Skocz do zawartości

BYŁYŚMY KWIETNIÓWECZKAMI-JESTEŚMY MAMUSIAMI | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne Adusia, zgubisz zgubisz, spokojnie..karmisz i jest ok !
Ładna pogoda byla rano, a teraz będzie lało, bo czarno na zewnątrz.
Ja zakupilam ciemne rolety żeby mala miała rano ciemno - sprawdza się, cyca nad ranem i lulu dalej 🙂

Marccia -moja Nastka też troszke łysije z boków, ale dużo mnie niż Alicja, raczej ma bujna czuprynę, szczególnie z tyłu, czarne włoski. Pamietam, że Alicji już robilam kucyki, jal miala rok, to pewnie będzie podobnie 🙂

Ja siedzę, jak na szpilkach, czekam na telefon z przedszkola, czy przypadkiem się im Alcia nie rozłożyła...

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• KaSia86

337

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

wszystko powoli i do przodu-ale pogoda sie psuje:/ bedzie burza...:/ moj troche pomarudzil i lezy teraz na lozku i fika. Marccia moja buba tez wylusiała jak mial miesiac nad czolem wytarly mu sie wszystkie wlosy teraz juz ladnie znowu zarosl 🙂 zaczyna sie uopdabniac do mojego M nawet takie grube brwi bedzie mial jak ojciec 🙂 a kg sie nie ma co przejmowac !mi zlecialo juz 23 :P jeszcze 2 i bedzie gites no i ten obwisly brzuch mam nadzieje ze zniknie:/ a jak Wasze rany?ja mam taki dluugi czerwony slad :/

• Mamusia
Mikusia moj brzuch wyglada nie ciekawie 😞 Zwis okropny i podejrzewam,ze pomoga tylko cwiczenia a niestety nie chce mi sie cwiczyc.A jezeli chodzi o rane po cieciu to wyglada dosyc ladnie tyle,ze swedzi okropnie.Mialam szesc szwow i blizny po nich sa na szczescie malo widoczne.A ile Wy mialyscie szwow?

WRÓCIŁAM OD ORTOPEDY I NADAL NIE WIEM OD CZEGO MAM TE DOLEGLIWOŚCI 😞
MAM ZMIANY ZWYRODNIENIOWE KRĘGÓW 4-7 ALE TO PODOBNO NIE OD TEGO BOLI I Z PUNKTU WIDZENIA ORTOPEDCZNEGO JEST OK.MAM IŚĆ DO NEUROLOGA...

MÓJ BRZUCH TEŻ NIE WYGLĄDA IDEALNIE-MOŻE NIE TYLE OBWISŁY ALE TE ROZSTĘPY 😞 NA BIODRACH I BRZUCHU 😞 A BLIZNA CZERWONA,SWĘDZI I BOLI NA ZMIANĘ POGODY 😞

JESTEM ZAŁAMANA TYM ORTOPEDĄ 😞 U NEUROLOGA JUŻ RAZ BYŁAM I WYSŁAŁ MNIE WŁAŚNIE DO ORTOPEDY.
BOLI MNIE JUŻ PRAWIE 2 LATA I NIKT NIE UMIE MI POWIEDZIEĆ OD CZEGO...A BOLI CORAZ BARDZIEJ 😞

PRZEPRASZAM,ŻE TAK WAM SIĘ ŻALE ALE MAM DOŁA I NIE MAM JUŻ NA TO SIŁ 😞 MOŻE JAK WYLĄDUJE W SZPITALU TO WKOŃCU COŚ STWIERDZĄ,TYLKOMOŻE BYĆ ZA PÓŹNO 😞

Shine wyzal sie od tego tutaj jestesmy-zawsze mi to piszecie jak mam doły-nieciekawie sie u Ciebie dzieje-ale wierze ze lekarze znajda przyczyne Twoich bolesci i nie bedzie to nic powaznego!TRZYMAM MOCNO KCIUKI

MARCCIA ja nie wiem ile miałam szwow:/ jak mi gin sciagala to przeciela supelek i wyciagnela szybciutko- i bylo po sprawie!od razu poczulam ulge- ale jak sie dotkne tam to boli:/ na szczescie nie swedzi:/ brzuchol caly w rozstepach- wyglada jak u starej babci-moge zapomniec o skapej bikini:/ tylko stroje jednoczesciowe wchodze w rachube:/ a co do cwiczen tez nie mam weny 🙂 nie moge doczekac sie weekendu nareszcie gdzies sie ruszymy-wjezdzam do mojej przyjaciolki!tego mi wasnie potrzeba 🙂 jade jej pokazac co ja czeka za miesiac 🙂 bo ma termin na 10 lipca 🙂pozdrawiam mamuski!!!!

Myszorek cos dzisiaj milczy??

DZIĘKI MIKUSIA 🙂

MOJE ROZSTĘPY TEŻ STRASZĄ I MOGĘ O BIKINI I BIODRÓWKACH MOICH UKOCHANYCH ZAPOMNIEĆ,NAWET O KRÓTKICH SPODENKACH,BO NA PACHWINACH TEŻ MAM 😞

W SUMIE LEKARZ NIC NIE STWIERDZIŁ,WIĘC ZABIERAM SIĘ ZA ĆWICZENIA BRZUCHA I ROWEREK STACJONARNY,ŻEBY ZRZUCIĆ TROCHĘ KG.

JAK TAM WASZE DZIECIACZKI? KASIA SIĘ NIE ODZYWA 😞

• Mamusia
No, to ja mam wieczór dla siebie 🙂 Martysia zasnęła sobie w łóżeczku sama gdzieś o 21,30. 😆 Dzisiaj była już fajniutka, uśmiechała się całą buziulą :laugh: :laugh: :laugh:

Shine, ja też nie wiem w sumie co mi jest, a zastrzyki mam
Olfen-75 i Milgamma.Przeciwzapalne, przeciwbólowe.
Teraz wieczorem mnie już bardziej boli. Jeszcze pies mi pod nogi wleciał jak schodziłam z rowera ( jak jadę to nie boli) i coś mi tam strzykło.

Apropos rowera- dzisiaj pierwszy raz sobie wsiadłam i strzeliłam rundkę 🙂 Muszę coś zacząć robić ze sobą bo mój brzuch wisi jak kawał mięsa 🤪 O rozstępach nie wspominam nawet. ☺️

Aniu - Ty kobieto wchodzisz w rozmiar S ????????? To nawet się nie przyznawaj !!! Ja ostatnio się poryczałam w przebieralni w sklepie, bo nie mogę w żadne spodnie się wbić przez ten brzuch i biodra. W końcu jakieś znalazłam, ale to nie to co bym chciała. 😞

Dobra, kończę, mężuś z pracy wrócił 🙂 Jedyny czas żeby se pogadać 🙂

CZEŚĆ DZIEWCZYNY 🙂 JAKOŚ TU PUSTO DZISIAJ 😞

MY NIEDAWNO WRÓCILIŚMY ZE SPACERKU MAŁY SPAŁ OD 10 DO 13 I OD 14-16.30,OBESZLIŚMY STARY RYNEK I ZACHACZYLIŚMY O MOJĄ SIOSTRĘ I TEŚCIOWĄ.MAŁY GREZCZNY,W NOCY SPAŁ DO 4!!! TYLKO NIE WIEM DLACZEGO POTEM JUŻ BUDZIŁ SIĘ CO GODZINĘ:5,6,7 😞 JAK W ZEGARKU,CIEKAWE DLACZEGO?

PORTRECISTKA MIAŁA PRZYJŚĆ O 9,ZADZWONIŁA,ŻE BĘDZIE O 10,BO ZASPAŁA I W KOŃCU O 10.20 JA ZADZWONIŁAM A ONA :"MOŻE PRZEŁOŻYMY TO NA JUTRO,BO TAKA PIĘKNA POGODA?" (CHODZIŁO JEJ PEWNIE O JARMARK).
ODMÓWIŁAM,ALE ZNALAZŁAM NA ALLEGRO ŚLICZNE PORTRETY I ZAMÓWIĘ TAM,NAWET TANIEJ,BO ONA CHCIAŁA 120 ZŁ.

ANIU ZAZDROSZCZĘ TEJ S,JA PRZED CIĄŻĄ NOSIŁAM XS A TERAZ NAWET W S NIE WCHODZĘ.
TRZEBA SIĘ ZABRAĆ ZA SIEBIE,TYLKO WENY BRAK I CZASU 😞 NO DOBRA CHYBA POPROSTU MAM LENIA.... 😞

WŁAŚNIE PIEKĘ CIASTO,BO MĘŻUŚ MA DZIŚ URODZINKI I DO PRACY ZABIERA 🙂

ANIU JAK ZDRÓWKO ALICJI?

WIESZ CO KUPIŁAM "UŚNIJ WRESZCIE","ZAKLINACZKA DZIECI" I "JĘZYK NIEMOWLĄT",BĘDĘ SIĘ DOKSZTAŁCAĆ:P

• Mamusia
HEJ 🙂
WŁAŚNIE WRÓCILIŚMY OD MOJEJ MAMY I DZIEŃ JAKOS ZLECIAŁ.

AMELCIA WCZORAJ ZASNĘŁA O 21 A OBUDZIŁA SIĘ DOPIERO O 5 NAD RANEM 🙂)NORMALNIE NIE DO WIARY!!8 GODZ. SNU 🤪W SUMIE NIE OBUDZIŁA SIE SAMA,BO TO JA JĄ OBUDZIŁAM DO KARMIENIA,AŻ SIĘ WYSTRASZYŁAM,ŻE TAK DŁUGO ŚPI...ZJADŁA I DALEJ SPAŁA DO 9.TERAZ
TEŻ ŚPI 🙂))

JUTRO JEDZIEMY NA SZCZEPIENIE...MAM NADZIEJE,ŻE NIE MAJA DŁUGIEGO WEEKENDU,BO Z NASZYM OSRODKIEM TO RÓŻNIE BYWA.

ALE MACIE FAJNIE,ŻE SZKRABY ŚPIĄ TAK DŁUGO 🙂
OSKAR NAJDŁUŻEJ ŚPI 6,5 GODZINY ALE I TAK UWAŻAM TO ZA SUKCES 🙂 NIE WIEM TYLKO CO Z TYM BUDZENIEM SIĘ CO GODZINĘ.JUŻ KTÓRYŚ DZIEŃ Z RZĘDU,OD 4 CZY 3 TO CO GODZINĘ 😞

Hejka, nie mam normalnie czasu tu zasiąść na dłużej. Dzis cały dzień poza domem, w lesie na grillu - ale się obżarłam kiełbaski, ogórków, pomidorów i rzodkiewki..ech..

Widzę, że powoli u dzieciaczków się wszystko normuje, to superowo.

Moja Natalka zaśmiała się glośno..ale to fajne.

A w spaniu to rekord na razie należy do nas - nie chwaląc się - bo to porąbane prześcigiwanie się - 11 GODZIN snu, a tak normalnie to 9-10 godzin zawsze w nocy, ciekawe kiedy ta sielanka się skończy...

Ja powoli juz będę się szykować na drugie szczepienia i mam 1.lipca kontrolne udg stawów biodrowych..

A co do Alicji - jak skowronek...tylko pokasłuje czasem, ale już się do tego przyzwyczailam.

Całuski dla wszystkich 🙂

• Mamusia
Dobry wieczór mamuśki 🙂 My też dziś cały dzień poza domem.

Shine też byliśmy na Starym Rynku 🙂 Tatuś kupił Martynce balona - rózowego królika Bugs'a, ale niunia spała i dopiero w domku go zobaczyła. Oczka miała w niego tak wpatrzone jak w obrazek hehe 😆
Ale ją wybujało po tych kocich łbach, aż się dziwiłam że spała!
A ta portrecistka ale Cię wykiwała, normalnie jakby łaskę robiła. W każdym razie postąpiła po hamsku.

Jak chodzi o sen to moja też rekordów nie robi - najdłużej 6-7 godzin.

Kurcze, Wy to chyba takie chudzinki, no w sumie ja z 5 lat temu też w xs wchodziłam. Ale dzisiaj się zważyłam u siostry i mam jeszcze całe 13 kg do zrzucenia !!! Nie wiem jak ja to zrobię, tym bardziej że pokarm mi już praktycznie zanikł. Ale mimo wszystko słodkie i tłuste poszło na bok i tego nie ruszam.

Chyba założę nowy wątek - Puszyste mamusie - odchudzamy się!!!

MYSZOR SUPER,ŻE ALICJA MA SIĘ DOBRZE 🙂
CHCIAŁABYM DOBIĆ DO TWOJEGO REKORDU W SPANIU,A MASZ MOŻE POMYSŁ DLACZEGO OSKAR ŚPI DO 4 BEZ PRZERWY A POTEM BUDZI SIĘ CO GODZINĘ?
PO KĄPIELI DAJĘ MU MIESZANKĘ A W NOCY CYCA MOŻE TO DLATEGO?

ANIA MOJEGO MAŁEGO TEŻ WYBUJAŁO:P ALE SPAŁ JAK ANIOŁEK 🙂 MY BYLIŚMY JAK KOZIOŁKI BYŁY,BO CHWILĘ PATRZELIŚMY NA NIE,POTEM PARĘ RUNDEK JESZCZE.ALE LUDZI TYLE,ŻE CIĘŻKO BYŁOBY SIĘ TAM ODNALEŹĆ 😞
PORTRET JUŻ AMÓWIŁAM NA ALLEGRO,NIE BĘDĘ SIĘ PROSIĆ.ONA BIERZE 120 ZŁ ZA A4 A JA MAM ZA 60 ZŁ ZA A3 I NAWET MI BARDZIEJ PASUJE,BO WIĘKSZY I TAŃSZY.ZDJĘCIE JUŻ WYSŁAŁAM 🙂

ACH DZIEWCZYNY JA JUŻ NIE DAJĘ RADY Z TYMI CHOLERNYMI PLECAMI,Z BÓLU TO NIERAZ MI SIĘ RYCZEĆ CHCE A JESZCZE BARDZIEJ Z BEZSILNOŚCI,BO NADAL NIE WIEM OD CZEGO TAK BOLI.BOJĘ SIĘ POWROTU DO PRACY,NIE WIEM CZY DAM RADĘ.DZIWNE,ŻE W CIĄŻY TAK NIE BOLAŁO,TYLKO POD KONIEC.

MYSZOR GRATULUJĘ GŁOŚNEGO ŚMIECHU 🙂
SUPER ,CHWALCIE SIĘ POSTĘPAMI SWOICH DZIECIACZKÓW-NIE MUSIMY SIĘ WCALE PRZEŚCIGAĆ.WKOŃCU SIĘ TU WSPIERAMY,DORADZAMY ALE TEŻ OPISUJEMY JAK TAM U MALUSZKÓW A ICH ROZWÓJ TERAZ IDZIE BŁYSKAWICZNIE 😉
JESTEŚCIE TAK FAJNE,ŻE JESTEM PEWNA,ŻE ŻADNA Z NAS NIE BĘDZIE SIĘ PRZEŚCIGAĆ,KTÓRE DZIECKO ROBI COŚ SZYBCIEJ ITD.

KAŻDE DZIECKO JEST OSOBNĄ OSOBĄ I MA SWÓJ WŁASNY RYTM,KTÓRYM PODĄŻA A PO ZA TYM DZIELĄ JE DNI CZY TYGODNIE.

ANIU WĄTEK O PUSZYSTYCH MAMUSIACH BY SIĘ PRZYDAŁ ALE JESZCZE KTOŚ MUSIAŁBY NAS PILNOWAĆ DO STOSOWANIA TEGO CO BYŚMY OPISYWAŁY:P TAKI OSOBISTY TRENER

DOBRANOC MAMUSIE,OSKAR ŚPI,WIĘC MUSZĘ SKORZYSTAĆ 🙂

Spokojnie z tym "prześcigiwaniem", raz sie młodej zdażyło i to wszystko, a teraz kanał..
a z tym spaniem to ja nie zapeszam, bo Alicja tez mi zawsze ładnie w nocy spała, raz lub dwa razy sie budziła w nocy i nagle, jak miała 5 miesięcy, zaczęła się budzić co godzinę( w tym pół godziny cyca) i tak przez dwa miesiące, prawie oszaleliśmy i dlatego się zainteresowaliśmy ta zaklinaczką i powiedzieliśmy - dosyć...no i potem luz..najpierw się darla, jak jej łapy zawijaliśmy, ale jak potem za to spała - jak anioł i potem to polubiła - jak po kapieli ją zawijałam, to już sama zasypiała, bo to był dla niej znak snu..ech..wspomnienia.
Kurczę, co z tą pogodą się dzieje? Wczoraj byliśmy w lesie na grillu, a popołudniu deszcz jak z cebra...ja już chcę ciepełko..

WITAM KOCHANE 🙂

MY JUŻ PO SPACERKU,CHOĆ POGODA DO NICZEGO...

ANIU SUPER ZDJĘCIA 🙂 A ZRESZTĄ WSZYSTKIE WASZE DZIECIACZKI SĄ SUUUPPPEEEERRRR:laugh: :laugh: :laugh:

MY DZISIAJ NOC ZARWANA...OD 1 DO 3 OSKAR CHCIAŁ SIĘ BAWIĆ A POTEM SPAŁ Z PRZERWAMI,CHYBA MU SIĘ ODMIENIŁO ALBO ZA DŁUGO WCZORAJ W DZIEŃ SPAŁ 😞
CIEKAWE KIEDY ZACZNIE NOC PRZESYPIAĆ...JEŚLI W OGÓLE 😞

DZISIAJ DOPIERO ZAUWAŻYŁ BALONA,KTÓREGO DOSTAŁ OD CIOCI JAK W ZOO BYLIŚMY(3 TYG.TEMU).BALON SOBIE LATAŁ POD SUFITEM A OSKAR SIĘ DO NIEGO ŚMIAŁ I GADAŁ:P

TERAZ PRÓBUJĘ GO UŚPIĆ 😞 NIERAZ JAK GO POŁOŻĘ TO ZARAZ ZASYPIA ALE JAK PRZEGAPIMY "TEN" MOMENT TO JEST MASAKRA 😞

• Mamusia
Witam 🙂
Na szczepieniu dzisiaj nie bylysmy,bo tak jak przewidzialam z gory nasza pani doktor dopiero bedzie w poniedzialek.

O spacerku mozemy dzisiaj zapomniec bo pogoda okropna i wieje niesamowicie 😞

Anulka nie martw się zgubisz na pewno zbedne kg. tylko daj sobie troszeczke czasu.Karmisz piersia a to tez duzo pomaga w gubieniu wagi. 🙂 A jezeli chodzi o nowy watek to ja rowniez bym sie do niego dopisala:laugh 🙂)Kurcze chcialabym schudnac 5kg.tym bardziej.ze 11 lipca jedziemy na wesele do Szczecina do mojej kuzynki.A w moje kiecki sie nie mieszcze... 😞

Uciekam bo mala sie budzi i milego wieczorka zycze 🙂

Hej...
ja nie idę na wesele ale na 40.urodziny mojej szwagierki - lokal z tańcami, więć prawie to samo. Zakupiłam przez neta sukienkę-jutro linka podeślę i juz się modlę, żeby w nią wejść i dobrze wyglądać...ech..
szybko piszę, bo M pod prysznicem a powiedział mi dziś że Was kocham bardziej niż jego.... 🤔 ...zazdrosny jest, nieźle, no nie?
WIADOMOŚĆ DNIA!!! Moja opiekunka od Alicji zdecydowała się na opieke na Natalką!!!! KAmień z serca, już się nie martwię przynajmiej o to :laugh: 🙂 🙂 😆 😁

• Mamusia
No to super Aniu,ze opiekunke juz masz do Natalki 🙂
No wiesz...to że nas kochasz bardziej niz jego,jest bardzo a to bardzo miłe:laugh: ))

Juz po 23 a ja mam jeszcze zmywania a zmywania bo dopiero goscie wyjechali od nas.

Hehe smieszne,bo wlasnie dopiero moj maz powiedzial"a ty znowu na tym twoim brzuszku siedzisz,pozdrow te Twoje kolezanki...":laugh: )))pewnie tez zazdrosny Aniu!!!!

Dobranoc dziewczyny 🙂))

CZEŚĆ DZIEWCZYNY 🙂

ANIU SUPER,ŻE OPIEKUNKA SIĘ ZGODZIŁA 🙂 TAK SIĘ MARTWIŁAŚ

CO DO ZAZDROŚCI MĘŻÓW TO MÓJ CODZIENNIE MÓWI :
"ZNOWU SIEDZISZ NA BRZUSZKU?JESZCZE SIĘ SPOTKAJCIE"
HI HI TEŻ CHYBA TROCHĘ ZAZDROSNY:P

POGODA PASKUDNA I SPACERU DZISIAJ NIE BĘDZIE 😞 A O 15 RODZINKA WPADA NA KAWKĘ A JUTRO GOŚCIE NA KAWKĘ URODZINOWĄ DO MĘŻA 🙂 I OCZYWIŚCIE DO OSKARA,BO JESZCZE GO NIE WIDZIELI NA ŻYWO.

DZISIAJ NA NOC IDĘ DO SYPIALNI SPAĆ A Z OSKAREM ZOSTAJE MĄŻ(BĘDZIE GRAĆ W PS),DOSTANIE MLEKO W BUTELCE I ZOBACZYMY JAK SOBIE DA RADĘ 🙂. A JA MOŻE JEDNĄ NOC SIĘ WYŚPIĘ(CHOĆ PEWNIE I TAK BĘDĘ SŁYSZAŁA JAK MAŁY SIĘ OBUDZI I ZACZNIE PŁAKAĆ)

MIŁEGO DNIA KOCHANE 🙂

Hehehe, czyli nie tylko ja mam taki problem z zadrosnikiem...no i dobrze! Niech się pomęczą, żeby zwrócic na siebie uwagę. Mój wieczorem wczoraj mówi -"no chodź, zrobie Ci masaż plecków, chyba że wolisz swoje koleżanki....hihi" no i miałam wymasowane plecki. Wypróbowaliśmy też moją Mirenkę 😉 wczoraj, wczesniej jakos miałam opory, ale jest ok 🙂

Zakupiłam sobię taką sukienusie: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=656871496 , kolor brązowy..ups, ciekawe, czy wejdę..jeszcze sie wkurzyłam, że jakąś mają rozmiarówkę małą,ale raczej to ja jestem za duża, hihi

No i tak Nastka wychwalna,a tu dziś w nocy pobudka o 1.00 a potem o 6.00 rano i jeszcze potem spala do 9.00, no ale fakt, że położyam ja wczoraj o 19.00 spać, więc to chyba dlatego.

Shine, słusznie - mąż od tego jest i tak trzymajcie. A ten portret super, jak to zrobiliście??

A przed chwilą ubierałysmy się pół godziny we trzy na podwórko, wychodzimy, a tu deszcz, no i wróciłyśmy do domu z pod klatki..ech..

• Mamusia
Myszor sukienka bardzo ladna i na pewno z Twoja figura bedziesz slicznie w niej wygladac! 🙂 Ja niestety narazie boje sie zamawiac,bo wolalabym przymierzyc,jestem jakas nie wymiarowa.

Pogoda okropna i znowu ze spacerku nici 😞

Dzisiaj idziemy do ksiedza,bo trzeba w koncu chrzest zrobic 🙂

Shine moj maz czasami wstaje do Amelki ale czesciej udaje,ze nie slyszy...:laugh:

Ooo...mój nie udaje, bo na razie nie musi w stawać, ale na początku zamykał mnie w sypialni a sam ją kładł, bo mówi, że ja jestem " za miękka". Poza tym on rzeczywiście nosi aparat słuchowy na jedno ucho i jest głuchawy, a czasem jak alicja go woła w nocy, to leży na tym uchu, co słyszy i wtedy zupełnie głuchy jest jak pień.

ANIU SUKIENKA JEST SUPER I NA PEWNO ŚLICZNIE BĘDZIESZ WYGLĄDAŁA 🙂
ZAZDROSZCZĘ FIGURY 😞 JA KUPIŁAM NA CHRZEST (NA SIERPIEŃ)I SIĘ MIESZCZĘ BEZ PROBLEMU,ALE TO M 😞 ☺️ MAM NADZIEJĘ,ŻE SCHUDNĘ DO TEGO CZASU I BĘDĘ MUSIAŁA JĄ ZWĘŻYĆ HI HI:P

MÓJ MĄŻ JAK ŚPI W SYPIALNI TO NIE SŁYSZY NAS W DRUGIM,ZRESZTĄ TAK CHRAPIE,ŻE ZAGŁUSZA WSZYSTKO 🥴

WYCHODZI NA TO,ŻE MY CHRZEST JAKO OSTATNI ROBIMY,NO ALE CZEKAMY ZA SZWAGREM,BO MA BYĆ CHRZESTNYM A ROBI TERAZ BIERZMOWANIE DOPIERO,ALE CHYBA ZROBIMY 23 SIERPNIA

ANIU PORTRET TO PO PROSTU PRZEROBIONE ZDJĘCIE W PROGRAMIE,NASZ PRZYJACIEL JEST GRAFIKIEM I ROBI NAM TAKIE CUDA,A RACZEJ OSKARKOWI 🙂

PORTRET MAM ZAMÓWIONY I JAK TYLKO DOSTANĘ TO POKAŻĘ NA NASZEJ KLASIE 🙂