Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
o jak ja bym zjadła sobie rosołek..... ale mogę tylko pomarzyć o tym 😞 niestety nie mogę go jeść w ciąży, jak tylko zjem to mi się nie dobrze po nim robi i od razu zwracam. ostatnio jadłam dzien przed sylwkiem i niestety mialam zwrot 😞 ale rosołek dobry jest! 😁 po ciąży na pewno sobie zjem heheh 😉

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja mam dzisiaj momenty od euforii do mega frustracji.
Wyobraźcie sobie ze dostalam z firmy papier ze mam od poczatku styczna firma wykupiła mi prywatne ubezpieczenie zdrowotne no i jest w nim UNG i konsultacje wiec zadzwoniłam sie upewnic czy pokryje m wizyte u ginia i usg - i pokryje. Wiec mega euforia. Wyszukałam sobie w necie taki wypasiony pakiet z usg 4d, USG bioderek, zdjęcia, 10 min dilm na dvd i takie szmery bajery no i dzownie do kliniki sie zapisac na przyszla sobote zeby maz mogl ze mna jechac ino i wyobraźcie sobie że te usg 3d/4d robi sie so 28 tygodnia ciazy bo potem moze nic nie byc widac. Kurka jasna raz w zyciu mi sie cos za darmoche kapnęło i nie moge sobie dogodzic bo o 2 tyg za późno! Moge sie zdecydowac na swoje ryzyko ,ale jak nie wyjdzie bede musiała i tak zapłacic (podstawe) wiec nie wiem czy po prostu normalnego usg nie wezme...Dodatowo M w pracy i nie moge sie do niego dodzwonic a myslalam ze moze by dzisiaj pojechac to jeszce jest jakas szansa. A ty co o tym myslicie? slyszałyscie cos na ten temat ze 3d tylko do 28 tyg?
No to tym razem przyszła kolej na moje żale. przepraszam ale musialam to z siebie wyrzucic bo nawet maz kurka telefonu nie odbiera....

ja nawet listy nie mam, ale skorzystam z tego co napisałyście i zrobię sobie! 🙂 mój mąż sięostatnio stresuje bardzo i stwierdził, że zaczynamy kompletować torbę.. W ogóle biedak powiedział, że on chyba zawału dostanie jak zacznę rodzić! 😜

• Mamusia
Niunia26 napisał(a):
Ja miałam robione USG w 3/4D teraz w 31 tygodniu i widać wszystko, faktycznie dzidzia się nie mieści w całości, ale widać w kawałkach ;-) Mam nawet nagranie na DVD. Więc spróbuj, zawsze to jakaś pamiątka ;-)

Kurcze no to mi teraz zrobiłas nadzieje...w kawałkach czyli osobno główka, raczki, nózki itp? Sama nie wiem co mam zrobic..Właśnie fajna pamiatka z tym dvd, no to mi teraz dałas do myslenia...

• Mamusia
Cześć dziewczyny. Dwa dni i już nie jestem na bieżąco 😁 W piątek zatrzymali mnie w szpitalu. Trafiłam z tym bólem w klatce piersiowej i z ciśnieniem 160/105 na razie mnie obserwują i jak będzie ok to w poniedziałek wypuszczą. Ale dalej nie wiem skąd wziął się ten ból 🤢

• Mamusia
Zależy jeszcze jaki sprzęt, niekiedy robi się tą samą głowicą a gdzie indziej są 2 głowice różne, jedno do 2d a druga do 3d/4d. Wiesz na pewno będzie coś widać ale to już nie to samo. ja jak będę miała usg 19 to się zapytam może zrobią a jak nie to nie będę rozpaczała.... wcześniej mi na tym zależało, jak jeszcze do porodu było dużo czasu, a teraz im bliżej tym mniej zależy, no bo już tylko 9 tyg.

• Mamusia
m_corazon napisał(a):
Cześć dziewczyny. Dwa dni i już nie jestem na bieżąco 😁 W piątek zatrzymali mnie w szpitalu. Trafiłam z tym bólem w klatce piersiowej i z ciśnieniem 160/105 na razie mnie obserwują i jak będzie ok to w poniedziałek wypuszczą. Ale dalej nie wiem skąd wziął się ten ból 🤢

o kurcze, jak sie teraz czujesz? rozumiem ze cały czas jestes w szpitalu? oby wszytsko wróciło do normy jak najszybciej, trzymaj sie!

• Mamusia
A tak z innej beczki to mój M. ostatnio wymyślał imię dla córeczki, no bo ma w planach :P znaczy mamy hihi i śliczne wymyślił... Blanka 😁DD
wcześniej myśleliśmy, żeby był Antoś i Antosia, ale my już jesteśmy dwa Miśki... więc co za dużo to niezdrowo :P

• Mamusia
Hej, właśnie wróciłam z zakupów, kupiłam sobie nowy numer M jak mamy, jest tam fajny artykuł o tym jak zrozumieć kobietę w ciąży i 5 rad dla mężczyzn... Najbardziej podoba mi się rada nr 3:
"Gdy jest trudno, pamiętaj, że musisz dbać o swoje dziecko, a ono na razie jest w środku zdenerwowanej kobiety, więc trzeba zadbać o nią " Hihi to mi się podoba 😜 Od razu przeczytałam ją narzeczonemu 😁

• Mamusia
Hej ...
m corazon wracaj szybko do zdrówka i dużo odpoczywaj!! Mam nadzieje, że czujesz si już lepiej!!!
Ja chciałam zrobic sobie dodatkowe USG ale niestety nie znalazłam blisko swojego misateczka takiej kliniki, najblizsza jest oddalona o jakies 2 godziny jazdy pociagiem ( samochodu niestety nie mamy) a to zbyt meczaca podróz dla mnie .... Ale juz niedługo zobacze Naszego Synka na żywo 🙂 Coraz bliżej 🙂 Już nie moge sie doczekac 🙂 A ja już zmeczona jestem, najpierw byłam na zakupach a pozniej wziełam sie za sprzatanie, wykończyło mnie to :P Musze teraz troszke odpocząć 🙂 Pozdrawiam wszystkie Mamusie :* Miłego wieczorku

• Mamusia
M_corazon mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Informuj nas na biezaco co z Toba jak masz taka mozliwosc 🙂
Kaczuszka, z tego co mi lekarz mowil to im pozniej tym lepiej na wykonanie 3d, bo lepiej widac twarz dziecka. Ja mialam w 26 tygodniu i juz wtedy dziecko sie nie miescilo cale. Z efektu jakos szczegolnie nie bylam zadowolona, bo mala sie zaslaniala i widzialam twarz z boku. Mysle, ze jesli pojdziesz niedlugo, to jeszcze bedziesz mogla zobaczyc swoja Martynke 🙂

A ja wlasnie wrocilam ze szkoly rodzenia. Ciesze sie, ze zdecydowalam sie na takie zajecia 🙂 Jeszcze 3 spotkania po 4 godziny i kurs zaliczony 🙂 Poza tym fajnie poznac dziewczyny, ktore maja podobne terminy i ten sam szpital wybrany. Moze pozniej spotkamy sie na porodowce 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂Jak sie czujecie? Ja jestem przeziebiona i po prawej stronie brzuszek mnie nieraz boli.Boje sie ze to synkowi zagrozi. Bylam ostatnio na usg i synek wazy 1400g troche malo 😞 😞ile wasze Skarby waza i jak sie czujecie?pozdrawiam:* 🙂