Skocz do zawartości

15 tydzień ciąży🤰 | Forum o ciąży

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

ja tez jestem w 15 tyg ciąży to moje pierwsze dziecko i z mężem cieszymy się bardzo. jeszcze fajniej bedzie gdy poczuje naszego dzidzie. wtedy bede troche spokojniejsza ale to juz niedlugo jak narazie mam takie dni kiedy z lewej strony moj brzuszek robi się twardszy szczególnie jak leże na prawym boku 🙂 w piatek ide na kolejna wizytę już nie moge się doczekać kiedy znowu zobacze naszego skarba na usg mogłabym chodzić codziennie 🙂 czasami jest tak że wogóle nie czuje sie jak bym byla w ciąży i wtedy sie martwie ale oczywiście niepotrzebnie 🙂ale pewnie nie jestem sama z tym problemem . trymajcie sie kochane ciężarówki :*

• Odpowiedzi 244
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

4miesiące jestem po ślubie jestem w 15 tyg.ciąży dziś podjęłam trudną decyzje o rozwodzie nie bylo innego wyjścia czeka mnie samotne macieżyństwo nie ma dnia bez łez boję się jaki to będzie miało skótek dla zdrowia dziecka.w dodatku zwolniono mnie z pracy po 13 latach...bardzo się boję ale myśl o maleństwie trzyma mnie przy życiu panczita

• Mamusia
witam...bardzo mi przykro ze taki ci się układa byle jak 😞
ale myśl o bobasku on jest teraz najważniejszy... jak ty jesteś smutna to dziecko to czuje i złe to na niego wpływa.. głowa do góry i będzie wszystko dobru a co do pracy to się ciesz 🙂 będziesz miała więcej czasu dla maluszka 🙂 a facet niech spada banany prostować
pozdrawiam i nie smutaj za parę miesięcy będziesz miała wielki powód do radości 😉

Gość napisał(a):
4miesiące jestem po ślubie jestem w 15 tyg.ciąży dziś podjęłam trudną decyzje o rozwodzie nie bylo innego wyjścia czeka mnie samotne macieżyństwo nie ma dnia bez łez boję się jaki to będzie miało skótek dla zdrowia dziecka.w dodatku zwolniono mnie z pracy po 13 latach...bardzo się boję ale myśl o maleństwie trzyma mnie przy życiu panczita
..wiesz czasami lepiej samemu wychowac dziecko niz w nerwach i stresach...nie martw sie zycie przed Toba...zdidzia podrosnie poznasz kogos rozsadnego..zakochasz sie ,stworzycie Rodzine..praca hmmm pociesze Cie moja mama zostala zwolniona po 33 latach..znalazla nową prace i jest szczesliwa..kochana glowka do gory,mysl o dzidzi...napewno podjelas sluszna decyzje..Ty to wiesz najlepiej..pozdrawiam cieplo i trzymam kciuki 🙂

Gość napisał(a):
..wiesz czasami lepiej samemu wychowac dziecko niz w nerwach i stresach...nie martw sie zycie przed Toba...zdidzia podrosnie poznasz kogos rozsadnego..zakochasz sie ,stworzycie Rodzine..praca hmmm pociesze Cie moja mama zostala zwolniona po 33 latach..znalazla nową prace i jest szczesliwa..kochana glowka do gory,mysl o dzidzi...napewno podjelas sluszna decyzje..Ty to wiesz najlepiej..pozdrawiam cieplo i trzymam kciuki 🙂

andzelika1010 napisał(a):
mam pytanko jest to już 15 tydzien a ja cały czas chodne już 4 kilo... jest to normalne ?? wie ktoś coś na ten temat
no to sie ciesz kochana 🙂ja mam 22 tydz i 9 kg plus..pozniej ciezko zgubic..pozdrawaim

andzelika1010 napisał(a):
to dzięki za pocieszenie 🙂 pozdrawiam
angelika ja zle przeczytallam Twoj post..Ty chudniesz tak?a ja przeczytalam ze Ty przytylas 4 kg..pogadaj z lekarzem..moja kumpela tez chudla 11 kg w pierwszych 4 mc..(ale miala z czego,wazyla 110)lekarz powiedzial ze tak moze byc..musisz pogadac z lekarzem,przepraszam ze tak zle przeczytalam twoj list 😞

• Mamusia
ja tez schudlam od poczatk ciazy 5 kilo a teraz ide powoli w gore takze zalezy kto jak przechodzi, ja na poczatku wogole nie mialam apetytu ale z dzidzia wszystko ok wiec nie martwilam sie za bradzo lekarz dal mi ziolowy srodek na poprawe apetytu i teraz jest duzo lepiej. no i okazalo sie ze chyba bedzie dziewczynka tzn pan doktor mowi szanse wieksze niz 50 % 🙂 mam nadzieje, ze sie nie pomylil. pozdrawiam

• Mamusia
Stress jest najgorsza rzecza jaka moze byc w czasie ciazy, wiec postaraj sie pozalatwiac wszystko z glowa i nie rycz, bo to i tak nic nie da. Rozumiem ze jest ciezko, kazdy ma jakies problemy, ale teraz to rozwoj dzidzi jest najwazniejszy. Tez mam teraz troche nerwow ale przelykam sline i staram sie nie denerwowac.
Nie masz zbyt wesolej sytuacji, ale zobaczysz ze pozniej wyjdzie Ci wszystko na dobre. O prace tez sie nie martw, po 13 latach moze czas na jakas zmiane 🙂.
Wszystko bedzie dobrze, glowa do gory wraz z brzuszkiem i na zlosc wszystkim z usmiechem na twarzy 😉.
Zycze powodzenia i wiecej usmiechu 😁.

• Mamusia
hej to ja wręcz przeciwnie mogła bym nic nie jeść nie mam na nic ochoty, a po jakim kolwiek jedzeniu nawet niewielkiej porcji jest mi niedobrze i boli mnie żołądek staram się jeść lekko strawne rzeczy żadnych smażonych, i nie za tłustych. jedyne po czym jest mi dobrze to ryba z grilla ale przecież nie mogę jeść cały czas ryby 😞 i również schudłam jestem w 15 tygodniu a schudłam już ponad 3 kg lekarz mówi że to przez to ,że często wymiotuje bo to jeszcze nie przeszło 😞 ale najważniejsze że dzidziuś rozwija się prawidłowo ja chudnę a ono rośnie tydzień temu już miał 8cm ciekawe ile ma teraz 😁
pozdrawiam wszystkie mamusie 🙂

• Mamusia
MOje malenstwo w 12 tygodniu mialo 5,5 cm, teraz ma juz pewnie z 12-13, ale tego nie wiemy.
Ja nie wymiotowalam w ogole, a jakiekolwiek mdlosci juz mi przeszly, mozemy juz jesc wszystko. Brzuszek juz dobrze widac i nie da sie ukryc ze jestem w ciazy. W porownaniu do innych przyszlych mamusi to chyba powinnam dziekowac Bogu za to ze nie wymiotowalam. Troche mnie martwi ze juz tyjemy bo co bedzie pozniej w 3 ostatnich miesiacach ciazy? Nie chcialabym przytyc 30kg 😞.
meteoryczna nie przejmuj sie, kiedys te mdlosci sie skoncza, a jesli masz ochote tylko na rybke to wcinaj, ale procz tego moze jakies witaminki, zeby nie bylo niedoboru. Rybka conajmniej 2 razy w tygodniu jest nawet zalecana 🙂. Postaraj sie jesc owoce, az tak nie powinno Cie zemdlic. Migdaly nie dzialaja? Mi pomogly na poczatkowe mdlosci.
Pozdrawiam wszystkie przzyszle mamusie i dzidziusie w brzuszkach 😁.
Milego wekeendu.

witajcie jestem w 15 tyg,ciazy a juz 3 razy bylam wszpitalu ..z dzidziusiam wszystko ok tylko ja szfankuje moje cialo nie radzi sobie zta ciaza jestem bardzo oslabiona jak tylko zakreci mi sie w glowie trafiam do szpitala na pare dni naladuja mnie kroplowkami i wychodze do domu...niewiem jak tak dlugo bedzie moze mi przejsc ...ostatnio bylam tylko 4 dni w domu i spowrotem do szpitala...ale lekarz powiedzial ze to nie zagraza zyciu mojego i dziecka maluszek rosnie w piatek 14 tego idziemmy do gin.moze wrescie sie dowiemy co bedziemy mniec....pozdrawiam wszystkie mamuski:-))))ania hamburg 🙂

• Mamusia
Witam wszystkich! Również jestem w 15 tygodniu ciąży. Już nie możemy z mężem się doczekać.

Aniu z Hamburga, domyślam się co przeżywasz bo ciągle w Tobie jest jednak strach o dziecko.
Mnie ostatnio ciągle kuje w prawym jajniku i nie wiem czy to normalne. Jutro mam wizytę u ginekologa i mam nadzieje, że rozwieje on moje wątpliwości.
Jak jest u Was? Duże macie brzuszki? I jak z wagą?
Edyta

• Mamusia
cześć Edyta 🙂
to klucie to nie jajnik tylko bobasek ci już dokucza przynajmniej u mnie tak jest tez myślałam ze to jajnik ale lekarz powiedział ze to są już ruchy dziecka 🙂
co to wagi to ja przez 15 tygodni schudłam 4 kilo ... a brzuszek juz widać 😁 nie da się go już wciągnąć 🙂 pozdrawiam cieplutko Andżelika

• Mamusia
Hehe to jednak mój mężulek miał rację. Mówi, ze dzidzia mi dokucza 🙂 🤪
Ja przytyłam 2 kg, mam malutki brzusio. Na początku strasznie źle się czułam, nudności, senność, zmęczenie... 🤢

Oh, już się nie mogę doczekać kiedy troszkę urośnie i już będę czuła ruchy malucha. No i czekam na inf. o płci.
Każdy mówi co innego, że w 20 tyg. albo w 25 tyg. dopiero można się dowiedzieć. Znowu na forach piszą, że już nawet w 15 tyg...ehh ciekawe co mi gin jutro powie 🙂