Skocz do zawartości

Współżycie... | Forum o ciąży

Monisia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mój mężuś też napalony jest strasznie i uwielbia te nowe kształty, ale ja nie mam ochoty za bardzo... Ciekawa jestem jak Wy sobie radzicie z towarzystwem podczas sexu? ja zrobiłam długą przerwę i ostatnio... strasznie mnie dzidzia kopała w trakcie... ;/ i jak tu się skupić i zrelaksować?

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
mmmartulka84 napisał(a):
Jak po tygodniu ???? No jak to kosmos ...o zakażenie nie trudno i macica się kurczy czyści ....

no normalnie, po tygodniu 🙂 Jesli wszystko dobrze się goi to nie widzę przeszkód w szybszym zaczęciu współżycia. Dodtakowo można przecież używać prezerwatyw aby zminimalizowac ryzyko zakażenia.

Przecież każdy wie, że trzeba od 4 do 6 tygodniu poczekać, w każdej książce to pisze i każdy ginekolog to powie...

• Mamusia
Asiula88 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
mmmartulka84 napisał(a):
Jak po tygodniu ???? No jak to kosmos ...o zakażenie nie trudno i macica się kurczy czyści ....

no normalnie, po tygodniu 🙂 Jesli wszystko dobrze się goi to nie widzę przeszkód w szybszym zaczęciu współżycia. Dodtakowo można przecież używać prezerwatyw aby zminimalizowac ryzyko zakażenia.

Przecież każdy wie, że trzeba od 4 do 6 tygodniu poczekać, w każdej książce to pisze i każdy ginekolog to powie...

wtrace sie w Wasz watek bo nie moge sie oprzec..
pomijam fakt ze wszystko sie kurczy i jest jakos tak malo bezbolesnie. Ale to jakis chyba fetysz skoro nadal sie krwawi, nadal trzeba sie wietrzyc, nadal jest wszystko obolale... 🤢 kuzwa jakos sobie nie wyobrazam zebym kochala sie z mezem podczas np okresu i w dodatku taka obolala.. dzizas. az mi niedobrze.

mikaanka napisał(a):
Mój mężuś też napalony jest strasznie i uwielbia te nowe kształty, ale ja nie mam ochoty za bardzo... Ciekawa jestem jak Wy sobie radzicie z towarzystwem podczas sexu? ja zrobiłam długą przerwę i ostatnio... strasznie mnie dzidzia kopała w trakcie... ;/ i jak tu się skupić i zrelaksować?

Ja w I trymestrze byłam nimfomanką 🙂 w II to się jakoś unormowało, a w III nie miałam ochoty na seks, bałam się, że coś zrobię małej poza tym ona dawała o sobie znać przy każdej okazji no i miałam efekt "rozklapiochy" 😁 A po porodzie też nie mam zbytnio ochoty minęło tyle czasu, a tam nadal mnie boli.. mam nadzieję, że to uczucie zniknie. Jak do tej pory to robiliśmy to tylko 2 razy 😁

• Mamusia
ja mysle ze nie ma co sie spieszyc z tym tematem po porodzie. Kurcze, pomijam fakt komfortu ale dodatkowo jeszcze higiena.. 🤢
ehh w ciazy to troszke co innego. nam lekarz zakaz dopiero teraz-w 34tc bo mam stawiajaca sie macice i kazdy orgazm po chwili staje sie mocno bolesny. Ale teraz to mamy juz inne priorytety.. 🙂

• 2 miesiące później...
  • Mamusia
fijolek napisał(a):
Asiula88 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
mmmartulka84 napisał(a):

wtrace sie w Wasz watek bo nie moge sie oprzec..
pomijam fakt ze wszystko sie kurczy i jest jakos tak malo bezbolesnie. Ale to jakis chyba fetysz skoro nadal sie krwawi, nadal trzeba sie wietrzyc, nadal jest wszystko obolale... 🤢 kuzwa jakos sobie nie wyobrazam zebym kochala sie z mezem podczas np okresu i w dodatku taka obolala.. dzizas. az mi niedobrze.

fijolek jak tak pisesz że Ci niedobrze to przypomniał mi się artykuł o seksie w ciąży i komentarz jakiegoś faceta że seks w ciąży to jak jedzenie przy robieniu kupy!!! Chodzi o to że każda z nas jest inna inaczej się goi i co innego jej przeszkadza i nie można nikogo krytykować za to co robi z własnym ciałem

• 1 rok później...
  • Mamusia
hej dziewczyny!czytam te wypowiedzi i dziwie sie podejścia do sexu w ciąży niektórym kobietom!
ja uważam sex w ciazy za cos pieknego! moj maz tez jest zachwycony moja uroda i ... wiekszymi piersiami 🙃 a na brzuszek uwarzamy oczywiscie ale doznania podczas wspolzycia sa super,nigdy nie bylo mi lepiej 😘 .dziewczyny nie bojcie sie i korzystajcie jesli tylko mozecie!

• 1 rok później...
  • 1 rok później...