Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
kasia ja uzywalam tych activ fit, ale sa mniej chlonne 🙂 i jest ich w paczce mniej niz baby dry. a ze marylka jeszcze ani nie raczkuje ani nie chodzi to activ jej jeszcze nie sa potrzebne 🙂

Kaya tez nie raczkuje, ale uzywam ich juz jak skonczyla jakies 4 m-ce, bo nozki sa stale w ruchu 😉
nie wiem, pewnie ile osob, tyle zdan, ale ja nie moglam sie doczekac, kiedy odejde od baby dry, bo kupka w nich uciekala bokami 😉 a w active fit jest lepsze boczne wzmocnienie. 🙂 i wlasnie dupka byla czerwona w tych dry. ja nie odniosla wrazenia, ze sa mniej chlonne, ale jak powiedzialam, to jest tylko moje zdanie 🙂 😉. mi idzie dziennie jakies 4, 5 pampersow i jak wczesniej napisalam, kupujemy zawsze w promocjach te duze, mega paki 🙂

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dobry.Ja tez stosuje baby dry,bo huggisy mi nie podeszly.I tez odradzam simply dry,bo po godzinie juz przesikane 😉 😉A Active fit zakladam Julce na noc,bo ona strasznie sie wierci i czesto jej sie pampers przekrecal i trzeba bylo w nocy przebierac.A te faktycznie na noc sa bardzo fajne.A co do tych hormonow i ciemieniuchy,to nic mi nie wiadomo,bo karmie butelka,z reszta jak wiekszosc z nas,a ciemieniuchy u nas nie bylo,wiec chyba nie ma na to reguly..A dzis jest walka 😁 😁 Znowu mnie nie bedzie,bo znajomi do nas na nia wpadaja i musze jedzonka narobic 😉P.S.W poniedzialek przyjedzie do mnie kolejna porcja dzialkowych warzywek hihi 😁

• Mamusia
🙂 a ja dzis spalam cala noooooc do 6stej kiedy to tata nas obudzil jak wrocil po nocce!!!!!!! 🤪
mala tylko kolo12stej sie obudzila na cyca i tulenie, ale spala ze mna w lozku 🙂 kochanie malenkie, teraz tez spi, wogole od kilku dni wiecej spi, chyba skok rozwojowy numer dwa 😉

• Mamusia
my dzisiaj druga noc z bani... maryla od 23 wiercila sie, plakala, stekala i tak sie drapala, ze czolo wyglada masakrycznie. druga zcesc nocy spedzila w skarpetkach na rekach... znowu ma ciemieniuche i u nas pojawia sie ona jak ja cos uczuli. i teraz nie wiem czy nie moze spac przez to ze ja to swedzi czy kolejne zeby ida

• Mamusia
monia na czym ogladacie walke bo ja mam mezowi relacjonowac?

gosia z tymi sloiczkami to u nas idzie jeden obiadek (albo pol) i jeden deserek.
jak wstanie wczesnie to dostaje mleko, pozniej kolo 9 kaszka albo kleik z owockami, pozniej obiadek i kolo 5 owocki. w miedzyczasie podjada chrupki kukurydziane jadla tez ciastka dla dzieci, ale one maja gluten i wydaje mi sie ze ten gluten ja wlasnie uczulil wiec ciasteczka poszly papa. chce jej ususzyc owoce, albo kupic szuszone zeby sobie zula czasami 🙂

• Mamusia
ja juz powoli przyzwyczajam, ze Kaya znowu budzi mi sie w nocy. jest tak juz od ok. 2 tygodni. co noc jedna lub wiecej pobudek. pic nie chce, tylko musze dac jej mleko. 😮 dzis na szczescie obudzila sie kolo 00.00 i potem jak zwykle 6.30, wiec nie bylo tragedii. nie lubie jak mi sie budzi tak kolo 2.30, jestem wtedy na pol przytomna 😮 😮 😮 😮
ach, gdzie te czasy, jak przesypiala mi cale noce od 19 do 7 😁

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
monia na czym ogladacie walke bo ja mam mezowi relacjonowac?

gosia z tymi sloiczkami to u nas idzie jeden obiadek (albo pol) i jeden deserek.
jak wstanie wczesnie to dostaje mleko, pozniej kolo 9 kaszka albo kleik z owockami, pozniej obiadek i kolo 5 owocki. w miedzyczasie podjada chrupki kukurydziane jadla tez ciastka dla dzieci, ale one maja gluten i wydaje mi sie ze ten gluten ja wlasnie uczulil wiec ciasteczka poszly papa. chce jej ususzyc owoce, albo kupic szuszone zeby sobie zula czasami 🙂

u nas tez 1 sloiczek idzie na 2 razy (2 dni), kupuje jej te od 10mca, one sa spore. do tego do popicia woda, albo mleko, zalezy co sobie ksiezna wymysli. a oprocz tego oczywiscie oprocz porannego mleka, na drugie sniadanie jakas owsianka, albo kaszka lyzeczka. dostaje tez danonki, potrafi zjesc caly mega 😜, chrupki kukurydziane w miedzyczasie....
wczoraj kupilismy parowki cielece, dzis bedziemy probowac.... 🙂

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
🙂 a ja dzis spalam cala noooooc do 6stej kiedy to tata nas obudzil jak wrocil po nocce!!!!!!! 🤪
mala tylko kolo12stej sie obudzila na cyca i tulenie, ale spala ze mna w lozku 🙂 kochanie malenkie, teraz tez spi, wogole od kilku dni wiecej spi, chyba skok rozwojowy numer dwa 😉

jakby to byl skok rozwojowy, to by ci dala popalic 😜 😉 sawialabym raczej, na cisze przed burza 😁 😁 😁, teraz to jest twoja kochana coreczka PRZED nastepnym skokiem rozwojowym 😁 😁 😁

• Mamusia
Nusia my na poscacie wykupilismy dostep do walki.Kosztuje to 40 zl.A teraz znajomy do mnie dzwonil,ze podobno na sky jest za darmo...A co do sloiczkow,to Julcia je te od 7 miesiaca-te duze i wcina caly.Rano je kaszke,potem mleczko,obiadek,potem 2 jogurty badz deserek i mleczko i w nocy badz rano mleczko.dobra lece walczyc w kuchni 😁 A potem po poludniu wam sie czyms pochwale 😁

• Mamusia
no to czekamy co ta Monia nam upichci 🙂
Kasia mozliwe,ze to cisza przed burza ,,,,faktycznie poczytalam i raczej tak,a wlasnie jest 9-10 tydzien ,a urodzila sie tydzien przed terminem wiec mamy tygodniowe opoznienie wedlug schematu.......ojoooj, to moze ja bede czesciej w dzien sypiac na zapas poki moge 😜
Jesu,jak ja kochamtego mojego wariata,chociaz czasem chce go zabic (maz) 😁 😁 😁 😁 jak juz mnie rozsmieszy to do lez, nie ma co hehehhe
Ja tu pilnie sledze jak podajecie i ile czego maluchom, bo ja to zielona jestem ale widze,ze nie ma reguly, moja mala raz wciaga 100 ml mleka, a innym razem o tej samej porze tylkko 30 i nie chce wiecej.... a cyca ssie tak ,ze az sie zadlawia taka jest lapczywa, i ta rozkosz w jej oczkach jak ja dostawiam...............nie do oopisania.
Jak u Was pogoda??? Huragan dzis na Europe uderza,ale na szczescie o Szkocje tylko sie otrze, moze dlatego taki mamy wiatr 😮 ale 20stopni ciepla.

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
hhehe no tak ja nie wiem po co te zabawki kupować... :P
a u nas dzisiaj smutno,bo tatuś leci do domku i z Milkiem zostajemy 😞 zatęsknimy się...
a ślub jednak przekładamy na przyszły rok,bo się nie wyrobimy! zrobimy chrzciny tylko na święta 🙂

mi sie plakac chcialo jak jacek lecial, a potem odpoczywalam sobie i juz mi tak teskno nie bylo 🙂 tylko przykro ze marylci nie widzi...
a z zabawkami to racja - najlepsza zabawka to wszystko co zabawka nie jest 😁

• Mamusia
No nusia u mnie taka ulewa byla i taksie gwaltownie cisnienie zmienilo, ciemno sie zrobilo i laaaaaalo,a potem przeszlo i wiatr juz zelzal.Sylwia co Was nie zabije to wzmocni ,a slub malo wazny jest ,nie przejmuj sie i tak sie kochacie 😉
Zuzia dzis taka grzeczniutka, gada sobie, juz mowi agu,gli,uuuuu i jeszcze blizej nieokreslone dzwieki,ktorych nie da sie ubrac w slowa 😁 i pedaluje tyle nogami,ze jakbym ja to robila to bym miala super wyrzezbiony brzuszek 😜

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
MajaCh napisał(a):
a te jedzenie ze sloiczkow sie podgrzewa czy takie temp.pokojowa obiadki?

ja sloiczki podgrzewam w mikrofali na 30 sek

ja tez w mikrofali, ale tylko obuiadki, chociaz ostatnio marylka woli jak wystygna 😜

moja mala cholera, jak juz wystygnie - nie ruszy 😲

• Mamusia
Nadrobilam was dziewuszki 🙂A ja sloiczki podgrzewam w misce z goraca woda.No ja od poczatku mowilam,ze Kliczko wygra.Patriotyzm patriotyzmem,ale trzeba patrzec realnie 😁 😁 A pozniej wam wrzuce obiecane zdjecie.Julka od wczoraj jest prawdziwa kobitka..kolczykow sie dorobila 😁