Skocz do zawartości

Grudniówki | Forum o ciąży

bti7

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam!

nie czytalam wszystkiego bo mi sie nie chcialo tak szczerze mowiac, brzuch smaruje oliwka dla dzieci bo tylko ona nie szkodzi malcowi w brzuchu, wiec polecam tez, wogole cala sie smaruje oliwka, lekarz powiedzial ze balsamow kategorycznie nie moge uzywac. tzn ze w ciazy nie mozna uzywac.

A u mnie igraszki spokoj, ochota jest, ale aktualnie nie ma z kim. tatus mojego malca sie nie odzywa do mnie od poniedzialku. a wlasciwie niedzieli wieczor.

Jestem zalamana. jeszcze u nas w firmie siedzi urzedas z urzedu pracy i wszystko sprawca, spisuje zeznania, grrr jak to denerwuje!

wszystko mnie denerwuje! Nic nie cieszy....

W czwartek dostalam rozyczke i jeszcze stoi nadal tak piekna... nie zwiedla...
Mowi sie,ze jesli rozyczka dlugo sie trzyma czy ogolnie kwiatek to swiadczy o tym jak mocno nas kocha ten, kto ja dal...

Ale watpie...

;( ;( ;(

Dobranoc...

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pod moim sercem, inne bije serce... nieznane a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy; może być wspanialej? noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

tylko to,ze pod moim sercem bije teraz inne male serduszko mnie cieszy... a wlasciwie trzyma przy zyciu, o i tak juz ledwo funkcjonuje...

• Mamusia
Fredeczkaa,doskonale Cię rozumiem co czujesz,bo tatuś mojego Maleństwa i ja od tygodni żyjemy...jak pies z kotem!Dzisiaj do mnie dzwoni i mówi,że wpadnie w najbliższy poniedziałek z prezentem dla Małego z okazji Dnia Dziecka.Nie wiedziałam jak mam Mu powiedzieć,że Dzień Dziecka był 1.06,a po drugie nasze Dziecko póki co nie będzie się niczym bawić,no bo jest w brzuszku!Ale spoko,pewnie znów nie dojedzie do nas ☺️
Miałam ostatnio taki opis na gg 😉
Witam wszystkie nowe grudniówki 🤪
Wiolka,nie mam pojęcia jak inaczej możesz kontaktować się z mężem,miejmy nadzieję,że niebawem skype zadziała,a tel?
Piszecie o brzuszkach i biuście,a mi nic nie rośnie ☺️
No jedyne co,to wieczorem,ale wieczorem nawet mężczyzną rosną...brzuszki.
Ech ☺️

• Mamusia
Fredeczkaa trzymaj sie kochana i choć wiem że to trudne to nie denerwuj sie wszystko sie jakoś ułoży, jest to dla was nowa sytuacja a mężczyznom trudniej przyswoić myśl o tym że zostana ojcami! Teraz tak jak pisałaś skup wszystki swoje myśli na dzieciątku im więcej będziesz sie denerwowała tym dzidzia będzie bardziej niespokojna... pozdrawiam i trzymaj sie cieplutko!

• Mamusia
Hej kochane!
Wczoraj zapomniałam się przywitać z nowymi mamusiami, sorki, poprawiam się: witajcie :P !
Fredeczka skoro nie gadacie od jakiegoś czasu czemu ty do niego nie przedzwonisz tak po prostu? Po co masz się denerwować i dołować czekając na jego ruch, weź się w garść i sama zrób ten pierwszy krok po kłótni. 15 tygodni to wiek ciążowy czyli liczony od 1 dnia ostatniej miesiączki, 13 tygodni liczone jest od zapłodnienia (ok 14 dni po miesiczce), dlatego jest ta różnica 2 tygodni.
Bti jak wygląda u Ciebie ten brzusio, jesteś zaokrąglona tylko w dole brzucha? Ja nie mówię, że nie wyskoczył bo wyskoczy ale dosyć nieznacznie, to w sumie tez zalezy od dnia czy jest większy czy mniejszy, nie wiem czemu 😮
Pozdrawiam i miłego dnia!

• Mamusia
cześć Dziewczynki
fredeczkaa,zgadzam się z Wiolką zrób pierwsza krok.Mężczyźni to zupełnie inny gatunek,ale czasem warto wyciągnąć pierwsza rękę 🙂
U mnie to trochę inna sytuacja i odkąd zaszłam w ciążę,to ja za Nim latałam.Non stop się kłóciliśmy,ja to w ogóle jestem nerwus plus hormony,masakra,więc potem brałam wszystko na klatę i przepraszałam.Jednak od tygodnia przestałam.Jak się nie interesuje co u nas,to się nie dowie,przestałam dzwonić,na smsy już tylko odpisuję.Niech teraz On zacznie się starać.Ja już odpuściłam.
Pozdrawiam Was ciepło 😘

• Mamusia
Tak was czytam i czytam dziewqczynyi powiem ze sloneczko ma racje ja tez tak maialm na poczatku przez peirwsze 2 tyg ja za nim latalam a potem pfff a c o ja bede sie wysilac jak mu zalezy to przyjedzie napisze zadzwoni no i okazalo sie ze jak mu nei napisalam od rana to popoludniu zadzwonil coi sie ze mna dzieje ja pwoiedzialam mu zeby przemyslal to sobie wszytsko no i od tamtej chwili on za mnna lata:P nie martw sie fredeczko bedzie okej 😉 mowie ci oni poprostu maj jeden zwoj za malo

• Mamusia
Cześć dziewczynki.
Widze że dalej Ci nieszczęśni faceci :P mój dzisiaj przyjeżdża zobaczymy czy się nie zjemy przez weekend :laugh: fredeczkaa nie przejmuj się będzie dobrze z chłopami trzeba prosto nie na około bo nic nie zrozumieją.Ostatnio spotkałam mame mojej koleżanki była z mężem i pyta się czy z wszystkimi facetami trzeba się tak użerać mówi od małego do starego same problemy 😆 no tak moje panie za rączke trzeba wziąść i przez życie iść 🙃 głowa do góry i myśleć pozytywnie 🙂

czesc Dziewczyny,
ja dzis zaczęłam od obejrzenia filmiku, który poleciła Wiolka. Polecam!
Co do kłótni z facetem to wszystko zalezy od sytuacji. Czasami lepiej się przemóc i przeprosić jeśli miałoby to pomóc w rozwiązaniu problemów, ale jeśli powtarza się notorycznie to lepiej puścić wolno samca niech sobie przemyśli, niż pokazywać, że sobie nie potrafimy bez niego poradzić. O! 🙃 Oczywiście każda sytuacja jest inna więc każda z nas musi sie zastanowić co będzie najlepsze.

Ciesze sie niemiernie bo dziś wchodze w 12 tc ! 🙂 🙂 🙂 🙂 cały czas was gonię 🤪

Buziaki dla wszystkich brzuszków!

dziewczyny olać wszystkich facetów, mi właśnie szefowie nerwy podnieśli, przez 4 lata pracy nie kontrolowali mi czasu pracy a teraz się obudzili, no tak mnie wkurzyli że siedzę jak na bombie, później poszłam z wnioskiem urlopowym i napisałam że 12.06 odbieram wolne za 15.08 to mi powiedzieli że to jeszcze 2 msc i nie wiadomo co się wydarzy , no to ja że no faktycznie nie wiadomo, a jak w przyszłym tygodniu im powiem że jestem w ciąży to już w ogóle będzie sajgon.EHHH takie życie, ale jeszcze 4 godzinki i weekend 🙂

• Mamusia
Dziewczyny ja wedłóg lekarza jestem dokładnie w 15tc + 5 dni i dopiero w piątek będę w 16 a tu mi się od wczoraj wyświetla 16tc więc coś tu dziwnie liczą ale kto by sie przejmował różnica 3 dni. Dziewczyny wy sobie liczcie jak wam lekarz powiedział a nie jak wam na brzuszku wyskakuje.

kurcze 🤔 liczę sobie jak lekarz mówi 😉 ale jak wpisuję w suwaczek datę porodu to mi pokazuje że 15 tydzień na suwaczku ale pod nim dobrze pokazuje... hmm 🤢 Przestaję rozumiec... 😞

emmax napisał:
akompf na którego masz dokładnie termin?

śliczny suwaczek, też muszę sobie jakiś dodać

termin mam z kalkulatora (bo lekarz jeszcze nie okreslił) na 27.12 😉 ale będzie balanga! 🤪

www.suwaczek.pl -tu znajdziesz fajne i sporo można w nie ingerować.
Nigdy nie robiłam sobie takich, przed slubem też nie... uważałam to za dziecinne 😉 ale teraz odliczanie jest dla mnie takie ekscytujące!!!! 😉 Fajnie mieć suwaczek 😉

he, he to mamy tak samo ja z usg mam 26 a z miesiączki 27 grudnia, ale uznałam że podaje 26 bo mówię że w święta, a tak w ogóle to ciekawe kiedy byle nie wigilia.

a nad suwaczkiem popracuje w weekend

Wiolka, u mnie to jeszcze nie do końca wiadomo, 27.12 mam z kalkulatora od ostatniej miesiączki więc powinno być 11 tyg. + 3 dni, ale wg lekarki na ostatniej wizycie jestem teraz w 11 tyg. 1 dzień a terminu porodu jeszcze nie określony mam. We wtorek się wszystkiego dowiem :laugh:
juz sie nie moge doczekać!