Skocz do zawartości

Grudniówki | Forum o ciąży

bti7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
do szkoły rodzenia to może tak koło 5 czy 6 miesiąca najlepiej, ale tak naprawdę to można już teraz. ale ja się wybiorę może w 6. Narazie zabieram się do ćwiczeń w domu, ale faktycznie przynajmniej raz w tygodniu w grupie jest o wiele lepiej, można się dowiedzieć jakie ćwiczenia są najlepsze itd. no a pozatym ćwiczenia oddechowe też są świetne 🙂 jak bylam pierwszy raz w ciązy , jeszce na studiach to szkoły były w kazdym mieście darmowe, czynne codziennie i byłytakie tygodnie że codziennie biegałam na gimnastykę, niesamowicie mnie to relaksowało, szkoda że teraz juz nie ma takich możliwośći 🙂
wzięło mnie na wspominki'Dobranoc, ale z Was śpiochy

• Mamusia
hej hej 😆 a u nas jest szkoła darmowa 🙃 ale to dla tego ze szpital przejął prywatny właściciel i chce sie jakoś zaprezentować oby przed moim zapisaniem nie zmienił zdania ☺️ ale tez uwazam ze warto skorzystać z zajęć

• Mamusia
Witam wszystkie kobietki 🙂

Mittka ja mama jednak na 5 ale bylo ze na 11 a do lekarza o ile mi sie dobrze wydaje mamy obie na 8? Juz sie nie moge doczekac 🙂

No wlasnie, co jaki czas chodzicie do lekarza?? Ja tak mniej wiecej co 3 tyg. Ale zawsze juz nie moge sie nastepnej wizyty doczekac, najchetniej bym co tydz chodzila 🙂 a kiedys tak nie znosilam chodzic do gin... 😜

wiem ,ze przy szpitalu gdzie chodze do gin tez jest darmowa szkola rodzenia.

U mnie burza jest 😞 a ja na 10 do pracy 😞 ale o 9 mam autobus 😞

Milego dnia wszystkim zycze ;*

• Mamusia
Cześć mamuśki 🙂
Muszę się Wam pochwalić byłam rano w szkole i podeszła do mnie pani i mówi że Dominika bardzo dobrze napisała test,dostała 37 punktów na 40 możliwych 😆 tylko napisała że roślinki najlepiej rosną na mrozie 🤪 ale dumna jestem 😆
Fredeczkaa no to troszkę Ci się przesunał ten termin,ale do lekarza rzeczywiście 8 idziemy a chodziłam na poczatku co dwa tygodnie a teraz uznał chyba że nic się nie dzieje i miałam 3 tygodnie przerwy.Ale dla mnie to za długo bo już siedze jak na szpilkach 🤔 Ide wsunąć jakiegoś owoca kupiłam sobie czereśnie i chyba zaraz je pochłone 🙃

[img size=420]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/6f3a23b6fe_6_-096d3e86d1d77a4a1290b2f14d8557f2.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Cześć' Mitka gatuluję świetnego wyniku Twojej córeczki 🙂
Fredeczka, ja chodzę co miesiąc , ale też wolałabym częściej,
A dziś mam badania prenatalne o 15, nie mogę sie doczekać , mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze, no i liczę na nowe zdjęćie usg 🙂

• Mamusia
Witam:-)

Gratuluję zdanych egzaminów:-)

Kurcze,nie brałam pod uwagę szkoły rodzenia ale jak tak czytam to chyba się zdecyduje.

Mi lekarz powiedział,że mam przyjść za 4 tygodnie i tak dopiero 22 czerwca wypada 4 tyg.a już się nie mogę doczekać.
A kiedyś tak jak Fredeczka nie znosiłam chodzić do ginekologa, a teraz to sama przyjemność:-)

A ja na 11.00 jadę do lekarza pierwszego kontaktu żeby mi skierowanie na badania przepisała a pogoda koszmarna:-(

Miłego dnia:-)

• Mamusia
a u nas wyszło słoneczko 🤪 ale chyba nie jest ciepło
ja terza z gin mam 4 tyg przerwy chyba żeby sie coś działao to mam sie pojawić 😲
trzymajcie kciuki za pogode w sobote bo wesele mojego brata a ja mam tylko sukienkę bo nic wiecej nie wejde eleganckiego 😮

• Mamusia
cześć Dziewczynki!
Zgryz,namówiłaś mnie na tę szkołę rodzenia i chyba za dwa miesiące też się zapiszę.Będę w tedy w 6 miesiącu 😆
fredeczkaa ja do lekarza chodziłam raz w tygodniu,bo zawsze coś się działo ☺️ ale teraz(odpukać!)już jest dobrze,więc kolejną wizytę mam 2 lipca.
Mittka,gratuluję zdania egzaminu i super wyniku córy!
U nas wyszło słoneczko i oby świeciło cały dzień 😉

• Mamusia
cieszę się ze namówiłąm was na szkołę rodzenia, bo ja mam dobre dośwaidczenia u uważam że najważniejsze to być świadomą porodu tego co będzie się działo a potem być świadomą mamą 🙂 🙂
z innej beczki.. czy też sprawia Wam ostatnio wielką przyjemność gotowanie i pochłanianie 🙂 teraz kiedy mam wolne to jestem przeszczęsliwa bo mam czas na planowanie obiadu i na gotowanie, wczoraj o 21 robiłyśmy z moją Oliwią biszkopt z truskawkami i był dziś na śniadanko, a na obiadek planuję dziś tartę z szynką i porami ze strony pascal poprostu gotuj,
jak macie jakieś przeboje kulinarne to podzielcie się pomysłami 🙂

Czesc Mamusie!

Gratuluję zdanych egzaminów wszystkim mamusiom i ich pociechom!

Ja do lekarza co miesiac poki co mam zaplanowane wizyty (u nas trzeba sie rejestrowac z duzym wyprzedzeniem). Następna wizyta 16.06! juz sie nie moge doczekać, bo ostatnio to nic nie było za bardzo widac kształtnego - usg 7 tydzień.... tylko to śliczne bijące serduszko! teraz wyjde ze zdjeciem (dostaje je tylko na prywatnych wizytach) bo normalnie to do tej samej lekarki chodze na NFZ 🙃

u nas pogoda taka sobie... mocno wieje! 🤪

Buziaki!

• Mamusia
Dzięki dziewczyny,przekaże gratulacje córce 🙂 Zgryz jeśli chodzi o gotowanie to u mnie troszke gorzej dla nas dwóch nieraz nie chce mi się wogóle gotować 😞 ale jak już coś upichce to rzeczywiście pochłaniam w dużych ilościach.Ostatnio tak było z zupą ogórkową zachciało mi się a że córka zjadła tylko miseczke to ja w dwa dni wsunełam cały garnek,jadłam ją na śniadanie obiad i kolacje tak mi smakowała 🤪 a dziś też coś mi się chce,ale nie mam pomysłu.Może ktoraś z Was ma coś ciekawego 🙂

[img size=420]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/6f3a23b6fe_5_-abdbb77418de16912e3dcd527961964b.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Wiem zgryz i chętnie bym się wprosiła do Ciebie na obiadek 🙂 ja musze kombinować coś co jest w małych ilościach bo we dwie to nawet tego nie zjemy moja to jak wróbelek je,ale gołąbki mogła bym zamrozić i wyciągnąć jak mąż przyjedzie 🙂 więc pomyśle nad tym 🙂

a ja dziś wracam późno z pracy... więc zrobie poprostu dobrą kolację... Chodzi mi po glowie od kilku dni pieczywo czosnkowe 🤪 Mniammm!, gołabki zrobię tez pewnie niedługo, bo je uwielbiam!

PS. Czy wam też dziś chce się tak spać? Zasypiam za biurkiem! Dobrze, że sama siedze i nikt nie widzi, że chrapie z głowa na klawiaturze 😁 🙃

• Mamusia
Mitka , moja Oliwia też kręci nosem na wszystko co gotuję, a warzyw to już wcale nie chce jeść, no ale pracuję nad nią 🙂
Cześć IwonaT, ja mam termin na 17 grudnia, więc są duże szanse że urodzimy w podobnym terminie. Ostatnio urodziłam 3 dni po terminie. A tak się zastanawiam czy nie będziemy musiały wigilii w tym roku obchodzić na porodówce 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczynki!!!!
Aaaaa jaka jestem szczęśliwa!!!!! Właśnie wróciałam od gin i zobaczyłam moje cudowne maleństwo, ma już 9cm 🤪 !!!!Rośnie jak na drożdzach :laugh: Pytałam o płeć i po długim przyglądaniu się mojej dzidzi doktorka stwierdziła, że to dziewczynka, a ja do niej żeby się lepiej nie zakładała bo ja czuję, że to chłopak hehe, to się uśmiałyśmy :laugh: 🤪 Wychodzi na to, że dziewczynka :laugh: 🤪 Test PAPPA wyszedł negatywny, chwała Bogu 🙂 O rany,żebyście widziały jak moja mała tańcowała, a później położyła rękę nad głową i czekała, żeby jej doktorka zdrobiła fotkę CUDO heheh!!!
Mittka gratulacje dla córci 🙂
Akompf mi tez się chciało potwornie spać, ale już mi przeszło.
Ja dzisiaj na obiadek zaraz sobie zrobię cukinię, mniam 🙂
Spróbuje zaraz wrzucić zdjęcie małej 🙂
Pozdrowionka mamuśki!

• Mamusia
Wiola no to gratuluje!!! Tak się cieszę że Twoja dzidzia ma się dobrze 🙂 ja też chce zobaczyć swoją!!!!! eh...Witaj IwonaT widze że mieszkasz w sąsiednim mieście to fajnie 🙂 Zgryz ja też walcze ale z moją to ciężkie przejścia mam jak już czegoś nie lubi to koniec kropka.Ale takie są dzieci ja też jestem bardzo wybredna :P

[img size=420]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/6f3a23b6fe_8_-fb93d7546e6c0639822dacc0ba29dcac.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Wiolka, gratuluję w takim razie córeczki :-)

Normalnie wszystkie dzisiaj robicie jakieś smakołyki:-) Ja dziś robię ryż na mleku z polewą truskawkową(uwielbiam)

Słoneczko, w takim razie życzę Ci słonecznej soboty i świetnej zabawy:-)

Akompf,do mojego lekarza też trzeba miesiąc wcześniej się zapisać chyba że ze zlecenia lekarza na szybszy termin.

• Mamusia
Wiolka,nawet nie wiesz jak się cieszę,że z Twoją Dzidzią wszystko dobrze.Skoro Ona tak szybko urosła,to ciekawe ile moje Maleństwo już ma 🙂Gratuluję córeczki,może skumamy mojego syneczka z Twoją córą nie dosyć,że z tego samego roku będą,to jeszcze z tego samego miesiąca 🙂 !
Witam nową mamusię,ale nam się klan porobił:laugh:
agusia,dziękuję Ci bardzo ale ja nigdzie w sobotę się nie wybieram,ja już byłam na weselu teraz bti idzie 🙂