Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

justiks23 napisał(a):
Olu oklask dla ciebie 😉 Mój maz juz sie wkurza jak wozie ogladam hihi
dzieki Justiks 😘ostatnio weszlam na strone 900 ktoras tam i Ty juz bylas na tym forum..czyli Ty jedna z pierwszych tutaj 😉musze sie wygramolic z psem a taka pogoda do bani 🙂taka barowa pogoda 😁no coz trzeba ruszyc ,,szanowną,,i isc buuu 😉

• Mamusia
Witajcie brzuszki 😆
Właśnie wróciłam ze sklepu ,mało co nie zemdlałam.Zrobiło mi się ciemno ,duszno i nogi jak z waty.
Ale się wystraszyłam ,jeszcze nie miałam takich omdleń .Chyba przez tą pogodę.
Ale już dobrze jest mogę fikołki robić hihih 😆

• Mamusia
adka101 napisał(a):
Witajcie brzuszki 😆
Właśnie wróciłam ze sklepu ,mało co nie zemdlałam.Zrobiło mi się ciemno ,duszno i nogi jak z waty.

uwazaj na siebie 😘

adka101 napisał(a):
Witajcie brzuszki 😆
ja tez wrocilam z psem..tak leje ze 30 min i szybko do domku..Adka nie przesilaj sie dzisiaj jezeli organizm daje sygnał to trzeba uszanowac i troszke zwolnić 😞 uwazaj kochana na siebie i zycze Ci zadnych omdleń i samego dobrego samopoczucia..jeszcze troszke i bedzie omdlewaly z niewyspania 😉

• Mamusia
Witajcie dziewczynki! mimo takiej "barowej" pogody zaraz po sniadanku postanowilam ruszyc troche pupke z domu zeby uniknac wczorajszych dolegliwosci. A to z psem bylam, a to w sklepie osiedlowym, a to po prostu na spacerze i powiem wam ze zastrzyk swiezego powietrza i dodatnia temperatura podzialala czuje sie po powrocie ok mimo ze nozki troszke bola.
Adka ja wczoraj tak cierpialam no coz po prostu to juz tak bedzie w koncu dzwigamy juz co nieco na tych brzuszkach 🙂
Dziekuje wam wszystkim za oklaski, po prostu jesli wiem cos na dany temat to sie tym dziele 🙂 Aneczko u musteli raczej nie slyszalam nic negatywnego, czasem niestety u dzieciaczkow ale to jak przy kazdym kosmetyku moze pojawic sie alergia, aha no i jescze jedno emulsja zawsze bedzie nieco ciezsza niz plyn lub zel.
Joasia1988 piekne zdjecie pofilowe, jeszcze raz gratuluje!!!

• Mamusia
hussi31 napisał(a):
Witajcie dziewczynki! mimo takiej "barowej" pogody zaraz po sniadanku postanowilam ruszyc troche pupke z domu zeby uniknac wczorajszych dolegliwosci. A to z psem bylam, a to w sklepie osiedlowym, a to po prostu na spacerze i powiem wam ze zastrzyk swiezego powietrza i dodatnia temperatura podzialala czuje sie po powrocie ok mimo ze nozki troszke bola.
Adka ja wczoraj tak cierpialam no coz po prostu to juz tak bedzie w koncu dzwigamy juz co nieco na tych brzuszkach 🙂
Dziekuje wam wszystkim za oklaski, po prostu jesli wiem cos na dany temat to sie tym dziele 🙂 Aneczko u musteli raczej nie slyszalam nic negatywnego, czasem niestety u dzieciaczkow ale to jak przy kazdym kosmetyku moze pojawic sie alergia, aha no i jescze jedno emulsja zawsze bedzie nieco ciezsza niz plyn lub zel.
Joasia1988 piekne zdjecie pofilowe, jeszcze raz gratuluje!!!

Dziękuje bardzo 🙂

• Mamusia
marinka napisał(a):
fijolek napisał(a):
marinka napisał(a):
http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-4-2011-gondola-fotelik-cabrio-gra-i1396602146.html

jak widziałam go na żywo to mi się bardzo spodobał. Mojego męża koleżanka ma i jest też zadowolona z niego 🙂 a urodziła 4 m temu 🙂

mnie niepokoi spacerowka po rozlozeniu na plasko. Wozek sam w sobie jest ladny. tylko ta spaceroweczka.. 🤢

weż coś dokładniej powiedz co konkretnie bo kurczę dobrze, że mówisz to ja też nardziej zwrócę uwagę na to. Może rzeczywiście ... no.

no juz mowie dokladniej 🙂 jak spacerowka byla rozlozona na plasko to mialam wrazenie ze gdyby w srodku znajdowalo sie diecko, mogloby z niej wypasc.. zwroc na to uwage jak bedziesz mogla.

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
fijolek napisał(a):
ola1978 napisał(a):
a czy ktos slyszal o wozkach z tradycyjnymi jak dawniej spacerowkami zeby dzidzia spala normalnie na plasko..tak bym chciala taka spacerowke..prosze pomyslcie cos 😞w ten weekend jade do Szczecina nie wiem gdzie uderzyc i o jaka firme pytac 😞pomozcie 🙂

jest sporo takich wozeczkow gdzie spacerowka rozklada sie na plasko.
w mutsy, maxi cosi, enzo, x lander.. to co szybko mi przychodzi do glowy. jak powiesz w sklepie czego oczekujesz napewno Ci wskaza.
fijolek sprawdzilam te wozki i spacerowka jest kolyska a nie rozkladana,ja wozilam w beby confort synka i tez byla kolyska i pozniej jak go cieplo ubralam to miejsca mu brakowalo 😞

kolyska? wydawalo mi sie wczoraj ze jak polozy sie spacerowke to jest plasko. Co mas zna mysli mowiac "kolyska"?

• Mamusia
monalissa napisał(a):
chyba nie ma spacerówki która rozkładałaby sie idealnie na płasko a ten wymienione przez fijołka rozkładaja się najbardziej z możliwych dlatego spacerówki nie są przeznaczone dla noworodków i przez pierwsze pół roku bedziemy uzywac gondoli a pózniej bedzie zima i zaden lekarz nie zaleca spac dziecku na mrozie przez dłuższy czas gdyż wtedy temp ciała się obniża i dzidzia może się wyziębić za bardzo więc wniosek jest prosty kazdy wybierze co mu się podobaa najlepiej pójśc do sklepu i wymacac własnymi rękoma 😉 porozkładac na wszystkie sposoby itd

no wlasnie wczoraj tez pan w sklepie powiedzial ze absolutnie zadna spacerowka nie nadaje sie dla noworodka... ja juz tyle wozkow widzialam ze jakas masakra.. to jest strasznie trudne wybrac.. 🤢

• Mamusia
fijolek napisał(a):
marinka napisał(a):
fijolek napisał(a):
marinka napisał(a):
http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-4-2011-gondola-fotelik-cabrio-gra-i1396602146.html

jak widziałam go na żywo to mi się bardzo spodobał. Mojego męża koleżanka ma i jest też zadowolona z niego 🙂 a urodziła 4 m temu 🙂

mnie niepokoi spacerowka po rozlozeniu na plasko. Wozek sam w sobie jest ladny. tylko ta spaceroweczka.. 🤢

weż coś dokładniej powiedz co konkretnie bo kurczę dobrze, że mówisz to ja też nardziej zwrócę uwagę na to. Może rzeczywiście ... no.

no juz mowie dokladniej 🙂 jak spacerowka byla rozlozona na plasko to mialam wrazenie ze gdyby w srodku znajdowalo sie diecko, mogloby z niej wypasc.. zwroc na to uwage jak bedziesz mogla.

a to sobie sprawdzę! Dzięki za uwagi 🙂

• Mamusia
Ja waze teraz 73kg czyli 5kg na plus od poczatku ciazy, ale wiecie co jakos sie tym nie martwie, zbyt duzo mamusiek widzialam ktore potrafily przytyc o zgrozo nawet 30kg a miesiac dwa albo trzy gora po porodzie nie mialy z zadnej strony widocznych tych kilogramow takze glowa do gory 🙂 ja jeszcze przed ciaza schudlam 13kg w 5msc takze wiem ze mozna trzeba tylko chciec!!!

fijolek napisał(a):
sluchajcie, czy Wam tez chce sie dzisj atak spac. ja wogole nie moge znalezc motywacji zeby robic cokolwiek... 🤨
Fijolek ja od poczatku ciazy troche zapuscilam mieszkanie..wstyd sie przyznac ale tak jest..teraz czeka mnie przeprowadzka i obiecalam sobie ze na nowym to juz sie wezme 🙂no ale za miesiac to i brzuch wiekszy i znowu lenia zlapie 🙂ja juz chyba za stara jestem na ciaze ze tak ciezko mi wszystko idzie 😞

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
fijolek napisał(a):
sluchajcie, czy Wam tez chce sie dzisj atak spac. ja wogole nie moge znalezc motywacji zeby robic cokolwiek... 🤨
Fijolek ja od poczatku ciazy troche zapuscilam mieszkanie..wstyd sie przyznac ale tak jest..teraz czeka mnie przeprowadzka i obiecalam sobie ze na nowym to juz sie wezme 🙂no ale za miesiac to i brzuch wiekszy i znowu lenia zlapie 🙂ja juz chyba za stara jestem na ciaze ze tak ciezko mi wszystko idzie 😞

to nie kwestia lenia. mnie sie chce potwornie spaac. Podejrzewam ze to kwestia niskiego cisnienia.. a spac w dzien nie moge bo bede miec nocke z glowy . 🤢

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
fijolek napisał(a):

co ty za głupoty piszesz za stara?każdy w inny sposób to przechodzi mi też wszystko coraz ciężej robić.

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
adka101 napisał(a):
Witajcie brzuszki 😆
ja tez wrocilam z psem..tak leje ze 30 min i szybko do domku..Adka nie przesilaj sie dzisiaj jezeli organizm daje sygnał to trzeba uszanowac i troszke zwolnić 😞 uwazaj kochana na siebie i zycze Ci zadnych omdleń i samego dobrego samopoczucia..jeszcze troszke i bedzie omdlewaly z niewyspania 😉

Olu dziękuję ślicznie i mi się tak wydaje że to właśnie z niewyspania ponieważ już drugą noc nie śpie z powodu bólu krzyża i bardzo kręcą mnie kolana w nocy.