Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

fijolek napisał(a):
ola1978 napisał(a):
kasidelko88 napisał(a):
No faktycznie na Twoim Kasiu widać świetnie buźkę ale wiesz no usg 3d w wa-wie to kosztuje około 300zł 🤔 no i co jeśli wyjdzie dziura w głowie ja mam zwykłe usg na nfz i też widać bużkę rewelacyjnie 😁 tak że nawet znajomi sie dziwią ze tak dobrze widać .
Jak ktoś chce i go stać to dlaczego nie 😉 ???
ale te badania nie sa tylko po to zey popatrzec na buzke....przedewszystkim zeby stwierdzic rozwuj plodu,lekarz oglada nerki,serdusio,pecherz dziecka itp...warto naprawde warto...

ale na 2D widzi to samo...
SKORO LEKARZ Z TAKA PRAKTYKA DAJE SKIEROWANIE NA 3D I 4D TO MUSI BYC COS WIECEJ WIDAC,JEDNAK ZAUFALAM LEKARZOWI I NIE PYTALAM SIE A PO CO 3D I 4D SKORO NA 2 D to samo widac 😉

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Niunie powiem Wam, że ostatnio mam bardzo obolałe żebra po prawej stronie i nie wiem od czego...nawet śmiać się nie mogę bo boli...
a powiedzcie mi czy łapią Was może skurcze łydek? bo mimo tego że ja łykam dużo magnezu to weekend u rodziców się obudziłam z takim bólem, że aż ich pobudziłam...

Aneczka1983 napisał(a):
Ja poszłam na 3d, poniewaz mój lekarz mi to zaproponował głównie pod kontem serduszka,, sama miałam wade serca, na 2d nie mógł by okreslic dokładnie.
oczywiscie ze tak..zgadzam sie z Toba...medycyna idzie do przodu i trzeba sie cieszyc,wykorzystywac to 😉

ola1978 napisał(a):
fijolek napisał(a):
ola1978 napisał(a):
kasidelko88 napisał(a):
No faktycznie na Twoim Kasiu widać świetnie buźkę ale wiesz no usg 3d w wa-wie to kosztuje około 300zł 🤔 no i co jeśli wyjdzie dziura w głowie ja mam zwykłe usg na nfz i też widać bużkę rewelacyjnie 😁 tak że nawet znajomi sie dziwią ze tak dobrze widać .
Jak ktoś chce i go stać to dlaczego nie 😉 ???
ale te badania nie sa tylko po to zey popatrzec na buzke....przedewszystkim zeby stwierdzic rozwuj plodu,lekarz oglada nerki,serdusio,pecherz dziecka itp...warto naprawde warto...

ale na 2D widzi to samo...
SKORO LEKARZ Z TAKA PRAKTYKA DAJE SKIEROWANIE NA 3D I 4D TO MUSI BYC COS WIECEJ WIDAC,JEDNAK ZAUFALAM LEKARZOWI I NIE PYTALAM SIE A PO CO 3D I 4D SKORO NA 2 D to samo widac 😉

ale wlasnie nie! na 2d przeplywu nie sprawdzi to tak
patrzysz na kartke papietu ktora jest plaska/ a 3d to jakbys patrzyla na slonke przez ktora pijesz sok ROZNICA JEST OGROMNA I DO DOKLADNYCH BADAN PRENATALNYCH KTORE MINIMALNIE 2 TAZY MUSZA BYC PODCZAS CIAZY WYKONANE 3D JEST NIEZBEDNE.

• Mamusia
Antenka222 napisał(a):
Niunie powiem Wam, że ostatnio mam bardzo obolałe żebra po prawej stronie i nie wiem od czego...nawet śmiać się nie mogę bo boli...
a powiedzcie mi czy łapią Was może skurcze łydek? bo mimo tego że ja łykam dużo magnezu to weekend u rodziców się obudziłam z takim bólem, że aż ich pobudziłam...

zebra bola bo macica sie do góry rozciąga, mnie boli głownie z prawej strony bo mała sie tak ulokowała i sie rozpycha 😁

Aneczka1983 napisał(a):
Antenka222 napisał(a):

zebra bola bo macica sie do góry rozciąga, mnie boli głownie z prawej strony bo mała sie tak ulokowała i sie rozpycha 😁

dzięki Aneczka.. 🙂 dobrze wiedzieć dlaczego to tak boli już myślałam że źle spałam albo coś w nocy wyprawiałam i może się uderzyłam i nie pamiętam...hehe 🙃

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):
Ja tez dzisiaj będę kleiła pierogi ruskie z teściową, a póki co zafundowałam sobie pełną dawkę owoców 😉

Zapraszam na sałatkę owocową z czekoladą 🙂 🙂

chetnie bym zasiadla do takiej miseczki 🙂pysznie wyglada...smaka mi narobilas... 🙂