Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
monalissa napisał(a):
my juz po zakupach i torba prawie gotowa moja psina co chwile do niej zagląda i mówie jej ze niestety ale ona sie nie zmiesci 😁
a mam pytanko pijecie napar z liści malin? bo ja bede piła zaczynam od soboty równo dwa tyg przed terminem 🙂 mam nadzieje ze misiek pamieta proporcje ze SR bo ja chyba niedokładnie 🙃

a przyspiesza ona porod??? 🙃

• Mamusia
kasiagwiazdka napisał(a):
monalissa napisał(a):
my juz po zakupach i torba prawie gotowa moja psina co chwile do niej zagląda i mówie jej ze niestety ale ona sie nie zmiesci 😁
a mam pytanko pijecie napar z liści malin? bo ja bede piła zaczynam od soboty równo dwa tyg przed terminem 🙂 mam nadzieje ze misiek pamieta proporcje ze SR bo ja chyba niedokładnie 🙃

raczej wpływa na rozluznienie szyjki macicy a poród moze przyspieszy małe przytulanko zawsze to jakies dodatkowe skurcze 😁

• Mamusia
monalissa napisał(a):
monalissa napisał(a):

raczej wpływa na rozluznienie szyjki macicy a poród moze przyspieszy małe przytulanko zawsze to jakies dodatkowe skurcze 😁

🙃 no chyba trzeba by cos zadzialac! ale maz sie boi 😮 a ja w sumie jakiejs wielkiej ochoty nie mam! 🤢 ale to dobry pomysl 🙃

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):
Doberek 🙂
Nie byliśmy w MediaMarkt ale za to poszliśmy do knajpki Buenos Aires i pojedliśmy troszkę 😉 a później poszliśmy na mały spacerek 🙂 i teraz oboje z mężusiem ziewamy i sobie leżymy juz 🙂

mmmm, pewnie jedzonko bylo pycha! 🙂

• Mamusia
ja tez zadzwonilam do mojej poloznej, zeby dowiedziec sie jak bedzie ze mna, jesli do 5 nie urodze!
wiec tak....
jesli do 5 maja porod nie nastapi, to mam tylko jezdzic do szpitala na KTG kontrolne, a jesli do przyszlego tygodnia nie nastapi jeszcze nic, to w srode 11 ego musze do szpitala juz i beda wywolywac! dluzej nie czekaja- tylko do 7 dni!

• Mamusia
ja tez zadzwonilam do mojej poloznej, zeby dowiedziec sie jak bedzie ze mna, jesli do 5 nie urodze!
wiec tak....
jesli do 5 maja porod nie nastapi, to mam tylko jezdzic do szpitala na KTG kontrolne, a jesli do przyszlego tygodnia nie nastapi jeszcze nic, to w srode 11 ego musze do szpitala juz i beda wywolywac! dluzej nie czekaja- tylko do 7 dni!

jak jeżdzę na ktg to jest sporo dziewczyn z przenoszonymi ciążami - i codziennie przyjezdzają na zapis. tyle ze w polsce to na ogol do 2 tyg się czeka - ale wiecie to jest nieludzkie ciągać kobiety dzień w dzień na to ktg. wiecie jakie u nas kolejki

wróciłam... 🙂
co do przyśpieszenia porodu podobna akcja "bzyk" pomaga...podobno bo ja od tyg codziennie z mężem baraszkuje i nic nie daje... 😮 🤪 🤪
ale miałam ochotę na płatki z mlekiem i sobie dogodziłam.. 😁

hussi31 napisał(a):
stawiam kropke i ide do stolu bo mam gosci 🙂 opijamy maluszka, mama moze sie napic piwka smakowego wreszcie bo narazie nie mam ochoty na nic mocniejszego. buziaki do pozniej 😘

udanego opijania.. 🙂

• Mamusia
fijolek napisał(a):
manki napisał(a):
FIJOLKU znam ten bol,sama przez to przechodzilam...dzis jest lepiej bo gardlo nie boli ale kaszel dokucza dalej...kuruj sie kochana.

a co bierzesz na gardlo?

Brałam Duomox najmiejsza dawkę,a wcześniej Tantum Verde.Pomogło...

Hussi opijajcie Skarbka...trzeba...milego wieczorku.
Ja juz w pizamie i ogladam m jak milosc heh