Skocz do zawartości

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 672
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zeby nie bylo 🙂 (leki na katar w ciązy
Bóle głowy zwalczą powinny preparaty zawierające paracetamol (np. Apap, Codipar, Panadol,Amol). Pomóc mogą również: ciepła kąpiel, spacer, posmarowanie skroni maścią rozgrzewającą czy masaż.

Przeziębienie - jeśli boli cię gardło, głowa, mięśnie, gdy cieknie z nosa, prawdopodobnie nabawiłaś się infekcji wirusowej. Aby zmniejszyć ból, zupełnie spokojnie możesz w ciąży stosować preparat zawierający paracetamol, przeciwgorączkowy syropPyrosal, wszelkie preparaty z witaminą C (np. Rutinoscorbin,Echinacea,Aliofil,Biogarlic,Scorbolamid), czosnek w tabletkach (np. Aliofil). Na wirusy nie ma lekarstwa. Są tylko sposoby przynoszące chwilową ulgę - kubek mleka z miodem, herbata z imbirem lub malinami, esencjonalny rosół z kurczaka, przecier z surowych żurawin, syrop z cebuli i wyleżenie się w ciepłej pościeli.

Katar-Nasivin,Euphorbium
Kaszel-Hedelix,Prospan,Malia,Stodal ,Drosetux
Ból gardła-Septolete,Tetesept,Neoangin,Sebidin,Homeogene 9,Homeovox,Tantum Verde
Angina
-Angin-Heel SD,R-1,Mercurius 41

• Mamusia
beatak83 napisał(a):
Co ja bym bez was zrobiła???? 🙂 Prawdziwe pogotowie dla potrzebujących.
Może do jutra mi przejdzie i nie będę musiała się niczym faszerować, jak nie to zacznę kombinować z tymi specyfikami 🤢

Gdzieś tu na tym forum chyba czytałam o tym Prenalenie - że jest dobry właśnie jak coś się zaczyna dziać, zresztą farmaceuta w aptece będzie wiedział najlepiej 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
beatak83 napisał(a):
Co ja bym bez was zrobiła???? 🙂 Prawdziwe pogotowie dla potrzebujących.
Może do jutra mi przejdzie i nie będę musiała się niczym faszerować, jak nie to zacznę kombinować z tymi specyfikami 🤢

Gdzieś tu na tym forum chyba czytałam o tym Prenalenie - że jest dobry właśnie jak coś się zaczyna dziać, zresztą farmaceuta w aptece będzie wiedział najlepiej 🙂

DOKLADNIE 🙂

ja tam nic nie brałam bo w każdej aptece mówil co innego a to to wolno a to tego nie wolno,mnie pomogło mleko z miodem i masłem i czosnkiem ale piłam to w takich ilościach że teraz chyba do konca życia na ten specyfik nie spojrzę

• Mamusia
Dla mnie najlepsze jest gorace mleko z miodem,odrobina masla i zabkiem czosnku.Moze w smaku nie jest wysmienite,ale pomaga 🙂No i sok z mali obowiazkowo.A do tego posmaruj sobie klatke piersiowa Amolem i do lozka uciekaj sie wypocic,bo dziala rozgrzewajaco.Rano wstaniesz jak nowo narodzona 🙂To sa domowe,sprawdzone,sposoby,bo sama ostatnio przechodzilam przeziebienie.

Dobra dziewczynki po dniu pełnym wrażeń spadam do łóżeczka bo jutro też mam wyjazd i muszę wcześniej wstać i w ogóle padam na "ryjek'
na jutrzejszych badaniach życzę Wam dziewczyny aby wyszło to co sobie wymarzyłyście i żeby wszystko było w porządku
ja to nie wiem kiedy się odezwę ale na pewno jutro wieczorem wszystko nadrobię
idziemy z LENKĄ spać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!