Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

tyminka napisał(a):
jeszcze raz zmierzę potem
Matylda 12cm szok to dziecko może tyle urosnąć w tak krótkim czasie...?? 😮

ta sama się dziwiłam one też ale patrzyłam jak mierzy i mi się wydawało ok
sama jestem przerażona bo na wadze też przybiera ale tego nie widać , ma strasznie długie nogi i tułów no ale jak się doliczy ze dwa cm na głowę 1cm na szyję 4 na tułów i reszta na nogi to tak wyjdzie
z resztą body ma zakładane takie na 3 mce a z pajacami coraz większy problem żeby tam nogi upchnąć
jeśli wszystko ok to widocznie tak ma być gorzej że lekarz mój powiedział że mogę mieć problemy z hormonami będziemy je sprawdzać po następnej miesiączce i boję się żeby ona ze mnie jakiegoś świństwa nie wysysała skoro coś ze mną może być nie tak

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja jak bylam dowiedziec sie o to drugie becikowe, to pani stwierdzila, ze mi sie nie nalezy, gdyz w 2010 r przekraczal dochod 🤢 a w 2009 nie pracowalam, wiec niby tez powinnam dostac.. ja juz nie wiem jak to jest, niby chca dochod za 2009 r a mnie sie zapytala czy teraz przekracza, jesli tak to nie nalezy sie..;/ a ja mojego mierzylam i mka 63 cm czyli w ponad 2 miesiace 10 cm urosl 😁
Matylda a Twoja Lenka to naprawde jakas dwumetrowa bedzie 🤪 🤪

matyldusia napisał(a):
tyminka napisał(a):
jeszcze raz zmierzę potem
Matylda 12cm szok to dziecko może tyle urosnąć w tak krótkim czasie...?? 😮

ta sama się dziwiłam one też ale patrzyłam jak mierzy i mi się wydawało ok
sama jestem przerażona bo na wadze też przybiera ale tego nie widać , ma strasznie długie nogi i tułów no ale jak się doliczy ze dwa cm na głowę 1cm na szyję 4 na tułów i reszta na nogi to tak wyjdzie
z resztą body ma zakładane takie na 3 mce a z pajacami coraz większy problem żeby tam nogi upchnąć
jeśli wszystko ok to widocznie tak ma być gorzej że lekarz mój powiedział że mogę mieć problemy z hormonami będziemy je sprawdzać po następnej miesiączce i boję się żeby ona ze mnie jakiegoś świństwa nie wysysała skoro coś ze mną może być nie tak

nie no msyle ze gdyby bylo cos powaznego natychmiast kazał by to sprawdzic i sprawdzic małą, lekarze to zawsze tak na strasza a potem wszytsko ok. moja miała mleko w cycuszkach jak ja kładlam na brzuszek to dwie plamki male zostały na bodziaku, juz przeszło.

tyminka napisał(a):
znów kilo mniej 🙂 do sierpnia musze osiagnac wage sprzed ciazy nie ma bata choc by skały srały musze 🙂 zle sie czuje w swoim ciele 😞
teraz sie opaliłam to juz lepiej ale musze teraz schudnąć jem mniej i nie jem po 18 juz nic i sa efekty. pije duzo wiec nie powinnam pokarmu stracic?

a ja już wiem że u mnie picie nie wpływa na ilość pokarmu chyba że na jakość
albo strach pomyśleć co by było jakbym piła cokolwiek to chyba by ze mnie ciekło bo i teraz wydaje mi się że istna ze mnie mleczarnia a łącznie wypijam jakieś 4 szkl płynów dziennie bez wody

• Mamusia
Cześć Mamusie,
zaraz mi się pewnie oberwie za tą nieobecność 🥴. Czasem udało mi się podczytać po jednej stronie jak dobrze poszło ale generalnie nie mam pojęcia co u Was.. I'm sorry..
Moje dziecko ryczy w łózeczku ale inaczej nigdy by mi się nie udało nic napisać. Generalnie ..kompletnie nie nadaję się na matkę 😞 😞 😞 nie wiem co ja sobie wyobrażałam ...tak pragnęłam dziecka bo wydawało mi się że jestem do tego stworzona a tu gówno. Wszystko robię nie tak, błąd za błędem.. Od początku karmiłam piersią ale pewnego pieknego dnia wpadłam na genialny pomysł żeby odciągnąć więcej pokarmu i dać malej z butli żeby pospała w nocy dłużej czyli jakieś 2-3 godz ( bo normalnie budziła się co godz :blink 🙂 no i pomysł wypalił. Więc zaczęłam to stosować każdej nocy, a w dzień normalnie z cycka..no i oczywiście nie przewidziałam że dziecko jak wyczai że z butli łatwiej nie będzie chciało się bawić z cyckiem..i tak też się wczoraj stało. Rano przystawiam do piersi, a tu wrzask i tak przy każdej kolejnej próbie karmienia więc biegiem odciągałam i dawałam butlę.. Boże jakie to okropne uczucie jak dziecko mi się zanosiło z płaczu przy piersi, jestem załamana bo już raczej tego nie naprawię. Mila miała kolki więc co? oczywiście kołysanie na rękach.. i teraz mam chodzenie godzinami i usypianie ( na rękach śpi, po odłożeniu do łózeczka może pół minuty i wrzask). Zasypia dopiero koło 22-23. A no i generalnie w dzień praktycznie nie ma spania, wszystko byłoby super - mnie to nie przeszkadza gdyby sobie leżała i gęgała ale nie.. jesli nie śpi to krzyk. Spacery to w zasadzie bieg po największych wertepach po inaczej jej nie pasuje, nie ma mowy o zatrzymaniu się czy np wystawieniu wózka przed dom żeby spała. Wszystko robię w biegu, jem dopiero jak mąż wróci ( czasem godz 20 -21) o ile coś wcześniej udało mi się na szybko ugotować. Błyskawiczny prysznic koło 24 bo wtedy już napewno śpi tak, że za 5 min się nie obudzi. Mój mąż owszem zajmie się nią jak jest w domu, czyli jakieś 30 min wieczorem po czym mi ją oddaje " bo on nie ma nią pomysłu" 😮
A pediatra mi powiedział, że ona poprostu ma charakterek i że może będzie lepiej po 3 miesiącu, z naciskiem na "może". To tyle w skrócie, muszę biec bo się mi dziecko zapłacze w tym łózeczku..
Pozdrawiam Was serdecznie 😘 😘 😘
A no i postaram się zaglądać, może się uda..

asia dwa metry to jeszcze byłoby okej przynajmniej faceta będzie jej trudno znaleźć
oby zdrowa była i więcej jak 2 metry nie miała
my już z Pawłem zaplanowaliśmy że będzie siatkarką tylko nie wiem jeszcze jak moje dziecko się na te plany zapatruje

a ja ze wzrostem 180cm kiedyś prowadzałam się za rękę z chłopakiem który miał 170cm i w sumie nam to nie przeszkadzało ale widziałam że innym się śmiać chciało

matyldusia napisał(a):
tyminka napisał(a):
znów kilo mniej 🙂 do sierpnia musze osiagnac wage sprzed ciazy nie ma bata choc by skały srały musze 🙂 zle sie czuje w swoim ciele 😞
teraz sie opaliłam to juz lepiej ale musze teraz schudnąć jem mniej i nie jem po 18 juz nic i sa efekty. pije duzo wiec nie powinnam pokarmu stracic?

a ja już wiem że u mnie picie nie wpływa na ilość pokarmu chyba że na jakość
albo strach pomyśleć co by było jakbym piła cokolwiek to chyba by ze mnie ciekło bo i teraz wydaje mi się że istna ze mnie mleczarnia a łącznie wypijam jakieś 4 szkl płynów dziennie bez wody

słuchaj ja tez mam duzo pokarmu mała jak czasem buzie odetknie to strzela z jednego cycka na strony fontanna 🙂 ale taki stan rzeczy moze sie szybko zmienic, pokarm łatwo stracic a ja sie tego boje zebym nie przesadziła bo bym nie odżałowała, bardzo lubie karmienie piersia, mimo ze nigdzie sie nie rusze bez niej (nie ubolewam 🙂) to głupie ale jakos tak sobie mysle ze jestem jej potrzebna bardzo i nikt mnie od niej nie odetnie bo potrzebuje mojego cycuszka 🙂
Wiesz bo ja to dziwna jestem, mnie tak drazni jak tesciowa ja nosi na rekach wyjmuje z wózka i na rece!! albo kto inny, nie jestem zazdrosna nie o to chodzi ale nie lubie jak ktos inny ja bierze na rece a juz jak całuje po buzi to kur** dostaje. i w takich syt. mówie ze musze ja nakarmic zabieram i wychodze 🙂

Witaj Kasienko 🙂 o jej to wspólczuje bardzo ze tak dostajesz w kość 😞 niestety niektóre dzieci sa takie temperamentne i mimio ze nic im nie dolega to placza i placza, ale mówia tu dziewczyny i ja tez to zaobsrwowałam ze im starsze tym spokojniejsze wiec po 3 m moze bedzie lepiej 🙂

Dobra ide te podłogi myć
Nina to u mnie z tym karmieniem zupełnie odwrotnie
mnie aż trzęsie na samą myśl że ona będzie mnie ssała mimo że nic mnie nie boli , nie potrafię tego wyjaśnić i już i tak jest od pierwszego dnia w szpitalu
jak ja sie w domu owyłam, ale przynajmniej Paweł widział co przeżywam
mojego dziecka nikt nie nosi oprócz mamy i Pawła bo jak gdzieś idziemy albo ktos przychodzi to ona zawsze śpie
nienawidzę tylko jak ktoś specjalnie próbuje ją obudzić, żeby popatrzeć (czyt, nasze babcie, teściowa) 😠

matyldusia napisał(a):
Dobra ide te podłogi myć
Nina to u mnie z tym karmieniem zupełnie odwrotnie
mnie aż trzęsie na samą myśl że ona będzie mnie ssała mimo że nic mnie nie boli , nie potrafię tego wyjaśnić i już i tak jest od pierwszego dnia w szpitalu
jak ja sie w domu owyłam, ale przynajmniej Paweł widział co przeżywam
mojego dziecka nikt nie nosi oprócz mamy i Pawła bo jak gdzieś idziemy albo ktos przychodzi to ona zawsze śpie
nienawidzę tylko jak ktoś specjalnie próbuje ją obudzić, żeby popatrzeć (czyt, nasze babcie, teściowa) 😠

o tym karmieniu to wiem ze tak masz bo pisałysmy o tym, rozumiem kazda ma tam swoje jakieś.
No no z tym budzeniem to tez mnie kurza zeby tylko wziac na rece!!!

• Mamusia
kmatus super że się odezwałaś rozumie co przechodzisz bo przez prawie pierwszy miesiac mialam to samo albo spala albo byl krzyk tez miala kolki ale po odstawieniu od piersi i dobraniu mleka podawaniu kropelek na kolke wszystko minelo i moje dziecko przewaznie jest aniołkiem wiadomo sa dni kiedy sobie lubi pomarudzic poplakac ale bez porownania z tym co bylo kiedys 🙂 trzymaj sie cieplutko 😘

• Mamusia
Tyminka-mam tak samp,tez mnie chuj strzela jak ja bierze ktos na rece poza moja mama siostra tata iKarolem...A jak tesciowa bierze to we mnie sie gotujeeee 😠 😠 😠 😠 A jak mi ja ktos caluje to z nerwow moglabym wybuchnac!!!!!!!!!!!!!!!!
kmatus-fajn ie z esie odezwalas,ale wspolczuje Ci z calego serca,oby po tych trzech miesiacach sie zmienilo i zebys mogla troche odetchnac 3 maj sie:*

Frytus150 napisał(a):
Tyminka-mam tak samp,tez mnie chuj strzela jak ja bierze ktos na rece poza moja mama siostra tata iKarolem...A jak tesciowa bierze to we mnie sie gotujeeee 😠 😠 😠 😠 A jak mi ja ktos caluje to z nerwow moglabym wybuchnac!!!!!!!!!!!!!!!!
kmatus-fajn ie z esie odezwalas,ale wspolczuje Ci z calego serca,oby po tych trzech miesiacach sie zmienilo i zebys mogla troche odetchnac 3 maj sie:*

uf myslałam ze tylko ja taka 🙂
no wez nie pomysla ze maja jakies bakterie tylko całuja takie malenstwo w twarz! rozumiem w raczke ale w buzie!!!( w twarz)! albo ostatnio tesciowa wzieła na rece a była na krótki rekaw i jej buzia doy=tykała jej golej rek nie wytrzymałam i podłożyłam pieluche bod twarz! no we jej pot dotyka jej policzków a potem krosty sa

• Mamusia
tyminka napisał(a):
Frytus150 napisał(a):

uf myslałam ze tylko ja taka 🙂
no wez nie pomysla ze maja jakies bakterie tylko całuja takie malenstwo w twarz! rozumiem w raczke ale w buzie!!!( w twarz)! albo ostatnio tesciowa wzieła na rece a była na krótki rekaw i jej buzia doy=tykała jej golej rek nie wytrzymałam i podłożyłam pieluche bod twarz! no we jej pot dotyka jej policzków a potem krosty sa

wrrrrrrrr nie dziwie Ci sie, ja bym zrobila to samo.. 🤢

kamikusia napisał(a):
Matylda o cipialas 😁

ja tez nie mam nic przeciwko jak ktos caluje Kacpra i na raczki go bierze 🙂
juz po krotkim spacerze 🙂 ale wieje na dworzu...
kurcze moj synek dzisiaj caly czas spi.. az sie boje pomyslec co bedzie w nocy 🤨

trzeba było zacytować mojego pościka 🤪
mi nie przeszkadza całowanie małej ze względu na bakterie czy jakiś tam bo sama też jestem ich nosicielką po prostu ja jakoś nie lubię takiego słodzenia, sama tego nie robię i wolę żeby inny też tego nie robili
a u mnie nie ma reguły że jak śpi w dzień to w nocy nie albo odwrotnie
ona i tak prawie zawsze śpi
dzisiejsza noc była tylko ciut inna no ale wyjątki sie zdarzają

jestem, na sekundę jak znam życie

Kmatus, Kasiu: nawet nie myśl, że nie nadajesz się na matkę bądź jesteś zła: mogłabym to samo powiedzieć o sobie a i niejedna ja i Ty mamy takie problemy: zobaczysz, że wszystko się unormuje, ja kuźwa w ten 3 miesiąc jak w Boga wierzę i czekam jak na zbawienie.
I też wózka nie postawię bo zaraz wyje.. dzisiaj na spacer zabrałam już sobie fajki, choć nie palę od dwóch lat.. i nie miałam kiedy zapalić bo w biegu mi nie szło i pod wiatr bym miała

Witold TROSZKĘ się uspokoił ( ochoo cchyba przechwaliłam.. )
ale będąc na spacerze ( kuźwa w deszczu,żeby dziecko się wyspało ) podeszłam do swojej przychodni żeby go na wizytę zapisać: i okazało się, że jak tylko chcę to lekarz właśnie ma wolny termin i mogę od ręki: matko a my po spacerze, z bóg wie jakim pampersem i ubrany jakoś tak spacerowo ( wył, nie miałam czasu w łądności się bawić )
i mamy skierowanie na usg brzucha z podejrzeniem czegoś tam ( później napisze czego ) bo ten jego płacz to może być efekt jedzenia i jego silnego nadal ulewania: jeżeli to wykluczymy to możemy mówic o dalszym leczeniu. I powiedział, że:
asymetrii nie ma
po 3 miesiącu mogę dawać mleko 2 bo ma chłopak do tego predyspozycje
do jaskini solnej chodzić nie mogę
czopków na sen nie dostałąm 😁

ide bo wyje...
matkooooo

Mieszkanko mi błyszczy że ho ho
a jutro......................
a jutro spakuję Pawła ostatecznie żeby mój trzeci pokój czyli przyszły pokój LENY w koncu wyglądał normalnie a nie jak schowek albo garderoba
i to by było na tyle 😉