Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂 Ja dopiero weszlam do domu.. zrobiłyśmy sobie dłuuugi spacer i Monisia teraz mi powiedz jak się obsługuje ten termometr:P:P:P I co on tam ma.. bo w tej instrukscji nie jasno napisane 🙂 🙂 i czy on sie sam wylacza????
Współczuje Wam z tym okresem, ja jeszcze na szczęście nie miałam...
Salamandro co do wprowadzania nowych produktów, to ja wzoruję się na mamie i babci 🙂 Powiedziałam im na początku, że chcę do 6 m-c karmić tylko piersią to się zaczęły ze mnie śmiać... że dziecko ok 4 miesiąca zaczyna kojarzyć zapachy z jedzeniem... np. jak ja byłam mała to trzesłam sie za wszystkim co poczułam... moja mama w 4-5 miesiacu zjadla mielonego, nic a nic jej nie bylo... po prostu poczula zapach rece wyciagnela w strone mielonego i sie rozplakala jak nie chcieli dac.. no to dali ze srodka i wtrabila calego, az sie uczy trzesly 🙂 🙂 tak wiec mowie w przyblizeniu kiedy dam malej cos innego, jesli ona sama bedzie chciala czegos nowego no to jej dam 🙂 dzieci wbrew pozorom potrafia sie upomniec o jakies nowe jedzonko, tak mi babcia powiedziala z mama.. .a mama ma 3 dzieci babcia 4-ro 🙂

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
eMKa83 napisał(a):
Salamandra ja tez chce dopiero po 6 miesiacu zaczac wprowadzac cos nowego. A jabluszka juz wczesniej zaczbe robic, bo moj tata papierowki hoduje, wiec porobie przeciery i zapasteryzuje.
Monis bardzo dziekuje za propozycje, ale wpadlam na inny pomysl. Musze tylko kupic czarne, gladkie body. Pojde w pepco zobacze.

mam ten sam plan na jabłuszka 🙂
A body jak nie dostaniesz w pepco to dejna sprzedaje na allegro po 25 zł czarne gładkie też i czarne z dowolnym nadrukiem.
I znalazlam niedaleko mnie sklep pepco, to dykont jak Biedronka tylko ze tekstylia, przejde sie w czwartek na rekonesans 🙂

Maja podrzuc ten artykuł o napięciu któy czytalaś. Aleks tez jeszcze wyciąga rączki do przodu, ani nie łapie jedną w drugą, ani nie chwyta zabawek, mysle ze nie ma sie czym przejmowac, leniwe chłopaki i tyle, my cwicfzymy małego jelonka pajacyka i takei swiczenie w osi na mięsnie brzucha wszystko, nagrałam sobie filmik jak neurolog pokazywała - sugeruje zrobic wam to samo zeby wszystko miec odnotowane i nie zapomniec 🙂

Niunia ja nie miałam keszcze okresu ale skoro tak mocno cieknie to lepiej zglos to u gina i moze wsdz sobie na noc te wielkie bellamama.

Tuska moja Agatka też nie wyciąga rączek nie chwyta jednej w drugą i zabawek też nie. Jedynie fika rękoma i nogami jak np. Jej karuzelę włączę, czasami chwyta tetrę czy coś innego ale raczej przez przypadek. Rączki do buzi też wkłada tylko mało. No i wygląda jak dziecko 1-miesiączne a nie 3miesięczne. 😞

• Mamusia
Wrocilam i jestem wsciekla jak cholera!!Bylam dzis w tylu lidlach i nigdzie nie dostalam tego glupiego termometru!!!!Caly dzien zmarnowany 😞 😞 Samantko jak hchcesz zmierzyc temp na czole to nacisniej opcje forhead i przyloz do czloa,nie musisz dotykac.A i sam sie potem wylacza.Potem wiecej napisze,bo moje duze dziecie marudzi,ze chce nalesniki 😉 😉Tuska tak w ogole przesliczny awatar 🙂 🙂I napewno Alanek sie dobrze rozwija,jestem tego pewna

• Mamusia
Monisia, a pytałaś się? Bo u mnie w lidlu ja też przeszłam przy tych nowych rzeczach i ręce mi opadły, bo myślałam, że nie ma... Wszystko było, a termometru nie.. I przy kasie się spytałam, a on mi wyciąga z pod kasy 🙂 🙂 🙂

pierwsze wspólne zdjęcie 😉
z moimi facetami 😘

podczytałam majówki i kurna jedna miała mieć chłopca, a urodziła dziewczynkę 🤪 🤪 ja nie wiem co bym w tym momencie zrobiła, bo wszystko co miałam to ewidentnie dla chłopca 😜 😜

tuska8 napisał(a):
małe ciuchy? 🤨

Ja nie wchodze już w swój rozmiar 🤢 a Ty patrząc na fotę, wygladasz bardzo kobieco 🤪 nie widać jakobyś rodziła...

• Mamusia
Dziewczyny my bylysmy u lekarza i mamy zapalenie drog moczowych 😞 Musimy lapac siuski i do badania zaniesc. Najgorsze jest, ze Maja nie chce jesc i nie chce pic wody z butli, dajemy jej na lyzeczce ale wszystko wypluwa. Dzisiaj w ogole nie moczyla pieluch, a jak tak dalej pojdzie to bedziemy musialy isc do szpitala...Mam nadzieje, ze bedzie ok i do tego nie dojdzie.Trzymajcie kciuki.

Gerda napisał(a):
tuska8 napisał(a):
małe ciuchy?

Ja nie wchodze już w swój rozmiar a Ty patrząc na fotę, wygladasz bardzo kobieco nie widać jakobyś rodziła...

jejciu, dzięki ☺️ ☺️

• Mamusia
hej 🙂

tuska, jeżeli to z Tobą ostatnio gadałam na mamusie.net, to jak wizyta u neurologa? Wszystko ok?
acha, już doczytałam. I na Twoim miejscu bym się nie przejmowała 😉 tak jak Ci pisałam, moja Aga zaczęła podnosić główkę, gdy miała 3,5 miesiąca. I chyba mniej więcej tyle miała, gdy zaczęła w miarę świadomie coś łapać do rączek. A rozwija się prawidłowo, zaczyna już chodzić i jest okazem zdrowia 🙂 tak więc uszy do góry 😉

kwasiek_ napisał(a):
hej

tuska, jeżeli to z Tobą ostatnio gadałam na mamusie.net, to jak wizyta u neurologa? Wszystko ok?
acha, już doczytałam. I na Twoim miejscu bym się nie przejmowała tak jak Ci pisałam, moja Aga zaczęła podnosić główkę, gdy miała 3,5 miesiąca. I chyba mniej więcej tyle miała, gdy zaczęła w miarę świadomie coś łapać do rączek. A rozwija się prawidłowo, zaczyna już chodzić i jest okazem zdrowia tak więc uszy do góry

no ze mną, ze mną 😉 oj to jeśli tak to już jestem spokojniejsza, dzięki 😉