Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dzień dobry dziewczyny! ja wczoraj po kąpieli mojej małej padłam razem z nią 21:30 o 0;30 pobutka, o 1:45 butelka i od 2;30 spała do 5:45 mała po 15min piersi spała do 9. dla mnie to już jest ok.
Dzisiaj mamy bioderka i szczepienia przy okazji ją zważę by zweryfikować moją prowizoryczną wagę. Mam nadzieję, żejakoś bez płaczu dojedziemy do lekarza i że wszystko będzie ok. Szczepimy dzisiaj tylko na podstawowe 6w1.Pneumokoki i rotawirusy odpuszczamy.
Ja narazie nie smarowałam małej buzi niczym, ciałka teraz też nie smaruje a skórkę teraz ma milutką i nic jej nie schodzi, używamy tylko Oilatum.

• Mamusia
witam mamusie i dzieciaczki 😉
życze Majusi 100 latek! ;***
13 dostałam okres 🤪 w sumnie nie wiem czy to nazwać miesiączką. Miałam bóle jak przy okresie, troche krawiłam i trwało to przez 3 dni. któraś z was dostała już okres?
W ogóle to są jakieś tabletki atykoncepcyjne dla matek karmiących piersia?
Szkoda że nie mam czasu aby zagladać tu na brzuszka.. mój maluch mało śpi w dzień, za to w nocy śpi dość fajnie. Bartuś bardzo lubi spać na brzuszku 😉 na moim brzuszku śpi , tak brzeszek na brzuszek 😜
Dajecie maluchom jakieś herbatki? ja podaje PLANTEX duo. Się uczę zaocznie i czasami muszę zostawiać malego pod opieką babć, w czasie jak mnie nie ma dostaje podawane mleko modifikowane "bebilon HA1" bo nie mam kiedy odciągnąc swojego mleka, bo Bartek wziąż chce jeść. I kurde się martwie bo tak mocno ulewa.. ;(
14go byliśmy na usg bioderek, wszystko jest ok 😉 a 28 idziemy na szczepienie. Własnie co do szczepienia.. na jakie się decydujecie 5w1 6w1 ?

Pozdrawiam i całuje maluszki 😉

• Mamusia
Maja dziekuje ciociom za zyczenia 🙂
Mam nadzieje, ze jeszcze miesiac i skoncza sie humorki 🙂
Salamandra ,Maja pierwsza przespana noc miala w 4 tygodniu...Tylko ona ma roznie...nieraz przespi cala noc, czasami zbudzi sie raz na karmienie. Ale za to w dzien juz w ogole nie chce spac.

• Mamusia
Majeczko ode mnie i Antosia też wszystkiego najlepszego 🙂))
u nas z nocami też różnie. 4 dni z rzędu spał od 22 do 6 rano. w niedzielę za to już przed 2 się obudził i ze dwie godziny marudził. ale za to przespał prawie cały dzień na dworzu. dziś znów od 22 do 4.30, a potem od 5.30 do 8.30. w dzień mało śpi, chyba że na spacerze jesteśmy.

• Mamusia
Hej dziewczyny.
Maju wszystkiego naj naj :*
A u mnie noce jak najbardziej ok 🙂 Mała budzi się ok 3h00 ale ja jak ją karmię to śpię i tak bo na leżąco... więc ok.. A jak Nikusia miała 3-4 tygodnie to przesypiała noce... ok 24h00 jadła i budziła się ok 6h00 Tylko teraz się małej odmieniło... i zasypia ok 22h00 22h00 i śpi do 3h00, a później do 7h00-8h00 ale nie narzekam, bo nie miałam nie przespanej nocki...
U mnie taka śliczna pogoda, cieplutko, chciałam z małą wyjść tym bardziej, że A ma dzisiaj wolne, a tu wody nie ma... holender komuś rura w piwnicy puściła i naprawiają, ale nawet nie uprzedzili, a mi dosłownie na 15 min woda potrzebna... a i pić tez nie mam co, bo wodę z kranu piję przepuszczaną przez britę.. no i co ja mam kurna zrobić... A z domu z taką głową nie wyjdę... bo ludzi wystraszę...

• Mamusia
Witajcie dziewczynki 🙂
Na wstępie Maju wszystkiego naj najlepszego! rany ale ten czas szybko leci niedawno byłyśmy na położniczym a tu już 3 miesiąc leci 🙂 trochę mnie tutaj nie było i normalnie napatrzeć się nie moge na te wasze cudne pociechy , jak szybko się zmieniają 🙂
Kurcze jesteście niesamowite, że ogarniacie to wszystko i macie codziennie czas na brzuszek bo ja ostatnio miałam tyle spraw formalnych na głowie że normalnie zaczęłam się załamywać... no i jeszcze domowe sprawy, zakupy obiad sprzątanie a moja królewna praktycznie nie śpi w dzień, nie ma mnie przez 5 min to jest wielka rozpacz, chyba za bardzo ją rozpuściłam, na szczęście nocki są coraz dłuższe, ale zdarza się jeszcze karmienie ok 3, a tak np.dzisiaj ostatnie karmienie o północy i potem o 5:30 ale od 7 nie chce mi zasnąć:/ dlatego czekam jak na zmiłowanie na leżaczek- bujaczek, podobno działa cuda.
W tym tyg. czeka mnie szczepienie i aż się boję, żeby po nim nie była rozdrażniona, a i szukam ortopedy, bo dostałam skierowanie, w sumie nie wiem czy to jest aż tak teraz konieczne.
Boże pisze to was a panna mi w końcu zasnęła w nosidełku jupii!! Brzuszek wysyła jakieś pozytywne wibracje 😉
Trzymajcie się ciepło!

• Mamusia
Hey dziewczyny.Wczoraj nie weszlam na brzuszka,a tu ponad 10 stron..No,ale nadrobilam.Marta serdeczne zyczenia dla Majeczki ode mnie i od Julki 🙂Ammi milo cie widziecc,bo faktycznie dawno cie nie bylo.Edytko trzymam kciuki na posiewie.I dzieki za rady od poloznej.U nas tez sie przydadza,bo mala jest aniolkiem,ale od 17-23 pokazuje rozki i chce ciagle na raczki.Wczoraj wieczorem pierwszy raz mi glosno plakala ale ja utulilam i zasnela.Ale noc i tak byla niespokojna 😞I to juz druga z rzedu.Mam nadzieje,ze dzis bedzie lepiej.A co tabletek dla mam karmiacych piersia to jest cerazette.A my wczoraj bylismy paszport malej wyrobic i 23.05 bedzie juz do odbioru
A i musze wam sie pochwalic,ze bylam dzis na usg,zeby sprawdzic jak tam u mnie po cholestazie wyglada.No i na szczescie nerki i watroba sa w porzadku.Jedyne co,to mam kamienie w pecherzu,ale to pryszcz 😉

no ammi faktycznie długo Cię nie było, ale Dominika śliczniutka jest, buziak dla Niej i oklask! 😘
a jeśli chodzi o to czy boję się o to, że mi nie chwyci mały piersi to nie, bo on jest dziwny i ma na odwrót, jak dostanie cyca, a później butlę to właśnie butli nie chce, a jak mu dam cyca to nie ma problemu 🤪 dziwak z tego mojego synka, ale ja jestem zadowolona, bo jak mi cyce już siadają to mogę butlę dać, choć na początku wypycha językiem, ale później jest ok! 😁
samantka jeśli chodzi o Twój sposób usypiania małej, który wynalazłaś..to ja dzisiaj zdesperowana wymyśliłam to samo, bo mały na rękach spał, a jakgo odkładałam na łóżko do nas nawet to się budził.. więc położyłam się z nim tak jakbym go na rękach trzymała no i spał słodko! ;-)
my nie mieliśmy założonego ochraniacz na szczebelki, bo mieliśmy najwyżej łóżeczko ustawione jak się da i wystawał, ale dziś mąż opuścił niżej i założył ochraniacz, bo mały się strasznie wierci.. no i daliśmy mu poduszdeczkę i pościel, bo tak to kocykiem był przykrywany, no mamy taką szmatkę z głową misia, no i mały sobie słodko śpi..śmiałam się do męża, że po prostu on myśli, że leży w łóżku u nas i dlatego tak dobrze śpi;-) coś tam już pomrukuje, ale śpi jeszcze..oj pochwaliłam go właśnie się budzi 😜
a no i dokonałam dzisiaj dwóch zakupów 😜 leżaczek-bujaczek ten z wibracjami i laktator elektryczny, bo już nie daję rady z tym moim ręcznym 🤢

a Marta Ty się pytałaś czy możesz zajść w ciążę..otóż po ciąży jest bardz szybko zajść w następną..a karmiąc piersią do 7 czy 9 miesięcy można nie mieć miesiączki, ale to nie jest powiedziane, że nie zajdziesz w ciążę.. znam taki przypadek, że dziecko urodziła rok po roku..więc trzeba uważać..moja mama mi powiedziała, żebyśmy uważali, bo dorobimy się drugiego dzieciaczka..

• Mamusia
No widzisz Tuśka, cieszę się, że moja rada się przydała.. u mnie zawsze ten sposób usypiania się sprawdza 🙂 Najczęściej wieczorem mała tak chce spać i normalnie zasypia ze smokiem, a jak się z ią tak kładę to smoczka wypluwa 🤪...
Co do tabletek to ja biorę cerazette od miesiąca i jak na razie jest ok 🙂

ale nie, bo ja to przeczytałam jak już to wymyśliłam 😜 miałam rano pisać, że na to samo wpadłyśmy, ale moje dziecko nie dało mi nic napisać 😜 bo ryk był niesamowity, ale teraz śpi spokojnie..jednak tylko sobie troszkę popłakał i śpi dalej.

• Mamusia
dzięki dziewczyny 😘 obiecuję poprawę w miarę możliwości 🙂 a my już po karmieniu i znowu usypianie, cholera dzisiaj kurierem miał przyjść ten bujaczek i jeszcze go nie ma, tuska ja też zamówiłam taki z wibracjami, ciekawe czy się sprawdzi

• Mamusia
tuska8 napisał(a):
ale nie, bo ja to przeczytałam jak już to wymyśliłam 😜 miałam rano pisać, że na to samo wpadłyśmy, ale moje dziecko nie dało mi nic napisać 😜 bo ryk był niesamowity, ale teraz śpi spokojnie..jednak tylko sobie troszkę popłakał i śpi dalej.

A no to źle zrozumiałam 😜

• Mamusia
Hej a jak jest ten sposob zusypianiem?
Co do bujaczka to szczerze mowiac przy najwiekszym placzu to nic poza cycem nie pomaga, nawet raczki. Ale ogolnie to jestem zadowolona, bo maly lubi tam siedziec i zasypia tam sam, a w kolysce to nigdy. Wlasnie ide go odlozy , bo zasnal przy cycu.