Skocz do zawartości

12 tydzień ciąży🤰 | Forum o ciąży

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

również jestem w 12 tyg ciąży, to będzie nasze trzecie dziecko, ale ta ciąża jest dla mnie strasznie ciężka, ciągle czuję się zmęczona, mdłości od rana o wieczora, kłujące bóle brzucha, mam nadzieję że lada dzień i u mnie to minie, lekarz twierdzi że wszystko jest w pożądku i powinnam więcej odpoczywać.

• Odpowiedzi 222
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja czuję się fatalnie, ciągle zmęczona, wymioty od rana do wieczora 😞 już nie mogę się doczekać środy bo wtedy idę do lekarza i zobaczę moje maleństwo 🙂

Hejka! Wykrakałam....dobrze było tylko 4 dni, teraz znowu mulenie, mdłości i wymioty.... na dodatek po 2 latach znowu coś mi się stało z więzadłem kolanowym i nie mogę chodzić.... Ciekawe jak zdążę do kibelka wymiotować..Kiedy to w końcu minie????

• Mamusia
Hej 🙂

ja dzisiaj wkroczyłam w 12 tydzień ciąży i miałam badanie USG ze względu na to, że u mnie w rodzinie występowały wady wrodzone serca. Przezierność karku wynosi 1.3 mm. Mam nadzieję, że jest ok 🙂 😁Pozdrawiam cieplutko wszystkie przyszłe i obecne mamy 😉

Witam wszystkie mamusie, ja jestem w 12 tygodniu, mdłości trwają od 6 tygodnia, poranne to są one tylko chyba z nazwy :-) bo u mnie występują 24h na dobę i jeszcze nie czuję by coś się poprawiało... ;( ale jak mój lekarz mówi są one oznaką prawidłowo rozwijającej się ciąży... Pozdrawiam wszystkie 12-stki i nie tylko. Zdrówka wam życzę i ładnie rosnących brzuszków

Witam, u mnie środek 12 tygodnia 🙂 a mdłości zaczęły ustępować mniej więcej na początku 11-tego. no, na wieczór trochę wracają - może kwestia co i ile zjem. ale poza tym jest super. nie mogłam doczekać się, gdy przestanie mnie mdlić - cały dzień tylko, O Matko niedobrze mi!, a i w nocy też tak bywało, teraz czuję się jak nowonarodzona 😉 no i apetyt wrócił, mam wrażenie, że jem co chwila!!! też trochę niedobrze, ale myślę że po tej 6-tygodniowej głodówce organizm domaga się składników odżywczych. 3majcie się. pozdrawiam

• Mamusia
anczess napisał(a):
Hej 🙂

ja dzisiaj wkroczyłam w 12 tydzień ciąży i miałam badanie USG ze względu na to, że u mnie w rodzinie występowały wady wrodzone serca. Przezierność karku wynosi 1.3 mm. Mam nadzieję, że jest ok 🙂 😁Pozdrawiam cieplutko wszystkie przyszłe i obecne mamy 😉

zapraszam na wątek wrześniówek 2011 🙂

ps. twój dzidziuś ma modelową przeziernośc karku 🙂

• 3 tygodnie później...
jestem tatusiem w 12 tygodniu i coż mogę powiedzieć hmmmm..... moja żona ma focha na mnie przez caly dzień a wieczorem mowi "kochanie kup mi lody" wiec ja sie ubieram a moja żona " jade z tobą bo nie wiem jakie mi kupisz" a ja wiem jakie moja malżonka lubi. Te fochy ............... to jest wlasnie to.. aczkolwiek nie są uciążliwe i nawet je lubie. Tydzień temu bylem z żonką na USG i widziałem moje kochane Słoneczko jak sie rusza i słyszałem jak bije serduszko to jest poprostu coś pięknego. Drogie Pnie ja wiem że każdy sie boi o swoje dzieciątką ale ja chce w Was zasiać nutkę optymizmu, nie można czarnowidzieć, ja jako przyszły tata mam intuicję że będzie super a moja żonka pełna obaw jak zwykle a to źle dziala na psychikę a dzidziuś już odczuwa emocje mamy i reaguje na jej głos który powinien być dla niego kojący a nie wzbócać nerwowe reakcje. W każdym bądz razie życze spokoju przyszłym mamom a tatOM radzę iść na USG z żonką, do mnie moje Słoneczko machało i jestem przeszczęśliwy, Jacek z Sierpca

jestem tatusiem w 12 tygodniu i coż mogę powiedzieć hmmmm..... moja żona ma focha na mnie przez caly dzień a wieczorem mowi "kochanie kup mi lody" wiec ja sie ubieram a moja żona " jade z tobą bo nie wiem jakie mi kupisz" a ja wiem jakie moja malżonka lubi. Te fochy ............... to jest wlasnie to.. aczkolwiek nie są uciążliwe i nawet je lubie. Tydzień temu bylem z żonką na USG i widziałem moje kochane Słoneczko jak sie rusza i słyszałem jak bije serduszko to jest poprostu coś pięknego. Drogie Pnie ja wiem że każdy sie boi o swoje dzieciątką ale ja chce w Was zasiać nutkę optymizmu, nie można czarnowidzieć, ja jako przyszły tata mam intuicję że będzie super a moja żonka pełna obaw jak zwykle a to źle dziala na psychikę a dzidziuś już odczuwa emocje mamy i reaguje na jej głos który powinien być dla niego kojący a nie wzbócać nerwowe reakcje. W każdym bądz razie życze spokoju przyszłym mamom a tatOM radzę iść na USG z żonką, do mnie moje Słoneczko machało i jestem przeszczęśliwy, Jacek z Sierpca

• 4 tygodnie później...
Witam!!Zaczęłam właśnie 12 tydzienńmdłości nie miałam wcale, ale na zapachy nadal jestem wrażliwa szczególne te ładne!!poza tym ok waga na razie w miejscu (przy pierwszej ciąży byłam juz cięższa o 6 kg)pozdrawiam!!

• 2 miesiące później...
Witam wszystkie przyszłe mamy ja jestem w trakcie 12 tygodnia i od początku ciąży nie miałem prawie żadnych objawów że jestem w ciąży poza jednym nieprzyjemnymi nudnościami teaz jest ok i 1,07,2011 zmierzam na następne USG i troche jestem nie spokojna ponieważ mamy z mężem taką samą grupe krwi i to mnie nie pokoi zdeka i nie wiem co powie lekarz oby było wsztko w pożądku bo to moja pierwsza ciąża pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Witam! Nie martw się, że nie masz objawów ciąży, każda kobieta ciąże przeżywa inaczej.
Ja także jestem w 12 tyg. i nie mam prawie wcale objawów ciążowych, a wszystko jest ok.
W tamtym roku byłam w ciąży(poroniłam) i cały czas miałam silne mdłości itp. a poroniłam.
Więc nie zakładaj, że coś może być nie tak. Pozdrawiam i życzę bezproblemowego donoszenia ciąży 🙂

• 2 miesiące później...
  • Mamusia
Witam - kiedy mówię znajomym, którzy mi gratulują ciąży że jestem dopiero w 12 tygodniu - to są w szoku - wyglądam na co najmniej 4 mc. Mam ogromny brzuch i jestem ciągle zmęczona i usypiam na zawołanie. To jest moja 3 ciąża i w żadnej z nich nie miałam "porannych nudności". Pozdrawiam 😘

• 3 miesiące później...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...
  • 8 miesiące później...