Skocz do zawartości

\"Jestem jak male ziarenko..\"-Bejbiki styczniowe 2011 | Forum o ciąży

molala

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 23 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• wesa

2463

• kasiulek85

1984

• nusia27

1988

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dla mnie chodzenie to osobiście zaburza wynik.. nie wiemy jak reaguje nasz organizm, może właśnie przez chodzenie lepiej to wszystko spala itp,. albo gorzej 🙂 dlatego powinna być jedna zasada robienia tego badania 🙂

• Mamusia
Cześć Mamuśki 🙂
Wpadłam tylko się zameldować. U nas wszystko ok, Maja szaleje na całęgo, u mnie bakterii w moczu niet 🙂 Później zajrzę poczytać i może skrobnąć coś więcej

Miłego dnia

p.s. teraz w Dzień dobry tvn o tym czego uczą się maleństwa będą jeszcze w brzuchach mam

• Mamusia
Czesc dziewczynki ja mialam juz dawno robiona glukoze gdzies w 23 tygodniu a wy dopiero teraz ja nie wiem czy mi za wczesnie nie kazala zrobic tej glukozy.Nusia ja bym nie dala rady juz pracowac,podziwiam cie naprawde bo ja juz jak cos zrobie musze odpoczywac.Cieżko mi jest juz 😞

• Mamusia
Czesc dziewczynki ja mialam juz dawno robiona glukoze gdzies w 23 tygodniu a wy dopiero teraz ja nie wiem czy mi za wczesnie nie kazala zrobic tej glukozy.Nusia ja bym nie dala rady juz pracowac,podziwiam cie naprawde bo ja juz jak cos zrobie musze odpoczywac.Cieżko mi jest juz 😞

• Mamusia
Ja w ciążowych chodzę od miesiąca ale wcześniej gdzieśod 4 miesiąca zakładałam normalne dżinsy ale zapinałam na gumkę do włosów 😁 😁 Ale już mi zaczęło gumki brakować i trzeba było ciążówki kupić. Mnie w biodrach 4 cm przybyło 😜 Wczoraj wzięłam się za prasowanie ubranek 🤪 Dzisiaj sobie ogarnę, zrobię obiadek i zaś będę prasowała te malutkie słodziutkie ciuszki. Masakra napatrzeć się nie mogłam. A dzisiaj leżałam z mężem w łóżeczku i normalnie Natalka nam piętę wypinała. Było widać i czuć tak wyraźnie, co to jest, cudowne uczucie 🙂

• Mamusia
Ale ci dobrze masz jeden termin.Wiesz ja mialam nieregularny okres nawet co 50 dni wiec z okresu to raczej nie urodze a sebe jak rodzilam to urodzilam go wedlug okresu tylko przechodzilam 6 dni a według usg urodzilam go w 38 tygodniu ciazy wiec nie ma tez co patzrec na ten termin z usg

Ja mam z usg na 10 stycznia, z okresu na 17 stycznia 🙂 ale @ miałam regularne co do dnia, więc ginka kazała się kierować terminem z @ a nie z usg.. więc problemu żadnego nie mam.. co do glukozy to po wypiciu dobrze się czułam, 0 mdłości itp. ale za to głowa mnie bolała, może dlatego, że tam było mało miejsca, dosłownie klitka i multum ludzi.. brr! Co do spodni to nosiłam je do czasu aż mi guziki same nie pękły 😁 czyli jeszcze z 1/2tyg. temu ubierałam normalne spodnie, które nosiłam z 2lata 😁 zostałam o 1 parze nie ciążowej, którą kupiłam kilka mieś temu, ale już też powoli mnie uciska i mam 1 parę spodni jeansowych ciążowych, ale nadal są luźnawe po zwężeniu, więc nie noszę ich zbytnio no i legginsy.. szał! No i kupiłam sobie dzisiaj drożdżówkę i jogurt 😮 kocham to moje nie jedzenie słodyczy..

• Mamusia
Ja też termin z usg i z okresu mam na 20 stycznia. Okres mam bardzo nie regularnie czasem co 28 a czasem nawet co 36-38 dni. Ale wychodzi na to, że na szczęście urodzi się w przyszłym roku. W styczniu już zacznę sobie okna myć i tak dalej, juz nie będzie trzeba tak uważać 🙂