Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
fijolek napisał(a):
kasidelko88 napisał(a):
ok mam jeszcze jedno pytanie co do ostatniego usg ?
W którym tyg.lekarz wam kazał wykonac to badanie 🙂??

ja mialam robione w 32tc i jak pytalam czy mam sie umowic od razu na 38tc to powiedzial ze nie widzi potrzeby - dodam ze to byla wizyta prywatna.

Ja robiłam usg w 35 tygodniu i próbowałam sie umówić w Lux Med na 38 tyd. i doznałam szoku bo mi babka powiedziała ze w całej warszawie wolny termin ma na 11 maja 🤢 🤢 🤢 🤢 a ja termin mam na 13 ....więc jestem troszkę w presji chyba sie zapisze w państwowej placówce będzie łatwiej 😁 😁 😁
Nie wiem co sie dzieje ale chyba jakiś wysyp ciężarnych na wiosnę w Wa-wie ...

• Mamusia
kasidelko88 napisał(a):
fijolek napisał(a):
kasidelko88 napisał(a):

ja mialam robione w 32tc i jak pytalam czy mam sie umowic od razu na 38tc to powiedzial ze nie widzi potrzeby - dodam ze to byla wizyta prywatna.

Ja robiłam usg w 35 tygodniu i próbowałam sie umówić w Lux Med na 38 tyd. i doznałam szoku bo mi babka powiedziała ze w całej warszawie wolny termin ma na 11 maja 🤢 🤢 🤢 🤢 a ja termin mam na 13 ....więc jestem troszkę w presji chyba sie zapisze w państwowej placówce będzie łatwiej 😁 😁 😁

no bo teraz sie wakacyjne ciaze rozwiazuja.. a tych zawsze bylo najwiecej... 😉

• Mamusia
fijolek napisał(a):
kasidelko88 napisał(a):
fijolek napisał(a):
kasidelko88 napisał(a):

no bo teraz sie wakacyjne ciaze rozwiazuja.. a tych zawsze bylo najwiecej... 😉

Aaaahhaaa no popatrz jaka ja nie kumata jestem ☺️ 😜
Dzieki za całusa 😘

• Mamusia
Hej Laseczki....
U nas jest w szpitalu tak, że na początku przebierasz się w swoją piżamę i zaraz jak już przejdziesz na porodówkę, to położna pyta czy chcę rodzić w swojej czy szpitalnej koszuli. I najlepiej to się przebrać na poród w ich koszulę, bo nie szkoda, że sie ubrudzi... Później już z powrotem w swojej leżymy.

Fijolku.... ja.... mimo, że to jeszcze 34tc też coraz częściej mam takie głupie dni... bo to już coraz ciężej z łóżka się podnieść, w nocy ciężko spać na tych pieprzonych bokach, które bolą, krzyż napierdziela, a to duszno... czasami się czuję jak kaleka, a też nie lubię się nad sobą użalać. Jeszcze brzuch mi cały czas twardnieje i mężuś cały czas mi każe leżeć... Ale przecież ile można?
Ale pomyślcie sobie!! Nie jesteśmy jakieś chore i w najbliższej perspektywie mamy taki cudowny dzień!!! TO MNIE STRASZNIE POCIESZA 🙂 🙂

No nic, troszkę się rozpisałam 🙂

• Mamusia
hejka my tak samo na porodówce mozemy sie przebrac w szpitalna koszulke i nasza połozna nam to poleca, wczoraj na sr mielismy melancholie dnia trzeciego a dzis poród aktywny i powiem wam ze tak długo jak to bedzie mozliwe bede starala sie nie kłasc do łózka a ostatnio nawet polozna nam opowiadała ze dzidzis urodził sie na stojaco 🙂 maz pania trzymał a ona parła i sprawnie poszlo 🙂
ja mam jeszcze usg zaraz po swietach to bedzie 37 tydzień zobaczymy ile klocek wazy przed porodem tak powiedział mój gin no i bedzie decyzja co do moich płytek krwi bo chyba spadaja mi n łeb na szyje dzis zdrapałam sobie na plecach mała krostke i dobrze ze był misiek bo chyba zalałoby mi całe plecy a tak tylko pół ale sam był w szoku ze krew leciała mi jak woda wiec to nie żarty z tymi moimi płytkami 🥴