Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
Nusia ten aptamil co Marylka w Polsce pila to tez mozna podawac jak ma dziecko ta skaze bialkowa?Bo to jednak jest skaza jak tylko dam mleko normalne to małemu wychodzą krosty takie zaognione na policzkach i swedzi Go to chyba,bo sie denerwuje 🤨

tak sylwia mozna, bo on jest bez laktozy i bez protein. w polsce to jest bebilon pepti a tutaj aptamil pepti i w angli nie dostaniesz go bez recepty. ale jak milanek ma tylko skaze bialkowa to smialo tu mozesz mu dawac sma lactose free i zobaczysz czy mu pomoze 🙂

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
sylvianka3 napisał(a):
Nusia ten aptamil co Marylka w Polsce pila to tez mozna podawac jak ma dziecko ta skaze bialkowa?Bo to jednak jest skaza jak tylko dam mleko normalne to małemu wychodzą krosty takie zaognione na policzkach i swedzi Go to chyba,bo sie denerwuje 🤨

tak sylwia mozna, bo on jest bez laktozy i bez protein. w polsce to jest bebilon pepti a tutaj aptamil pepti i w angli nie dostaniesz go bez recepty. ale jak milanek ma tylko skaze bialkowa to smialo tu mozesz mu dawac sma lactose free i zobaczysz czy mu pomoze 🙂

Dzięki Nusia 🙂 Właśnie jeszcze póki co jesteśmy w Polsce to poszukam tego bebilon pepti 🙂 czekam na pesel teraz do 2 tygodni i lekarz nie moze mi nic wypisac na recepte... a te mleczko hipoalergiczne jest strasznie drogie 🤢

• Mamusia
Hahaha Monia wariacie :P wiem kawał chłopa !
ale już cycem karmie tylko rano,bo Milek już nie chce w dzień 🤨
A dzisiaj spróbował jabłuszka z marcheweczką, fajne miny strzelał 😉 tylko pierduki sadził później!
Tak w ogóle to byłam w tesco z mamą wczoraj no i kupiłyśmy min. taką miseczke dla Milka z kubusiem puchatkiem i na półce było napisane 5 zł!!! A przy kasie się okazało ,że 20 zł ... za głowę się zlapalam!2 dychy za jakas mala miseczke....tu w Polsce tragedia jest z tymi cenami!

• Mamusia
Milan jaki klusio 🙂 🙂)))) te dzieci nas kiedys zastrzela za te nagie zdjecia w internecie , hehehhehehe
Sylwia ja wiem zlotowki sie inaczej wydaje, zlotowki sa hamskie 😜
Moj zembolog powiedzial,zeby dziecku jak tylko sie plamka pojawi czyscic . Najpierw woda,a jak podrosnie pasta, trzeba !!!! bo prochnica czeka zeby zaatakowac.
Ogladam Gordona Ramsaya , cos tam hell ale ich jebie na funty hehe 😁 jestem wredna 😁
Gosia faceci maja dni dobroci ,znam to 😁 oby jak najdluzej 😉
Male juz spi ja wycwiczona,wykompana,/michal juz drepta dookola bo mu laptopa zabralam 😁 to nic.poszedl czytac swoje komiksy ukochane 😁

• Mamusia
Sylwia Michal tez sie bal ,az mnie ktoregos dnia wku......... i poszlam do kuchni ,a on z nia zostal i tak na mnie krzyczal ale sam ja wykompal bo musial. teraz czasem ja kapie ale boi sie np.przebierac body,boi sie,ze jej raczki polamie albo ciemiaczka dotknie 😁 nie dotykal jeszcze tego miejsca, hehhe, faceci maja smieszne strachy 😁

• Mamusia
no Maja to Radecki podobnie...też nie zmienial bodziakow dopoki moja mama Go tutaj w Polsce nie pogonila haha 😜
ja tez spadam do wyra,dzisiaj synus ze mna spi bo taki marudny byl caly dzien i polozylam go do siebie 😜 spijcie dobrze Kochane :*
I czekamy tu na jakies wiesci od Nudaty 🙂))))))

• Mamusia
Nudata napewno z synkiem w szpitalu juz jest 🙂 i niedlugo nam go tu pokarze maluszka 🙂
No wiec witamy sie z rana, mala juz lezy i steka na kupe przy tacie, ona sie budzi o 5.30 😮
siet przespalam i po calej nocy od 20stej po 5tej zmienilam jej pampka, alez byl ciezki......... ☺️
ale ciemno jest juz na zewnatrz tak wczesnie........ 😮 😮
Milego dnia!!! ps, u mnie caly dzien bardzo deszczowo pokazuje pogoda.........

• Mamusia
Doberek.A ja mam limo pod okiem 🤪 🤪 🤪 Wczoraj jak ja po kapaniu ubieralam kopnela mnie pod lewym okiem.Wczoraj juz czulam,ze cos sie robi,a dzis wstaje,a tu wielki czerwony slad 😁 A do tego dzis w nocy punktualnie co godzine byly pobudki z placzem..Sylwia w polsce jest drozej niz tutaj.Sama to na uropie zauwazylam.Te duze sloiczki kosztuja prawie 5zl sztuka 😉 😉Maja ja mam tak samo,ze sobie nie kupie,a malej owszem 😜 😜 😜

• Mamusia
Dżem dobry !
Coś czuję Monia ,że jeszcze nie jedno limo Ci córa nabiję 😁 Ja widziałam po tym jednym filmiku jak się folią bawi ile Ona ma energii w sobie haha
Milan też już tak tymi nóżkami przebiera ,że ciężko się pampersiaka zmienia. I skubaniec tak mi się przekręca już na brzuszek fajnie ,tylko ma jeszcze problem z jedną rączką ,żeby się podnieść na niej i do końca być na brzuszku,chociaż raz się udało! 😉 W ogóle teraz widzę te skoki rozwojowe co chwilę odkrywamy coś nowego...dumna taka z syna jestem wtedy hyhy
Maja no to Zuzia też już zaczyna przesypiać całe nocki? 🙂
Milan też śpi od 20 do 5.30 lub 6 rano! Ale mógłby tak już pociągnąć do tej 9... ale lepiej nie będę narzekać ,bo i tak jest dobrze 😜
No i u mnie też kolejny dzionek deszczowy...nienawidzę takiej pogody! Ale tak czy siak lece z bejbioszkiem gdzieś się przejść 🙂 no nic to później tu zajrzę!a Wam miłego dnia życzę!

• Mamusia
sylwia a masz ta karte ubezpieczeniowa ta europe card czy jakos tam? bo my na to bralismy recepty i w niektorych aptekach je chonorowali 🙂

jacek kapie mala kiedy tylko moze, ale ciuszkow jej nie ubiera, bo nie wie co ale tez sie boi ze cos jej zrobi 😜 a my teraz maryle kapiemy w duzej wannie i mala ma taka radoche ze szok wysle wam linka prywatnie bo jej cicioche widac i nie chce wrzucac na forum 🙂