Skocz do zawartości

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja na początku też miałam wszystkie wyniki ok, ale w miarę rozwoju płodu żelazo mi spadało, dzieciątko się rozwijało i czerpało ze mnie coraz więcej. Co to za lekarz, jakiś niepoważny. Jak można nie kontrolować takich rzeczy, przecież jak masz żelazo poniżej 10 to maleństwo może urodzić się z niedokrwistością. Aż mi ciarki po plecach przeszły. Oby tak nie było. zamiast się głupio uśmiechać mógłby Ci zlecić chociaż morfologię. Poza tym macica rośnie i uciska na narządy i okazuje się co w organiźmie szwankuje, ja np mam teraz mały problem z wątrobą i biorę leki albo dowiedziałam się że mam przebytą toksoplazmozę o czym wcześniej nie miałam pojęcia. A wyszło to prze przypadek.Nie jestem lekarzem, ale jak mój mi opowiada co i kiedy się robi i dlaczego to wydawało mi się że to norma i że tak robi każdy ginekolog, ale widzę że nie 🤨 Weź Ty go kobieto postaw do pionu, bo to w końcu chodzi o zdrowie Twoje i Twojego dziecka.

• Odpowiedzi 672
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

aha to chyba faktycznie dużo
ja przed ciążą miałam tak około 90/50
teraz też znacznie wzrosło ale głowa mi nie dokucza lekarz mówi że skoro nie mam bóli głowy to jest ok teraz na każdej wizycie mam około 100/70

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
musisz jeść dużo buraków ( w postaci soków też wskazane),
Wątróbki; orzechów powinno pomóc 😉

Niestety nie mogę jeść surowych warzyw a z owoców to prażone jabłka przez wzgląd na problem z wątrobą. Poza tym mój lekarz stwierdził, że takiego ubytku żelaza nie da sie odrobić samym jedzeniem. A wątróbka? hmm raz ze smażona odpada (mogę tylko gotowane białe mięso) a dwa że jak miałam mdłości to się najadłam, reakcję nie trudno przewidzieć i teraz na razie nie mogę na nią patrzeć. Pozostają mi tylko tabletki 😞

no tak co racja to racja
ja to normalnie dziś nic nie robiłam plącze się tylko
ale chyba mam prawo nic nie robić
troszkę sobie poleżę a wieczorem wyjdę gdzieś do ludzi bo zwariować można już nawet psy nie chcą mnie słuchać

• Mamusia
Hej dziewczyny jest tu kto 🙂? Od wczoraj tu nawet nie zajzalam. Troche braklo mi czasu, wkoncu.. bo juz takie nudy byly 🙂 Co tam u Was, jakies zmiany ? Bo u mnie strasznie sie bialo za oknem zrobilo, dopiero dzisiaj tak porzadnie. Ale mnie to cieszy 🙂 Lubie poczatek zimy, bo potem to mi sie nudzi. Ja jeszcze dwa i pol tygodnia i napisze Wam co tam mi sie zaleglo 😁 Czas jednk leci, tak sie nie moglam doczekac a tu juz dwa tygodnie minely, wiec te nastepne dwa rowniez poleca, tym bardziej ze sie swieta zblizaja i jakos tak czas zawsze mi nszybciej ucieka do swiat 🙂

• Mamusia
Co prawda to prawda 🙂 No to daleko Cie wywialo. Nie chce tu denerwowac mieszkancow ale Warszawa jest dla mnie okropnym miastem 🤢 Podziwiam Cie ze tam zyjesz.. ja to chyba taka wsiowa dziewczyna jestem 🙂 Musze miec spokoj, cisze, blisko duzo zielonego, lasow, lak, jezior i mozliwosc wyjscia z dzieckiem na spacer do parku z buta 😜 A nie podjechac tam autem czy autobusem 🙂