Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tyska_1 napisał(a):
kasjalena2 napisał(a):
nie wiem czy stosujecie czopki viburcol:
ale teraz są one na receptę 🥴
ja je mam. wlasnie dzisiaj je dostalam i uzywalam ich juz wczesniej, i tez na recepte

o jak się ostatnio pytałam to nikt mi nie odpisał 🥴 a teraz się dowiaduje że używacie to co dobre są?

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
ja kupowałam ze trzy misiace temu - i nie byly jeszcze na recepte.
Ewela nie widzialam pytania. Tak używam sporadycznie w momentach ostrego ząbkowania.

i co dobre są bo mi mama mówiła abym kupiła bo ona znowu miała je polecone w centrum zdrowia dziecka i mówiła ze super bo dziecko sie nie meczy i w nocy śpi

kasjalena2 napisał(a):
Ewela nie widzialam pytania. Tak używam sporadycznie w momentach ostrego ząbkowania.

a skąd wiesz kiedy jest moment ostrego zabkowania???
ja bym nie wiedziała ☺️ ☺️ ☺️

gizelda napisał(a):
kasjalena2 napisał(a):

bo słysze krzyki, płacze i widzę czerwone rozpulchnione dziąsła oraz obserwuję brak snu 🤢

Ewelinaaleks napisał(a):
kasjalena2 napisał(a):

i co dobre są bo mi mama mówiła abym kupiła bo ona znowu miała je polecone w centrum zdrowia dziecka i mówiła ze super bo dziecko sie nie meczy i w nocy śpi

na moje dziecko działają.

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
kasjalena2 napisał(a):
nie wiem czy stosujecie czopki viburcol:
ale teraz są one na receptę 🥴
ja je mam. wlasnie dzisiaj je dostalam i uzywalam ich juz wczesniej, i tez na recepte

o jak się ostatnio pytałam to nikt mi nie odpisał 🥴 a teraz się dowiaduje że używacie to co dobre są?
przepraszam, nie widzialam. nam pomagaly, kja stosowalam je tylko na nnoc jak mial 3 miesiace i zaczynalo sie zabkowanie, mial wtedy taki okropny tydzien. wtedy uzywalam. teraz od dwoch dni tez cos sie dzieje w nocy ze sie budzi i musze wstawac dac mu smoczka i okazalo sie ze ma chrypke, chyba go to meczylo, dzisiaj mi to znowu zapisala

kasjalena2 napisał(a):
gizelda napisał(a):
kasjalena2 napisał(a):

bo słysze krzyki, płacze i widzę czerwone rozpulchnione dziąsła oraz obserwuję brak snu 🤢

ale to chyba nie u wszystkich albo przynajmniej nie wszystko na raz bo niczego takiego nie pamiętam a mamy zęba a raczej dwa 😮
ogólnie czasem bywa marudna albo nie chce spać albo się drze ale to da się znieść , nawet żadnego żelu jeszcze nie stosowałam 😮

Matylda to są objawy ząbkowania u Nikoli. Każde dziecko inaczej przechodzi. Jeżeli Lena przeszła bez bólu to super, tylko pogratulować 😉 Oby wszystkie Wam tak wyszły. Nikola ostro ząbkuje i mocno daje o tym znać dlatego zazwyczaj podaję jej czopek a jak to nieskutkuje to IBUM. Po prostu.
Ewela - ja uważam że spokojnie można je podawać. Ale to moje zdanie. Mi lekarz najpierw kazał podawac czopek, a dopiero jeżeli to nie poskutkuje to IBUM, NUROFEN czy inne tego typu.

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
Matylda to są objawy ząbkowania u Nikoli. Każde dziecko inaczej przechodzi. Jeżeli Lena przeszła bez bólu to super, tylko pogratulować 😉 Oby wszystkie Wam tak wyszły. Nikola ostro ząbkuje i mocno daje o tym znać dlatego zazwyczaj podaję jej czopek a jak to nieskutkuje to IBUM. Po prostu.
Ewela - ja uważam że spokojnie można je podawać. Ale to moje zdanie. Mi lekarz najpierw kazał podawac czopek, a dopiero jeżeli to nie poskutkuje to IBUM, NUROFEN czy inne tego typu.

Dzięki pewnie zakupię

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
a właśnie miałam spytać jak tam pierwszy dzień pracy?
zdjęcia super a i dziękuje za odp o tych czopkach 😘

mój? jeśli o mnie chodzi to jeszcze nie zaczęłam... 🙂 dopiero od poniedziałku przyszłego prawdopodobnie...
A Majka jednak do żłobka idzie...

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
a właśnie miałam spytać jak tam pierwszy dzień pracy?
zdjęcia super a i dziękuje za odp o tych czopkach 😘

mój? jeśli o mnie chodzi to jeszcze nie zaczęłam... 🙂 dopiero od poniedziałku przyszłego prawdopodobnie...
A Majka jednak do żłobka idzie...

o to żle zrozumiałam myślałam że już od dziś ☺️

• Mamusia
gizelda napisał(a):
Magda Majulec super widzę że zakupy udane 😁
a co to za dziewczynki?????

a odwiedziłam koleżanki swoje w przedszkolu dzisiaj tam gdzie pracowałam ( i przy okazji odebrałam swoje świadectwo pracy) no i Majka ze mną pojechała... bawiła się z tymi przedszkolakami. Myślałam, że będzie płakać, ale jej bardzo pasowało 🙂

magda-d87 napisał(a):
gizelda napisał(a):

a odwiedziłam koleżanki swoje w przedszkolu dzisiaj tam gdzie pracowałam ( i przy okazji odebrałam swoje świadectwo pracy) no i Majka ze mną pojechała... bawiła się z tymi przedszkolakami. Myślałam, że będzie płakać, ale jej bardzo pasowało 🙂

moja to by się chyba zawyła
a nie boisz się wstawiać cudze dzieci na fotkach na forach albo portalach???
ja tez pracowałam w przedszkolu i bym się bała tak bez zgody rodziców ☺️

• Mamusia
gizelda napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
gizelda napisał(a):

moja to by się chyba zawyła
a nie boisz się wstawiać cudze dzieci na fotkach na forach albo portalach???
ja tez pracowałam w przedszkolu i bym się bała tak bez zgody rodziców ☺️

nie, bo tu zaraz kasuje 🙂 a na nk i fb mam zablokowaną galerię dla nieznajomych 😁

bry 🙂
co to ja po co tu?

aaaa.
bigos zrobiłam, ale dodałam też ugotowanej zwykłej, niekiszonej, ugotowanej kapusty.
Pycha wyszedł 😉

u nas chyba też idą kolejne zęby: ostatnia noc należała do tych nieszczególnych: pobudki co 40 minut, co godzina 🤢 i to z wielkim rykiem. Wczoraj dwie kupy ( takie, że tylko prysznic dał radę umyć 😉 ) ale nie było już gorączki.
a ja o 5 wstaję do pracy 🤢
bo dzisiaj poszłam jednak do pracy. I z tego co mówiła mi wychowawczyni: radosny, wesoły, chętnie zjadł zupkę, spał 4 razy ( 🤪 🤪 🤪 skubany nockę odsypiał 😁 )
😮 😮 😮 😮 😮
a w domu ryczy
😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮

newer majnd
do tego w tym obozie zwanym pracą dzisiaj się wkurwiłam i pojechałam kilka słów kierowniczce sklepu ☺️ 😎 😎 miała nadzieję że sobie popychadło znalazła, niedoczekanie...ale dzięki mściwej jej naturze pracuję w weekend 😠 😠 😠 😠 franca jedna.

Dzieciaki faaajne mamy 😁 😁 😁

Tysia, Ola: hie hie chciałam powiedzieć: teraz będziecie wiedziały jak to jest ulatać się za dzieckiem po mieszkaniu 😁 😁 😁

i chciałam powiedzieć że Witek nic nie umie robić: nie klaszcze, nie kląska, nie daje buzi na hasło, papa też nie. Ani kosi-kosi..

jak go uczę to się zaraz wykręca i ucieka 😮

• Mamusia
Kasia - a Ty w końcu się dowiedziałaś gdzie teraz będziesz pracowała? Wypali Targówek? 🤔

Mój husband robi sushi a w zamrażalniku chłodzi się choya - mmmm uwielbiam choye - ja generalnie za winami nie przepadam ale to jedno jedyne śliwkowe japońskie wino mogę sama całe wyduldać 😁