Skocz do zawartości

Kopie ! | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Bo to jest właśnie takie porąbane Kochana! Tydzien ciaży sie liczy od ostatniej miesiaczki, a wiec 10tc(pewnie u ciebie), ale do zapłodnienia dochodzi(tak się przyjmuje) ok 14 dnia od miesiaczki i dlatego płód jest w 8tc. Nio i stąd te rozbieżnosci. Jak się mówi to sie posługuje terminem od miesiączki (10tc) - tak beznadziejnie, ale tak jest. Bo przeciez kobieta nie chodzi 40tygodni w ciąży(10 miesięcy),prawda??
A co do USG to wiesz kazde dziecko jets inne. Na brzuszek.net jest również moja kolezanka ze studiów, siedziałysmy w jednej ławce i ona sie wyprowadziła, nie miałysmy kontaktu a tu zgadałysmy sie ze okresu nie mamy. Praktycznie razem robiłysmy testy. Zbiegiem okolicznosci, brała slub tydzien po mnie, i teraz jej dzidzia jest tez troszkę "młodsza" w brzuszku. I np ona jak była na pierwszym usg jej dzidzius miał 7mm,a mój 5mm(mimo ze moja ciaza jest o kilka dni "starsza" 😉. Także nie bierz tych wielkosci i rozmiarów do głowy 🙂
Ja teraz sie nie mogę doczekac, 20.08 mam kolejne usg i bardzo chcemy z mezem jzu zobaczyc kruszynke. U mnie mnóstwo dolegliwosci i obawiam się czy wszytsko bedzie oki, ale musimy być dobrej mysli 🙂 Az sie nie chce myslec co bedzie dalej, jak brzuszek zaczne rosnac , wtedy dopiero bedzie bol pleców i brzuszka 😞 buuu
Pozdrawiam 🙂

• Odpowiedzi 539
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
to zalezy od bobaska kiedy zechce wyjsc 🙂 moja koelzanka w 32 tyg urodzila juz np 🙂 nio powiem ci ze ja tez tak czytalami o chorobach i czego jesc nie mozna itp i panikowalam ciagle i takie tam a teraz juz mi wszytsko jedno faktycznie ...ma sie dosc pod koniec.

• Mamusia
Nio właśnie. Na poczatku się wszytsko czyta, chłonie, bo to nowość, jeszcze jeśli to pierwsza ciąża i sie nie wie co i jak. Wszystko toczy się wokół brzucha i tego co tam się dzieje, a potem przechodzi sie nad tym do porządku dziennego, bo to już nie jest takie nowe, trwa ileś czasu, a i zaczyna być coraz ciężej, i człowiek mysli zeby juz było po.
Pozdrowionka 🙂

A ty Cortez tak mozesz przy kompie siedziec. Dobrze się czujesz na tyle ze chodzisz normalnie. Super 🙂 Niektóre kobiety juz od któregos miecha leża cały czas zeby dzidzię donosić.
A ja prawie od początku 😞 buuuuu

• Mamusia
Nio to wspolczuje tobie 😞 ja moge siedziec ... hheh , ledwo ide do sklepu ale ide 🙂 daje rade jakos ... duszo robilam w cioazy , dzwgigalam ( ale nie jakies ogoromne kg) sptrzalaam pralam gotowealam itp. nio wlasnie a ja oprcz naczytalam sie jeszcze o wszytskich chorobach w cioazy a potem ciagle obserwoaoalm czy nie ma haha :P

• Mamusia
ewci@, ale lekarz mi powiedział, że 8 tygodni licząc długość całej ciąży a nie od zapłodnienia. I wychodzi mi przez to rozbieżność 2 tygodni, ale nieważne.
Dziś ide do lekarza z wynikami, ciekawe jaką mi powie przybliżoną datę porodu.

Napiszę Wam później

[URL=http://www.tik-tak.pl]

• Mamusia
    I już po wizycie u lekarza :laugh: Stwierdził, że morfologię to mam lepszą niż on haha:laugh:
    Wyniki bardzo dobre i pytałam o tę nieszczęsną kawe - powiedział, ze mogę pić (yes, yes, yes)

Termin określił na 7 marzec, czyli JA miałam rację licząc, że jestem w 10 tygodniu a nie w 8.

• Mamusia
    Nio to fajnie jolk@, że wszytsko oki. Ja czekam niecierpliwie na te moje upragnione usg - mam nadzieje ze wszytsko bedzie oki 🙂
    NIoa co do kawy to ja nie wiem. ja wole nie pic 🙂 Zreszta przed ciąża ja przesadzałam, nawet do 4 dziennie wiec wole się oszczedzic i wyrzec na ten czas 🙂

• Mamusia
    Witam ... stawiam pierwsze kroki dopiero ... i w sumie nie wiem jeszcze o co tu chodzi 😉 ale mam nadzieję, że uda mi się to nadrobić 🙂

jestem w 28tc 😎 już 😎 mam wielku brzuch, jak arbuz, kopniaki czuję takie że hoho! i jeszcze nie wiem, co nam się urodzi 😠

• Mamusia
    pinezka_86 napisał:
    Witam ... stawiam pierwsze kroki dopiero ... i w sumie nie wiem jeszcze o co tu chodzi 😉 ale mam nadzieję, że uda mi się to nadrobić 🙂

jestem w 28tc 😎 już 😎 mam wielku brzuch, jak arbuz, kopniaki czuję takie że hoho! i jeszcze nie wiem, co nam się urodzi 😠

No wiatamy serdecznie 😁 a tak sobie plotkujemy o takich roznych ? a czemu nie znasz plci nie chcialo pokazac?

• Mamusia
    dziewczynki kochane dzwonilam do lekarza zapytac jak moge se sprawdzic serduszko dzidzi powiedzial zebyn kupila sluchawki statoskopowe 🙂 🙂poszlam kupilam i przedchwilką slyszalam serduszko teraz bede codziennie sluchac mojej kruszynki slychac nawet jak sie porusza 🙂 🙂