Skocz do zawartości

BYŁYŚMY KWIETNIÓWECZKAMI-JESTEŚMY MAMUSIAMI | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzien Dobry 🙂))
No moze nie taki dobry,bo pochmurny i wietrzny ale od srody maja byc juz upaly....zobaczymy 😆
Nie musze dzisiaj obiadku robic bo maz zabiera nas do restauracji 🙂)Od rana ma dobry humor,ciekawe dlaczego??

Mala rano sie obudzila i jest cala w potowkach.Faktycznie bylo za cieplo w pokoju 😞 Potowki same znikna czy trzeba cos robic?

MILEJ NIEDZIELI 🙂

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• KaSia86

337

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cześć dziewczyny 🙂

Dochodzę do wniosku,że męska solidarność jest już od niemowlęctwa!!!!
Pisałam Wam,że wczoraj z Oskarkiem ma spać mój mąż,no i spał.Mały zasnął o 22 i obudził się o 5 !!!!
Po czym i tak mnie obudził,bo Oskar nie chciał butelki,ale nakarmiłam go i spał do 7,znowu amku i wstaliśmy o 9.30 🙂

Ciekawe jak dzisiaj będzie spał(ze mną).

Zapowiada się ładny dzień,ale wieje 😞 .Mam nadzieję,że na jakiś spacer uda nam się wyjść 🙂

Miłej niedzieli kochane mamusie 🙂

Hej laseczki. Kurczę, co się z Kasią stało i jej Piotrusiem?

Moja mloda ma jakis skok wzrostowy, bo je teraz dwa razy częściej, i w nocy też. I zauważyłam, że nagle wyrosła ze wszystkich ubranek, w związku z czym powyciągałam ciuszki po Alicji w rozmiarze 3-6 miesięcy, i są idealne. A te, co zostały, pozbywam się na Allegro i oddaje koleżance...ech..rosną nam pociechy.

Juz się nie mogę tej sukienki doczekać...

A ja juz czekam z utęsknieniem na lato...nareszcie będzie mozna ubrać małą w słodkie letnie rampersiki, a na razie zimo.

Robimy dziś danie z woka, wyciągnęłam książkę z daniami chińskimi i robimy potrawkę z kaczki (!), ananasa, kiełków, minikolb kukurydzy itd. Ciekawe, co to z tego wyjdzie. Na razie klikam, bo mój M poszedł z Alicją do planetarium i mam spokoj, bo Mała śpi...

Miłego dzionka 🙂

A ja mam dzis urodziny teściowej...popołudniu..
A wiecie, ja jakaś dziwna jestem, bo nie cierpie po prostu całować obcych, jak to jest w polskim zwyczaju, w tym teściów brr..
ale to tylko taka moja dygresja, może dziwna jestem..
cmok

Kolejny mam nadzieję,piękny dzień się zapowiada 🙂

Jak tam u Was Mamuśki?

Oskar spał od 21.30 do 4.50 (7,5 godziny 🤪 ),czyli nie tylko z mążem tak długo śpi:P
Za to jak go nakarmiłam to godzinę czekałam aż zrobi siusi do pojemniczka,bo musiałam dzisiaj oddać na posiew do kontroli,mam nadzieję,ze nie będzie już bakterii.

Czeka mnie znowu tydzień u lekarzy : dzisiaj do dentysty,jutro po skierowanie i w środę do neurologa i z Oskarem na ważenie i z wynikiem.

Jutro chyba mi wyślą skan portretu to Wam pokażę:laugh:

Miłego dnia,uciekam,bo Mały budzi się z drzemki(sam zasnął na 30 minut)

hej mamusie.ja juz po weekendowych wyjazdach 🙂było fajnie z małym "ale" no coz nigdy nie jest idealnie.Mogę wyciągnąc pewien wniosek-mój M jest jaki jest ale mogłam trafić gorzej 🙂

Moja buba spała cała droge-3 godziny w jedna i druga strone 🙂troche sie bałam zeby nie zaczał fikac ale padł od razu-obudził sie jak juz bylismy na miejscu 🙂jedynie otwierał oczka na beiszczadzkich sepentynach bo uszka mi zatykało i nie wiedział co sie dzieje 🙂mielismy ochote pojechac jeszcze z nim na Soline ale za pozno sie zorientowalismy ze musimy zmienic droge 🙂 hehe ...wbierzemy sie tam napewno na wakacjach..w sumie mam poltora godziny wiec nie jest daleko!

Moja firend bedzie miala cesarke na poczatku lipca-jest juz w strachu-jak sie popatrzyłam na jej brzuszek- a ma duzy to nie moglam uwierzyc ze jeszcze ponad 2 miesiace temu ja mialam jeszcze wiekszy 🙂

Myszor super sukienka!!!!Bedziesz napewno wygladała w niej rewelacyjnie 🙂 moja friend pozwezała mi moja sukienke (ktora kupilam na chrzciny miala rozmiar L-teraz jest juz S) i rybaczki ktore kupilam miesiac po porodzie XL na S 🙂szkoda mi bylo tych ciuszkow bo nowe i ładniutkie 🙂

jak Tam Wasze dzieciaczki?jakie robia posptepy?Moj juz sam sie przewraca na bok i szuka cyci bo czesto karmie go na lezaco 🙂 a z brzuszka obraca sie na plecki- jest wtedy w mega szoku ale sie cieszy 🙂 przy robieniu hopa hopa udaje u sie wydawac dzwieki przypominajace smiech w głos 🙂 usmiech ma wtedy juz pelna geba 🙂 no i jak go nosze na rekach to pieknie trzyma juz rowno sam glowke 🙂 ale wole jeszcze go podtrzymywac 🙂
Ale sie rozpisałam! Shine czy na NK masz ten portret?Bo jesli tak to suuuuper 🙂 a jak samopoczucie?Lepiej sie czujesz??
Myszor ja tez nie znosze nikogo całowac- zwłaszcza na swieta przy zyczeniach...grrr Twoja corcia jest taka jak moj synciu -ciuszki 68 -po kim on taki duzy?ja ledwo 160 cm a moj moze 10 cm wyzszy...
Pozdrawiam wszystkie mamuski

• Mamusia
Hej 🙂
Mikusia to Wasz synus pierwsza wycieczke ma juz za soba 🙂

Bylysmy dzisiaj na szczepieniu i Amelka szczepiona nie byla 😞 Pluca,oskrzela i gardelko wporzadku ale ma jeszcze leciutki kaszelek i mam przyjechac dopiero za tydzien.Ale za tydzien bedzie to samo,bo ona ma ten kaszelek od tych sapek i z noska jej scieka i dlatego pokasluje.No ale co?lekarz zawsze madrzejszy 🤢 Pytalam co mam robic dalej z tymi sapkami,no i oprocz odciagania wydzieliny i zakraplania sola fizjologiczna nic sie nie robi.Wiec juz sama nie wiem,czy ten kaszelek sam zniknie? 😞
Jezeli chodzi o postepy Amelki to juz jest bardzo kumata i lubi lezec na macie i obserwowac "fikajace"zabawki 🙂 no i sie na okrago smieje,fajowa jest-zreszta jak wszystkie dzieciaczki!!!
Wiki wroci ze szkoly,zje obiadek i idziemy na spacerek.Oj jaka ma frajde,ze juz koniec roku szkolnegi wakacje tuz tuz!

Milego dzionka 🙂

Właśnie przebiegłam 3 km:laugh: na moim orbiterku,który stał odłogiem i odchodził w zapomnienie.
Szczerze mówiąc wkurzyłam się,bo byłam u dentysty i powiedział,że ząb do wyrwania 😞 😞 😞 ,prawda,że nie szłam go zaplombować całą ciążę za strachu,w ogóle panicznie boję się dentysty.Idę jeszcze w poniedziałek do innego lekarza ale obawiam się,że czeka mnie implant czy co się tam robi 😞
Dlatego właśnie musiałam się wyżyć z tej złości 😞

Przepraszam Was ale mam wielkiego doła 😞 do tego ten cholerny ból barku i pleców....brak słów 😞

Ups...ale dzis dzień był dziś ciężki..i gorący, no i spłukaliśmy sobie dziś konto..

Oj Shine, z tym zębolem przegięłaś, ale Mój M mówi, żebyś poszła jeszcze do kogoś, mój M bardzo częśto ratuje kanałówkami zęby, których sie juz nikt nie podejmuje...musisz jeszcze spróbować..nie omieszkał też dodać, żebyś na drugi raz nie zwlekała...

Dziś poszaleliśmy i kupiłam spacerówkę Mutsy, mielismy kupic dopiero na jesień, ale sie dowiedzieliśmy, że można do niego wpiąć nasz fotelik samochodowy, a mała i tak tylko w nim jeździ, więc juz kupiliśmy a stary wózek po Alci wywiozę do mamy, to będzie tam jak znalazł i nie będziemy wozić go w te i we wte...
A Alicja dostała fotelik do roweru tatusia i mój nierozsądny małżonek wziął ją na przejażdżkę do parku, oczywiście bez sweterka (brak słów), no i złapał ich deszcz...więc jak znam życie, młoda się oczywiście pochoruje. Faceci to czasem półmózgi..żeby nie ubrać dziecka jak trzeba..wrrr

Moja Natalka z kolei cieszy się nawet przy karmieniu. Czaasem na nia popatrzę, jak ssie, a ta uśmiech od ucha do ucha i cyc jej oczywiście wypada 🙂

Mikusia, zazdroszczę wycieczki, raz byłam nad Soliną...z 15 lat temu, stare dzieje..ale juz niedługo..za dwa tygodnie jadę do rodziców w góry, to maluchy pooddychają.
No i gdzie to lato????

Cześć 🙂
Pogada brrrrr....okropna,mogę zapomnieć o spacerze 😞
Aniu wiem,że przegiełam,ale w ciąży bałam się iść 😞,w ogóle się boję.Zobaczymy w poniedziałek w tej klinice gdzie jestem umówiona.

Przesyłam linka z portretem,dostałam jego skan dzisiaj a portret wyśle mi jutro :

http://nasza-klasa.pl/profile/8055076/gallery/160

Oby tylko Alicja znowu chora nie była 😞
Dzisiaj odbieram wynik moczu i aż mam stracha,ale mam nadzieję,że bakterii nie będzie.

Aniu Oskar przy piersi też tak się nieraz śmieje,że wypuszcza cyca,albo ja go usypiam a on w śmiech(może sobie myśli:mama mnie kładzie a ja nie mam zamiaru iść spać 😉)

Co się dzieje z Kasią???? Tak długo jej nie ma,żeby tylko Piotruś nie był chory 😞

Gdzie Adunia ten portret sie zamawia? JA TEŻ CHCĘ!!!! SUPEROWY!!!

Alicja cała noc kaszlała, mój M miał wyrzuty sumienia (!) i siedział przy niej, dawał leki itd, ale rano wstała jak skowroneczek i polazła do przedszkola. Jeszcze tylko 2 tygodnie - może wytrzyma 🙂

Z moczem będzie wszystko ok. Pamietaj, że bakterie mogą być, bo trudno pobrac mocz na jalowo..byle leukocytów nie było dużo - to jest najważniejsze. I będzie na pewno dobrze 🙂

http://www.allegro.pl/item649789235_portrety_fotmat_a4_a3_a2_jedna_dwie_trzy_osoby.html

to jest lin 🙂 k dotej aukcji na której zamawiałam portret 🙂

Aniu ja dałam mocz na posiew i chodzi o to,żeby nie byłko tych Klebsiella Oxytoca,ale myślę,że będzie ok.

Biedna Alicja,ale dobrze,że dzisiaj lepiej,bo wkońcu poszła do przedszkola

O fuck ( za przeproszeniem) - Klebsiella to masakra...ups, no w posiew to rzeczywiście jałowy ma być. To trzymam kciuki. A ja spadam do sklepu i na poczte, bo zaraz lunie.Odezwę sie potem 🙂)

Buziolki 🙂

NO NIESTETY TO BYŁY TE PASKUDNE BAKTERIE-MIAŁ 10 TYS,NA 1 ML MOCZU I DLATEGO WŁAŚNIE MIAŁ ZUM.TO JEST TRUDNE DO WYTĘPIENIA,ALE PO ANTYBIOTYKU JEST DOBRZE,A TEN WYNIK TO NA KONTROLĘ.ŚRODKOWY STRUMIEŃ MOCZU TRZEBA ZŁAPAĆ.

CZEKA MNIE DZISIAJ DZIEŃ W DOMU 😞 ,OSKAR OBUDZIŁ SIĘ O 3 JUŻ,POTEM PRAWIE CO GODZINĘ A TERAZ MARUDNY JEST,BO ZDRZEMNĄŁ SIĘ TYLKO 15 MINUT 😞
TA POGODA CHYBA TAK NA NIEGO DZIAŁA 😞

Hej mamusie!Faktycznie naszej Kasi juz dlugo nie ma na forum..oby Piotrus byl zdrowiutki!Shine przyko mi z powodu Twoich boleści..mnie tez zab boli ...a od niego cała głowa:/ a do dentysty znajac zycie pojde w ostatecznosci...raz w zyciu mialam leczonego zeba kanałowo-umierałam od tego zatruwania zeba pare godzin ...ojj zeby to masakra- a to wszystko wina tego ze w ciazy zajadalam codziennie czekoladke:/

Shine portrecik przepiekny 🙂 sama bym sie na taki skusiła 🙂Trzymam kciuki za Oskarka aby wyzdrowiał i juz nie musiał przez to wszystko przechodzic!moja buba podstała cyce i spi ...a dzisiaj wstalismy o 8.30!!!Pospalismy dosyc dobrze 🙂mojego M nie bedzie dzisiaj do 20 wiec obiadek mam z glowy a sama cos sobie zjem na szybko...uwielbiam takie błogie leniuchowanie z małym 🙂 ktory robi mi psikusy od rana przy przewijaniu poleciała duuuza fontanna na koc na lozku 🙂a wczoraj moj M trzymał malego nagiego na rekach bo szykowalismy kapiel i Matus nie oszczedzal tatusia oblał mu cała koszulke 🙂 dowciapny ten nasz synek 🙂 oki buziole mamuski!zycze milego chodz pochurnego dnia 🙂

Zmieniłam sobie nick:P

Mikusia dziękuję,Twój synek widzę,ma się dobrze 🙂
Oskar już też parę razy mnie obsiusiał:laugh:
Wczoraj sąsiadka powiedziała,że już pięknie sztywno główkę trzyma 🙂 a gaduła się zrobił...jak już zacznie to cały czas sobie gada do zabawek,do balona,do nas i język pokazuje jak się śmieje.

A gdzie Anula się podziała,coś też się nie odzywa 😞

Ups..Adulka, a juz myślałam że ktoś nowy a tu takie zdziwienie...

Sukienka przyuszła, jest śliczna i LEŻY JAK ULAŁ...bardzo bardzo wygodna 🙂) Jak "się zrobię" to w nią wskoczę i wrzuce fotkę 🙂)

Poszłam na 5 minut do sklepu i wiatr omal nie oberwał mi głowy.

Wy to z tymi siusiakami macie, ja "tego" nie umiem obsługiwać hehe..moja młoda na początku przy przebieraniu potrafiła siurnąć, ale bliziutko, bo siłą rzeczy nie ma czym, ale teraz pelna kultura i jej sie nie zdarza...

🙂

TO TYLKO JA 🙂 JAKOŚ TAMTEN MI SIĘ ZNUDZIŁ:P

ANIU CZEKAM NA FOCIE...NA PEWNO BĘDZIESZ WYGLĄDAŁA REWELACYJNIE:laugh: ,JESTEM TEGO PEWNA 🙂

A JA ZABIERAM SIĘ ZA PRASOWANIE 😞 A POTEM WSKAKUJĘ NA MÓJ ORBITEREK...CHYBA MI SIĘ SPODOBAŁO,TROCHĘ SPORTU W DOMKU 🙂 ,WCZORAJ TO AŻ ZLANA POTEM BYŁAM I WIECIE CO FAJNE TO BYŁO UCZUCIE (OCZYWIŚCIE BIEGAJĄC,BYŁO CZUĆ,ŻE COŚ TO DAJE 🙂 )

• Mamusia
Widzisz Ada zawsze cos...u Twojego Oskarka te paskudne bakterie a u mojej Amelki ten przeklety kaszel 😞Jestem juz taka zla,ze szkoda slow 😠 U Amelci antybiotyk w sumie nic nie pomogl,bo kaszelek jest dalej.Teraz z perspektywy czasu sadze,ze ten antybiotyk byl nie potrzebnie przepisany,no ale juz trudno bo nic nie poradze 😞 U mnie z ufnoscia do lekarzy jest bardzo a to bardzo kiepsko!!!!!
Dziewczyny prosze napiszcie mi czy wykupujecie jakies dodatkowe szczepionki dla Waszych dzieciaczkow,bo nie wiem co robic???

• Mamusia
hej dziewczynki!!!! dawno mnie nie bylo, ale czasu brakuje. Moj Kuba prawie w dzien nie spi, chyba ze ma dobry dzien co sie rzadko zdaza 😞( w nocy tez sie budzi co 3 godz albo co 2, chociaz ostatnio pobil rekord w spaniu az 5 godz, ale to sie moze z 4 razy zdazylo. z tego co czytalam u was dzieci spia prawie cale noce, pozazdroscic tylko. Powiedzcie mi co ja moge z pokarmow wprowadzac bo jak narazie to sie troche boje , maly co prawda kolek nie mial do tej pory ale roznie to bywa. Mam nadzieje ze bede miala wiecej czasu zeby z wami pogadac bo zwariuje chyba niedlugo jak tak dalej bedzie z tym marnym spaniem mojego synka....

Hej Sylwunia, nareszcie sie odezwałaś, ale z tego co piszesz, to wiadomo, dlaczego. JA CIE DOSKONALE ROZUMIEM..Moja Alicja byla dokładnie takim dzieckiem, cały dzien nie spała, byłam wykończona. I nie mam dobrych wieści - zaczęła spać w dzień dopiero kolo 7-8 miesiąca, ale za to potem juz było coraz lepiej...Takie niektóre dzieci są. Moaj Natalka też ma czasem problem z drzemakmi dziennymi i się męczymy razem. Kochana, będzie dobrze 🙂)

Marccia, ja wykupiłam 6w1 (Hexa), żeby kluć tylko raz zamiast 3 igieł i dodatkowo na Rotawirusa doustną ( razem około 450zł), mozna jeszcze zaszczepić na pneumokoki (około 280zł), to juz zależy od zasobności portfela, ale potem musisz jeszcze dokupić dwie dawki na pneumokoki i kontynuować wszystkie szczepienia w systemie 6w1 🙂)

Dziś piekny dzień, moja młoda jeszce śpi, obudziła się o 6.00 rano, wycmokała i śpi dalej 🙂)

Miłego dnia.
Sylwunia, odzywaj się częściej 🙂