nią jutro do tucholi po pracy na kontrole! cholera mówiłam mu że ma zerwać kontakt a nie chuje co chwile coś chcą! jak pojedzie to chyba go zatłuke! ja też potrzebuje go w domu!

Agus tak to jest,to jednak jego mama i jest postawiony między młotem a kowadłem,pewnie ciężko mu,bo jedlak to mama...nie pomyśl,ze go bronię albo ją.Moim zdaniem powinien ja nieźle ochrzanić i zmniejszyc kontakty do minimum!!!!Dla niego Wy powinnyście byc najważniejsze,mam niestety juz powinna zejsć na dalszy plan a za takie chamstwo to w ogóle 😠

Mini23 napisał(a):
a i wiecie co jak byliśmy na mieście jego siostrunia była w koronowie na zakupach i nas minęła i co nie zajebała mnie jeszcze? 😠 😁 mnie już męczą te nerwy i jego rodzina,dziś poczekam aż Oliwka zaśnie i z nim spróbuje pogadać tylko jak skoro zaraz wpadam w kłótnie taki mam teraz poziom hormonów... 🥴

Porozmawiaj z mężem poważnie!!!! Niech zrozumie,ze one Cie krzywdzą i się denerwujesz przez to!!!
Faceci nieraz nie myślą!!!

• Mamusia
Ponoć szykuje się ostra zima, poza tym szybko ma przyjść ochłodzenie więc też muszę sie w płaszczyk zaopatrzyć... bynajmniej na niecałe 2 miesiące ale mieć trzeba. NinA- 150 zł to spory wydatek no ale rzeczywiście lepiej wydać więcej i wyglądać jak człowiek niż jak worek ziemniaków. Ehh szkoda gadać bo wszystko z tgodnia na tydzień sie krótkie robi i nie ma się w co ubierać. Muszę dzisiaj przymierzyć płaszczyk co mam od siostry ale nie wiem czy się dopnę 😜 Ciekawe jak tam pogoda na 1 listopada się szykuje. Masakra

Mini23 napisał(a):
ale tylko brzucha 😁 Ada ja też mu to powiedziałąm bo już mam dosyć co na samochodzie pisze taxi!! po pracy ma jechać na 2 w nocy idzie o 9 by musiał się zwolnić i z nią jechać bez spania!? jej to wisi że on ma rodzine?! 😠

Kurcze wiesz u mnie jest podobna sytuacja,tzn.teściowa jest kochana,nie o to chodzi ale o to,ze ostatnio zmieniła się i myśli,ze każdy koło niej będzie skakać,ma w dupie,że ja musze leżeć i mam chore dziecko w domu,mąż lata do niej i załatwia a w niedzielę mu za to powiedziała,że ona na niego nie może liczyć 🤪...gdzie cały tydzień po pracy był u niej!!!
Ja się wkurzyłąm i mu powiedziałam co myślę,że mama się zmieniła(zawsze inni byli ważniejsi niż ona,była pomocna itd),że jest egoistką,która nic nie docenia itd...i mój mąz zadzwonił do mamy i jej powiedział gorzką prawdę!!!! Obraziła się a po kilku godzinach zadzwoniła przeprosić i podziękować,ze jej tak pomaga,pytała o nasz ezdowie itd,o małego,o ciążę,nawet mnie kazała przeprosić,że on załatwia a ja sama jestem,pytałam czy nam nie pomóc.
Poprostu musiała usłyszeć prawdę o tym jak się zmieniła i jest taka jak dawniej...no oby tak juz było.
Zawsze miałam z nią świetny kontakt,mogłam na nią liczyć,pogadać itd

Aduś napisał(a):
Marta ja słysząłam,ze ma byc śnieg za 2 tyg 🤪 a zima do -40 🤪...ja chyba spod kołdry nie wyjdę

jak my do szpitala sie dostaniemy i spowrotem co gorsza z maleństwami w taką srogą zimkę??

• Mamusia
😞Aduś napisał(a):
Marta ja słysząłam,ze ma byc śnieg za 2 tyg 🤪 a zima do -40 🤪...ja chyba spod kołdry nie wyjdę

No to zajebiście 😞 Lubię zimę, śnieg itd- ale nie za długo bo ostatnio to była męcząca...długo zimno i od cholery śniegu. No ale musimy być przygotowane na wszystko. U mnie się ostatnio śmiali, ze odbiorą mnie ze szpitala z dzieckiem jak odwilż przyjdzie bo nie wiadomo czy będzie można dojechac do szpitala jak w grudniu tyle śniegu spadnie haha.

• Mamusia
No podobno zima ma być ostra już od połowy października 🤨 Współczuję Wam dziewczyny bo tu zimy w Anglii nie ma. Rok temu była ostra dość ale już w tym roku się raczej nie powtórzy bo tutaj zimna to rzadkość. Bardzo mnie to cieszy bo nie chce płacić dużo kasy za płaszcz, który założę kilka razy a tak to kupię sobie jakiś polarek albo coś i jakoś opykam zimę a jak nie to zawsze jest kurtka męża hahaha 😁 😁

Ola88 napisał(a):
Aduś napisał(a):
piszę z Wami i jem rosołek 😁 a mały lata z miseczką makaronu po pokoju 😁 🤪

Ada podziel sie rosołkiem ja tak kocham rosołek mniam mniam mniam...

zapraszam 😁 😁 😁...ale przywieź te słodkości!!!!!
Ja kupiłąm ptasie mleczko i gazetki...ale będzie uczta ....ha ha i tak już prawie pół opakowania zjadłam i batonika po drodze