Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Alice1984 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
o ja o ja ja chce takie sandalki dla Krzysiuchaaa !!

http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2012/189601/715029/SANDA%C5%81Y%2BSKORA%2BKLASYCZNE

A CHUJ !! NIe ma rozmiaru ! 😞 😞 😞

bardzo ladne ale biale buty to kojarza mi sie tylko dziewczeco ☺️

i te akurat wygladaja dziewczeco, na żywo je dzisiaj oglądałam 😉

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
niksssa napisał(a):
Alice1984 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
o ja o ja ja chce takie sandalki dla Krzysiuchaaa !!

http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2012/189601/715029/SANDA%C5%81Y%2BSKORA%2BKLASYCZNE

A CHUJ !! NIe ma rozmiaru ! 😞 😞 😞

bardzo ladne ale biale buty to kojarza mi sie tylko dziewczeco ☺️

i te akurat wygladaja dziewczeco, na żywo je dzisiaj oglądałam 😉
eeetaaaam gadanie. To sa dzieciaczki moze miec biale buciki a sa w kategorii CHLOPIECE wiec sie odpimpac 😜

Szkoda ze ich nie ma.... wzielabym 😞 😞

• Mamusia
wiem ze troche nie w temacie ale jeszcze tak apropo placenia za marke czy tez kupno drogich rzeczy. Zawsze myslalam i nadal tak mysle ze jednak cena jest adekwatna do jakosci danego towaru dlatego tez czesto wole kupic uzywane produkty czy rzeczy dobrej sprawdzonej marki niz w tej samej nowe tanie chinskie gowno.
Ale powiem Wam tak nawiazujac tez do tych moich balerinek ze czesto jest tak ze to co kupujemy tandetnego z przeznaczeniem " na chwile" dluzej sie trzyma niz nie jedna markowa rzecz.

Wprowadzajac sie do rodzicow niemielismy swoich sztuccow.
Bedac w ikei kupilismy takie najtansze za 9,9zl za komplet:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50087185/
i wiecie co-takie sa fajne, wygodne w uzytkowaniu, nic sie nie sciera nie ma co odpasc zniszczyc zlamac, nic sie nie wygina, w myciu sa ok, noze sie jeszcze nie stepily a mamy je rok i uzywamy codziennie (jak to sztucce) ze mi sie tak spodobaly ze zakupilam jeszcze jedno opakowanie 😁 😁
jednak mozna czasem (najczesciej przypadkiem) trafic na cos dobrego i taniego 🙂

A Wy macie jakies polecane produkty ktore sa tanie/niefirmowe a naprawde dobre i sie sprawdzily??

• Mamusia
Alice1984 napisał(a):
wiem ze troche nie w temacie ale jeszcze tak apropo placenia za marke czy tez kupno drogich rzeczy. Zawsze myslalam i nadal tak mysle ze jednak cena jest adekwatna do jakosci danego towaru dlatego tez czesto wole kupic uzywane produkty czy rzeczy dobrej sprawdzonej marki niz w tej samej nowe tanie chinskie gowno.
Ale powiem Wam tak nawiazujac tez do tych moich balerinek ze czesto jest tak ze to co kupujemy tandetnego z przeznaczeniem " na chwile" dluzej sie trzyma niz nie jedna markowa rzecz.

Wprowadzajac sie do rodzicow niemielismy swoich sztuccow.
Bedac w ikei kupilismy takie najtansze za 9,9zl za komplet:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50087185/
i wiecie co-takie sa fajne, wygodne w uzytkowaniu, nic sie nie sciera nie ma co odpasc zniszczyc zlamac, nic sie nie wygina, w myciu sa ok, noze sie jeszcze nie stepily a mamy je rok i uzywamy codziennie (jak to sztucce) ze mi sie tak spodobaly ze zakupilam jeszcze jedno opakowanie 😁 😁
jednak mozna czasem (najczesciej przypadkiem) trafic na cos dobrego i taniego 🙂

A Wy macie jakies polecane produkty ktore sa tanie/niefirmowe a naprawde dobre i sie sprawdzily??
wkretarke z robala 😁 😁 😁

• Mamusia
a propos Zary to co oni maja za rozmiarówke ta dziecięca to jasny szlag by to. W jedne buty 20 nie moglam mlodemu nogi wcisnąc, drugie 20 sa z zapasem jeszcze. Spodnie rozmiar 82 - za długie, koszula 86 - na styk. Julka sukienki mierzyła a tam ZONK, nie istnieje u nich rozmiar 134, jest przeskok ze 128 od razu na 140 😠 😠 😮 😮 WTF??

• Mamusia
niksssa napisał(a):
a propos Zary to co oni maja za rozmiarówke ta dziecięca to jasny szlag by to. W jedne buty 20 nie moglam mlodemu nogi wcisnąc, drugie 20 sa z zapasem jeszcze. Spodnie rozmiar 82 - za długie, koszula 86 - na styk. Julka sukienki mierzyła a tam ZONK, nie istnieje u nich rozmiar 134, jest przeskok ze 128 od razu na 140 😠 😠 😮 😮 WTF??
a no masz Ci taka Zare 😁 Dziady jedne no 😉

• Mamusia
niksssa napisał(a):

No oni mają dziwne rozmiary - wszystko trza mierzyć 🙂

• Mamusia
Kiedys (chyba w 2003 roku) sobie kupialm w tesco zamszowe bezowe adadasy nieznanej firmy mc artur za 69,99zl
uzywalam je dzien w dzien przez ok 8 miesiecy w roku przez bite 6 lat. Nic sie nie odklepilo, nic nie peklo, wygodniutkie mieciutkie, co najwazniejsze to to ze nogi w nich mi nie smierdzialy i sie nie pocily no mowie Wam po prostu ZAJEBISTE. Ktoregos dnia jak sie przenioslam po slubie do tesciwo moja mama robila pozadki i wywalila mi te adidasy, Ale byla awantura ze hoho-wkurwilam sie bo to moje ulubione buty. Szybko sie nie namyslajac poszukalam w necie tej "nieznanej firmy-mc artur" jak sie okazalo dlugo nie musialam szukac bo w miedzyczasie firma ta sie wybila na rynek i jest juz znana (moze nie dla wszystkich ale jest). I co nie dlugo sie zastanawiajac kupilam brozaowe zamszowe adidasy z mysla ze beda takie jak tamte stare. A tu dupa. Nog smierdza po 30min noszenia ( a nogi myje codzinnie 2 razy 😁 ), jakies takie nie wygodne w praktyce do konca jakby twardsze i co-leza w koncie a ja sie zastanawiam czy znjdzie sie jakas firma ktora ma naprawde tanie i dobre buty czy tez inne rzeczy. Kup[ialm tez pumy czarne zamszowe adidasy.Owszem wygodne i tez sie nic nie rozkleja ale nogi to juz wogole smierdza po 5 minutach 😠 hm.... jakch firm kupujecie buty sobie?

• Mamusia
adidasy jak leci, co sie spodoba, najczesciej reeboka teraz mam umbro czy jakos tak

a normalne to w CCC, deichmann, kozaki mam z Venezi i Quazi

p.s kozaki zawsze mam lepszej marki bo i starczaja mi na dwa sezony a latem kupuje byle co w CCC lub deichmanie bo tam maja moje rozmiarowki

• Mamusia
Tyska_1 napisał(a):
adidasy jak leci, co sie spodoba, najczesciej reeboka teraz mam umbro czy jakos tak

a normalne to w CCC, deichmann, kozaki mam z Venezi i Quazi

Kozakow ja nie nosze 🤢 Mam buty trekingowe zimowe a kozaki mam kupione nowe niemarkowe kuzwa na swiebodzkim i tez sa tak samo zajebiste jak te moje trampki czy adidasy 😉

Ale dzieki za wskazowki do adidasow.

• Mamusia
a ja zawsze mam adidasy 🙂 ojej przypomnialy mi sie moje niesmiertelne superstary w liceum matko jak ja je kochałam !!! sznurówki 500razy wymieniane były, juz na piecie sie w srodku posypały a jaki foch był jak mi je matka wyrzuciła !! do tej pory chyba jej nie przebaczyłam 😁 😁

reeboka nie lubie, najczęściej nike i adidas ale adasia tylko z koniczynką bo nowe logo mnie drażni 😉

• Mamusia
Alice1984 napisał(a):
tak w kontekscie butow i bialych sandalow.
Te mi sie bardzo podobaja 🤪 moze sobie kupie?? 🤨
Zawsze lubilem bile sandaly i mokasyny biale 😉
http://allegro.pl/skorzane-biale-polbuty-mcarthur-wiosna-lato-24h-36-i2352860266.html
kompletnie nie moj styl..

• Mamusia
Tyska_1 napisał(a):
Alice1984 napisał(a):
tak w kontekscie butow i bialych sandalow.
Te mi sie bardzo podobaja 🤪 moze sobie kupie?? 🤨
Zawsze lubilem bile sandaly i mokasyny biale 😉
http://allegro.pl/skorzane-biale-polbuty-mcarthur-wiosna-lato-24h-36-i2352860266.html
kompletnie nie moj styl..

Kwestia gustu-ja lubie jakby to powiedziec.... sportowa elegancje czyli baleriny mokasyny czy wlasnie takie cos 😉 ale tak na prawde to chyba mam z kazdego rodzaju buta po parze ☺️

• Mamusia
dobry wieczor Paniom

wiem, ze pewnie was wszystkich juz nie ma, ale ja sie dopiero obrobilam po przyjsciu z pracy a jeszcze i tak nie wszystko i dopiero teraz znalazlam chwile zeby wejsc na forum,

co do rowerka, to my mamy taki: http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3675535/Trail/searchtext%3ETRIKE.htm i Nel go uwielbia 🙂

a co do szczepien, to poniewaz u mnie w przedszkolu 2 dzieci z mojej najmodszej grupy, ( 7 i miesieczne dwie dziewczynki) mialy rozyczke, to postanowilam zaszczepic jednak nele, bo jakos sie balam, ze moge przyniesc cos do domu.....
a tez chcialam odwlec jak najdluzej..... udalo mi sie ponad miesiac......

no i wczoraj nela byla szczepiona i juz dzisiaj ma katar i stan podgoraczkowy caly czas.... na noc dalam jej paracetamol

czy ktores z waszych dzieciaczkow ktore byly szczepione MMR tez nie najlepiej sie czulo???? dodam, ze nela przy wczesniejszych szczepieniach obyla sie bez zadnych skutkow ubocznych jak podwyzszona temp itd itp

a co do zary, to oni rzeczywiscie maja dziwna rozmairowke. nela ma sporo ubranek i obecnie nosi 18- 24 miesiace od nch, a ubranka nie sa za duze... ma tez takie sliczne bezowo rozowe baleriny, roamiar 20- a jednak luznawe,

• Mamusia
Bry 🙂

Spać 🥴 Ale u nas dzień - brzydko, szaro i deszczowo 🤢

Alice - ja bym żadnej z tych rzeczy nie kupiła dziecku 🙂 W ogóle to waham się czy jej kupować ten co pokazywałam 🤨....

BTW - wszystkie nasze maleństwa - ZDRÓWKA, MIŁOŚCI I SZCZĘŚLIWEGO DZIECIŃSTWA 😘