Skocz do zawartości

\"Jestem jak male ziarenko..\"-Bejbiki styczniowe 2011 | Forum o ciąży

molala

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 23 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• wesa

2463

• kasiulek85

1984

• nusia27

1988

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dobre 😁 To patrzcie na moje terminy... 1 termin pod koniec czerwca (potwierdzenie ciąży) poszłam późno, bo w 10tyg. widziałam rączki, nóżki itp. na tej wizycie dostałam skierowanie na badania itp. na początku lipca poszłam na usg gen. 3 dni temu byłam 2 raz na wizycie u lekarki prowadzącej (nie dostałam żadnego skierowania, badała tylko szyjkę i brzuch, nie było usg,zapisała tabletki nospę forte na receptę). Kolejna wizyta na usg połówkowe 25sierpnia, a 3 września wizyta u lekarki... 🤨 Czyli czekam od usg do usg ponad 6tyg. niewiedzy.

Plus jest taki, że czuję ruchy, szczególnie wieczorem czasami dostanę małego kopa pod skórą, to wiem, że jest wszystko ok. a co do związku homo to bądźmy dobrej myśli! 🙃 Muszę poznać swoją przyszłą synową, tylko, gdzie zamieszkają?

• Mamusia
Nie mam innego wyjscia, prywatna wizyta to koszt £100 🙂 Mam ubezpieczenie w pracy, ktore pokrywa 90% prywatnych wizyt, ale mozna ubiegac sie o zwrot z 3 a ja juz jedno mam za soba. Pozostale dwa wole zostawic na pozniej, bo usg w 20 tyg jest ostatnim, a jeszcze trzeba 20 tygodni w ciazy przelatac 🙂

ja mam wizyty ,ktore wypadaja co 2tyg. ...ale to dlatego , ze moja ciaza jest jako zagrozona.... rok temu poronilam bliznieta w 7tyg., a z ta ciaza mialam 3tygodnie plamien.............i dlatego stale jestem pod nadzorem,,, do tego zrobilam sobie badania prenatalne na wlasne zyczenia...
i takim to sposobem mam szczescie w nieszczesciu co 2tyg. moge ogladac i podziwiac swoje malenstwo 🙂 ..... dodam jeszcze,ze teraz jest generalnie wszystko nawet bardzo dobrze i ladnie 🙂

BlueLagoon........ zaczelam krwawic w 5-6 tygodniu wiec, bylo widac tylko pecherzyki,,pozniej szpital,,,, i niby wszystko dobrze do badania w 7tyg.. ale wtedy to juz byly widoczne zanikajace pecherzyki...............ciaza poprostu sie wchlonela.
wczesniej nawet nie wiedzialam ,ze cos takiego istnieje jak -wchloniecie ciazy.

kurcze...wiesz co......... obojetnie czy ciaza pojedynczy , czy mnoga, czy jeszcze jakas piecioracza.... wydaje mi sie , ze to jest jeden bol........Ale juz mi minelo.... teraz jestem szczesliwa 🙂

To ja chyba wyjdę na najmłodszą? 23lata 😉 Fajnie, że tak do tego podchodzisz, że to zaakceptowałaś i żyjesz pełnią życia, chociaż osobiście bardziej by mnie bolała strata większej ilości dzieci. A brzuchole was bolą? Bo mnie to dosłownie codziennie, aż odechciewa mi się miziania, wcześniej to norma było 3 razy dziennie na początku ciąży, mój już nie wyrabiał.. a teraz łeeeee! Ślub planujemy na drugi rok, jak się maluch urodzi. Teraz nie chce mi się wszystkiego załatwiać i biegać po urzędach, bo sama mam full innych spraw na głowie. Za dużo tego się nazbierało.

ty to jestes mocarna 😁 😁 😁
brzuch,a wlasciwie podbrzusze pobolewa... od paru dni nawet mocniej,,, Sama sobie zwiekszylam dawke magnesu , bo dziala przeciw skurczowo.
w Polsce to chyba lekarze nospe przepisuja ?

ja biore codziennie 3 razy po jednej magnes Verla......... jak mnie brzuch pobolewa lub mam skurcze... zwiekszam sobie dawke do 5-6 sztuk dziennie........ oczywiscie za zgoda lekarza....
w koncu magnez to witaminy