Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzieki dziewczyny za informacje, bede dzwonić do pediatry zeby sie umowic na wizyte bo na nic nasze gdybanie, niech ktos to stwierdzi fachowym okiem, ale bardzo wam dziekuje 😘
aa i jescze cos chcialam sie zapytac ☺️ troche takie glupie to pytanie ☺️
jak u was jest z placzem dziecka, jak zaczyna plakac to od razu biegniecie, czy czekacie az sie uspokoi, albo jak sie juz nie da uspokoić to zostawiacie na chwile czy nosicie ????
bo ja chyba przesadzam i Liwka wyćwiczyła sobie mnie, nie biegne po pierwszym stekieciu ale musze dosc szybko reagowac bo ona jak sie rozplacze to pozniej ja bardzoooooooooo ciezko uspokoic 😞 😞 😞

• Mamusia
aisak napisał(a):
Dzieki dziewczyny za informacje, bede dzwonić do pediatry zeby sie umowic na wizyte bo na nic nasze gdybanie, niech ktos to stwierdzi fachowym okiem, ale bardzo wam dziekuje 😘
jak u was jest z placzem dziecka, jak zaczyna plakac to od razu biegniecie, czy czekacie az sie uspokoi, albo jak sie juz nie da uspokoić to zostawiacie na chwile czy nosicie ????
bo ja chyba przesadzam i Liwka wyćwiczyła sobie mnie, nie biegne po pierwszym stekieciu ale musze dosc szybko reagowac bo ona jak sie rozplacze to pozniej ja bardzoooooooooo ciezko uspokoic 😞 😞 😞

Jak Laura zaczyna płakać to od razu do niej idę. Inaczej by mi serce pękło. Podnoszę i tulę i się uspokaja.

aisak napisał(a):

ja jej nie biorę w ogóle no chyba że widzę że to jednak napad kolkowy i noszenie pionowe pomoże albo jak już tak płacze że tchu nie może złapać bo boje się żeby się nie zaszła
a zaraz wam pokaże jak spała w ten wieczór co pioruna w dom uderzył
śmialiśmy się z P. że ona nie chce powtórki i się chowa

Wiola1983 napisał(a):
O matko Matylda, co ty jej na oczy dałaś 🙂 Biedna Lenka 🙂

nic nie dałam
to taka czapka "workowata" którą sama kupiłam i zakładałam jej czasem w chłodniejsze wieczory na chwilę po kąpaniu ale wtedy po tym piorunie zapomniałam jej ściągnąć i P. mnie woła do sypialni i śmieje
jej sie samo musiało tak nasunąć

• Mamusia
A oto zdjęcie mojej Laury - jak na nie patrze to widzę sumo ale wierzcie mi że ona jest o wiele chudsza ale to zdjęcie mnie rozbraja 🙂

[URL=http://www.iv.pl/][IMG]http://www.iv.pl/images/15647000301225939919.jpg[/IMG][/URL]

a normalnie wygląda tak 🙂

[URL=http://www.iv.pl/][IMG]http://www.iv.pl/images/43117152906885705655.jpg[/IMG][/URL]

alexia_79 napisał(a):
czape jej w domu zakładacie? 😮
ja nie zakładam, za ciepło jest, moja w samym bodziaku na krótki rękaw śpi bez skarpet nawet 😮

po kąpaniu prze 3 tygodnia miała chyba zawsze
i później sie zdarzyło parę razy, ale to tak że nie chcę jej po kąpieli karmić z mokrymi włosami i zakładam a jak ją odkładałam do łóżeczka to jej ściągałam

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
ja nie zakładam, za ciepło jest, moja w samym bodziaku na krótki rękaw śpi bez skarpet nawet 😮

Mi też położna mówiła że w domu nie trzeba zakładać ale po kąpaniu zawsze jej tak na godzinkę zakładam.

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

Mi też położna mówiła że w domu nie trzeba zakładać ale po kąpaniu zawsze jej tak na godzinkę zakładam.

ja nie zakładam już, jak było chłodniej i była mniejsza to tak ale to dosłownie na 10-15 min

Laura to nawet 4 podbródki ma
a Poli nie zdarzyłam zobaczyc 😠 😠 😠
i dupa na brzuchu podrywała jedna noge do góry ja bocian a nosem o przewijak ryła , nawet na sekunde głowy nie podniosła
sory za błedy ale jedna reke tylko mam