Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a opowiadac...ojojoj to dlugaaaa historia i tylko dla wytrwalych...
Juz od 12 mialam nieregularne skurcze no i ten czop mi odchodzil, po paracetamolu skurcze znikaly. Tak tez bylo 13 i 14. Zalamana i zmeczona juz bylam. W nocy z 14 na 15 skurcze byly juz bardziej regularne tak co 8-10 min. i tak jakby lekko zaczelam krwawic. O 5 rano zadzwonilam do szpitala, ucalowalam przerazonego Chlopa-ktory musial isc do pracy 😁 i z jego bratem usmiechnieta i pelna niezdrowej ekscytacji ze to juz udalam sie do szpitala. Tam mnie przebadali stwierdzili rozwarcie na 2 cm i wyslali do 4-o osobowego pokoju na dalsze rozwarcie. Chlop oczywiscie pokazal sie w pracy tylko na 5 min i juz pojawil sie w szpitalu. Po poludniu bole byly dalej co 7 min i coraz bardziej bolesne. Dostalam jakies tabsy i po nich zapadlam w sen(podobno nawet chrapalam 😜)Obudzily mnie znowu skorcze i kolejna porcja tabsow juz niestety nie zadzialala. Rozwarcie nie postepowalo. W nocy z 15 na 16 dostalam morfine, srednio zadzialala. Skorcze byly a rozwarcie nie. Po poludniu jupiii 🤪rozwarcie na 5 cm, kolejna porcja morfiny i ja juz troche glosno jeczaca....w nocy dali mi gazu zeby troche uciszyc bo glosna sie zrobilam 😉potem przewiezli mnie na delivery suit. Tam dali epidural i dalej czekalismy na....
A potem to juz troche film mi sie zaczal urywac bo goraczki jakies dostalam i lecialam im przez rece. Podlaczyli mnie do maszynowni. Rozwarcie na 7 cm, ale moj stan niestety coraz gorszy. O 8 rano decyzja o emergency cesarion. Dodatkowa porcja epiduralu i o 8.21 wyciagneli mi z brzucha mojego najukonszego Synka 🤪
Maluszek wazyl 4kg10dag,( co przy moim dumnym 158 wzroscie wprawilo wszystkich w lekkie oslupienie 😉 wydarl sie baaardzo glosno i dostal 10 punktow. Ja polakalam ze szczescia, Moja chlopina tez.
Bylam 4 dni w szpitalu a teraz juz jestem w domku. Walcze o karmienie piersia, nie spie w nocy i jakos taka zakrecona jestem.A dzis midwife sciagnela mi szwy
Koniec 🤪

• Mamusia
Nudata moje gratulacje!!!W koncu doczekalas sie synka.Na pocieszenie powiem ci,ze moj porod byl jeszcze gorszy 😉 😉 😉Ale czy to wazne?Najwazniejsza jest ta istotka,ktora sie dzieki temu pojawia na swiecie.Szukalam cie na fb,ale wyskoczyly mi 2 babki i nie wiem,ktora to ty:P Wiec jak cos,to czekam na zaproszenia-Monika Dratwicka 🙂Kaasiaak powodzenia w szpitalu.Daj znac jak po.Mnie tez czeka usuwanie 8,ale tylko jednej.A ja wlasnie z zakupow wrocilam 😁 😁 Znowu mlodej ciuchow nakupowalam 😁 😁 Goska ja mam taki gruby spiworek do wozka na zime

• Mamusia
jeeej Nudata az mi lzy stanely w oczach po tej historii 🙂))) tak sie ciesze z Twojego szczescia bo sama wiem co to za milosc....... bedziesz taka zakrecona jeszcze troszke heheh ale to pozytywnie zakrecona, ja nie spalam i do teraz malo sypiam ale ta milosc powoduje,ze sie nie chce spac!!!! no ale rzeczywiscie potrzebujesz sily wiec odpoczywaj jak maluch spi, poki spi duzo hehe 🙂
a zdjecie mozesz zaladowac tu przez ta strone: http://imageshack.us/
wybierasz browse i upload now, potem pojawiaja Ci sie kody forum Ty wybierasz bbc kopiujesz calosc i wklejasz nam tu ,zebysmy mogly zobaczyc Patrysia 🙂
Ja zaprosilam Cie na facebook ale nie wiem czy Ty to Ty wybralam ta mlodsza hehehe

• Mamusia
Goska ten jest ladny: http://www.babyabcd.com/products/spiworek-czerwony1/
Ale idz do baby r us albo do mothercare i tam mozesz spiworki sprawdzic,bo nie zawsze pasuja.Maja dzidzia w takim spiworku nie jest skrepowana.Ma duzo luzu,zeby nozkami pomachac 😁 A na zime naprawde sie przyda.Ja juz teraz kilka razy go zalozylam,jak tak zimno bylo 😉Nudata ja chce zobaczyc twoje sloneczko.Jejku,az ci zazdroszcze tego poznawania sie na poczatku 🙂 🙂Cuuudowne uczucie.Majeczko masz racje.Nawet niewyspana czuje sie najszczesliwszym czlowiekiem na swiecie 🙂I dopiero teraz jak Julcia jest z nami moje zycie tak naprawde ma sens.Nawet nie przypuszczalam,ze milosc do dziecka moze byc tak wielka

• Mamusia
ja zawsze myslalam ze spacerowke to juz od 3 msc mozna, ale miesiac temu wsadzilismy Vanesske do spacerówki to nam zginęła 😁 a że w gondoli ma jeszcze trochę miejsca więc powoże ją ile się da 🙂
Moia mi się też ten śpiworek podoba akurat do wózka nam pasuje, ale sama nie wiem skoro mówisz że nie do wszystkich pasuje... a u nas w mieście z większych sklepów jest tylko M&Co nic więcej nie ma 😞

• Mamusia
a ja oglądałam 'Na wspólnej' z Vanesska na kolanach i mi się położyła na brzuchu i tak sobie ją kołysałam i mi usnęła... jejku jak ona słodziutko spała pomijając fakt, że ręka mi zdrętwiała 😁 ale kolega na chwile przyszedł i ją obudził ale już kima w łóżku 🙂
jak ja ją kocham ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusia
🙂 Gosia zostaje jeszcze ebay, ja mam wszystkie sklepy pod nosem, a wole przez neta zamawiac, zawsze jakos taniej sie uda cos wyrwac i nietypowe rzeczy bo w sklepach ten sam szajs.....

a spacerowka ja z kolei myslalam,ze dopiero jak mala bedzie sztywno sama siedziec, poki co jeszcze nie wloze jej dlugo, bo to leniwa dupka i nie chce jej sie cwiczyc 😁

• Mamusia
Goska to 50f pobiora ci z konta z pierwszym rachunkiem 🙂 Maja ja mala od 3 m-ca wozilam w spacerowce,tyle,ze w pozycji lezacej.Potem powoli z biegiem czasu podnosilam ja coraz wyzej i teraz juz w sumie jezdzi na siedzaco.No,chyba,ze mi zasnie,to wtedy klade ja na plasko.Goska to moze zanim spiworek zamowisz,to wyslij do nich maila z zapytaniem czy do twojego wozka pasuje.A poza tym jesli nie pasuje,to w tym kraju jesli masz paragon to mozesz wszystko zwrocic w ciagu 28 dni 😁 Kurde,ja dzis sie spotkalam z moja siostra i jej nawiedzonym dzieckiem.Kilka razy rozdaral sie na maksa nad Julcia i moje slonko znowu jazde mialo 😞 😞Nie dosc,ze marudna,to jeszcze 3h ja usypialam,gdy normalnie to trwa 5 minut...I tak na wszelki wypadek znowu przelalismy jej wosk...Chyba jej nie zaszkodzi nie?Kurde,juz nie wiem jak dac do zrozumienia siostrze,ze nie chce sie z nia widywac bo sie o mala boje.Ciagle jej cos mowie a ona nie slucha.Dzis jej powiedzialam,ze jej corka terroryzuje,bije i meczy Julke to mi powiedziala cytuje:no i co,skoro Jula nie placze??Paranoja.Piotrek coraz bardziej zly na nie,a ja czuje sie jak miedzy mlotem a kowadlem.Sorki,ze marudze,ale musialam to z siebie wyrzucic

• Mamusia
tak Monia, moja siostra tak zrobila z kuzynka,ktora ja wkur..... i ciagle na kawe sie wpraszala m.in a jej nigdy sama nie zaprosila, to ona jej powiedziala, co ja k......wa kawiarnia jestem i wygarnela omijajac sedno tematu, to odezwala sie po 2 miesiacach wybadac sytuacje.
tak, przykre ale prawdziwe, jedyne wyjscie to wejsc na sciezke wojenna albo ciagle jak chce sie spotkac to mow,ze grypa u Was w domu hehehe...
A ja juz pocwiczona i wyprysznicowana ale dobrze............przed kolejna szalona nocka.....mala juz sie wierci maluch moj kochany 🙂))