Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mnie zazwyczaj też kopie wieczorami, ale dziś to lekka przesada. Zaczęło się z 2-3 godziny temu, co jakiś czas mnie ściska, a wtedy Mały się buntuje i nie dość, że boli od skurczów to jeszcze dostaję kopniaki wszędzie i obracał się już przynajmniej dwa razy.
Za to ciekawa jestem jak tam moja szyjka, bo ostatnio było bez zmian, z czego bardzo się cieszyliśmy, gdyż chcieliśmy dotrwać do maja, ale teraz to mogłoby już coś ruszyć 😜 Nie dogodzisz ciężarnej 😜
Aaa, i mój laptop padł i korzystam z komputera męża, więc rzadziej będę teraz pisać 😞 Ale jakby coś "ruszyło" to mam Wasze numery 🙂

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien doberek!

Ewelka - Ty ranny ptaszku! noooo chociaz ja tez juz od 7 ej na nogach! 😜

Hussi, ale Twoj Synus jest boski! a to zdjecie z tymi raczkami na buzce przypomina mi mojego synka w brzuszku- na kazdym USG tak zaslanial! 🙃

Antenka!!! Kobieto!!! Ty to lepiej uwazaj! ja juz bym tam nie wlazila!!!
....a adidaski sa super boskie!

Aneczka, Ty tez kupilas slodziutkie te buciki! bardzo mi sie kolory podobaja!!!
co do cierpliwosci- to ja jestem bardzo, ale juz powoli mam dosc tego czekania! Ty zreszta pewnie tez! bo boli, a nie mozna nic zrobic! 🥴 wczoraj znow mnie bolal i w nocy 2 razy mnie zlapalo!

Fijolku, to 3 mam kciuki!

Martyna, ale sie usmialam z odgryzionej glowy zajaca!
My bylismy w niedziele na Komunii i syna znajomych i tez byla akcja podobna, ale nie z zajacem tylko z barankiem. byly 3 ciasta Baranki i pod koniec imprezki jeden z gosci odgryzl mu glowe!!! no wariat! 😁

Gosiu, duzo dzieci lubi z gola dupcia lezec! ale to dobrze- wywietrzy sie i nie bedzie miec odparzen! 😜 Polozne zalecaja zeby dziecku dupcie wietrzyc czesto! 😉

Anonimosia-jak Cie juz lapia teraz bole, to moze Twoje Malenstwo nie bedzie chcialo czekac do terminu !? 🙂

moj Maly Urwisek juz z samego rana wojuje!
a mnie ciagnie w dol znow!
a miejsca ma juz coraz mniej, bo czuje jak brzuch robi sie coraz twardszy!!!

tylko czekac co dalej!

zycze Wam Milego dzionka!!! 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Dzień dobry! 🙂
Wstałam koło 7:30, jakoś nie mogę spać i na dodatek prawa ręka mi drętwieje 🤢 Od środy w palcach czuję mrowienie bez przerwy, teraz mam uczucie, że mrowienie sięga coraz wyżej, już do okolic łokcia 😞 Niby zdarza się w ciąży, ale spuchnięte paluchy i mrowienie to nic przyjemnego 😞

Kasiagwiazdka, raczej mu się nie spieszy, często już miewałam takie skurcze, twardnienie brzucha itd., ale w połączeniu z tak intensywnymi ruchami jeszcze się nie zdarzyło. A jeśli Tomek zdecyduje się już wyjść na świat to się nie obrażę 😜 Bezsenność z powodów " dolegliwości zdrowotnych" z przyjemnością zamienię na bezsenność z powodu nocnego karmienia, zmian pieluch itp. 😁
A Ty jak się trzymasz? Przypomnisz mi kiedy masz się zgłosić do szpitala? 🙂

• Mamusia
Antenka222 napisał(a):
qrwa... 😠 spieprzyłam się z drabiny...mam nadzieje, że mluchowi nic się nie stało...masakra... 😞 😞 😞

Kurcze antenka uwazajcie na siebie.... ja tez mialam w poniedz, bolesne uderzenie w brzuch i wczoraj powiedzilam o tym mojej goin. i bardzije ja zmarwtilo lozysko czy sie nie obsunelo niz Dzidzia, bo Dzidzi raczej nic nie grozi....

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
Chyba połkne te buciki ... może wyjdzie mały uparciuszek 😁

[URL=http://img718.imageshack.us/i/dsc00072rv.jpg/][IMG]http://img718.imageshack.us/img718/677/dsc00072rv.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Wczoraj w smyku ogldalam te same buciszki....sa rewelacyjne, gdybym wiedzila ze bedzie dziewuszka to tez byl je lyknela 😉

• Mamusia
wismar86 napisał(a):
Antenka222 napisał(a):
qrwa... 😠 spieprzyłam się z drabiny...mam nadzieje, że mluchowi nic się nie stało...masakra... 😞 😞 😞

Kurcze antenka uwazajcie na siebie.... ja tez mialam w poniedz, bolesne uderzenie w brzuch i wczoraj powiedzilam o tym mojej goin. i bardzije ja zmarwtilo lozysko czy sie nie obsunelo niz Dzidzia, bo Dzidzi raczej nic nie grozi....
DZIEWCZYNKI UWAŻAJCIE NA SIEBIE 🙂

Witajcie Kochane Moje.. 😘
ja już po śniadanku, wstawiłam pranie i zaraz się wezmę za ogarnianie bo znajoma ma do mnie wpaść..
nocka nawet w miarę przespana tylko dwa razy siusiu wstawałam..
a powiedzcie mi czy zdarza Wam się obudzić na plecach? bo ja się dziś nad ranem tak obudziłam i trochę się wystraszyłam...
i co zauważyłam, że stopy mi zaczęły puchnąć...mam takie balony że aż mój mąż się wystraszył i pyta się mnie co mi się stało heh 😆 😆 no cóż takie uroki końcówki ciąży i do tego za dużo wody pije która się w organizmie zatrzymuje i puchnę.... 😠
miłego dzionka Niunie Moje.. 😘

• Mamusia
Antenka222 napisał(a):
ja już po śniadanku, wstawiłam pranie i zaraz się wezmę za ogarnianie bo znajoma ma do mnie wpaść..
a powiedzcie mi czy zdarza Wam się obudzić na plecach? bo ja się dziś nad ranem tak obudziłam i trochę się wystraszyłam...
i co zauważyłam, że stopy mi zaczęły puchnąć...mam takie balony że aż mój mąż się wystraszył i pyta się mnie co mi się stało heh 😆 😆 no cóż takie uroki końcówki ciąży i do tego za dużo wody pije która się w organizmie zatrzymuje i puchnę.... 😠
WITAJ ANTENKO 🙂

• Mamusia
Anonimosia napisał(a):
Dzień dobry! 🙂
Wstałam koło 7:30, jakoś nie mogę spać i na dodatek prawa ręka mi drętwieje 🤢 Od środy w palcach czuję mrowienie bez przerwy, teraz mam uczucie, że mrowienie sięga coraz wyżej, już do okolic łokcia 😞 Niby zdarza się w ciąży, ale spuchnięte paluchy i mrowienie to nic przyjemnego 😞

Kasiagwiazdka, raczej mu się nie spieszy, często już miewałam takie skurcze, twardnienie brzucha itd., ale w połączeniu z tak intensywnymi ruchami jeszcze się nie zdarzyło. A jeśli Tomek zdecyduje się już wyjść na świat to się nie obrażę 😜 Bezsenność z powodów " dolegliwości zdrowotnych" z przyjemnością zamienię na bezsenność z powodu nocnego karmienia, zmian pieluch itp. 😁
A Ty jak się trzymasz? Przypomnisz mi kiedy masz się zgłosić do szpitala? 🙂

ojjj tak,mnie tez meczy bezsennosc z powodu tych wszystkich dolegliwosci i wstawania co godzine lub dwie- siusiu!!!
ale co, musze jakos dac rade!
do szpitala mam sie zglosic w srode- jesli do tej pory nic sie nie wydarzy!
jutro i w niedziele musze tylko na kontrolne KTG jechac do szpitala!

• Mamusia
Antenka222 napisał(a):

Antenko, co do plecow....
ja mialam zabronione spanie na plecach, ale tez czasem chociaz na pare minut poleze, bo juz mnie boki bola!!! przewracam sie w nocy z jednego na drugi, ale nieraz tez na plecach poleze! mysle ze to nie zadna tragedia! 🙃 takze nie zamartwiaj sie! 😘

• Mamusia
kasiagwiazdka napisał(a):
oki, ja tez ide troszke ogarnac mieszkanko! 🙂
u mnie dzis piekna pogoda, wiec moze na jakies lody wyskocze- jak sie bede dobrze czuc 🙂
😘 😘 😘 😘 😘 😘

bede zagladac! 🙂
u mnie tez pieknie slonko swieci 🙂

kasiagwiazdka napisał(a):
Antenka222 napisał(a):

Antenko, co do plecow....
ja mialam zabronione spanie na plecach, ale tez czasem chociaz na pare minut poleze, bo juz mnie boki bola!!! przewracam sie w nocy z jednego na drugi, ale nieraz tez na plecach poleze! mysle ze to nie zadna tragedia! 🙃 takze nie zamartwiaj sie! 😘

Dzięki Kasiu.. 😘

• Mamusia
hejka ja tez juz pranko wstawiłam i sniadanko wcinam a co do spania na plecach to w nocy jak sie przebudzam to czesto na plecach wiec wtedy na boczek i tak pare razy w nocy a jak juz nie moge na boczku to opieram sie plecami o miska i tak troche inaczej 🙃 niby na boczku niby na plecach uciekam ogarnac chatke i zaraz kurier ma sie pojawic 🤪 🤪 🤪 no i pogoda superasna nawet jakies ptaszynki za oknem mi spiewaja no cudnie jest 😁