Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Bagira dziękuję za wszelkie przydatne info 😘 to moja 1 ciąża,nie poroniłam wcześniej. kochana ja jestem dopiero w 5 btygodniu 😁 więc info w zakładce dziecko na moim profilu coś się chyba porąbało.

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
To w takim razie dobrze ze napisałam jak to od początku wygląda 😉
Lolo, byłabym wdzięczna bo 4 razy przeczesywałam temat i nie mogę znaleźć tego linka. Póki co ogladąm ciążę z zaskoczenia i az mnie dziwi jak mozna nie czuc ruchów dziecka prze 9 mc 😮

• Mamusia
Hej Nusia a wlasnie bylam dzis u lekarza, ale wszystko wsumie wpozadku troszke spadlo mi zelazo wjec dostalam tabletki 🤨
Czekam oczywiscie na jakies znaki od mojej coreczki, czesto kluje mnie szyjka jak kucam lub ide, no i bardzo mocno czuja juz ja w dole, polozna powiedziala ze dzidzia juz jest bardzo ale to bardzo nisko.
A tak pozatym to dowiedzialam sie paru zeczy ze teraz musze isc do GP na spotkanie miedzy 2-6 wrzesnia oczywiscie jak mala sie wczesniej na swiat nie wybierze, bo jest bank holyday i mnie nie przyjma w szpitalu na kontrole 🤨
I jesli nadal nie bedzie zadnych postepow to 12 wrzesnia ide na USG i bicie serca aby sprawdzic czy lozysko nadal pracuje, i jesli dalej dzidzia bedzie w brzuszku no to 17 wrzesnia beda mi wywolywac porod 🤨 🤔 czego bardzo bym nie chciala.
No i rozmawialam o porodzie w wodzie polozna bardzo mi go polecala, oczywiscie zastrzyk w udo no i gaz.

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
http://lifebegins.channel4.com/

Dzieki niusia.
Loli, jak dasz rade nie bierz morfiny ( zastrzyk w udo ) bardzo otumania dziecko. Z Ciebie zejdzie działanie po 2godzinach a dziecko może przez 3 dni nie jeść i tylko spać. Poza tym spowalnia skurcze. Gaz jest jak dla mnie ok tylko na każą kobietę inaczej działa. Jak malutka jest tak nisko to raczej nie będzie po terminie 🙂

• Mamusia
No z wysypianiem jest dosc ciezko 😞
Ale wsumie w nocy sie nie budze moze czasem tylko na siku, ale spie cala noc jakos tak na czuja i wsumie to mi nie wystarcza najgorsze jest to ukladanie sie do snu 😞 i przyjmowanie milion roznych pozycji 😠 😠

• Mamusia
Najgorzej jak cale życie spałaś na brzuchu. Śmiałam się że trzeba opatentować materac dla ciężarnych z dziurą ba buch 🤪 Tez miałam z tym kłopot bo lubię spać na prawym boku a trzeba na lewym oj jakie to było nie wygodne ale juz nie długo i malutka wyskoczy. Obyś miala anielskie dziecko co nie musi byc karmione nocą 😉

• Mamusia
Oj dokladnie spanie na brzuchu bylo u mnie zawsze a teraz jedynie tak jak mowisz lewy bok najlepszy do spania, bo na wznak nie dam rady bo mala mi uciska na kregoslup i boli strasznie :/

No jeszcze chwilke i sie okaze 😉
A do tego co mi mowilas o tym planie porodu , to dzis mi sama polozna wpisala jak z nia rozmawialam wjec sie nie musze martwic 😉

• Mamusia
Loli napisał(a):
Oj dokladnie spanie na brzuchu bylo u mnie zawsze a teraz jedynie tak jak mowisz lewy bok najlepszy do spania, bo na wznak nie dam rady bo mala mi uciska na kregoslup i boli strasznie :/

No jeszcze chwilke i sie okaze 😉
A do tego co mi mowilas o tym planie porodu , to dzis mi sama polozna wpisala jak z nia rozmawialam wjec sie nie musze martwic 😉

To dobrze. Tylko niech jednak chłopak jak będzie dzwonić do szpitala ze jedziecie powie o tej wannie żeby uszykowali. Będzie dobrze 🙂

• Mamusia
No to tez pewnie zalezy na jakim etapie bede czy wody odejda czy skorcze albo czop :/ ale nie rozumiem tego polozna mi powiedziala ze jak bede krwawila to mam tam zadzwonic itp.
No ale czytam ze duzo dziewczyn siedzi w domu po odejsciu czopu wjec jak to jest?

• Mamusia
Mi polozna wlasnie powiedziala ze jesli o porod w wodzie to bardzo dobry wybor wjec sie chyba na niego jednak skusze 🙂 wsumie okaze sie na miejscu jak to bedzie wszytsko wygladalo 🙂
A epidrual hmm ja tylko w naprawde kryzysowych chwilach wezme

• Mamusia
Loli napisał(a):
No to tez pewnie zalezy na jakim etapie bede czy wody odejda czy skorcze albo czop :/ ale nie rozumiem tego polozna mi powiedziala ze jak bede krwawila to mam tam zadzwonic itp.
No ale czytam ze duzo dziewczyn siedzi w domu po odejsciu czopu wjec jak to jest?

Loli, siedzą bo z bólu ruszyć się nie mogą 🤪 Mi się wydaje że jednak lepiej jechać nieco szybciej i naściemniać ze juz masz skurcze co kilka minut bo nigdy nie wiadomo jak to będzie. Fakt, jak zbadają i wyjdzie ze jest mniej niz 5cm to mogą odesłać do domu ale może akurat zatrzymają. Tym razem nie będę czekać do ostatniego momentu bo wole w samochodzie nie urodzić.
Będzie dobrze Lola. A co do wody, to przecież zawsze możesz wyjść jak zrezygnujesz a jak zostaniesz do końca to jaka wygoda, nawet prysznic nie musisz brać, będziesz tak wymoczona i czyściutka 😁