Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jade dzis do mojej pracy w koncu odebrac p60 i zalegle pay slips. przy okazji sie zorientuje co slychac i czy wracac. niestety na moje stanowisko nie moge wrocic, bo nie moge byc szefem na part time, a ostatnio moj M ma bardzo malo zlecen i zaczyna byc nie halo z kasa. juz 2 tygodnie siedzi w domu.
czasem i te moje pare groszy by sie przydalo 🥴

• Mamusia
Heyka.A ja wlasnie z ikei wrocilam.Kupilam malej recznik,posciel i pare innych pierdolow 😁 😁 Maja powodzenia na szczepieniu i ciesze sie,ze zlotego srodka na kupke 😁 Co do filmow,to zaraz sciagne oba,ktore polecacie.A Goska co sie nie odzywa?Kasia ja tez sie ciagla zastanawiam,wrocic,czy nie wrocic do pracy 😉

• Mamusia
Maja a to przepis na ciasto cytrynowe:
-kostka margaryny
-3/4 szkl cukru(250g)
-4 jajka
-2 szkl maki (340g)-koniecznie polskiej,bo z angielskiej ciasto rzadkie wychodzi i sie nie dopieka
-1 czubata lyzeczka proszku do pieczenia
-2 cytryny

Skorke z cytryn zetrzec na drognej tarce,z owocu wycisnac sok.Zmieszac go ze starta skorka.Margaryne utrzec(ja miksuje) z cukrem i pojedynczo dodawanymi jajkami na jednolita mase.Nastepnie dodac 1 szklanke maki,proszek do pieczenia i wymieszac.Dodac cytryne i druga szklanke maki.Wszystkie skladniki dokladnie polaczyc.Ciasto przelozyc do podluznej,prostokatnej formy(30x10cm) posmarowanej margaryna i wysypanej bulka tarta.Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni Celcjusza

Przepis kiedys znalazlam na margarynie i sprobowalam i od tego czasu conajmniej raz w miesiacu ciasto musi byc 😁 Smacznego!

• Mamusia
Kasia wierze Ci 🙂 ja jeszcze mam kawal macierzynskiego,a juz mysle jak to bedzie, moze otworzmy wspolnie jakis biznes internetowy, moze sklep:P marzy mi sie samozatrudnienie, ale mam tepa glowe, nie moge sie skupic jak mysle o czyms konkretnym.
Monia dzieki za przepis, moze dzis zrobie 🙂))))
bylysmy na szczepieniu......plakala tylko chwilke, a potem gugala 🙂 dostala w obie nozki szczepionki, a potem bylysmy u health visitor i uwaga 🙂 4700 kg 🙂 w koncu ruszyla waga 🙂 i ciemiaczka kazalam jej sprawdzic bo wydaje mi sie,ze ma duze, ale mowila,ze norma...... ciagle mysle o tej wit D, a no i po szczepionce w razie wu mam dac paracetamol syrop, mam nadzieje,ze bedzie ok...

• Mamusia
Brawa dla Zuzi 😁 Maja po pierwsze witamine D masz w mleku modyfikowanym,a po drugie najwiecej dziecko wchlania jej ze slonca.Wystarczy pol godziny dziennie na swiezym powietrzu,zeby zapewnic dzienne zapotrzebowanie.Wlasnie wozek umylam i biore sie za porzadki w naszych szafach...

• Mamusia
Monia ciacho zajebiaszczo wyglada i jest przeproste w wykonaniu 🙂 ja wrzucilam jeszcze skrawki czekolady gorzkiej tej co mi z tortu zostala,zeby zachecic Michala, bo on bez czekolady to pewnie by nie zjadl 😜 pieknie rosnie 🙂 nawet kawalek skosztuje, chociaz cytryny sie na karmienie nie zaleca 😉

Sylwia jak tam upaly?? przyzwyczailas sie juz do burz?jak maluch ???
Gosia szaleje pewnie w ogrodzie 😜

• Mamusia
heja, co do pracy to ja raczej musze wrocic... ale 16h tygodniowo tylko jeszcze nie wiem gdzie bo tam gdzie pracowalam wczesniej to ni chuja nie wroce 😠
ogrodka nie pyle bo mi sie nie chce a od paru dni pogoda do dupy 😠
ciasta nie zobie bo nie mam reki i bym chalupe mgla spalic 😁
aaaa od X czasu mam takie nerwy ze szok no wszystko i wszyscy mnie wku.... nawet wlasne dziecko z M jestem poklocona 😠 dzis musialam sie wyzyc i wypralam dywany 🤪
cos mialam jeszcze napisac i zapomnialam... 🤔 aaaa juz wiem w ogrodzie osiedlily mi sie zjace i se skikaja nawet foto se strzelilam 🙃

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
juz sie tak nie chwalta ciastami 😠 😜 a ja mam sernik KUPNY i wlasnie go jem i popijam melisa 🤪
co do klotni z M to zawinila moja niewyparzona mor.... 🤨 i on probowal sie odzywac ale ja ku... za dumna bylam 😮 strzele se w leb tylko nie mam czym 😮

To moze walnij baranka w sciane 😁 A to ciasto jest tak proste,ze nie idzie go spieprzyc 😁

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
juz sie tak nie chwalta ciastami 😠 😜 a ja mam sernik KUPNY i wlasnie go jem i popijam melisa 🤪
co do klotni z M to zawinila moja niewyparzona mor.... 🤨 i on probowal sie odzywac ale ja ku... za dumna bylam 😮 strzele se w leb tylko nie mam czym 😮

To moze walnij baranka w sciane 😁 A to ciasto jest tak proste,ze nie idzie go spieprzyc 😁

chcesz sie zalozyc? 🙃 😁

• Mamusia
hej
ja do pracy nie wracam, nie wyobrazam sobie zostawic malej z kimkolwiek i gdziekolwiek 😜 bylam ostatnio w pracy i tak sie pozmienialo, ze mi sie nie podoba i tesknic nie bede na pewno 🙂
u nas dzisiaj golabki bez zawijania mezus zrobil i zaraz sobie wszamam jeszcze. a to ciacho tak chwalicie, ze zrobie na weekend 🙂

a Julka ma takie fajna rozmarzona mine na zdjeciu 🙂 a Vanesska jak zwykle slicznosci 🙂