Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie..kolejna nocka za nami... mała budziła sie tylko na karmienie.. 🙂
KAsiagwaizdka my wykapalismy mała 2 dnia po przyjsciu ze szpitala.. przy kapieli pepuszek leciutko przeywamy woda z mydłem, osuszamy i zpsikujemy octeniseptem... ładnie juz wysuszony jest ale nie odpadł. aaa a mała do mamusi podoba hihi tatus blondyn 🙂
Ewelka maż jest wiekszosc czasu z nami, na szczescie może sobie na to pozwolic i tak ustawić zajecia w ciagu dnia zeby mógł podjechac.
A co do słodyczy to ja zaczełam jesc ale z umiarem, i bez czekolady, a tak to powoli wprowadzam nowe rzeczy ,,, i poki co nic małej nie szkodzi.. nie jem rzeczy wzdymajacych ...

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka 🙂

co do kąpania to w szpitalu po porodzie mały został tylko przetarty ale wieczorem przyszła pielęgniarka i chciała go wykąpać ja się nie zgodziłam więc mały pierwszą kąpiel przeżył w drugiej dobie życia dopiero.
A w domku to z mężem co 2 dzień go kąpiemy na początku bez moczenia brzuszka ze względu na pępek który odpadł 1 maja czyli około 2 tygodni po porodzie 😆 ale podczas mycia psikaliśmy mu pępek octenisept'em 😆teraz po kikutku ie ma śladu a mały cieszy się z kąpieli 😁 😁

A DZISIAJ NASZ SYNEK KOŃCZY 1 MIESIĄC 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):
Aneczka wczoraj byłam na pępkowym u znajomych i opowiadałam o Twojej Martynce! 😜 🙂
Że takich włosków jakie ona ma to nikt nie widział 😉

Martynka ja widzialam hahhah moja pierwsza cor5a miala identyczne a ostatnia corka miala jasniejsze i dluzsze jeszcze hihi 🤪

• Mamusia
kasidelko88 napisał(a):
Hejka 🙂

co do kąpania to w szpitalu po porodzie mały został tylko przetarty ale wieczorem przyszła pielęgniarka i chciała go wykąpać ja się nie zgodziłam więc mały pierwszą kąpiel przeżył w drugiej dobie życia dopiero.
A w domku to z mężem co 2 dzień go kąpiemy na początku bez moczenia brzuszka ze względu na pępek który odpadł 1 maja czyli około 2 tygodni po porodzie 😆 ale podczas mycia psikaliśmy mu pępek octenisept'em 😆teraz po kikutku ie ma śladu a mały cieszy się z kąpieli 😁 😁

A DZISIAJ NASZ SYNEK KOŃCZY 1 MIESIĄC 🤪 🤪 🤪 🤪

Moj maly niecierpi kapieli heheh panike robi przy myciu jak niewiem i tez go kapie co 2 dni dokladnie 🙂

• Mamusia
justiks23 napisał(a):
Aneczka wczoraj byłam na pępkowym u znajomych i opowiadałam o Twojej Martynce! 😜 🙂

Martynka ja widzialam hahhah moja pierwsza cor5a miala identyczne a ostatnia corka miala jasniejsze i dluzsze jeszcze hihi 🤪

🙂 🙂 🙂

• Mamusia

no wiesz co ja sie sama na nia napatrzec nie moge.. wszyscy mówia ze to kopia mnie jak była mała , tez miałam takie włoski 🙂

• Mamusia
justiks23 powiedz mi proszę ile Twój synek teraz waży (a ile ważył przy porodzie) z mężem idziemy dzisiaj na ważenie Wiktorka dlatego pytam dla porównania 😉
I powiedz czy wasz synek tez jęczy i się pręży podczas snu jak np ma puścić bączka albo tak bez powodu 🤨??

• Mamusia
kasidelko88 napisał(a):
justiks23 powiedz mi proszę ile Twój synek teraz waży (a ile ważył przy porodzie) z mężem idziemy dzisiaj na ważenie Wiktorka dlatego pytam dla porównania 😉
I powiedz czy wasz synek tez jęczy i się pręży podczas snu jak np ma puścić bączka albo tak bez powodu 🤨??

wiec tak Fabi na piersi slabo przybieral na wadze wiec jest na butli wazy mysle ok 4500 ale zaraz napisze dokladnie bo go zwaze a co do baczurow to ma tak samo widocznie dzieciatka nie radza sobie zbyt dobrze z gazami tez steka przy tym 🙂

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
MAmusie wiecie zauwayłąm ze MArtynce łuszczy sie skóra na raczkach i stópkach ... połozna środ. powiedziała ze to normalne ze ta pierwsza skórka sie złuszczy ale mnie to jakos niepokoi..

Tak to normalne nasz dr. poradził natłuszczać Wiktora oliwa z oliwek i powiem tak REWELACJA wchłania sie błyskawicznie nie uczula i jest w 10000% naturalne 🙂 😁 🙂 😆