Skocz do zawartości

ile przytyłyście? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
oj widze ze mna wcale nie jest zle....
tez sie martwilam,bo tylam zbyt duzo,ale odkad zaczelam ostatni posilek jesc przed 19,i odrzucilam cukier i slodycze(lody jednak jem)waga juz tak nie szaleje no i pije tylko wode zadnych niezdrowych kolorowych..tydzien temu wazylam sie wiec bylam 34 tyg.i mialam 16,5 kg na plus...
słyszalam ze dla dziecka bezpieczniej jest nawet jak mama przytyję zbyt mało a nie tak duzo dlatego wzielam się za siebie z pozytywnym skutkiem
i cwicze sobie 10min dziennie....mysle ze na wage duzy wpływ maja tez hormony....

• Odpowiedzi 776
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Najpierw schudłam 5kg przez ciągłe wymioty i mdłości- nie mogłam nic przełknąć. A teraz jakoś od tygodnia zaczęłam się objadać i dzis wskoczyłam na wage i 2kg do przodu. Troche mnie martwi, że przytyje za duzo bo ostatnio tylko jem i śpie, jem i śpie ... musze chyba sie ograniczyć i zaczac jesc ostałych porach 🤔

• Mamusia
co do tych fajek to ja probowałam wczesniej rzucic ,nie tak ze nie.dopiero teraz mi sie to udało z czego jestem bardzo zadowolona ,lepiej późno niż wcale......przy poprzednich ciazach tez podpalałam to moje trzecie dziecko.i definitywnie rzucałam dopiero w szpitalu...teraz nie chciałam czekac na poród w sumie miesiac został ale wiem ze to dla dzidzi i tak lepiej....na temat oduczania duuuuzo mozna by pisac,wazne ze jestem dalej w trakcie i sie nie poddaje choc cholernie ciągnie.pozdrawiam 🙂

• Mamusia
milcia26 napisał:
co do tych fajek to ja probowałam wczesniej rzucic ,nie tak ze nie.dopiero teraz mi sie to udało z czego jestem bardzo zadowolona ,lepiej późno niż wcale......przy poprzednich ciazach tez podpalałam to moje trzecie dziecko.i definitywnie rzucałam dopiero w szpitalu...teraz nie chciałam czekac na poród w sumie miesiac został ale wiem ze to dla dzidzi i tak lepiej....na temat oduczania duuuuzo mozna by pisac,wazne ze jestem dalej w trakcie i sie nie poddaje choc cholernie ciągnie.pozdrawiam 🙂

Gratuluje!!! Wiem jak trudno jest rzucic papierosy.Ja rzucilam tak w 10 tygodniu, ale jakies dwa tygodnie temu zlamalam sie i z nerwow zapalilam. Co najgorsze smakowa mi jak nigdy przedtem 😞 Wystraszylam sie, ale nie pale dla mojego synka. Pewnie po porodzie i karmieniu znow zaczne palic 😞 Czasami mysle tylko o papierosach. Na pewno wiesz o czym mowie. Kazdy palacz wie jak to ciezko. Dlataego zycze wytrwalosci 🙂

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
no to ja biję rekordy chyba z tą wagą
zaraz będzie 33 tydzień i 17 kg do przodu 🤨
trochę mi z tym źle ale to nie pora na zamartwianie się
z Pierwszym dzieckiem przytyłam 15 kg i dosć szybko sie zrzuciło....teraz na pewno wiecej czasu trezba będzie poświęcic ale martwić się będę potem.....

Dam radę - powoli ale dam radę !!!!
Jestem uparta - wkońcu skorpionik 😎

• 2 tygodnie później...
A ja... hmm jestem w 17tyg iii przytyłam aż 4 kg...
A wydaje mi sie że jem normalnie tak jak zawsze jadlam.
Najciekawsze dla mnie jest to żę już 3 razy musiałam kupować staniki o rozmiar większe tzn miałam przez ciążą rozmiar C a teraz DD lub E. A co bedzie potem... Zaczynam sie bać ze bede miała paskudne rozstępy.

• Mamusia
maria_go napisał:
A ja... hmm jestem w 17tyg iii przytyłam aż 4 kg...
A wydaje mi sie że jem normalnie tak jak zawsze jadlam.
Najciekawsze dla mnie jest to żę już 3 razy musiałam kupować staniki o rozmiar większe tzn miałam przez ciążą rozmiar C a teraz DD lub E. A co bedzie potem... Zaczynam sie bać ze bede miała paskudne rozstępy.

to nie bedzie moze pocieszajace 🙂 🙂 ale ja tez przed ciaza mialam C (75C) a teraz 80F!!! i wlasnie niedawno porobily mi sie rozstepy fakt ze sa od spodu piersi ale sa 😞 😞 😞
http://www.lulu.pl/strona.php?site=rozmiar