Skocz do zawartości

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Beatak83 - tak jak wspomniałam to nie jest rodzaj uprzedzenia i niestety to nie jest kwestia przełamania się - po prostu mam poprzestawiane zapadki w mózgu i nie założę niczego takiego, nawet jak ma metkę. Tu bardziej chodzi o czyjąś energię pozostawiona w ubraniu niż o fakt że ktoś to nosił. Nie chcę być źle zrozumiana, dlatego na tym poprzestanę. 🙂
Matylda - jak masz taką możliwość to pogadaj z panami od mebli - daj im po 20 zł, powiedz że jesteś sama, męża nie ma a Ty w ciąży, na pewno pomogą. Zrób minę jak kot ze Shreka i Ci wniosą te paki do domu 😉

• Odpowiedzi 672
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ej taką minę ta ja mam dziś naturalną nie muszę się wysilać hehe ale tak sobie myślę mój przyjedzie w sobotę złoży łóżko i aż strach pomyśleć co się będzie działo bo przecież trzeba je będzie jakoś "ochrzcić" hehe trochę optymizmu w szary dzień nie zaszkodzi
a z panami faktycznie pogadam nawet pochwaliłabym się brzuchem ale za bardzo nie ma czym chyba że się czymś "wypcham"
alexia nie przejmuj się co do używanych ciuchów mam podobnie ale najbardziej dziwię się i jednocześnie brzydzę jak widzę że ludzie kupują tam bieliznę albo ubranka dla dzieci ble

• Mamusia
Matylda - mam dokładnie to samo - brzydzę się tych ubrań, ale przez szacunek dla koleżanek może kulturalniej będzie temat na tym zakończyć 🙂
Tobie przywieźli łóżko a ja grzebię w necie i szukam odpowiedniego łóżeczka dla maleństwa, sama nie wiem jakie wybrać 🙂 Oczywiście teściowa już na mnie nakrzyczała, żeby jeszcze nie kupować, że za wcześnie, ale ja tam w takie zabobony nie wierzę. Mam już sporą kolekcję ubranek, a jeszcze jak się dowiedziałam w czwartek że będzie córcia to buszowałam godzinę w H&M w sobotę i dokupiłam maleńkie różowe sztruksy a w smyku biały sweterek i kolejne body. Mąż krzyczy, że mi kartę zabierze bo już 2 reklamówki się tego nazbierało a jak wiadomo ciuszki dla takich szkrabów kosztują dużo 🙂 Ale co tam, nie mogę się oprzeć. Niech sobie krzyczy 😁

• Mamusia
no niestety tak jest z używanymi ubraniami nigdy nie wiadomo na kogo się trafiło i gdzie to było wcześniej.... 😞
Ale dziewczyny takie rzeczy nie wkładasz odrazu na siebie tylko doprowadzasz do stanu używalności. Wiadomo że zanim się to nawet przymierzy to trzeba porządnie wyprać chodzby dlatego że w tym sklepie nie jedna osoba dotykała tą rzecz zanim trafiła do nas.
Ja na codzień nie chodzę do takich sklepów ale teraz chyba się wybiorę i niestety nie wezmę mojego męża tam bo on jest przeciwnikiem takich ubrań........

ja łóżeczka nie szukam bo szwagierka ma prawie nie używane bo mała od urodzenia do 4 roku życia spała z rodzicami porażka mam nadzieję że nie popełnię tego błędu ale zastanawiam się nad jakimś kojcem turystycznym tak na później żeby mogło ze mną się przemieszczać po całym domu
ja często oglądam wózki ale na razie nic nie kupuję bo my tez jesteśmy po remoncie i jeszcze kuchnia w projekcie więc trochę nas szarpnie a ja teraz nie pracuje i nie mam żadnych dochodów bo wczesniej zrezygnowałam z pracy wiec jestem na łasce męża
co do wózków mam jakieś swoje typy ale z nazwy teraz nie wymienię bo dużo ich jest raczej skłaniam się ku wielofunkcyjnym ale do transakcji dojdzie gdzieś późną zimą może w lutym
ja powiedziałam mojemu ze powoli trzeba zacząć kupowac bo ta wyprawka sporo kosztuje, a on na to jaka wyprawka i wymienił kilka rzeczy zaczęłam się śmiac on nie ma o niczym pojęcia nie wie co trzeba i ile to kosztuje ale ustaliliśmy że po nowym roku zaczniemy kompletowac chociaż po jednej rzeczy na każdych zakupach

ekspertem nie jestem ale kolezanki mówiły żeby z ubrankami nie przesadzać bo po pierwsze takie maluchy szybko rosną a po drugie każdy w odwiedziny z czymś przychodzi więc na te początki należało by się zaopatrzyć w coś co na pewno jest niezbędne ja np wpisałam sobie w wyszukiwarce wyprawka dla noworodka czy coś podobnego i wyskakuje mnóstwo "list" i propozycji co nalezy a czego nie
wszystko dozwolone ale z rozwagą
ja zamiast wielu niepotrzebnych ciuszków wolałabym te pieniądze przeznaczyć na na prawdę dobry wózek

• Mamusia
ja właśnie tak robię, i nie ma nic dziwnego że twój facet nie ma pojęcia o tym ile i co jest potrzebne. Mój mąż też zrobił wielkie oczy gdy zaczęliśmy rozmawiać o tym co trzeba kupić 😮
naszczęcie bardzo miło mnie zaskakuje bo to on zachowuje się jak typowa bazarówa, za każdym razem gdy jesteśmy w sklepie wrzuca coś ukratkiem do koszyta i przy kasie nie mam już odwrotu.... 😮 ale z dwojga złego lepiej tak niż miałby się tym nie interesować...
Co do łóżeczka to jeszcze nie kupuje bo narazie czeka nas remont mieszkania a szczególnie pokoju dla maleństwa wiec to by było bez sensu poczekam aż się ogarniemy ze wszystkim i wstawimy meble do nowego pokoju.... 🙃

• Mamusia
Ja czekam na środową wizytę u lekarza może jak będę wiedziała jaka jest płeć dzidzi to zacznę coś kupować, narazie wolałam się wstrzymać, tym bardziej że w rodzinie mamy sporo małych szkrabów więc pewnie dostaniemy coś w spadku 😉
Matyldusia co do twojego brzuszka to się nie martw napewno wyskoczy, moja znajoma urodziła 3tyg temu, pzrez większość ciąży była jak patyczek dopiero w 7 mcu coś zaczęlo byc widać, ale w 9 to już miała mega brzuszek, no i dzidza ważyła 3700 😲

jak znajdziecie chwilkę to zerknijcie mnie się podoba ten wózek ale nie wiem czy cena nie jest zbyt NISKA bo inne tego typu podobne kosztują nawet 2 lub trzy razy więcej
http://allegro.pl/show_item.php?item=1251268918&ap=2&aid=5028072&bid=1860
chociaż nie wiem czy ten link dobrze się skopiował w kazdym razie chodziło mi o babyboom 3w1

beatak83 ja może się nie martwię bardziej dziwię bo czytam różne artykuły i mniej więcej wiem jakiej brzydko powiem "płód" powinien być wielkości i po prostu zastanawiam sie gdzie ono się tam mieści z resztą ze mnie taka chudzina więc myślałam że pierwsze co się zaokrągli to brzuch a tu nic i właśnie pisałam i dziwi mnie to że moje gdzieś tam daje o sobie znać ale tak całkiem na dole szczerze to tak ciut nad "wzgórkiem łonowym"-wiecie co mam na myśli
i jak do tej pory nigdzie indziej nic nie czułam

• Mamusia
mi znowu wpadł w oko taki :
http://allegro.pl/3w1-implast-bolder-sd-2010-fotel-torba-folia-i1322790460.html
Jest duży wybór gamy kolorów 🙂
Mam też na oku bebecar z kolekcji 2010/2011 ale tu cena jest powalająca ale za taką jakość warto wydać więcej wiec mamy dylemat.
Ten twój wózeczek też niczego sobie 🙂

• Mamusia
Matylda - Wiem, że nie ma co przesadzać z ilością ubranek, ale ja jestem przezorna, mam tylko kilka rzeczy na 56, żeby było w co dziecko ubrać w szpitalu a teraz zaopatruję się w ciuszki z rozmiarem 62 😉 Poza tym te ubranka z H&M mają troszkę zawyżoną numerację i kuzynka która mieszka w Niemczech mówiła że te na 56 spokojnie miała do 3 miesiąca. Poza tym są dobrej jakości i nic się z nimi w praniu nie dzieje. Zresztą strachu nie ma, nie przydadzą się teraz to poczekają na następne dzieciątko. Poza tym to się tak tylko wydaje ale jak tak zaczniesz liczyć co potrzebujesz na podstawową wyprawkę do szpitala to też wyjdzie niemała sumka. Część zamówiłam na halens.pl firmy NEXT - to angielska firma, ciuszki dobrej jakości a czasem można dostać coś co normalnie kosztuje więcej niż te firmowe (np kupiłam 3-pack rajtuzki rozmiar 50-62 za 39 zł - jakbyście chciały kupić osobno to trzeba zapłacić min 45 zł a i z jakością nie wiadomo). Co do wózka to pewnie w lutym coś kupię, nie wcześniej.
To się rozpisałam 😁

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
mi znowu wpadł w oko taki :
http://allegro.pl/3w1-implast-bolder-sd-2010-fotel-torba-folia-i1322790460.html
Jest duży wybór gamy kolorów 🙂
Mam też na oku bebecar z kolekcji 2010/2011 ale tu cena jest powalająca ale za taką jakość warto wydać więcej wiec mamy dylemat.
Ten twój wózeczek też niczego sobie 🙂

Też zastanawiam się na tym wózkiem i nad Bebecarem, tylko właśnie ta cena... 😮 Poza tym może oglądacie serię Będziemy mieli dziecko we wtorki w Dzień dobry TNV - tam Zbyszek Urbański ciągle coś testuje. Po jednym z programów zaczęłam zastanawiać się żeby nosidełko kupić osobno, ze względu na pozycję w rankingu w crash testach. Wolę, żeby moje maleństwo było bezpieczne jadąc w aucie.

• Mamusia
no właśnie tych kolorów jest tam bardzo dużo więc każdy znajdzie coś fajnego dla siebie ja przypadkiem wpadłam na tą firmę w którejś gazetce, bo wcześniej o niej nie słyszałam.
Nie spodziewałam się że szukanie wózków może być takie długo trwałe. Po wizycie w bebecar z mężem dowiedzieliśmy się co powinno być najważniejsze w wózeczku te bebecar są naprawdę super ale cena no nie powiem też powalająca bo ponad 3000zł, ten znowu jest bardzo podobny do funkcji tego drogiego dlatego przykuł moją uwagę.

• Mamusia
alexia ja też się zastanawiam właśnie nad tym żeby dziecko miało wygodnie i bezpiecznie!
Jesteśmy z mężem zachwyceni tym wózkiem bebecar ale tak jak mowie ta cena.... 🤢

Dopiero po obejrzeniu tego wózeczka dostrzegam co powinien mieć dobry wózek i jakie szajstwo próbują sprzedawać ludzią tak zachwalając. Naprawdę polecam każdemu udanie się do takiego sklepu i poproszenie o prezentację nawet jeśli się go nie kupi to wiadomo na co zwracać uwagę przy kupnie

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
A co do wózków to sobie tutaj czasem oglądam http://www.swiatwozkow.pl/index.php?cPath=25&osCsid=ad9751f6af21608bab0f5398aab6a103 i jak już się naoglądam i białka mi zbieleją od cen to wyłączam i mam spokój na tydzień 😉

co do wózków to odradzam takie 3 kołowe są ładne ale nie są stabilne ,wywrotne dziecko się przechyla na jedna stronę i wózek leci tzn.wiadomo mówię o dziecku takim co najmniej rocznym zresztą styczniówka właśnie ostatnio przeżywała w związku z tym koszmar matczynym ale wiadomo decyzja należy do Wa 🙂

alexia no cóż kremik jest od dwóch miesięcy ale coś nie mam motywacji ale po ostatnim poruszeniu tego tematu coś tam w tej kwestii zaczęłam działać( a swoją drogą dzięki za troskę o mnie i mój brzuszek)
wiem że ten wątek był poruszany mnóstwo razy ale dziewczyny zauważyłam pewną prawidłowość, wiecie jutro mam to połówkowe i może poznam płeć, wiadomo obojętne mi to aczkolwiek bliżej mi do chłopaka ale jak śmigam po tych forach i wątkach to zauważyłam że chyba więcej dziewczynek się zapowiada,nie zauważyłyście????