Skocz do zawartości

\"Jestem jak male ziarenko..\"-Bejbiki styczniowe 2011 | Forum o ciąży

molala

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Moja kuzynka jest własnie w ciąży i też jest w londynie. Tam własnie tak dziwnie prowadzą ciąże, tam do lekaża sie idzie tylko jak coś sie dzieje, a tak to nie trzeba. Ona też przyjeżdza tu od czasu do czasu i chodzi do lakarza 🙂

• Odpowiedzi 23 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• wesa

2463

• kasiulek85

1984

• nusia27

1988

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie

Normalnie się za Wami stęsniłam przez ten weekend. Poszłam jednak za radą i wyskoczyliśmy za miasto. Ostresowałam się, opaliłam ciut ☺️ i brzuszek nie boli od kilku dni 😁

Naskrobałyście trochę przez te 2 dni, poczytałam ale nie spamiętałam co kto pisał 😞 więc tak ogólnie napiszę, że brzuszek zaczyna rosnąć ale waga waha się między 0 (z rana) a +1 (wieczorkiem) 😉
Jak byłam w pierwszej ciąży też cały czas martwiłam się o to czy dzieciątko będzie zdrowe, czy podołam temu wszystkiemu... ? Teraz znów się martwię. Nie wyobrażam sobie jak ja to wszystko ogarnę z dwójką dzieci - to chyba zatem normalne 😉

W czwartek mam wreszcie to usg. Też Wam pokażę mojego bejbika 🙂

Sikanie nadal jest ale w dzień to ok. Najgorsze to wstawanie w nocy. Zwłaszcza, że butelka z wodą stoi obok więc piję i sikam 😉

Więcej nie pamiętam. Jak sobie dajecie radę w taką pogodę?

• Mamusia
U mnie to się zmienia -zauważyłam- jak w kalejdoskopie. Jak wybieraliśmy imię dla Natalki to drugim była Ola. Cały czas za mną chodzi Zosia i byłam już zdecydowana ale "ktoś" ma tu córeczkę Maję i od kiedy o niej napisałaś to mi wpadło właśnie to imię do głowy 🙂 Z chłopcem gorzej bo ja zawsze marzyłam o synku Adasiu. Tak akurat ma na ime jednak mój mąż 😉 Natala chce Kubusia... Ach jeszcze jest czas.

• Mamusia
Ja mam Majeczke, fajne imie proste, dziecko szybko szie samo jego nauczy. a zanim sie urodziła to chciałam: Antosia, Hania, Michalinka...wyszła Maja. Zawsze chcialam synka Jasia ale teraz zastanawiam sie jeszcze nad czyms innym. Podoba mi sie też imie Lenka 🙂

• Mamusia
Dużo propozycji można znaleźć na forum http://www.brzuszek.net/forum,imiona_waszych_fasolek,17,211982.html,str=48

A swoją drogą co z naszą listą? Może ja zrobię. Proponuję aby zawierała: nick mamy-> imię mamy-> przewidywany termin porodu->płeć dzidziusia w brzuszku (jak będziemy już znały)-> miasto-> imiona i wiek dzieci jakie posiadamy...
To moje propozycje. Po urodzeniu zmienimy na datę urodzenia, wymiary dzeciątka i takie tam. Co o tym sądzicie?
Czekam na propozycje i "dane" do listy 😉

• Mamusia
nusia ale super tez jesteś z Żar? Świetnie 🙂
Bedziemy sie mijać z wózeczkami, a moze razem chodzic na spacerki hihi 🙂
Ja tak mówie ze chciałabym synka, ale wiadomo, że to ma nie wielkiego znaczenia, ważne zeby dzidzia sie zdrowa urodziła 🙂
A wg ostatniego usg termin mam na 15 stycznia, moze sie na porodówce spotkamy hihi.

• Mamusia
Ja równiez dołączam do listy 😉
nick: milkaslask
data porodu 20.01.2011
płeć jeszcze nie znam, ale mam nadzieje na synka
imiona: Tomasz, Natalia
miejsce zamieszkania: olszyny koło Myszyńca powiat Ostrołecki
Dzieci: Pierwsze w drodze
mam nadzieję że o niczym nie zapomniałam

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
A My mamy dziś z moim mężem naszą małą rocznicę. 7 lat temu na imieninach u nsazego przyjaciela bawiliśmy się razem, pierwszy raz się pocałowaliśmy ☺️ i wyszliśmy razem (odprowadził mnie tylkoo d domu 😉 - nie pomyśleć sobie 😉 ). Od tamtej pory jesteśmy nierozłączni 🙂
Wymysliłyśmy z Natalą, że przygotujemy coś dobrego do jedzonka na powrót tatusia. Tylko pomysłu nie mam. Może coś poradzicie?

• Mamusia
O to wszystkiego dobrego w waszą rocznice 🙂
Ja taka bede miała 29 lipca hihi 🙂
A coś dobrego na szybko to np. rissotto z warzywami i kurczakiem( ładne kolorowe smaczne). Albo szybciej , spagetti z pomidorami i tuńczykiem 🙂