Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
i pojadlam mandarynek i Aneczka sie obudzila i juz lepiej na sercu 🙂

Ola 1978 ja mam słabość do imion Anna Maria a widzę ze dałaś tak na imię swojej córeczce 😆

Dawno dawno temu jak byłam piękna i młoda hihi to mój mąż jeszcze wtedy kandydat na męża hihi spiewał i grał mi na gitarze piękną piosenkę Czerwonych Gitar
Do tej pory jak mi ją śpiewa to łzy szczęścia mi lecą 😆
😘

adka101 napisał(a):
ola1978 napisał(a):
i pojadlam mandarynek i Aneczka sie obudzila i juz lepiej na sercu 🙂

Ola 1978 ja mam słabość do imion Anna Maria a widzę ze dałaś tak na imię swojej córeczce 😆

Dawno dawno temu jak byłam piękna i młoda hihi to mój mąż jeszcze wtedy kandydat na męża hihi spiewał i grał mi na gitarze piękną piosenkę Czerwonych Gitar Adka..jakie to wzruszajace 🙂az mi sie lezka zakrecila..wiesz moja babcia jest Anna...i chyba dlatego przedewszystkim decyzja o Annie 🙂a pozatym Anna to takie delikatne imie i do tego Maria takie inne mi sie wydaje,takie moje i mojej kruszynki..tak strasznie ja kocham 🙂moja Aniulka
Do tej pory jak mi ją śpiewa to łzy szczęścia mi lecą 😆
😘

• Mamusia
dziewczyny, wrocilam do domku.
bylam z tesciami szukac wozka. jestem znowu bogatsza o wiedze no i znowu zmiana mam nadzieje ze tym razem juz ostatnia. Moj tesc sprawdzal meskim okiem wszystko: amortyzatory, wykonanie i ogolnie jak mi sie bedzie go prowadzic.
Okazuje sie ze do wszystkich wozkow x landera zeby zamontowac fotelik maxi cosi trzeba dokupic adapter (nie wiedzialam do tej pory).
Zostajemy przy x landerze ale zmieniamy model.
Wczesniej chorowalam na XQ, ale: ma mniejsze kola na przodzie co sprawia ze po trudnym terenie bedzie slabo. spacerowka jest w dwie strony, ale to sprawia ze wnetrze jest automtycznie mniejsze a przeciez bede glownie korzystac jesienia i zima zatem troszke wiecej miejsca sie przyda. Poza tym, w tym modelu "na wcisk" montowany jest fotelik maxi cosi.
zatem wybor padl na XA, duze przednie kola, spacerowka w jedna strone, fotelik maxi cosi montowany na adapter ale bez zadnego problemu.
Dodatkowo sprawdzilismy, gondola od quinny pasuje idealnie wiec kupujemy tylko spacerowke (gondole bede miec od brata), a zainwestuje w fotelik i baze 🙂
Podobno foteliki x landera nie maja tych testow bezpieczenstwa. 🤢
A! i trzeba szukac kol pompowanych a nie piankowych mimo ze sa ciezsze.

juz sie nie moge doczekac!!

• Mamusia
Joma, Aneczka, dziękuję 🙂
Jamargaretka, tak, to było 3D 🙂
Beata2186, duży ten Twój szkrab! 🙂
Ewelka_17, odnośnie powrotu do pracy - ja planuję po macierzyńskim + 10 dniach urlopu z 2010 + 26 dniach urlopu z 2011 😁 Liczyłam, że tak w styczniu 2012 powinnam być z powrotem w pracy. Zobaczymy jeszcze, jak mi się ułoży kwestia opieki nad Synkiem kiedy ja będę w pracy, bo na razie poza opiekunką nie mamy zbyt wielkiego wyboru..
Ola1978, nie przejmuj się teściową. Miała swoją szansę na nadanie imienia, a to Ty i Twój mąż macie teraz prawo wybrać imię takie, jakie Wam się podoba 🙂
hussi31, jeśli to poważna firma to przedłuży umowę - młode mamy są bardzo dobrymi pracownikami, bo są świetnie zorganizowane i zależy im na pracy 🙂 Trzymam kciuki! 🙂

• Mamusia
joma napisał(a):
Anonimosia napisał(a):
Joma, a jak tam poduszka? 🙂

No właśnie jeszcze jej nie mam 😞
Została wysłana dopiero wczoraj 😠
Mam nadzieję, że już jutro będę ją miała 🙂

Szkoda, nie spieszyli się z wysyłką... 🤨
No to czekam z niecierpliwością na relację 😁

• Mamusia
witajcie mamusie!
zmienilam lekarza wydaje sie ok...zobaczymy jak bedzie dalej
dwa wpisy w karcie ciazy juz mam-zawsze to cos.
jak zwykle moj maly uparciuszek podczas usg nie chcial sie ruszac i nadal nie znam plci:/
ale mama mowila zeby moze zostawic to jako tajemnice az do samego porodu 🙂 i sie nad tym mocno zastanawiam 🙂
p.s. troche sie dziwie bo maluchowi sie odwidzialo i praktycznie wcale nie czuje jego ruchow 😞

• Mamusia
fijolek napisał(a):
dziewczyny, wrocilam do domku.
bylam z tesciami szukac wozka. jestem znowu bogatsza o wiedze no i znowu zmiana mam nadzieje ze tym razem juz ostatnia. Moj tesc sprawdzal meskim okiem wszystko: amortyzatory, wykonanie i ogolnie jak mi sie bedzie go prowadzic.
Okazuje sie ze do wszystkich wozkow x landera zeby zamontowac fotelik maxi cosi trzeba dokupic adapter (nie wiedzialam do tej pory).
Zostajemy przy x landerze ale zmieniamy model.
Wczesniej chorowalam na XQ, ale: ma mniejsze kola na przodzie co sprawia ze po trudnym terenie bedzie slabo. spacerowka jest w dwie strony, ale to sprawia ze wnetrze jest automtycznie mniejsze a przeciez bede glownie korzystac jesienia i zima zatem troszke wiecej miejsca sie przyda. Poza tym, w tym modelu "na wcisk" montowany jest fotelik maxi cosi.
zatem wybor padl na XA, duze przednie kola, spacerowka w jedna strone, fotelik maxi cosi montowany na adapter ale bez zadnego problemu.
Dodatkowo sprawdzilismy, gondola od quinny pasuje idealnie wiec kupujemy tylko spacerowke (gondole bede miec od brata), a zainwestuje w fotelik i baze 🙂
Podobno foteliki x landera nie maja tych testow bezpieczenstwa. 🤢
A! i trzeba szukac kol pompowanych a nie piankowych mimo ze sa ciezsze.

juz sie nie moge doczekac!!

Fijoelk jeżeli chodzi o te piankowe koła zdecydowanan racja. My właśnie z tym się borykamy. Zdecydowanie lepszy jest xa!!!

• Mamusia
Anonimosia napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
A myslałyscie juz nad kosmetykami dla niemowlaczka ? 🙂

Na pewno Oilatum (albo Oilum - tańsza wersja) do kąpieli. Nie trzeba potem stosować oliwki 🙂

A mi lekarz odradził stosowania oilatum i oilum czy emoilium, bo to są kosmetyki dla dzieci z problemami skórnymi. Cos mi takiego mówił. Jeżeli dzieciatko jest zdrowe to powinno się zwykłych kosmetyków używać. Ale co lekarz to inne zdanie, taka jest prawda 🙂

• Mamusia
Anonimosia napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
A myslałyscie juz nad kosmetykami dla niemowlaczka ? 🙂

Na pewno Oilatum (albo Oilum - tańsza wersja) do kąpieli. Nie trzeba potem stosować oliwki 🙂

te kosmetyki sa drogie ale słuszałam ze sa bardzo dobre.. mam zamiar zamówic 😁

• Mamusia
marinka napisał(a):
Aneczka ja już mam kupione wszystkie kosmetyki dla dzidzi 🙂

A Ty już przekonałaś się do czegoś ??

mam poki co probki musteli i myslałam ze takie kupie ale kumpela nagadała mi ze oilatum nalepsze.. i juz sama nie wiem.. oilatum jest bezzapachowy, a fajnie jak delikatnie pachnie 🙂