Skocz do zawartości

12 tydzień ciąży🤰 | Forum o ciąży

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

A ja już nie mogę się doczekać kiedy poznam płeś dziecka bo wtedy zaszaleje na zakupach dla maluszka. Z chęcią juz teraz bym wszystko kupiła ale się jeszcze powstrzymuje 🤪

• Odpowiedzi 222
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Zaczełam stosować na brzuch oliwkę dla dzieci. Podobno ma zapobiegać rozstępom. Sparóje brzuch 3x dziennie. Trzeba przygotować skórę na pożądne rozciągnięcie. A wy coś stosujecie?

• Mamusia
Mi się bardzo podoba imie Nadia 🙂 Może trochę "mało polskie", ale kto by sie tym przejmował 😉 Mąż chciałby Lilia - tak miała na imie lekarka, która leczyła mnie na niepłodność 🙂Natomiast dla chłopaka nie mam zielonego pojęcia. Co do brzucha to jeszcze nie widzę zaokrągleń ale jednocześnie w spodniach guzika już nie zapnę, więc coś urosło 😜 Chyba że poprostu sie nakręcam i specjalnie go "wypycham" 😉

• Mamusia
No i rzeczywiście zupełnie zapomniałam przez to wszystko o brzuchu i rozstępach. Też słyszałam od rodzących już koleżanek że nie ma co inwestowac w super hiper drogie kosmetyki przeznaczone specjalnie do rosnących brzucholi, bo zwykła oliwka dla dzieci świetnie spełnia tą role 🙂 Chyba powoli pora zacząć się oliwkować, jak napisała "gość" 😉

• Mamusia
DIUNA ja również polecam najzwyklejszą oliwkę - sama korzystam z ziajki dla niemowląt i super natłuszcza brzuszek. Do tego ma świetny zapach, który mi kojarzy się z takimi maluszkami - pamiętam jak siostra była malutka po kąpieli mama ją zawsze naoliwiła i tak super pachniała 🙂 och te wspomnienia 🙂 do tego może warto też zakupić krem - i nie chodzi mi o jakieś najdroższe kremy - sama używam z firmy gerber 🙂 tak więc na noc oliwka, na dzień kremik. I naprawdę skóra jest super nawilżona

• Mamusia
witam wszystkie przyszłe mamusie 😉 ja właśnie zaczynam 12 tydzień, czuje się dobrze, od początku ciąży nie miałam żadnych mdłości, jedynie czułam się bardziej senna niż zwykle - mogłabym spać i spać 🙂 ale ostatnio zauważyłam jakiś taki nagły przypływ energii, więc może ta senność w końcu minie 😆

• Mamusia
Ja również nie mialam żadnych ciążowych dolegliwości oprócz straszlwej senności. Może gdybym była senna łatwiej by mi było teraz wyleżeć w łózku z powodu tego krwiaka.
Dzięki monic87, spróbuje ziajki dla niemowląt 🙂 Muszę męża na zakupy szybko wysłać, chociaż...on pewnie kupi jak zawsze co innego 😜 We wtorek mam wizytę u gina więc zachaczę o aptekę - tak będzie bezpieczniej 😉
Pozdrawiam

Witajcie 🙂 jestem w 12 tyg i za 4 dni mam juz 2 USG, zastanawiam sie czy USG w 12 tyg jest wewnątrzpochwowe czy juz takie normalne po brzuszku... Prosze o odpowiedz 🙂 pozdrawiam ammusie 12 tyg

• Mamusia
To mnie zagiełaś gościu 🙂 ja mam dziś usg na 15:00 i aż zadzwoniłam zapytac czy mam przyjść z pełnym brzucholem 😉 bo do tej pory na wiztytach miałam tylko wewnątrzpochwowe. okazało sie że dziś to już będzie normalne "przez brzuch" więc pewnie twoje także (podobnież między 12-14 tyg już się takie robi). Tydzień temu w szpitalu mówili mi że dzidzia ma 4 cm, ciekawe ile urosło/a 😜 pozdrawiam

• Mamusia
Hej Dziewczyny 😉

ja jestem w 12 tygodniu ciąży i wiem na pewno że czekam na jednego bobaska,
już nie moge sie doczekać, kiedy sie dowiem czy to chłopiec czy dziewczynka 😉
chciałaby dziewczynkę ale czuje że to będzie chłopiec 🙂

• Mamusia
cześć dziewczyny 😉 ja miałam robione usg już 2 razy: w 7 tygodniu i w 11 tygodniu i obydwa razy było to usg przez brzuszek a nie dopochwowo. Pani dr stwierdziła, że dzidzia ładnie się ustawiła mamusi do zdjęcia 😎 następną wizytę mam 31 sierpnia - już się nie mogę doczekać 😉 ogólnie czuję się dobrze, tylko wczoraj miałam jakiś taki fatalny dzień - w sensie psychicznym - płakałam o byle co i ciężko mi było się uspokoić 🥴 ale dzisiaj na szczęście jest o niebo lepiej 🙂 powiedzcie mi, Wy też miewacie takie humory?? jak sobie z tym radzić??

• Mamusia
oj humorki sa 🙂 Teraz to i tak jest już lepiej, ale te pierwsze tygodnie były okropne, byłam wściekła na wszystko i na wszystkich. Teraz mam czasami napady złości, ale wiekszosc czasu jestem uśmiechnięta! Ja za tydzien bede miała pierwsze USG, już nie mogę się doczekać kiedy zobacze Nasze Maleństwo ni usłysze serduszko 🙂 A jak wasze brzuszki?? Już widać? Mój brzuch już coraz wiekszy się robi 🙂 Fajnie, bardzo się ciesze,ale już nie mieszcze się w wiekszość swoich rzeczy 🙂 HiHi

• Mamusia
neli25 napisał(a):
A jak wasze brzuszki?? Już widać? Mój brzuch już coraz wiekszy się robi 🙂 Fajnie, bardzo się ciesze,ale już nie mieszcze się w wiekszość swoich rzeczy 🙂 HiHi

mój brzuszek też już ładnie się zaokrąglił - i też bardzo się z tego cieszę, bo już wszyscy zauważają że jestem w ciąży 😆 a jak Wasza waga?? ja jak narazie nic nie przytyłam, ale brzuszek zrobił się znacznie większy 😎

• Mamusia
Elo
Mój brzuchol też się uwydatnił, podoba mi sie bo wysunął się naprzód jak piłka a nie na boki 😉
Byłam wczoraj na kolejnym usg, dzidzia w ciągu równego tygodnia urosla o 1,6 cm i teraz ma 56 mm 🙂 Najpierw się przestraszyłam bo sie nie ruszało, ale jak learz trochę "popukał" w brzuch to dopiero zaczęło wywijać wygibasy 😜 aż mi się nie chciało wierzyć, że to ruchliwe maleństwo siedzi w moim brzuchu 🙂 No i krwiak zmalał o kilka milimetrów, więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...Staram się leżeć grzecznie w łóżku, wstaję tylko do łazienki i do kuchni, ewentualnie tak jak teraz na chwilę rozprostować kości 🙂
Gratuluję bliźnaków 😉
Pozdrawiam

• Mamusia
Elo
Mój brzuchol też się uwydatnił, podoba mi sie bo wysunął się naprzód jak piłka a nie na boki 😉
Byłam wczoraj na kolejnym usg, dzidzia w ciągu równego tygodnia urosla o 1,6 cm i teraz ma 56 mm 🙂 Najpierw się przestraszyłam bo sie nie ruszało, ale jak learz trochę "popukał" w brzuch to dopiero zaczęło wywijać wygibasy 😜 aż mi się nie chciało wierzyć, że to ruchliwe maleństwo siedzi w moim brzuchu 🙂 No i krwiak zmalał o kilka milimetrów, więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...Staram się leżeć grzecznie w łóżku, wstaję tylko do łazienki i do kuchni, ewentualnie tak jak teraz na chwilę rozprostować kości 🙂
Gratuluję bliźnaków 😉
Pozdrawiam

A co do wagi, to od pierwszej wizyty u gina schudłam prawie 3 kg chcociaż nie miałam wymiotów itd. Pewnie stres...

• Mamusia
Hej Dziewczyny, życzę łagodnej ciąży, szybkich porodów...i zdrowych silnych pociech 😜 🙂
Mam trochę ciuszków po mojej córce. Jeśli by coś Wam wpadło w oko...to piszcie na maila [email protected]
Cena ciuszków do negocjacji. W każdym razie ceny oscylują na poziomie 2 zł -8 zł. Za wyjątkiem chusty, płaszczyka, kombinezonu.
Link do Szafy Madziusi - Szafa Madziuchy

11 tygodni i 3 dni... przytyłam około 3 kilo, brzuch urósł, ale to chyba tłuszcz a nie ciąża 😞 załamana jestem. Całe życie walczyłam z nadwagą, aż w końcu udało mi się. Mimo to od tego czasu musiałam pilnować tego co jem. Tak samo teraz nie obżeram się, jem jak normalny człowiek, a tyję. Czy to może uaktywnienie się tych komórek tłuszczowych, które zawsze miałam??? Mam 164 cm i ważę 62 kg...

Czesc weszlam tutaj bo chcialam sprawdzic czy tylko moje bejbe jest takie malo ruchliwe 😞 niby slyszalam serduszko na USG ale dzidzia podskoczyla tylko raz i nie ruszyla raczkami tylko brzuszkiem wyskoczyla 😞 nie wiem czy sie martwic czy nie...co do humorów to ja mam okropne az dziwne ze moj maz sie jeszcze nie wyprowadzil hihiihh cala niedziele przeplakalam 🙂 z niewiadomego powodu...