Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
no wlasnie ta moja tez mowila o bioparoxie ale to jest na recepte. moja gin przyjmuje 1 raz w tygodniu i zreszta mam daleko do niej. poszlam do przychodni z nazwa leku. ale tak jak pisalam lekarz powiedzial ze nie ma potrzeby. tyle ze to ja sie meczylam juz drugą noc a nie on

no to ci wspolczuje.....a moze wez to tantum werde mi tez pomagal ostatnio gardlo nie bolalo...a do nosa to inhalacje jedynie...nie ma nic gorszego niz choroba brrrrr..

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
a mnie nadal rozkłada. te kropelki od doktora nic nie dają. w nocy bolał i nos, oczy, uszy, kark - a do tego jeszcze żołądek. rano oczy sine, chrypka. teraz jest ciut lepiej ale obawiam się ze to chwilowe ciut lepiej. ginekolog mowila juz we wrzesniu ze jak cos sie bedzie działo z zatokami to mam brac Bioparox - ale lekarz ogolny wiedzial lepiej.... i zapisał swoje leki 😞

Kochana a spróbuj kropelki otrivin baby ,kobiety w ciąży też mogą go brać.
Sąsiadka miała alergie w ciąży i lekarz jej przypisął właśnie te kropelki ponoć cała ciąże brała i jej pomagały.

• Mamusia
Witajcie Brzuszki 🙂
Nie było mnie wczoraj cały dzień - ale już nadrobiłam zaległości 🙂

Wczoraj byłam na łowach, wydałam 70zł i mam 3 siatki ciuszków - w tym 3 śpiworki do spania, z których jestem bardzo zadowolona 🙂
Właśnie robię 3 pranie 🙂

A dzisiaj miałam bardzo ciężką noc 😞
Strasznie mnie nogi bolały i nie mogłam przez to spać 😞
Takie uczucie jakbym miała skurcz całych nóg, bo łydki to już norma...
Chyba muszę zwiększyć dawkę magnezu...

Miłego dnia dla Was 😘

• Mamusia
dopiero co zjadlam sniadanko 🙂 dzis platki Vitalis z mleczkiem, a to, ze sa w nich kawalki czekoladki to zrobilo sie kakao 🙂 bo za mlekiem nie przepadam 😮

dziekuje WAM za zaproszonka na NK 🙂 juz zaakceptowalam 🙂

chyba musze tez ten waleczek zakupic, jesli faktycznie pomaga na bol w bioderkach, bo ja tez odczuwam dyskomfort w nocy 🤢 przezucam sie z boku na bok i nie moge sobie miejsca znalezc 🤢

Beatko ta prezetacja to super pamiatka! jesli potrafilabys taka stworzyc to ja jestem chetna 🙂

a te SNY, to u mnie tez normalka, teraz sie troszke uspokoilo, ale poczatek ciazy!!! snilam noc w noc, az mnie glowa bolala! teraz mniej, ale jak sa, to takie beznadziejne 😁

• Mamusia
beata2186 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
Widzę Beata - że mamy ten sam termin 🙂 tylko jeden dzien różnicy

No też widziałam i mi sie szkoda zrobiło bo ty prawie brzuszka nie masz a ja normalnie czuje sie jak wieloryb a gdzie tu do konca eh

to tylko się z tego ciesz że Brzusio rośnie 🙂 🙂 🙂 przynajmniej wyglądasz jak normalna kobieta w ciąży. ja z kolei zaczynam dostawać obsesji dlaczego nie rośnie 🙂 jak się ubiorę to w sumie nic nie widac. cały czas chodzę w jeansach przedciążowych. czasem tylko rozepne w nich guzik. ostatnio po usg się uspokoiłam - bo było ok a teraz w poniedziałek idę na kolejne usg i już się nie mogę doczekać. własnie dlatego że Brzuś mały - a po usg wiadomo bedzie czy dzidziuś rośnie. ja się sama zastanawiam gdzie on się tam chowa 😞

• Mamusia
joma napisał(a):
Witajcie Brzuszki 🙂

Wczoraj byłam na łowach, wydałam 70zł i mam 3 siatki ciuszków - w tym 3 śpiworki do spania, z których jestem bardzo zadowolona 🙂
Właśnie robię 3 pranie 🙂

Miłego dnia dla Was 😘

No to super jak juz sie uporasz poprosimy o kilka fotem rzeczy dla dzidziusia,,,ja normlanie codziennie chodze do szafy z rzeczami i ukladam ehhe wczoraj kupilam rajstopki disneya i chusteczki do tyleczka, moj maz chcial juz wziac klocki dla maleo ale sie powstrzymal narazie i tak mu sie nie przydadza hehe

• Mamusia
joma napisał(a):
Witajcie Brzuszki 🙂

Właśnie robię 3 pranie 🙂

A dzisiaj miałam bardzo ciężką noc 😞

Strasznie mnie nogi bolały i nie mogłam przez to spać 😞
Takie uczucie jakbym miała skurcz całych nóg, bo łydki to już norma...
Chyba muszę zwiększyć dawkę magnezu...

Miłego dnia dla Was 😘

wow, to niezle zakupki Joma! tyle ciuszkow za taaakie pieniadze! superrr! jak bedziesz mogla i chciala to chociaz pare zdjatek poprosimy 😜
ja z checia obejrze 🙂

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
beata2186 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):

No też widziałam i mi sie szkoda zrobiło bo ty prawie brzuszka nie masz a ja normalnie czuje sie jak wieloryb a gdzie tu do konca eh

to tylko się z tego ciesz że Brzusio rośnie 🙂 🙂 🙂 przynajmniej wyglądasz jak normalna kobieta w ciąży. ja z kolei zaczynam dostawać obsesji dlaczego nie rośnie 🙂 jak się ubiorę to w sumie nic nie widac. cały czas chodzę w jeansach przedciążowych. czasem tylko rozepne w nich guzik. ostatnio po usg się uspokoiłam - bo było ok a teraz w poniedziałek idę na kolejne usg i już się nie mogę doczekać. własnie dlatego że Brzuś mały - a po usg wiadomo bedzie czy dzidziuś rośnie. ja się sama zastanawiam gdzie on się tam chowa 😞

W sumie z jedenj strony masz racje moje malenstwo jak sie wczoraj malo ruszalo to juz jakies dziwne mysli mi nachodzily i niepokoj a przy malym brzuszku ty czujesz spore ruchy czy wogole? w sumie tez niewiele osob ci uwierzy ze w ciazy jestes a ja mowic nie musze mi tylko sie pytaja ze pewnie porod na dniach hahaha

• Mamusia
fijolek napisał(a):
beata2186 napisał(a):
a tak a propo co do tej prezentacji lutowych mam, to swietny pomysl pod koniec my tez mozemy sobie taka zrobic bedzie niezla pamiatka dla kazdej z nas 🙂 Co wy na to?

no mnie pomysl bardzo sie podoba. ale kto potrafi to zrobic? 🤨

wiesz co wlasnie ja dzis sprobuje zrobic na innych swoich zdjeciach zobacze jak wyjdzie i jak cos mozemy dzialac..dodawac zdjecia a potem aktualizowac....super pamiatka by byla ja tak bynajmniej uwazam 🙂

• Mamusia
beata2186 napisał(a):
fijolek napisał(a):
beata2186 napisał(a):
a tak a propo co do tej prezentacji lutowych mam, to swietny pomysl pod koniec my tez mozemy sobie taka zrobic bedzie niezla pamiatka dla kazdej z nas 🙂 Co wy na to?

no mnie pomysl bardzo sie podoba. ale kto potrafi to zrobic? 🤨

wiesz co wlasnie ja dzis sprobuje zrobic na innych swoich zdjeciach zobacze jak wyjdzie i jak cos mozemy dzialac..dodawac zdjecia a potem aktualizowac....super pamiatka by byla ja tak bynajmniej uwazam 🙂

ja jestem jak najbardziej ZA! 🙂 🙃

• Mamusia
beata2186 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
beata2186 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):

W sumie z jedenj strony masz racje moje malenstwo jak sie wczoraj malo ruszalo to juz jakies dziwne mysli mi nachodzily i niepokoj a przy malym brzuszku ty czujesz spore ruchy czy wogole? w sumie tez niewiele osob ci uwierzy ze w ciazy jestes a ja mowic nie musze mi tylko sie pytaja ze pewnie porod na dniach hahaha

na szczęście czuję ruchy i to całkiem wyraźnie 🙂 tzn dziś dzidziuś jakiś spokojny ale to pewnie przez to że i ja się kiepsko czuję. ale gdybym nie czuła ruchów to już wogol obsesji bym dostawała

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
beata2186 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
beata2186 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):

na szczęście czuję ruchy i to całkiem wyraźnie 🙂 tzn dziś dzidziuś jakiś spokojny ale to pewnie przez to że i ja się kiepsko czuję. ale gdybym nie czuła ruchów to już wogol obsesji bym dostawała

a to ze nie widac ciąży to faktycznie. niedawno jechalam metrem. usiadlam sobie i cos tam w kalendarzu pisalam a pozniej straszne znuzenie mnie dopadlo i zaczely mi sie oczy zamykac. a kolo mnie i naprzeciwko siedzieli sami faceci tak ok 20-25 lat. i nawet nie zauwazyłam ze jakies dwie babki ok 55 lat stały nade mną - zresztą nawet gdybym widziala to i tak uwazałabym ze faceci powinni ustapic. w kazdym razie razie komentarz: i patrz jaka - najpierw udaje ze czyta a pozniej udaje ze spi zdarzyło mi się tez dostać od babki ok 60 lat łokciem w brzuch - bo chciala wejsc pierwsza do autobusu - na szczescie mialam torebke z przodu ale uderzyla z taką siłą ze az torba spadla. wiec ja do niej ze ma mnie nie bic po brzuchu - a ona - a bo co? a ja mowie ze chociazby to ze jestem w ciazy - a ona - a skąd ja mam wiedziec - na czole nie ma pani napisanego ze jestw ciazy a tak gdyby było widac to moze obu sytuacji bym uniknela

• Mamusia
beata2186 napisał(a):
ok to ja teraz ide sie ogarnac i zaczne chyba obiadek robic..a potem sie za ta prezentacje wezme jak cos bede miec dam wam znac 🙂 to do pozniej ciezaroweczki, i buziaczki dla maluszkow w brzuszki od cioci 😘 😜

dla Ciebie tez buziaczki! :-*
ja tez zmykam do banku i jade zaplacic za Szkole rodzenia 🙂 to juz DZIS 🙃 1 spotkanie o 19.00 🙂