Skocz do zawartości

Kopie ! | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 539
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
samantka napisał(a):
Już niedługo... Czas tak szybko leci i czuje, że moja niuńka jak na drożdżach rośnie. Już wyczówam jej plecki , nóżki i rączki pod skórą jak coś wypycha :P

WOW 🙂 ja tylko smyranko, ale wiem ze niebawem bedzie wiecej i wiecej 🙂

• Mamusia
Ogólnie to słodkie pomaga, nie koniecznie mandarynki, możesz zjeść, jakiś batonik , bo ogólnie maluszki w brzuszkach lubią słodki smak i się uaktywniają. A jak to nie pomoże to się nie martw, spróbuj może poklepać po brzuszku palcami delikatnie moja mała odpowiada wtedy... A poza tym to też kiedyś miałam, że ruchów przez 3 dni nie czulam,myślę, że to zależy od ułożenia malca, ma ono dużo miejsca i może się chować glębiej przy plecach, albo miednicy. 🙂

PS. Teraz to chyba każdy ma mandarynki w domu :P:P hehe

• Mamusia
Tez tak miałam ze nie czułam Maluszka pare dni własnie jakos 19/20 tyg. Teraz już tak nie ma ... Codziennie skacze, kopie, wypycha sie, układa, wspaniałe uczucie 😁 Wczoraj wieczorem widziałam jak nozke wypychał ( doładnego zarysu nie widziałam, ale domyslam się ze była to nózka 🙂). Pozdrawiam

• Mamusia
dobrym sposobem na zwiekszenie ruchow wg lekarzy jest wypicie szklanki mleka ja osobiscie sprawdzilam sposob z mizianiem od pepka w dol po 5 sek dzidzia kopnela i zaczela sie wiercic . Natomiast po mleku jak pilam codziennie rano kakao dzidzia rowniez byla w ciagu dnia nadzwyczaj ruchliwa.

• Mamusia
samantka napisał(a):
Ogólnie to słodkie pomaga, nie koniecznie mandarynki, możesz zjeść, jakiś batonik , bo ogólnie maluszki w brzuszkach lubią słodki smak i się uaktywniają. A jak to nie pomoże to się nie martw, spróbuj może poklepać po brzuszku palcami delikatnie moja mała odpowiada wtedy... A poza tym to też kiedyś miałam, że ruchów przez 3 dni nie czulam,myślę, że to zależy od ułożenia malca, ma ono dużo miejsca i może się chować glębiej przy plecach, albo miednicy. 🙂

PS. Teraz to chyba każdy ma mandarynki w domu :P:P hehe

u mnie slodkie, tzn czekolada albo delicje zadzialaly tylko dwa razy. A mandarynki to w zasadzie zawsze 🙂

• 5 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • Mamusia
Moja Mała zaczyna kopać z prawdziwą mocą 🙂 tak jak wcześniej sobie bulgała i te jej kopniaki były takie leciutkie, tak teraz jak kopnie to nieraz podskakuje 🙂 najgorzej jak w nocy kopnie w pęcherz, co najwyraźniej sobie upodobała bo średnio co 2 godziny latam do toalety 🤨 pocieszam się tym, że wszyscy mówią, że później będzie jeszcze gorzej 😁

Pozdrawiam 😘

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
Moja dzidzia za porę rozrabiania ostatnio upodobała sobie wieczory. 🙃 W ciągu dnia czuję delikatne ruchy, ale jak kładę się spać to dopiero zaczyna się bonanza - leżenie na boku to bodziec do fikania koziołków, leżenie na pleckach z kolei daje zastrzyk energii do łaskotania mnie 😁 i nie mam możliwości innego ułożenia się, więc dlatego ostatnio długo się wałkuję zanim zasnę 😉 Kochany dzidziuś 😜

• Mamusia
Czesc dziewczyny u mnie tak samo moja kruszynka daje nie zle czadu a zwłaszcza wieczorem fika,kopie jak szalona od tygodnia zle sypiam bo niewiem jak się mam ułożyc czy na boku czy na plecach bo mały fika w najlepsze 😜 i od paru dni upodobał sobie ranki 8-9 robi mi pobudkę kopniakami po zebrach 😉