Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Loli napisał(a):
No w bioderkach troszke szczupla zawsze byłam ale wiadomo teraz to sie troszke poszerzylo sprzodu stylu 😁 wiadomo.
Hmm co do urody i twarzy to powiem ci ze na samym poczatku wszyscy do mnie mowili ze bedzie chlopak bo sie nic nie zmienilam na twarzy !! i ani razu nie uslyszalam od nikogo ze dziewczynka a puzniej jak sie okazalo ze kobitka to kazdy byl w szoku.
Wjec ludzi mowili ze urody mi nie zabrala ale powiem ci ze tak na swoje oko to widze ze mi sie lekko zbrzydlo nie wiem moze to chormony i te pare kilo do brzodu 🥴 🥴
Zycze powodzenia bo juz chlopczyka masz wjec, dziewczynka do parki by sie przydala jak najbardziej.
A z zachcianek nie masz bardziej na slodkie?? bo ja wsumie na poczatku to mialam róznie raz tak , raz tak ale puzniej to strasznie duzo slodkiego... a i jakos miesa nie zbytnio jem- zalezy jakie.

wiesz, juz po zachciankach i samopoczuciu przeczuwałam że będzie panna, bo z synem się dużo lepiej czułam no i miałam rację. Chciałam drugiego chłopaka, wiadomo oszczędniej ale dobrze ze dziewczyna będzie komu warkocze zaplatać :d Byle nie byla taka rozdarta jak jej brat.
Jesli chodzi o urodę to pod koniec ciąży żadna z nas uroczo nie wygląda chociażby ze względu na zgromadzoną wodę i zmęczenie ale to juz nie długo 🙂

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tez tak miałam krótko przed porodem więc moze nawet małej nie trzeba będzie poganiać. A powiedz jeszcze, nie miałaś kłopotu z zębami bo mi moja mała wpiernicza ząbki ze szok. W ciążu ostatniego tygodnia pękł mi ząb a dzisiaj wyleciała jeszcze plomba z niedawno zaleczonego 😠 Jak tak dalej pójdzie to przeprowadzę się do swojego dentysty żeby nie jeździć tak co chwila.

• Mamusia
Bagira powiem ci szczerze ze z zebami nie mialam zadnych problemów, ani z wypadajacymi włosami, a najlepiej to były moje paznokcie które normalnie rosły jak szalone teraz troszke sie osłabiły ale miałam takie szpony ze nie mogłam w to uwiezyc! 🤪 ciezko było mi je obciac a musiałam juz bo pare mi sie poprostu złamało .

• Mamusia
Hmm a moze zmienic witaminy ? albo cos ? a zelazo zazywasz? bo to podobno strasznie oslabia własnie zabki i podobno jeszcze czarnieja ale ile w tym prawdy to nie wiem dokonca, ja wsumie dopiero teraz jakis tydzien /no ponad tydzien zazywam zelazo, bo mi sie lekko oslabily winiki krwi.
Ale nic nie widze zeby sie dzialo

• Mamusia
Loli napisał(a):
Hmm a moze zmienic witaminy ? albo cos ? a zelazo zazywasz? bo to podobno strasznie oslabia własnie zabki i podobno jeszcze czarnieja ale ile w tym prawdy to nie wiem dokonca, ja wsumie dopiero teraz jakis tydzien /no ponad tydzien zazywam zelazo, bo mi sie lekko oslabily winiki krwi.
Ale nic nie widze zeby sie dzialo

Miałam cała ciążę i po anemię tak ze musze tego pilnować więc biorę witaminy z żelazem ale teraz z Polski mi szwagierka przywiezie mocniejsze żelazo. Organizm mam osłabiony , tylko przez 3 miesiące zył sam dla siebie a tak najpierw ciążą, potem karmienie za chwile znowu ciążą. Niestety w ciąży i po nie można brać żadne inne witaminy prócz tych dla ciężarnych i karmiących. Poza tym nie mogę używać past leczniczych bo mają za dużo fluoru no i efekty sa szybkie 😞 Nic, jakoś to będzie.

• Mamusia
Z zabkami niedawno bylam u dentysty. Prywatna klinka i wszystko za darmo, bo w ciazy 🙂 Bolal mnie zab, babeczka nic nie widziala. poczyscila mi zeby i pokrla jakims specjalnym tworzywem zeby sie nie psuly. a po ciazy zrobie zdjecie rentgenowskei by zobaczyc czy nic sie tam w zakamarkach nie kryje 🙂

• Mamusia
Żeby jeszcze te zęby bolały ale nic nie boli tylko są strasznie osłabione. Mnie niestety czeka rtg jeszcze w ciąży ale trudno już 3 mam za sobą i dziecko raczej jest zdrowe, urodzi się to się okaże. Nieszczęsne geny, jeden nie dba o zeby i ma luz a drugi lata żeby wszystko było ok a i tak lecą. Kiedy wymyślą jakąś szczepionkę zapobiegającą próchnicy. Chyba nigdy, bo tysiące koncernów poszłoby z torbami z dentystami na czele. Żeby tylko moje dzieci miały zeby po tacie.

• Mamusia
Bagira jakos musisz dac rady :* jestes napewno silna 🙂
U mnie nadal bez zmian, nawet sowaczek juz nie ma co odliczac 😜
A u mnie dzis samopoczucie jakie jak najbardziej, na zakupach jeszcze byłam i cos bym jeszcze zrobiła, chodz czuje zmeczenie mam jakiegos powera 😁

• Mamusia
Loli napisał(a):
Bagira jakos musisz dac rady :* jestes napewno silna 🙂
U mnie nadal bez zmian, nawet sowaczek juz nie ma co odliczac 😜
A u mnie dzis samopoczucie jakie jak najbardziej, na zakupach jeszcze byłam i cos bym jeszcze zrobiła, chodz czuje zmeczenie mam jakiegos powera 😁

Loli, jesteś kolejnym przykładem tego ze jednak dziewczynki nie spieszą sie do wyjścia czyli urodę w same świata albo Sylwestra jak 12 będzie wybijać 🤪 Ja juz tak codziennie kikam czy nie ma informacji ze Loli urodziła 🙂 Jak pisałaś ze mała w 36 warzyła 3500 to mała słoniczka z niej będzie a bez obaw jak znajoma chudzina dała rade 4 kilowa córę wypchać ze nacinania to też dasz radę. Ona utyła w sumie 13 kilo no i jej mąż nie wysoki a Ty jak masz wysokiego chłopaka lub sama jesteś wysoka to może mała długa się urodzi 🙂

• Mamusia
No ja wsumie mam 167cm a moj tez dosc wysoki okolo 180 🙂 wjec tez mi sie wydaje ze bedzie dluga 😉
Hihih no moj suwaczek juz informuje mnie ze urodzilam, ale jakos Olenka siedzi sobie nadal w brzuszku.
Dzis akurat mam lekkie bole miednicowe ale nic pozatym.

• Mamusia
Loli napisał(a):
No ja wsumie mam 167cm a moj tez dosc wysoki okolo 180 🙂 wjec tez mi sie wydaje ze bedzie dluga 😉
Hihih no moj suwaczek juz informuje mnie ze urodzilam, ale jakos Olenka siedzi sobie nadal w brzuszku.
Dzis akurat mam lekkie bole miednicowe ale nic pozatym.

To macie podobnie ja u nas, tez mam 167cm tylko mąz niższy bo 176 tak ze to jeszcze nie jest kłopot, gorzej jak mąz prawie 190 i kobieta powyżej 170. Nasz się urodził 55cm więc akurat ale i tak wszystkie newborn były jeszcze za duże 🤪

• Mamusia
No 🙂 juz sie nie moge wsumie doczekac , bo strasznie mi ciezko 😞 ale z tego co widzialam poprzedni miesiac czyli sierpniowki dopiero wlasnie po 40 tygodniu sie zaczely rozpakowywac.
Wjec ciekawe co bedzie u mnie.
Niby tyle juz mialam tych objawów gdzie , dziewczyny pisaly ze mialy podobnie i wogule ze juz na dniach a u mnie cisza, ja znow dzis jakiegos powera mam na sprzatanie :P i tak chodz szukam , szperam 😁 zeby sie czyms tylko zajac.

• Mamusia
Loli napisał(a):
No 🙂 juz sie nie moge wsumie doczekac , bo strasznie mi ciezko 😞 ale z tego co widzialam poprzedni miesiac czyli sierpniowki dopiero wlasnie po 40 tygodniu sie zaczely rozpakowywac.
Wjec ciekawe co bedzie u mnie.
Niby tyle juz mialam tych objawów gdzie , dziewczyny pisaly ze mialy podobnie i wogule ze juz na dniach a u mnie cisza, ja znow dzis jakiegos powera mam na sprzatanie :P i tak chodz szukam , szperam 😁 zeby sie czyms tylko zajac.

Z tym powerem to kolejny objaw zbliżającego się porodu ale Ty sie nie mieścić w tych ramkach bo już wszystkie objawy zaliczyłaś dawno temu 😁 Tylko z tym ze dziewczynki są przenoszone się zgadza. Na kiedy masz wizytę u położnej ? Zauważyłam ze wiele kobiet własnie po tej wizycie rodzi 😉

• Mamusia
Loli napisał(a):
No Bagira ja to juz tyle objawow mialam ze az szoda mowic, ja dopiero ide na kolejny skan 13 wrzesnia , a to tylko dlatego zeby zobaczyc czy lozysko dobrze pracuje i jak dzidzia.
A puzniej jak nadal nic to 17 na wywolywanie ide.

Az 17 😲 nie jest tak ze tylko 12 dni można przenosić ? Zauważyłam ze wrześnióweczki się posypały więc juz czas sie zbliża 😁